Януари си е тука вече, време е за малкото човече - 32 (2 епизод)

• 34 793
  • 752
  •   2
Отговори
# 615
  • Тракийка в Софийското равно поле....
Tatitt пробвала ли си да я кърмиш сънена? Тогава ще е по-спокойна и тя и ти, и ако леко дръпнеш и долната устничка за да захапе по-добре и ареолата..а и тя усеща и напрежението в теб Confused
Пробвай и със силиконови зърна..
С цеденето няма да ти намалее кърмата, но е хамалогия за теб..не си е работа..а и беба ще изсуква повече от колкото ти ще изцеждаш..по-добре е да суче (нищо ѝ няма на нейните нерви Wink, пази си твоите, че ще ти трябват доста за напред Crazy), а няколко дни с достатъчни после да ти откаже да суче от гърда, защото се иска повече усилие, отколкото от шишето Confused
[/color]

Hug Благодаря  Hug  bouquet! Пробвах със силиконови зърна! С тях суче, но не особено ефективно. Заспива след максимум 5 минути, след което се започва едно пощипване по бузките, нослето, рамото. Не се събужда или засуква веднъж на няколко минути. Опитах да я претегля преди и след кърмене. Изсуква някъде около 40-50 мл. Знам че не трябва да се шашкам за цифри и не се. Това, което ме притеснява е, че тя просто не достига до наядено състояние. Винаги плаче за още храна и не заспива като наядено бебе, а като я върна на гърдата - спи.  Tired

От вчера започнахме да опитваме да я превъзпитаме и да я оставим гладна, ако не суче.
Снощи се кърмихме от 22 до 00.30  Tired В момента, в който я оставим в леглото - започва да плаче. Накрая се предадох - дадох и 60 мл Ам и тя заспа веднага. Сутринта се събуди в 4.30 и драмата пак започна. Опитвахме, кърмихме... не и не. Толкова се изнерви, че само като я доближа до гърдата, започва да плаче, но не тъжно,а сякаш нервно. И така цял предиобед - спи 10-15 минути и пак на гърда... суче час - спи 15 минути. И накрая пак се предадох, защото тя се изнерви неимоверно и..... аз не исках повече да я мъча. Може би ако успея да я сложа правилно, няма да е така, но аз просто не знам къде бъркам. Уж всичко е като в клипчетата и уроците, а.... тя изпуска зърното и ....  Cry

А като е сънена - просто не мога да я събудя.
Затова съм съгласна на каквото и да е, за да продължа да я храня с кърма.

Уф, улях се! Съжалявам!  Blush

Танчелина - да вземе да се съберем да си поревем двете  Rolling Eyes
Чудя се, дали и аз да не се обадя на консултантите от ЛЛЛ. Не знаех, че мога да ги викна у дома.  newsm78
И аз се записвам при главоболките - мра направо, но го отдавам на нервите!

Освен това - винаги когато спя, ме обхваща един студ - страшен. Треса се и ми е ужасно. Не знам от какво - нямам температура. Чувството е същото, както когато си родил - треската, която идва веднага след това.  newsm78 Някой да има такива симптоми!

Scorpionswind честито момченце, да ти е живо и да слушка много!  Hug

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 18:14 от Tatitt

# 616
  • София
МТВ давам инфакол, защото и аз се усъмних  в колики ефекта е същият. Храни се на 1 час някой път на 2,но не и повече. Прави 4 часова пауза за пръв път тази нощ и днес спа около 3 през останалото време ако не спи е на гърда,което е омагьосан кръг.

# 617
  • София
Tatitt   тая треска при сън и при мен я има и не знам защо. Точно като родилната яко тресене не мога да сеспра, а и не мога да се изправя примерно  Confused

П.П. ще обясниш ли за консултантите и как може да се викнат в къщи? Направо ще го направя.

Снощи от 4 до 6 съм прочела цялата библиотека за енти път от кърмаческия и все тая  Confused

# 618
Копнеж, айде де  Hug  Утре е един прекрасен ден за раждане, да ти кажа, толкова лесно върви живота с родените на 31.01.  Mr. Green  hahaha

# 619
Tatitt, чета и препрочитам..и се чудя де е проблема Rolling Eyes..хем е наядена (нали като я върнеш на гърда заспива), хем казваш че плаче като гладна..звънни наистина на някой от ЛЛЛ за да види на място при вас как стоят нещата..съжалявам, че не мога да помогна Confused

Иначе и мен ме тресе същия студ, но слава Богу рядко ми се случва..мн ми е неприятно-треперя кат цигане Mr. Green

Еvка, аз давам инфакол и колийф (тези са ензими, за по-лесно разграждане и усвояване на храната)-през деня се храни средно на 2,5часа, вечер на 3,5-4ч. Давам двата вида, защото колийф дозата е за 7 хранения, а за останалите -инфакол-той пък според листовката трябвало да се дава няколко дни за да се усети действието.

# 620
Татит, мислех че ние сме единствените.Ама то при нас е горе-долу същото.Започнах да я преобувам преди хранене, защото се сърди и се разбужда.Обаче като я сложа на гърда дърпа 2-3 пъти и пак се унася.Не иска да суче дремеща и това е.Слагам зърното ,отварям устата и...нищо не постигам.Със силиконовите зърна засмуква трудно млякото, но иначе просто не може да захапе.И в двата случая се уморява и заспива.Като я върна в леглото е нервна и си яде пръстите или ръкавите и мрънка.Одеве се изцеждах и й дадох от двете гърди, защото не беше много и го изпи цялото, а после искаше още(добре че имах малко запас в хладилника) За капак повърна няколко пъти.Яде най-малко час и нещо-спи през повечето време суче активно около 5 минути и после едва едва, на час по лъжичка дето има една дума.Направо вече не знам какво да правя. newsm78

# 621
Честито на всички мами с бебчета. Отдавна не съм писала, но нямам никакво време откакто се появи бебо. Програмата ми е запълнена на максимум.

Не съм ви и чела, но ще се върна назад да прочета това, което съм изпуснала.
Tatitt честито бебче. Гледам, че и ти си родила на 19 в ТК. Ти не беше ли във ВИП зала. Аз бях в първата и като ме изкарваха видях, че и втората е заета и се помислих да не би да си ти. Нас ни изписаха на 3 ден. Относно кърменето не се предавай. И аз бях така първия път и давах от шише и постепенно бебо се отказа от кърмата. Сега вече втория път приемам по-спокойно нещата и за сега мисля, че се справяме. Другото, което се сещам е да не би бебка да има колики и затова да не иска да засуче. Баткото ни така ревеше много и не искаше да суче и аз дохранвах, но сега разбирам че е било от коликите.
Отивам, че се събудихме и е време за хранене.

# 622
Ехо аз съм тук  Grinning тоновете ни са добре и ме пуснаха да си чакам болките вкъщи и тогава да ходя,иначе контракции някви се заскоха-ама аз честно казано не ги усещах,шийката ми била С... нещо си,абе май изгладена и скъсена...и общо взето ми казаха текнат ли води или започнат ли контракции на 10 мин-да хващам пликчето и натам..

# 623
Здравейте майчета,
нахълтвам само набързо с едно спешно въпросче, че сърцето ми ще изкочи от притеснение  Cry На Кристинка й се появиха 2 подутини на главата, отляво са, големички ми се виждат, може би колкото грахче Sad звъннахме на педиатърката и тя каза, че са лимфни възли, но аз си мисля че те са по-надолу зад ушенцето, а тези са доста нагоре  Rolling Eyes
иначе тя си спинка, напоследък даже повечко, че си има колики и като се случи да плаче по-дълго после наваксва със сън.
Пуснах и отделна тема за това, че нищо не намирам в нета, някой има ли идея какво може да е  Praynig

# 624
Привет на всички!  Hug

Честито на всички нови майки и бебета!!!   newsm51

Относно депресията - мене за малко да ме подхване, но просто реших да се пренастроя психически на по-позитивна вълна. Колкото и да ни е трудно с гледането, недоспиването и т.н., все пак грешка ще е да се поддаваме на депресии. Трябва да сме силни, никакви депресии, Таттит и Танчелина! Всичко е въпрос на една посока на мисълта... Стегнете се и приемете реалността, като същевременно наблягате на хубавите емоции, а депресивните мисли ги пренебрегвайте. Hug

Кати, много хубави снимки сте направили на Стела! Особено ми хареса снимката, на която Стела е в обятията на кака си!  Heart Eyes

Копнеж, Ради, tatyana_77 - когато - тогава! Виждате ли бебетата ви колко са умни - избрали са си да се родят тъкмо когато енергията в природата пак става много силна. Тези дни ще е именно силна и много позитивна енергията, защото на 3 февруари настъпва важна трансформация в енергията в природата според китайския слънчево-лунен календар. Тогава започва сезонът "Начало на пролетта" ("Ли чун") и слънцето се намира на 315 градуса на еклиптиката. С други думи - бебетата ви трябва да са много енергични!!  Между другото, много астролози отбелязват тази дата за начало на китайската нова година. Flutter  А пък вчера Луната беше в перигей, т.е. най-близо до Земята и пълнолунието беше приказно! Да се има предвид, че това беше най-голямото пълнолуние през 2010 г. Ами как да не се радваш да родиш в дни, близки до такова красиво пълнолуние и толкова много енергия!!  Grinning

Я да ви задам един въпрос: тези 1-2 дена бебето ми през деня почти непрекъснато иска да суче в рамките на няколко часа. МТВ, виждам, че си писала, че това евентуално може да са колики... Не знам, не мога да кажа... Ама, да не би пък да е просто "бум в растежа" при новородените?!  Thinking Четох една хубава статия на Бу, според която има дни и периоди, в които бебетата искат да сучат почти непрекъснато, защото това са периоди на "бум в растежа"... И аз не знам вече... През деня Вито иска да яде, реве ако не го правя, и аз просто нямам друг избор освен да му давам да си суче човека. Засега нямам проблеми с кърмата, пък ще видим.

И още един въпрос: вие по колко време успявате да спите нощем? Аз едва събирам около 5 часа сън...  Tired

За увеличаване на кърмата - освен лактогонните чайове, четох, че тиквените семки също дават добър ефект. Както и орехите.

Sugar_lady май беше писала за ограниченията в храненето ни сега... И аз си мислех за същото. Голямо ограничаване ни се е паднало докато кърмим - то не са цитруси, не са зеленчуци и какво ли още не! Но какво да се прави... А междувременно, организмът тъкмо се нуждае от повече храни, за да възстанови загубата на кръв и енергия от раждането.  От плодовете - наблягам на ябълките.

Обичанка, браво на Димана и на Иван!!! Супер е, че вече и двамата са си при тебе у дома!   bouquet

Лионита, все забравям да ти пиша - честито на тебе и Божидара!!! Нека си спомняш само хубавите моменти около раждането и бременността! Много здраве и щастие за Божидара!     bouquet

МТВ, Гого е голям сладур!

Barbie^girl, честито! Ти си заслужи наградата - действително беше най-чаровната бременна от всички участнички в конкурса.

Спокойна вечер на всички!  Hug

Последна редакция: сб, 30 яну 2010, 21:48 от sunrise7

# 625
 hug Как сте дами ?
Аз вече незнам къде се намирам от липса на сън Sad Много ми е трудно храним се и нощно време и цялата процедура ни отнема час. Спя един час и пак ставам за хранене.А пък през деня нещо не мога да заспя- чудна работа, а съм толкова изморена.Когато децата плачат през ноща аз не ги чувам и мъжа ми едвам ме събужда Blush
Иван и Димана са малко болнички, а и имат колики. Единствено ни спасява топлата вода - Пълня един термофор с топла вода и го слагам на коремчето- така спят душичките.Ползвах инфакол но ефект нямаше, от колийф съм по- доволна но пак не е достатъчно.
Евка, Татит аз съм забелязала, че когато ми е нервно ме тресе така и докато не ми мине нервата ми е все така студено.
За кърменето - и на мен ми е трудно пробвам ги всеки път преди хранене, захапват и не искат да сучат ooooh!. И продължавам със старата приятелка помпата да изцеждам и след това в шише и папкат
И друго исках да пиша , но не се сещам сега а и май малко не съм в кондиция .
Лека вечер на всички  Hug
Нелито нямам понятие , но силно стискам палци да не е нещо лошо и  Hug
sunrise7 аз не мога да ги докарам и 5 часа сън, но усещам че започвам да свиквам вече

# 626
  • София
Аз лично днес съм бясна... Нали трябваше да водим Ели по лекари... та бяхме записали един след друг часове при УНГ и очен в един център. Минаваме първо при УНГ-то, просто ни даде направление за секрет носен и ни каза с антибиограмата при педиатърката да изпише някой антибиотик, към който покаже чувствителност и туй то... Отиваме при очната, тя дори не поиска да вземе секрет... каза стрептококи или стафилококи, но нямало значение, защото изписва някакъв широкоспектърен гел, който не бил точно антибиотик, но не успя да ми обясни какво е... и ми показа масажа на слъзния канал, ако пък бърка и всъщност нищо и няма... но все пак да и слагам гела... нямам думи. Свършихме там и отидохме до една лаборатория Рамус, която днес работи до 1 (ние отидохме в 12) и се оказа, че лекарят ни е дал направление за антибиограма, но не и за посявка на секрет, т.е. няма на какво да се прави антибиограма и направлението е безполезно... бяха минали вече 3 часа от последното хранене и Ели се размрънка. През цялото време иначе си спеше, много и харесва в кошчето и в колата. Така се приспа, че не се събуди дори като и запушваха носа, за да си отвори устата, светкаха и в носа, разтваряха и клепачите, за да ми покажат къде вътре трябва да капне гела, въобще какво ли не и праивха, тя си спеше  Heart Eyes Та се прибрахме да я нахраня и после пак същото упражнение за разнообразие... отиваме пак до медицинския център да си оправя направлението и този път отиваме до Кандиларов, че Рамус бяха вече затворили... Та там и взеха първо гърлен секрет, защото не бяха разбрали, че трябва носен, пък то направлението било едно и също.. Та и объркаха хубаво устата, та после и носа... тя пак си спеше  Grinning И най-накрая свършихме работа... за двойно повече време... и това с малко дете така да ни разкарват направо нямам думи..

За студа по време на сън и мен ме гони, не всяка вечер, но често се случва... рядко ме тресе, но редовно си ми е ужасно студено и се увивам като за северния полюс...

За съня не мога да се оплача, Ели често прави една пауза от 4-5 часа през нощта и ако спя още една пауза от 3 часа съм добре, а ако спя още една пауза вече съм направо нов човек..

Това е от мен,  Hug на всички

# 627
здравейте момичета  Hug
сори, че пиша така, но тук клавиатурата е с изтрити букви
вчера бяхме на консултация, стефа вече е  4,450 и е порастнала с 4 см.мъчат я колики милата от няколко дни и няма сън за мама и тате
дано нощите при вас са спокойни, а дните изпълнени с бебешки усмивки Mr. Green

# 628
Качих няколко снимки в албумчето.Мислите ли ,че са пораснали поне мъничко  Heart Eyes
А всички бебчета са толкова сладки иде ми да ги гушкам и цункам цяла вечност ...

# 629
sunrise7 по-скоро при Tatitt, става дума за кърмаческа стачка..затова се чудех де е причината..

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=124928.0

Общи условия

Активация на акаунт