Шоколадов сладкиш с майонеза

  • 277 005
  • 1 547
  •   1
Отговори
# 1 365
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Дай сега да видим къде е проблемът?
Всичко обърквам набързо с телта за кремове, изсипвам в тортена форма с пекарска хартия на дъното /силиконова форма за мъфини или хартиени кошнички/. Пека в предварително загрята фурна и проверявам с клечка за зъби - да не лепне, но и да не остане прекалено сух.
Задължително изчаквам да изстине преди да вадя от която и да е форма Peace.

# 1 366
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
И аз така, с тел бъркам, става си супер смес, изсипвала съм и във форма за кекс и в тава предварително намаслена.
Пека в предварително загрята на 180 градуса фурна, около 20-25 минути, обаче не ръчкам с клечка, вадя, чакам да изстине и обръщам... и два пъти досега казва пльок!

# 1 367
  • Мнения: 6 244
А всъщност защо обръщаш? Аз съм го правила бая пъти, но това с обръщането не ми е идвало на ум. Както е в тавата, го заливам с глазурата и като стегне, режа и сервирам. Вероятността да се начупи, като е на малки парчета, е далеч по-незначителна.

# 1 368
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Е, обръщам го като е във формата за кекс.  Mr. Green

# 1 369
  • Мнения: 6 244
А, виж за този вариант не се сетих.
Аз не бих го пекла в такава форма, защото сместа е тежка, плътна и рискът да не се опече, е голям. Следващият път пробвай в някаква тавичка - може йена, може метална, няма значение. Но като кекс ... по-скоро не! Малки кексчета стават, ама там е друго, изпичат се по-лесно.

# 1 370
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Идеално, спирам се на йенската, само в нея не съм пробвала.  hahaha

# 1 371
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Аз пека винаги в тортена форма с откопчаващ се борд - лесно и бързо се вади, няма нужда от отлепяне и обръщане. Ако имаш такава - пробвай и ще видиш Peace!

# 1 372
  • Ænima/Albuquerque
  • Мнения: 3 821
Тцъ, нямам подобно нещо. Tired

# 1 373
  • ГОре на черешата...
  • Мнения: 11 511
Ами време е да се сдобиеш  Laughing - ще се родиш - аз имам 3 размера кръгли, 1 квадратна и 1 сърце - незаменими са.

# 1 374
  • Мнения: 2 784
Аз го правя в съвсем обикновена тавичка и го обръщам всеки път. Досега не е залепвал и не се е чупил. А понеже фурната ми е без вентилатори и т.н. и е малко своенравна, съм и свикнала и пека първите 10 мин. направо на плочата на фурната и после премествам на първото ниво на решетката, иначе ми става глетав в средата.
Хапчице, мерси за страхотната рецепта, вече за трети път шашкам гости с нея.   bouquet Аз отдавна съм фен на вкусотиите ти. Simple Smile

# 1 375
  • Мнения: 6 244
Жълтият Ламтурник, мерси   bouquet
Те моите рецепти с амалко "едно към гьотюре", ама с моя режим нямам време за по-сложни ястия. Но вършат работа за заети хора, де.

Като гледам, тая тема стана огромна. На 100 страница ще пускам нова, да знаете  Embarassed

# 1 376
  • Мнения: 7 286
Сладкишът е страхотен, две мнения няма. Благодаря на Сладка хапка.  bouquet
Само искам да споделя, че откакто смених брашното става по-хубав. По-лесно се реже, не се разчупва и не е глетав в средата.
Преди ползвах брашно на София-Мел, сега на Техра.
И глябът в машината ми става по-хубав. Peace

# 1 377
  • Мнения: 6 244
Ауууу, аз карам от години със синята опаковка на София Мел.
Ти коя "Техра" купуваш - че те нали имат една серия "специални" брашна с подобрители разни - за черен хляб, за намсикъв хляб ... от някое от тях ли вземаш, или от обикновеното бяло брашно тип 5000?

# 1 378
  • Мнения: 7 286
Брашното ми е обикновено пшенично на Техра тип 500.
Последните два пъти с него правя сладкишът и става по-хубав.
Брашното го смених заради машината за хляб. Преди правих хляб с брашно на София мел, но от един момент нататък нещо се промени. Мислех, че машинката ми се е повредила. Сменях последователно маята, млякото, рецептата и накрая брашното. Сега хлябът ми става много по-мек и хубав.

# 1 379
  • София
  • Мнения: 1 832
Да се запиша и аз отново с разкошния сладкиш в новата ми силиконова форма.

преди и след като го залях

Общи условия

Активация на акаунт