Селена

• 23 256
  • 88
  •   1
Отговори
# 60
Не знам защо са били такива очакванията ви към Селена..може би защото сте нямали база за сравнение..
Като да:
отидете да раждате с една чанта със чаршафи, нощници...бързовар с който да си преваряваш смрадлика за компрес на епизиотомията, детето да ти го дават на 3 часа за по 15 мин. и яло, не яло..спяло през това време да го взимат..През нощта да му дават ВОДА, за да не плаче..от глад...
Родих в Селена и на 3-ия час закърмих сина си.
По мое искане, през целия му престой там той не получи нито вода, нито АМ.
През по-голямата част от престоя той си беше при мен, като го взимаха само когато миеха с препарати стаята всяка сутрин. Като тогава и предлагаха и чисти чаршафи и нощници..
Не мога да не изкажа и одобрението си от грижите по тоалета на всяка родилка..а не я чакат сама като успее да стане, тогава да се измие ..

Първият ден , съпругът ми беше при мен около 2 часа...след това като ме преместиха в стаята, пуснаха сестра ми, която седя около 4 часа...На другия ден ме радвижи физиотерапевт, и отидах сама до стаята за посещение...
Да ,  мен ме изписаха на 5-ия ден сутринта, въпреки желанието ми още на 4-ия да ме пуснат...
Всеки израждащ, решава за родилката която е изродил според състоянието и..
За мен беше важно, да имам доверие на лекаря, в чийто ръце съм поверила както моя живот, така и на бебето си...
Няма повече да се намесвам в темата ви   bouquet

п.с. Дано никога не ви се наложи да чуете : стига си охкала МА,   гледай кво си оклепала всичкооо МА, ....тоя сапун ще ти трябва ли още МА, ...и в тоя ред....Това бяха думи отправени към мен при първото ми раждане..в една друга болница...

# 61
Добре, Валери 08, убеди ме, че не е трябвало да се обадам на регистратурата, да ми сменят чаршафите, а да си лежа в кръв до следващия ден, когато ще дойдат да ги сменят.

Извинявайте,ама имам усещането,че въобще не четете.Вече разбрах колко велика е болницата за вас. Ако искате да спорите, поне прочетете какво съм написала и тогава с умозаключенията.
 В болниците бельото трябва да се сменя всеки ден и по няколко пъти, без значение дали леля Пенка е на кеф или не. И не да чакат да ги информират по телефона, по въздушна поща и т.н. В болницата, поне аз така мисля,когато мед .сестра сложи система , не би трябвало да се сети след х -часа, че някъде нещо е забравила.  От болницата се очакват точни резултати ,а не да се извиняват с грешки на лаборатории. Така мисля аз. ЗА това съм платила, 1300лв, плащам за услуга. А услугата очаквам да бъде качествена и ако не е такава- имам оплаквания и т.н.  Аз също работя и ако си търся оправдания ,вярвайте ми ,няма да съм дълго на тази работа.

# 62
Валери, лежала ли си друг път в болница?

# 63
mother-of-pearlS,
Вие лично била ли сте потърпевша от  такова отношение, което сте описали, към вас и детето ви? Ако да,наистина недоумявам защо?  Има една приказка - не е виновен този който яде баницата, а този който му е дава..
Аз, затова избрах частната , за да си спестя мрънкането на недобре платени мед .сестри ,санитари и т.н.
 Винаги може да има и по-лошо,съответно,трябва ли да се примиряваме със средното?

МОже да си пишете в темата,когато желаете, това все пак е форум   bouquet

# 64
Валери, лежала ли си друг път в болница?

Да ,(Първа Градска),  но отговорът на въпросът ,който ще ми зададете , ще го откриете в отговорът ми към mother-of-pearlS.
Обиколила съм всички болници в Пловдив,  покрай работата си.

# 65
Аз пък имам едно единствено семпло изискване - да си износя бебето докрай и да си излезна жива и здрава с такова бебе
А не да ме успокояват всичко е наред, всичко е перфектно, когато то далеч не е... Всеки си плаща за грешките, аз си платих, че се предоверих на лекар от въпросната болница. Което не прави всички автоматично на едно ниво.
Нито нощници ме интересуват, нито чаршафи, нищо друго...
Сега тръгвам да раждам с 3 чанти и списък голям с багаж, хич не ми тежи, важно ми е да се прибера със живо и здраво бебе.
И никой в никоя болница не си е позволил да ми говори на ма и няма и да го направи
Човек сам определя как ще се отнасят с него

# 66
Едно е да ги обиколиш покрай работата си, друго е като пациент.Тогава би направила разликата.
Каспър, при мен се случи точно обратното.Във ВМИ, постъпвайки с куп патология, назначен запис на тонове в петък ми се направи в понеделник.Два дена ми определяха терапията по чужди изследвания на кръв и урина, докато успея да ги убедя, че това не може да са моите изследвания.В Селена ми правиха запис на тоновете по два пъти на ден  и се наложи секцио доста по-рано от предвиденото.Така че далеч не става въпрос само за чаршафи и храна Peace.
Всеки има право на мнение, но постовете на потребителките, които започнаха темата са направо смешни.

# 67
mother-of-pearlS,
Вие лично била ли сте потърпевша от  такова отношение, което сте описали, към вас и детето ви? Ако да,наистина недоумявам защо?  Има една приказка - не е виновен този който яде баницата, а този който му е дава..
Аз, затова избрах частната , за да си спестя мрънкането на недобре платени мед .сестри ,санитари и т.н.
 Винаги може да има и по-лошо,съответно,трябва ли да се примиряваме със средното?

МОже да си пишете в темата,когато желаете, това все пак е форум   bouquet

bouquet

Когато си вързана за системи повече от 10 часа, когато бебето е голямо (4 кг.) , но никой не го е еня...когато ти скачат по корема и всичките останали неща, които съм споделила в по-горния си постинг, едва ли тогава Аз самата съм виновна за такова отношение и едва ли съм имала сили да се защитя -подобаващо...
Говоря за раждането си НЕ в Селена...
Говоря за това, че аз имам база за сравнение на отношение на персонал..и то отношение НЕ предизвикано от мен...
И двете ми бебета се родиха по 4кг. Първият път се възстановявах година и половина след нормално раждане, втория път за 4 дена , все едно не бях раждала...

п.с. по онова време нямаше частни клиники...но не там е въпросът..а в това, че ми се вижда .... Thinking...ненужно роптаенето, че не всеки ден е сменяно спланото бельо и ношниците не били чисто нови  Rolling Eyes  И че сестрите си били коментирали обяда или пушили цигари...

На мен ми е и странно, как може да имаш детенце..току що родено...което да копнее за мириса на майка си..а тя да му мушне шишето с АМ..и да си легне и блажено да си спи..и да роптае, че не и го гледали акушерките...

# 68
Едно е да ги обиколиш покрай работата си, друго е като пациент.Тогава би направила разликата.
Каспър, при мен се случи точно обратното.Във ВМИ, постъпвайки с куп патология, назначен запис на тонове в петък ми се направи в понеделник.Два дена ми определяха терапията по чужди изследвания на кръв и урина, докато успея да ги убедя, че това не може да са моите изследвания.В Селена ми правиха запис на тоновете по два пъти на ден  и се наложи секцио доста по-рано от предвиденото.Така че далеч не става въпрос само за чаршафи и храна Peace.
Всеки има право на мнение, но постовете на потребителките, които започнаха темата са направо смешни.

Ако не беше трагично, щеше да е комично направо.
Защо трябва да им викнеш, да им креснеш, за да излезнат от унес и аз не знам?

# 69
Нищо, аз пак  ще повторя,въпреки, че никой от тук списващите няма да прочете,ама ..
Аз съм с А-, съпругът ми с 0-, и малката според изследванията, трябваше да е с А+,. След повторното изследване, по мое настояване се оказа,че бебето ми е с А-. Както вие знаете , при положение ,че майката е с отрицателен резус фактор и се  бие инжекция след самото раждане. Е така се случи, че факирите в СЕлена бяха оклепали резултатите на малчо. И какво,ако не бях настояла до сега щях да си мисля,че детето ми е с А+ и да си платя 200лв за анти -Д. (ненужно). Не е необходимо да споменавам,че се изсипа целият лекарски екип ,за да ме убеждава във верността на резултатите и за необходимостта от инжекцията. След установяване на грешката ,  никой дори не дойде да се извини. Просто ме уведомиха ,че е станала формална(за тях ) грешка.
 И пак- mother-of-pearlS,
На мен ми е и странно, как може да имаш детенце..току що родено...което да копнее за мириса на майка си..а тя да му мушне шишето с АМ..и да си легне и блажено да си спи..и да роптае, че не и го гледали акушерките..[/b

Crazy Чудя се дали да коментирам това.  Shocked Вие сериозно ли го мислите и вярвате. Мислите ли ,че всяка родила жена  има кърма непосредствено след раждането?Самата вие сте със секцио, веднага след самата операция ли поехте грижите за детето си?   Съжалявам,ако във вашите представи не съм майката-героиня.
 Незнам кое е смешното в постовете ми,ако е така, радвам се ,че доста
вям малко радост в ежедневието ви. Вие се оплаквате от ВМИ ,аз не подлагам вашето изживяно под съмнение, просто защото си е ваше. Шайн, виждам,че и при вас има  объркани резултати ,но знаете ли, не ми е смешно. АЗ така започнах в черния списък с обърканите резултати , но явно при вас , това е предизвикало смях. 
 И пак да потретя- мед. сестри в Селена(повечето от тях ) ги мързи , поради ниски заплати(явно). Не са ми проблем нито чаршафите,нито храната, мили дами. Проблемът ми беше,че не си спах блажено седмици след изписването ни, защото лекувахме на дъщеря ми конюнктивита.
 Каспър,леко раждане и много здраво и  щастливо бебе.

# 70
 Специално се върнах ,за да прочета нещо смешно в първите постове. Не намерих нищо такова. Четете доста избирателно-хванахте се за едни кроасани и ги дъвчете до 5та страница. В първите постове се говори за хемоглобин, за даване на кръв, от което не е имало нужда,(къде отива дарената кръв-знаем ,че се заплаща),но за вас кроасаните са съществени. Сестрата ,която е отишла болна на работа, но и това за вас е ненужно писание. За последици от секциото -от раната тече кръв,но потребителка друга успокоява,че не било опасно, защото не било навътре Crazy Аз не съм лекар, но от разреза  ми да изтича кръв ,не ми се вижда много нормално. Е ,щом за вас нищо не е това  и е смешно даже, аз нямам намерение да ви убеждавам в противното.

# 71
Valeri 08 doktor Minev vzima ne 200 a 100 leva za da rodish pri nego!I ntova koeto pishesh tuk sa pulni gluposti!I sestrite v Selena ne gi murzi vsic4ki do edna sa mnogo otzivc4ivi i si vurshat rabotata!Idi sledvashtia put da rajdash vuv VMI da vidish za kakvo stava vuprost kato otnoshenie!Edna sviasna bolnitza imame v grada kudeto jenata moje da rodi kato biasl c4ovek da poluc4i otnoshenie i pak ia opluvame!A na Kaspur shte kaja c4e da s pari shte si kupish otnoshenie i da ne ti vika niakoia izkukala akusherka!Sama shte se ubedish za kakvo stava duma vuv VMI!ako ti haresva vurvi rajdai vsic4kite si detza tam!Na men ne mi puka za c4arshafi iadene itn interesuvame sushto da si izliaza sus zdravo bebe i da poluc4a c4oveshko otnoshenie!A vuv VMI takova poluc4ih edinstveno ot profesora i dobre c4e beshe toi zashtoto inak nikoi niamashe da pogledne v taia kerliva bolnitza!Neka vseki rajda kudeto iska vseki ima glava na ramenete si!

# 72
Валери08, с тази разлика, че аз не направих световна драма от  едни сгрешени изследвания във форума .
И е смешно, да, защото постоянно се дъвчат храна ,чаршафи и мързеливи акушерки.Дано това са най-големите проблеми, с които ви се налага да се сблъскате

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 09:01 от Шайн

# 73
  • Пловдив
Вие не спите ли  Rolling EyesДобро утро на ранобудните.По въпроса за конюктивита:
http://www.biberonbg.com/info/coniuktivit.htm
Рискове при секцио:
http://www.estestveno.com/node/397
http://www.novinar.net/news/d-r-metodi-iankov-ne-preporachvame-r … MjIyMDs0OA==.html
За справка може да ползвате и многобройните теми за раждане със секцио в последно време.Там има много повече информация, но нямам време да ви я търся.Това, че една жена е родила без усложнения, не означава че с всяка ще е така.Всеки сам си носи последствията за избора.
За кръвната група:
Аз съм 0/-/, съпруга ми В/+/.Дъщеря ми е В/+/.При мен нямаше грешка.Ако лекарите са знаели предварително че и двамата със съпруга Ви сте с отрицателен фактор, сигурно и те биха се усъмнили в резултатите, защото в този случай е невъзможно да детето да е с положителен.Но тъй като те няма как да го знаят и по ваше настояване са повторили резултатите все пак.Аз на Ваше място бих потретила резултата.Както и бих повторила изследванията на моята кръвна група, както и тази на съпруга ми.
Не съм адвокат нито на болницата, нито на Шайн, но тя говори за объркани резултати, но не в "Селена", а в друга болница.При това болница с голяма лаборатория.Не отричам, че това е слабост на "Селена".Вече съм го писала и аз си правих изследванията другаде, а не в "Писанец".Не мога да определям политиката на болницата в това отношение и или се съгласявам, или отивам да раждам другаде.След изписването повторих изследванията.В този случай съвпаднаха с тези от епикризата.Все пак в "Писанец" едва ли дават само грешни резултата.Половината град се изследва там.
И прословутите чаршафи ги оставям накрая:
Валери 08, бихте ли ми обяснили как сестрата да разбере, ча в 14 часа 42 минути и 54 секунди аз съм изляла всичката кръв от дренажа по себе си, чаршафите и пода, ако аз не уведомя за това.Не мога да съм по-ясна.По Вашата логика, пред вратата на всяка стая, трябва да стои по една мързелива сестра с комплект чаршафи и така 24 часа в денонощието.
И накрая да попитам смятате ли, че е било редно да се направи забележка на пациентите от съседната стая, които цяла нощ вдигаха шум.И ако персонала въпреки всичко го беше направил и тези пациенти се бяха оплакали от лошо отношение във форума, Вие на чия страна щяхте да бъдете: на страната на пациентите или на нелюбезния персонал.
Пропуснах даването на кръв.Съпругът ми наскоро даде кръв, заради операция на баща му.Не сме плащали нищо за това че е дал кръв.Ако бяхме намерили някой друг да даде кръв, щяхме да му платим.На другия човек имам впредвид.Тук въпросът пак опира до личен избор.
Ако мога да обобщя: Вие разполагате с информация за болници, в които сменят чаршафите по 3 пъти на ден, дават нови нощници, грижат се перфектно за бебетата и всичко това безплатно.За какъв дявол сте отишли в "Селена" да платите 1300 лв.  Shocked ShockedАма то с моя коефициент да интелигентост как да го проумея.
П.П.Добавих някои неща и се редактирах, да не пиша 100 публикации.

Последна редакция: пт, 22 яну 2010, 13:01 от razel_dazel

# 74

Общи условия

Активация на акаунт