Трябва ли ми кош за новородено (зимен кош)?

• 24 294
  • 62
  •   1
Отговори
  • София
Здравейте, моля за малко помощ.
Изчетох толкова теми от форумите относно количките и съвсем се обърках.
За това реших директно да питам.
Термина ми е в началото на юни и вече започнах да се оглеждам за детски колички, но възникна въпроса дали ми е необходим кош за новородено или зимен кош (не знам, кое е точното наименование). Обиколих няколко магазина и продавачите допълнително ме объркаха. Едната продавачка ми каза, че не ми е необходим такъв кош, защото ако сложа бебето в него през лятото - ще го сваря. А друга ми обясни, че точно за това се казвали кош за новородено и дори и лятото ще ми трябва такъв кош??????
Повечето от вас вече са избрали количка, така че ще съм ви благодарна за съветите.

# 1
Според мен е въпрос на личен избор. Синът ми е роден юни , а количката която имаме е комбинирана (става и за новородено, напълно легнало положение, с чувалче за краката) Когато почнах да го извеждам беше станало доста топло и излизахме само с едно памучно одеало, а зимното чувалче от количката съм го ползвала 4-5 пъти най-много чак есента. Като стана на 1 год. му купихме лятна количка и като проходи на 1,2 мес. прибрах и лятната количка. Но има майки които си возят децата и по-големи..... така че ти си прецени. Ние не сме се изхвърляли много като пари за количките, едната сме я ползвали по-малко от година , а другата няколко месеца.

# 2
  • София
А какви модели колички си ползвала?

# 3
  • София
Мисля, че на лятно бебе кош за новородено не му е нужен. Първо е достатъчно топло за да му е нужен закътан кош, второ комбинираните кошове имат легнало положение и можеш да изправяш бебето леко по леко според възраста за да може и да си клюкарства. Още повече, че коша за новородено можеш да го ползваш до към 6 месец, така че той няма да ти върши работа зимата.
Незнам ти си избираш, но според мен е по добре да вземеш комбинирана количка с опция за монтиране на кош за кола.
Успех и леко раждане.  newsm51

# 4
Нашета количка също е комбинирана, няма отделен кош за новородено.Както galeeto е казала тогава ще е доста топло и ще завиваш бебо само с тънко одеяло.Важното е количката да има покривало или чувалче за краката, да може като се застуди да го слагаш, да не изстине бебо.

# 5
  • Mars Hotel
Аз мисля, че не ти е необходим. Достатъчно е да имаш комбинирана количка - да има пълно легнало положение. Когато бебчето стане на 4-5 месеца и започне зимата, то вече ще иска да стои полуизправено (на 30 градуса например) и зимният кош пак няма да ти свърши работа.

# 6
Аз определено съм за обикновена, лека количка с напълно легнало положение. Коша се ползва само 4-5 месеца и създава затруднения с обема си при превоз с кола и съхранение. Които има повече място и пари - ок, ама ако сте с малка кола, малък апартамент, не виждам смисъл да влизате в излишен разход. Освен това на лятно бебе няма как да сложиш покривало и така е напълно необезопасено при евентуален инцидент /обръщане/ с количката. Малко модели имат колани на коша за новородено. А и при нисък ръст е направо неудобен - нищо не се вижда отпред /от личен опит/.

# 7
Лятна на бертони (недостатък-няма напълно легнало положение) и Mag-комбинирана (широка е но е много тежка).
Успех в избора.

# 8
Спокойно можеш да минеш и без зимен кош, НО е по-удобно за бебето да го има.Аз лично го ползвах и през зимата, и през лятото.Излизаш на разходка с детско креватче,така да се каже.На бебето му е широко.Не е истина,че лятото спарва, напротив по проветриво е. Излезе от употреба след десетия месец, бебчо почна да се изправя.
На т.н. кошчета за новородено не съм фен-те са точно обратното на зимния кош,но пък стават за колата....

# 9

На т.н. кошчета за новородено не съм фен-те са точно обратното на зимния кош,но пък стават за колата....
Кошче за новородено и зимен кош са едно и също. Другото е столче /кошница/ за кола, и е основно за колата Peace

# 10
Моят син е роден края на април и прецених, че коша за новородено ще му дойде в повече за лятото.
Взех му количка с напълно легнало положение и съм доволна.  Peace
Другото ми изискване беше да е лека, а тези с коша за новородено все тежки бяха.  Rolling Eyes

# 11
  • София

Кошче за новородено и зимен кош са едно и също. Другото е столче /кошница/ за кола, и е основно за колата Peace

И аз така си мислех,.
Ще съм ви благодарна, ако споделяте и какви марки колички сте си харесали.

# 12
  • София
Моят син е роден края на април и прецених, че коша за новородено ще му дойде в повече за лятото.
Взех му количка с напълно легнало положение и съм доволна.  Peace
Другото ми изискване беше да е лека, а тези с коша за новородено все тежки бяха.  Rolling Eyes

И моето основно изискване е да е лека, ти каква количка си избра?

# 13
  • софия
Синът ми е лятно бебе,роден е на 1 юни,взехме количка със зимен кош.
Не съжалявам Naughty,доволна съм,а и бебето си се чувстваше комфортно в него.
Количката ни е ето тази:

# 14
  • Велико Търново
Двете ми деца са родени в края на май месец и съм ползвала кош за новородено.За мен е удобен и практичен.Няма такъв вариант да се свари бебето вътре,ако количката е хубава.Количката,която аз ползвам е Чико Трио и возих бебето до  7 месец в коша за новородено.
За мен количка Бертони не е количка без значение кой "марков" модел са копирали.Да ме извинят почитателите на тази марка Peace
В "На пазар" има милион теми за колички.

Общи условия

Активация на акаунт