Трябва ли ми кош за новородено (зимен кош)?

• 24 310
  • 62
  •   1
Отговори
# 15
Според мен нямаш нужда от такъв кош.След 6 м. става безполезен,също така заема много място.

# 16
Ами аз при първото дете натрупах доста богат опит с количките /5 смених  Mr. Green/ и сега вече знам какво искам. Въпреки че чакам септемврийско бебе, щe си взема лека количка тип "лятна" с пълно легнало и чувалче. Нещо такова :
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … 10918/language/bg
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7655
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/9346
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/7829
и ето една много добра промоция
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/product_info.php/ … /products_id/4602

# 17
  • Велико Търново
Според мен нямаш нужда от такъв кош.След 6 м. става безполезен,също така заема много място.

Тя количката след2г. -2.5г. става ненужна Crazy
Сменила съм около 6 колички за двете деца/пуста страст/

# 18
Дъщери4ката ми се роди март месец и коли4ката,която купихме е комбинирана.Става за новородено с покривало.

# 19
  • UK/София

Не съм ползвала, не ми е и липсвал.

# 20
Първоначално се бях спряла на скъпа количка с кош за новородено и т.н, но после поради една или др. причина,най-вече финансова (обзавеждахме ново жилище и предпочетох парите за количката да ги вложа в детската стая) купихме съвсем различна количка Mr. Green
Количката ,която ползвам е комбинирана (Чиполино Перфекта)- има напълно легнало положение и става за новородено,после има няколко положения за изправяне и сега я ползваме на най-горното, защото можем да сядаме стабилно:)  Peace
Доволна съм от количката и не мисля,че  бебето ми се е чувствало неудобно, защото не е било в отделен кош за новородено...
Да уточня,че бебето ми е пролетно и количката му беше перфектно прохладна за топлото време:) Hug

# 21
Синът ми е роден в края на юли и взехме комбинирана количка, която е с пълно легнало положение и чувалче за обличане за зимата.

# 22
  • Пловдив
Дъщеря ми е родена декември.Насочих се към комбинирана количка, като гледах коша да е по затворен и оплътнен.Взех Кангаро Вижън.Доволна съм , като недостатък определям, че не е много лека.

# 23
Моят син е роден края на април и прецених, че коша за новородено ще му дойде в повече за лятото.
Взех му количка с напълно легнало положение и съм доволна.  Peace
Другото ми изискване беше да е лека, а тези с коша за новородено все тежки бяха.  Rolling Eyes

И моето основно изискване е да е лека, ти каква количка си избра?

Моята е Hauck Shopper 6 Set
Не съм убедена обаче, че все още се предлага.  Rolling Eyes
Тази обаче ми се струва почти същата с изключение на дръжката и други детайли де, но все пак - http://eshop.hauck.bg/podr.html?id=164 - аз държах дръжката да е цяла.  Simple Smile

Само на Хаук тогава намерих леки. Цената също беше от значение, а тази барабар с всички неща, които се виждат беше под 400лв ако не се лъжа.  newsm78

# 24
  • София
Както повече ти харесва. Не е задължителен, стига и количка с пълно равно положение на  основният кош....

Коша не е зимен...  кош за новородено е. Може да се ползва спокойно всеки сезон....
Ако избраната от теб количка основният й кош няма легнало положение или е от тези, които  им пада цялата седалка - тогава ясно, че не можеш да минеш без кош за новородено...

Изобщо - просто прецени ТИ дали държиш на такъв или не.

# 25
  • В светлината на слънцето
Според мен кошът е напълно излишен в твоя случай. Достатъчно е да вземеш количка с пълно легнало положение. Все пак ще раждаш в топло време. Дъщеря ми се роди март и изобщо не сме ползвали зимен кош. Да не говорим, че количката се оказа супер здрава, лека, маневрена и удобна, та я ползвахме и за второто, което се роди август и всъщност в легнало положение беше в половината от студеното време. Peace

# 26
синът ми е роден януари  и си взех комбинирана количка,смятам да я ползвам и с втория бебок.

# 27
  • София
Да не говорим, че количката се оказа супер здрава, лека, маневрена и удобна,

Всъщност това е най-важното при избора на количка и според мен.
Лошото при повечето комбинирани колички е, че бебето лежи по посоката на движние и не го виждаш директно, евентуално през "прозорчето" на сенника.
Друго - не всички комбинирани колички имат 180 градуса в легнало положение, а са леко изправени. Хубаво разгледай в магазин дали това, което пише или продавача твърди е вярно.
Изключително удобство е възможността кошницата за кола да може да се монтира на колелата на количката.
Лично аз избрах модел на Джордани 3 в 1. Имах и кош за новородено и сигурно щях да го използвам доста, ако излизахме на разходки пеша, но тъй като живеем далече от приятни места за разхождане - градинки и т.н. най-често излизахме с колата. Съответно само с кошницата за кола върху колелата. Докато стана време за приятни летни разходки монтирахме летния вариант, та коша за новородено си остана почти неупотребен. Ползвах го удома, в хола, да спи бебока и да ми е под око,  докато свърша това-онова, макар че и това рядко ми се случваше.
За всеки случай много съм доволна от избора си на количка, удобна, маневрена, лека, има амортисьори, което при разкопаните софийски улици е предимство, коша за новородено има "отдушници" - могат да се отварят при топло време, за да не се запарва бебето, има удобно и плътно матраче. Добри пари за това, което получаваш, в случай че се възползваш от всички екстри.

# 28
  • София
Всъщност това бебето да гледа само напред не е никакъв проблем.
а при често повръщащи или деца с рефлукс, даже се препоръчва детето да не е  на  пълно легнало положение....така че и това не е чаак такъм минус - при положение че наклона не надхвърля 20-30 гардуса ест.

# 29
Запис да следя. Темата ми е актуална тъй като тепърва започвам да разучавам какво се предлага на пазара. До края на лятото трябва да избера.

Сменила съм около 6 колички за двете деца/пуста страст/

Уау,никога не съм предполагала,че може да се сменят такъв брой колички!!! Аз, сега избирам количка за бъдещото бебе,но съм много объркана м-у марки и модели.Може ли да те помоля за помощ,например да споделиш плюсове и минуси на маркитет и моделите,които си ползвала. Hug Всеки съвет, дошъл от личен опит ще ми е от огромна полза!

Общи условия

Активация на акаунт