Трябва ли ми кош за новородено (зимен кош)?

• 24 297
  • 62
  •   1
Отговори
# 45
tanyatais, столче за кола, каквото е Макси- Коузи, не се препоръчва да се използва за повече от 2 часа на ден.
Ако една майка прави дълги разходки с бебе на 1 месец напр. при които то спи, не виждам разумна причина да го държи
във въпросното столче.

Моето дете беше изкарвано за дълго навън, там и спеше при хубаво време.
Количката в такъв случай трябва да наподоби леглото.

Така е,но ие не сме излизали за по-дълго от 2 часа!:0

# 46
Само че тогава да избереш количка с почти напълно легнало положение, макар че не знам има ли такива? Thinking
Успех Hug
Разбира се, че има колички, които са не с почти, а с напълно легнало положение Wink
Между другото в На пазар има доста теми за колички, които може да са ти от полза Peace

Да,да, точно в този подфорум има много такива теми! Peace

# 47
Достатъчно е да имаш комбинирана количка ...

В никакъв случай не ти трябва комбинирана количка.Имам и да ти кажа резултата-количката е 15 кг. и в началото беше лесно.Сега детето е 8 кг.+15 кг. количка-мисия невъзможна да кача и тротоара вече.Купи си отделно зимна,т.е. с пълно легнало и отделно лятна.Като цена излиза същото.А зимен кош за лятно бебе ти е абсолютно излишен.

# 48
  • София
комбинирани колички има и по 7-8 кг Wink
въпрос на лично предпочитание е всъщност.

# 49
Определено е въпрос на личен избор и в двата случае не мисля,че за детето ще е проблем.Аз лично също имам лятно бебе,в началото бяхме с комбинирана и не се оплаквах,после ми подариха такава с два коша,но на мен лично ми беше по удобна,първо защото бешетриколка и беше изключително маневрена и второ защото беше по-височка и ми допадна повече.По-важно е на теб да ти е удобна

# 50
  • Някъде по Дунава
Според мен няма нужда от кош за новородено,а от комбинирана количка,която да има напълно легнало положение(както са те посъветвали повечето).Общо взето вече количките се продават с чувалче и с него ще покриваш детето зимата.Поне аз така направих,а родих края на май. Количката ми беше ето такава модел Имола
http://www.bertoni-bg.com/1.php
Ако може да отделите повече пари, те съветвам да си вземете Макларън,аз съм им голяма фенка,но за нашите възможности са скъпи.Много е лека и удобна количката
http://www.simonovi-bgshop.com/tsetska/catalog/popup_image.php/pID/9346

# 51
Аз ще раждам в края на май ( живот и здраве ) и не смятам да вземаме количка със зимен кош. Просто количка с напълно легнало положение ще ми свърши работа. Зимния кош се ползва няколко месеца и после ще се чудя къде да го прибирам  Peace С другата дъщеричка не сме ползвали зимен кош също, а тя беше родена през март.  Peace

# 52
Моята бебка се роди края на юни,бяхме с комбинирана количка. Без кош за новородено.  Peace

# 53
И аз доста се чудя за количка, мисля че май ще избера комбинирана. Очакваме бебо Юни месец, и мисля че ще ни свърши работа и през по студеното време. Сега трябва май да избера само модел и .......  Joy

Аз взех с кош за новородено и той си остана почти неизползван.
Детето ми също е родено през юни. Моделът, който си избрах беше с доста малък сеник и горкото се печеше почти цялото.
Просто ползвах комбинирана количка с пълно легнало положение и въртящ се кош, но с огромния плюс невероятно голям сеник.
Именно за това говоря и аз , комбинирана, с легнало положение на коша и въртяща се дръжка, искам да гледам бебо  Joy ....ооо и забравих да спомена че имам определено желание да е с цяла дръжка,  Party
нещо такова
http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.195/01.195.196/m.57/
или
http://chipolino.com/#/bg/products_use/01.195/01.195.196/m.271/

Последна редакция: пн, 08 фев 2010, 21:45 от ivv83

# 54
  • София
Ivv 83, аз съм се спряла също на тези два модела, но все още не съм ходила да ги видя.

# 55
Ivv 83, аз съм се спряла също на тези два модела, но все още не съм ходила да ги видя.

И аз не съм само ги оглеждам в нета все още Crazy ама много ме сърбят ръчичките незнам до кога ще издържа...  Crazy  Joy

# 56
  • София
Това, което виждам аз в галерията на Чиполино не е напълно легнало положение, има някакъв наклон. Освен, че не знам доколко е добре за гръбчето, детето се приплъзва надолу, трябва да го връзваш с коланите  newsm78

# 57
  • София
Това, което виждам аз в галерията на Чиполино не е напълно легнало положение, има някакъв наклон. Освен, че не знам доколко е добре за гръбчето, детето се приплъзва надолу, трябва да го връзваш с коланите  newsm78

всъщност макар този напълно мин наклон, който виждаш, бебето би трябвало да е напълно на равно, защото реално, то е малко и се побира  напълно целият гръб на "наклона", който вътре, заради дюшечето на количката би трябвало да е още по минимален или напълно изравнен.
Естествено коланите се ползват, поне долната част, заради типа количка, не че ще се свлича бебето, но при изкачване на бюрдяри може и да  падне от нея просто....
Да не говорим, че за повръщащи бебета и с рефлукс даже е препоръчително да има наклон...така че нещата са много относителни...така или иначе, очаче гълбът е напълно на равно.

ние преди имахме подобна...отстрани изглеждаше така - все едно има наклон...но вътре  самата тя нямаше, реално...просто рамката създава понякога такова впечатление...така че най-добре на живо да се види.

# 58
  • София жк Бъкстон
Аз имам комбинирана количка на Кенгуру Даяна - http://megashop.bg/toys/product_info.php?cPath=700028&products_id=700701 с кош за новородено и кошница за кола. Много съм доволна от количката и въобще не съжелявам че се спрях на нея. Дъщеря ми е родена на 1 август и до началото на март съм ползвала коша за новородено. По време на разходките ни не се е спарвала нито веднъж. Има си и повдигаща се предна част и става като възглавничка. Има и краченца и сложен на гладка повърхност може и да се люлее. Другата ми дъщеричка е родена на 5 април и за нея също съм го ползвала.
Точно този модел количка няма напълно леглало положение, под наклон около 20 градуса. Но според мен е неодобен за бебето, защото се образува една вдлъбнатина и точно в нея е главичката му. Аз затова си и избрах варианта с коша за новородено.
Надявам се да съм ти била полезна.

# 59
ivv83,deni_aa,аз имам Chipolino  Perfekta и точно за това говорех-тежестта.Количката е много удобна,има пълно легнало положение,върти се коша и най-важното-сенника пада почти до долу.Но колкото по-голямо става бебето,толкова по-трудна за управление става.Много тежи.Аз лично имам проблеми при влизането в някои трамваи и сгради,понеже е и много широка(не живея в БГ,но мисля че и софийски трамвай няма да мине през вратата).А другият модел,на който сте се спрели,е пълен боклук.Моя приятелка я има и имах "удоволствието" да я бутам веднъж.Тя също сподели,че съжалява за направения избор.

Общи условия

Активация на акаунт