Нормално раждане в друг град-кога да тръгнем?

• 6 142
  • 73
  •   1
Отговори
Накратко-от Хасково съм,но искам да родя в ПловдивС първата бременност се наложи секцио и можех да лежа в патология ден два,но сега,живот и здраве,ако всичко е наред ми се иска нормално раждане.раждах в Окръжна болница в Пловдив и останах много доволна,сега пак искам там.Има ли мами с опит раждали в друг град да ми кажат кога са тръгнали,като им почнат контракциите или...пътя от Хасково до Пловдив е около 1 час ама при екстремно шофиране може и по малко Laughing

# 1
Здравей, Галина,

Аз съм от Враца и бях избрала да раждам в София (в края на миналата година). За по-сигурно отидох там доста преди термина - около 2 седмици. Но ако за 1 час се стига от Хасково до Пловдив, мисля, че спокойно можеш да тръгнеш когато започнат контракциите или ако ти изтекат водите (при мен водите изтекоха в 3 ч през нощта, и родих точно след 12 часа. Дано да ти е полезна тази информация

# 2
Както виждам ти е второ раждане PeaceПо добре тръгни по рано ако има къде да останеш WinkЗнам случай от скоро на жена която е родила вкъщи докато стигне линейка до тях Crazyмъжа и само чул по телефона "бебето идва" Laughing

# 3
Един час си е един час,а и по-добре мери в километри  ,а не в часове.
Всичко става все пак ,ако има къде да останеш тръгни по-рано ,не знам...голямо ми се вижда разстоянието на мен Rolling Eyes
Аз съм от Пазарджик и ще раждам живот и здраве в Пловдив,става въпрос за 36 км ,но пак се тревожа ,така че ще са ми от полза съветите ви!

# 4
Аз живея в Обзор и всички майки от Обзор раждат във Варна. Пътят също е един час, но до сега не е имало проблеми. Въпреки че на теб ти е второ раждане все пак си мисля, че за 1 час няма да е проблем. Екстремно шофиране не ти препоръчвам обаче. Но все пак си помисли добре. До колкото знам при второ раждане всичко става много по-бързо /е може би не за един час, затова мисля че ще имаш време/. Аз пък мисля да раждам в родния ми град Омуртаг. Пътят до там е 3 часа и мисля да отида там 10 дни преди термин ако бебо не е тръгнал до тогава. Ако реши да се появи по-рано ще се ражда във Варна. Интересна ми е темата и затова ще я следя, може да разбера неща за които не съм се сещала до сега.

# 5
Аз спокойно бих пътувала от Хасково до Пловдив, но бих тръгнала още при първите контракцции.

# 6
Аз може би ще изразя едно по-различно мнение, и то е: в момента, в който почувстваш първите периодични контракции, по-добре тръгни, бавно, но славно. И аз исках да родя в по-големия съседен град като теб, в болницата, в която беше първото ми раждане. Но не успях, защото нещата се развиха доста по-бързо от първия път. Едва ли можем да изчислим колко ни остава до пълното разкритие, случват се изненади.  Hug

# 7
Според мен трябва при първи признаци да тръгваш...  Thinking защото ти е второ раждане и не се знае за колко време ще родиш...има случаи на жени които раждат за втори път .... болките им почват изведнъж силни и до 1-2 часа са родили  Naughty...така че ти ще си прецениш най добре но имай си едно наум...пожелавам ти леко раждане  Hug

# 8
Ооо чакане до ритмични контракции е АБСУРД ... Аз бях в Пловдив и имах неблагоразумието да тръгна чак при ритмични контракции при първо раждане до болница в града - ГОЛЯМА ГРЕШКА ..., напъни още докато съм с дрехите ... в приемния кабинет ... Но все от първата контракция все ще има време да стигнеш ...

# 9
Накратко-от Хасково съм,но искам да родя в ПловдивС първата бременност се наложи секцио и можех да лежа в патология ден два,но сега,живот и здраве,ако всичко е наред ми се иска нормално раждане.раждах в Окръжна болница в Пловдив и останах много доволна,сега пак искам там.Има ли мами с опит раждали в друг град да ми кажат кога са тръгнали,като им почнат контракциите или...пътя от Хасково до Пловдив е около 1 час ама при екстремно шофиране може и по малко Laughing
Моя позната от Хасково,роди в Пловдив. При нея раждането беше предизвикано,поради причината че има 1 час път .
Така като гледам по линийката ще раждаш лятото. През целия сезон пътя Пловдив-Хасково е много натоварен заради гастарбайтерите. Често пътувам тази дестинация и лятото ми се струва някакъв ад  #Crazy тия турци не знаят как да карат,бързат без да мислят. Лека бременност и здраво бебче на финала   bouquet

Последна редакция: чт, 21 яну 2010, 22:49 от Мама на Александра / lilcho13

# 10
  • София
Отиди по-рано особено щом ти е второ раждане. Аз нямах кой знае какви контракции, нито пък бяха болезнени. Потеглихме за болницата, защото ми изтекоха водите. Едвам изчаках формалностите по приемането и взех, че родих докато чакам да ме заболи. Цялата работа стана за по-малко от 1,5 часа. Ако и при теб стане така скоростно 1 час път си е доста.

# 11
Моя позната от Хасково,роди в Пловдив. При нея раждането беше предизвикано,поради причината че има 1 час път .

Има толкова много предимства да НЕ е предизвикано раждането, че не си заслужава ...

# 12
Усетих първите леки контракции и ми падна тапата около полунощ. Към 2 часа тръгнахме с колата и пътувахме 50км нормално през нощта до болницата, в която бях избрала да раждам. Родих по обяд.

# 13
  • София
Най-добрият вариант е  известно време преди термина да отидеш и останеш в Пловдив до раждането.
Още повече, че е второ раждане и може да протече доста по-бързо от първото и да нямаш време да стигнеш до там....
Но като вариант е да тръгнеш и още при първите контракции, които усетиш.

Иначе заради такова нещо не бих родила предизвикано...

# 14
Аз си мисля, че е добър вариант да тръгнеш с първите контракции. Не знам дали  след секцио второто раждане ще е бързо. Не зависи ли от това дали с първото е започнала родова дейност и е имало някакво разкритие преди да режат? Нормално раждане след секцио, какво казват лекарите? Няма ли да е по-добре да си в Пловдив известно време преди термина? Успех, леко и щастливо раждане ти желая.

Общи условия

Активация на акаунт