Магребска усмивка с пикантен кус-кус, в приятна градинка, направена с вкус !

• 41 324
  • 726
  •   1
Отговори
# 225
Белбейка, много, много ти благодаря за информацията! Hug  bouquet  bouquet  bouquet Днес направих опит да попитам по телефона в НАП, но една служителка така ми се тросна и ми каза, че имат гише информация да отида на място. Може и да е права ама в този сняг да ходя заради това, че не ми позволи да й задам един въпрос.  ShockedОтново много ти благодаря! Hug
Далка, добре си решила! Ще се разведриш и успокоиш сред любими хора. Като се поуспокоят всички, нещата ще се наредят и дано това е било урок за тях, да се осъзнаят и да не се постъпва повече така. Praynig
Фаима, разбирам те. Колко рядко се случва да попаднеш на добри и свестни съседи, но щом се налага да се местите ще може да си гостувате и пак да се виждате, макар и по рядко. Дано на новото място отново срещнеш все такива хора, като тях! Praynig
Дядко, за твоята „болест” има лек! Като се пооправи времето, грабваш хаджийката, че и внучката и към Тунис. И аз си правя такива планове за лятото и Тунис ми е дестинация номер едно, но зависи много от отпуската на приятеля ми. По принцип почиват през август, но се случват и изненади, а не се знае какви оферти ще има за този период.
Амалче, синеочка прави ли опити да върви?
На всички лека и спокойна нощ! Hug

# 226
  • София
...
Дядко, за твоята „болест” има лек! Като се пооправи времето, грабваш хаджийката, че и внучката и към Тунис. И аз си правя такива планове за лятото и Тунис ми е дестинация номер едно, но зависи много от отпуската на приятеля ми. По принцип почиват през август, но се случват и изненади, а не се знае какви оферти ще има за този период.
...

Рали според мен подходящо време за почивка в Тунис е втората половина на септември.

# 227
Файма разбирам те мила напълно!!!Преди време живеехме в "ромската" махала и все си виках дано да се махнем оттук,че непрекъснато имаше проблеми с циганите - бият децата, викат,да не говорим за сватбите им по три дни и мн.други "приемущества" на такова съжителство. Обаче такива комшии имах, които не знам дали ще намеря някога отново. Благодарение на тях издържах толкова време на това място. Като се преместихме на по-хубаво място- няма ги циганите, гюролтията, разправиите с тях, но и съседите са съвсем други. Много ми липсват.

# 228
  • Varna
АЛБИЧ Hug
мЪ ти сЪ появи бе Душоуууу, де сЪ бешИ покрила??? Радвам се, че се появи отновоооо Hug
ФАЙМИЧ Hug
Това такива съседи като твоите са направо съкровище. Голям късмет си имала Душо, знам какво е и да имаш такива комшии и да нямаш. Ама ти пък, що на ангилийски шЪ им говориш бе, като незнаят. Ми переш на български, те на арабски и от някой български лаф, все щеше да излезе някоя арабска дума като кебаб например или кавърма или нещо друго и по щяхтИ да сЪ разбИрети newsm47 Пожелавам ти и другите ти комшии да са такив страхотни. Ама незнам дали ще имаш покрив където да си пиете чая ако ще живеете във кооперация. Тоя покрив е страхотно нещо. Лежиш си таааам и си зяпааааш звездитеее. Ударих го и аз на романтика Joy

# 229
  • София
Късна вечеряааааааа. Родопски пататник - върни с кисело мляко. тоя път му турих отгоре и кашкавал.

# 230
  • Varna
ДЕДЕ,
обожавам пататник. Абе човече, ти акъл имаш ли по това време да ни го сервираш това нЯщУуу. Направо ми иде да изгриза екрана бе човече. Ми то къснУ вече за лапане. Само ще преглъщам сега rotfImao
Давай начина на приготвяне  bouquet

# 231
  • София
ДЕДЕ,
обожавам пататник. Абе човече, ти акъл имаш ли по това време да ни го сервираш това нЯщУуу. Направо ми иде да изгриза екрана бе човече. Ми то къснУ вече за лапане. Само ще преглъщам сега rotfImao
Давай начина на приготвяне  bouquet

Миииии щото имахме гости (то всъщност за тях го правих) и едва сега сколасах да кача снимките.

Иначе то приготвянето си е точно по смолянско както го правят, няма нищо ново. Рендосаните картофи, сиренето, яйцето и многото джоджен. Това е - и печеш после само отдолу, па после го запичаш и отгоре и накрая кашкавала (той не е задължителен) и още там няколко минути и после го ядеш. Та това е пататник, а не клин (с кори за баница) както по погрешно някои го наричат пататник.

Утре пак ще го правя, че моите ми надуха главата тук (аз за пръв път го правя у нас). Даже синът ми разви идеята торта с кетчуп и натрошеш чипс, ама да си гледа работата. Да си играе и да си я реди.

# 232
Рали според мен подходящо време за почивка в Тунис е втората половина на септември.
А,зависи!Ако ще идвате на море август си е супер!През септември морето вече не е същото.
Екскурзиите,обаче са за предпочитане,особено Сахарската.
Белбейка,водата -чешмяната не става за пиене.
Е,месните си я пият,но е ужасна!
Далка, Hug кураж!
Близначе,защо така ви нападнаха тези вируси?!  Sad
Бързо да се оправяте!Да ги нацелуваш и двамата чаровници!  bouquet
Алби,радвам се ,че си се разписала!  bouquet
Фаима,голяма работа е София! Grinning  

# 233
  • София
...
Белбейка,водата -чешмяната не става за пиене.
Е,месните си я пият,но е ужасна!
...

Еле па тая в Тузьор. Все едно че е с английска сол, толкова е горчива.

Септември когато аз бях - времето беше много меко и приятно и нямаше непоносими горещини.

За Сахара си е неповторимо изживяване, особено за онези (като мен) дето са я виждали само на снимка.

# 234
Еле па тая в Тузьор. Все едно че е с английска сол, толкова е горчива.
Да,то и резултата след пиенето е,като на английската сол.  Joy
Пак вкусни неща си ни пуснал!Очи пълни,корем празен! Crossing Arms  Grinning
Давай рецепта!  chef

# 235
  • София

Пост № 231 на тази страница моля.

# 236
Е,точно се чудех утре,какво да готвя.   newsm78   chef
Сега вече реших. WinkХем бързо,хем вкусно.  Laughing

# 237
Честит рожден ден Файма,желая ти мног здраве,да си все така усмихната и красива и много,много любов и щастиесъжалявам за закъснението,ама посрещах гости
Тес,знам какво е,не ми е за пръв път родителите да не ме искат.на бившия ми мъж майка му ме мразе6е толкоз много,4е горкия се ожени за мен по търлъци,бившия ми приятел беше алжирец нестига,че ме заряза от единия страх ами и по толкова подъл начин,че само можах да си кажа хвала на бога,че овреме се отървах.Но съдба какво да правиш така ми било писано родителите жсе да не ме искат.Но аз не съм злопаметна и на моя съм му казала не ме интересува,че те не ме искат аз пак ги обичам и ги уважавам,най-малкото ако тях ги нямаше нямаше да те има теб.
Дядо хаджия,стра6ен кулинар си.Ще ти направя състезание с баща ми и той е по таз 4аст.Сега ми е на гости и се о4ертава дебелеене.

# 238
Добро утро момичета и момче!   bouquet
Дядо Хаджия, много добре изглежда пататника. Може и аз да го пробвам през уикенда. То май наистина е вярно, че мъжете са по-добрите готвачи. И моят баща беше страхотен кулинар и само той готвеше в нас, а след като почина аз се заех с тази част от домакинството, но определено не със същият резултат  Wink.
Линка, да ти кажа честно и аз не съм злопаметна, поне не в случая с родителите не екс-а. Разбирам ги хората, всичко което са направили са го сторили от любов към детето си, мислейки си че ще е нещастен с мен заради различната религия и култура. Може и да са били прави, никой не знае, а и много жалко че няма да разберем никога  Sad . Хубаво е нещата да свършват защото са се изчерпали, а не защото някой така е решил  Peace .
Хайде лек и усмихнат ден на всички!!!

# 239
  • Varna
ДобрЮутрУУУУУУУУУУУУУУУ Hug
Как сте Фарашковцитееее. Тука стууууд и страхотен вЕтОООр и сняг.  УжасТ бейй, няма да се пооправи това време. Оффф хич не я обичам тая зима. Не мога да излизам въобще, добре, че мъжО е тука, та той пазарува ама има неща които той неможе и ще трябва аз да излизам и хич не ми се излиза ама хииич

И хайд на айранчИтУУУ

Общи условия

Активация на акаунт