Магребска усмивка с пикантен кус-кус, в приятна градинка, направена с вкус !

• 41 303
  • 726
  •   1
Отговори
# 165
привет, дружина! боря се с едни нерви и главоболие, дори атомна сметанова бомба с захар и какао не стигна! сега съм на кафето с ацефеин(съкровището ми )!

същото Марси....същото и при мен
така в джаза отдавна не е било....
Белбейче-като на приятелка ти отговарям...не ти трябва от нашта фамилия-калпава е!Само главоболия ще си докараш..ако не си счетоводителка-набързо ще станеш...само за сметки и пари се говори.
При мен нещата вече са на канатара-отново!Не се издържа такава простотия...и сили не ми и останаха вече
Не мога да проумея как така си измиват лицата набързо-вземат решение и  Вече са Праведни!!!...и стават примерни,хрисими,добри ,вярващи...всичките мръсотии,непрриличя и гадории сами си ги забравят....сякаш не са били.Дори ги отричат да са ги правили!
А тези,които не са от техните-все са им като тръни в очите..и трябва Те да бъдат преправени
Нашата нова булка е Вече бременна-...за което отговорност нося АЗ!

# 166
  • София
...

Останалото го разбрах, ама това последното нещо не ми стана ясно, дали може малко разяснения ако обичате. Щото у нас ако жената забременее обикновено мъжът е виновен.

# 167
  • Egypt
Ох, Далка, не знам да плача ли, или да се смея, ама дай малко повече информация за тая бременност. То някой тука викаше, да не стане седмаче, пък виж какво дойде  #Crazy

# 168
...

Останалото го разбрах, ама това последното нещо не ми стана ясно, дали може малко разяснения ако обичате. Щото у нас ако жената забременее обикновено мъжът е виновен.

Разибра се Деде...
иде реч за Безплатното и обгрижване и раждане тук-тъй като булчето е само с едногодишна студентска виза и
 няма карта-здравана...а докъто се ожени и докъто подпише...и бременността и напредва...Ще е сложи върху своято социална осигуровка един ден мъжа и...ама дотогава Фамилито решило!!!!да е пиша аз върху моята!
И тъй като аз отказах......стана екшъна голям..та -Така!

Ми-Файма....какво да ти кажа....Аз  последна научих.Той-девера си ходи..те-всички тук си ходят с момичета.не е тайна-не се и срамуват.
седнеш на пейката и веднага ще долети някой левент-все арабчета...У тях си не смеят да заговорят жена-ама тук се отприщвата..мама мия!
та-не една и две приятелки съм му засичала на девера.Аз си го уважавам-готи човек е!Все ме е защитавал-все идва с усмивка и на шега го избива..лек характер им-за разлика от Другаря...
Изведнъж-иде....и казва-да ходим да купуваме злато.После-търся по-голямо жилище че ще се женя и..децата бързо ще дойдат.Снощи вечерта-ми!!!тя е вече втори месец!Другаря-сечувства отговорен...щото е и по-голям ...а от Алжир не е познават-и затова звънят на мен.
все едно мога да уредя  всичко,което искат...едни безумни желания!едни фантазии....
Представа си нямат какво е тук-как е живота...че е толкова трудно!Ама не си задават въпроса как аз живея-как оцелявам...
щото съм европейка смятат че по мед и масло ми върви....и порите с лопата ги рина
та-да не се харчата сега..и момата да си запази златото-да е метна върху моята социална осигуровка

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 20:27 от dala

# 169
Леле, Далка, тежка отговорност са ти лепнали! Милата!  Hug И то при положение, че не я и знаеш снахата! Гледай да не обръщаш внимание и си свиркай! Аз имам един приятел, който страшно отговаря на даденото от теб описание. Внушава си нещо, че е така и вярва в него. Sick Аз съм опитвала да му обясня, че това е заблуда, а не действителността, но нищо не е в състояние да го убеди. Създава си някакъв негов, удобен свят. Аз не мога да го разбера съвсем, нито ми изглежда нормално.
Марси, не знаех, че това е твоето детенце! Пу пу, хубавица. По-добре да не опитва да я изрусява сега, че това се постига трудно и ще си изтощи косата щом често й сменя цвета! Как искам и аз една фермичка! Точно това ми е мечтата! От толкова работа и пътувания направо изпушвам! Представям си я една такава зеленка с оградки, животинки, цветя. Къщичка с карирани перденца... ееех, отнесох се. Няма да ми се случи. Tired
Минче, браво за изпита! Hug Дори и да не те удовлетворява оценката, поне си го взела и няма да го мислиш сега, когато ти предстоят приятни емоции.
Бейче, сега май е по трудно като е проходил мъничкия бандит, а? Плаче ли още или вече е по-спокоен? Hug
Дядко,  и аз да поискам съвет. Моята машина за хляб е Тефал. Ползвам я само за месене, тъй като вече е ясно, че от мен хлебар няма да стане. Прави хубаво тесто, но каквото и да правя от него /питки, кифлички и т.н./ никога не стават на конци след изпичането, а стоят на шупли. Изчаквам да втасат преди да ги пека, но същата история. Вероятно има някоя тънкост, която не знам.
Аз нали ви разказвах, каква романтичка съм. Е, да ама този път се изложих. Забравих годишнината ни, която беше на 31.01. Embarassed Embarassed

# 170
  • по пътеката
ей, проро4ца да ме пишете, 4е виж у далка и ново бебе  може да й пишат на автобиографията! далке ,да не  им дадеш идея,ей! мани, недей се съгласява да плащаш от твоята си осигуровка!да се  оправя девер ти, за какво е правил бебета и не е мислил за пазене, поне за пред хората! дано ти минат дертовете, знам какво е да ти пуши главата, три дни и ще ме кютнат  от техни си простотии! искам нови нерви, от резервни 4асти, ако има някой идея откъде да си купя да  ми обади!
рали, идвай , ще ходим по поля и зъбери, ливади и росни морави! слагай кецовете и да забягваме!
файме, как е у вас, малката има ли нови бисери?

# 171
марси, то такова пророкуване е лесно душа. ако булката е мароканка или алжирка да не очакваш да пиеш "блага ракия"   Mr. Green, ако е само седмаче пак бива, че понякога то носи пръстените.

Дала, съчувствам ти. аз лично съм услужлив човек, но ако родата са наистина такава банда лицемери, каквито ги описваш, тогава не се захващай да помагаш, че току виж утре стане беля с този брак, та ще си пак виновна. зарежи ги, а другарчето да се научи да не обещава от твое име.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 21:12 от hadil

# 172
  • Varna
ДАЛКЕ Hug
И ти кО даде ли се да я пишеш оная пикла във твоята здравна осигуровка. Извинявай мЪ то много нагло това искане бе, напраУ гледайм ей тъй #Crazy Далке, не си слагай таралеж във гащите. Ти за всички мислиш, за тебе не съм чела някой така да те обгрижва, че и да товари чужди хора със твои проблеми. Бясна съм, ама съм бяснааа от това което чух #Cussing out И ко, ти си забременила мУмЪтЪ изкуствено и насилствено ин витро ли, че си виновна брЯЯЯЯ #2gunfire
МИНЧЕ Hug
Браво Душичке за изпита smile3501. Майната им на тия дето са ти я написали тая оценка. Те явно не са искали да ти пишат каквато заслужаваш щом са те разхождали по материал който не е бил по темата. Лоши хора и това е. Да им сЪ връща.
Много войнствено ми стана като прочетох Далкиния и на Минчето постове #2gunfire
МАРСЕЛИНКА Hug
Видя ли съобщението ми във Скайп. Съжалявам но като си ми писала не бях на ПС-то. Отишла съм във хола и се върнах чак към 10 часа и тогава видях съобщението. Съжалявам много Sad

# 173
  • София
Хайде вечерята днес от мен:

Ще кажете що ви пробутвам два пъти едно и също ястие ли ? Ми щото харесаха онова телешката крем яхния ония ден и ревнаха днес пък пилешка да им правя. Ама тоя път я промених де - вместо боровинки гъби и повече моркови в крема и за добавка топено сирене.

...
Дядко,  и аз да поискам съвет. Моята машина за хляб е Тефал. Ползвам я само за месене, тъй като вече е ясно, че от мен хлебар няма да стане. Прави хубаво тесто, но каквото и да правя от него /питки, кифлички и т.н./ никога не стават на конци след изпичането, а стоят на шупли. Изчаквам да втасат преди да ги пека, но същата история. Вероятно има някоя тънкост, която не знам.
...

Конци се получават при маслените теста. Демек има повече мазнина в тестото. И понеже са тежки теста те се месят много продължително и втасват два или три пъти. Значи преди последното втасване тестото задължително се "разтегля" и осуква на фитили (и това донякъде също допринася за конците - но запомни основното е от продължителното месене) после втасва последно и отива във фурната да се пече.

Та демек конците не зависят от машината която меси.

Ако искаш някой път ще правим заедно (така правихме с една дама в друга тема) и да видим дали ще се получат.

# 174
  • Egypt
Далка, и аз така мисля, да не се връзваш на такива искания, щото по правило накрая пак ти ще опереш пешкира. Кой каквото е надробил, да го сърба.
Марселинда, бисери да искаш. Трудно ще я накараме Софка да се вмести в тукашните порядки, тя и за Бг си беше дива. Днес ходихме на гости в другия край на града, с комшиите, аз и София. И отидохме да видя военното гробище във Файед, падна ми шапката, хора. Поддържано, чисто, прекрасно, невероятно. Тревата окосена, една чудна морава, и наща хубавица докато се усетя и почна да прави едни кълбета, да се премята, лошо ми стана. Другия й хит е като чуе музика и да почне бели денса, колко пъти сме говорили, че не е хубаво това да се прави на улицата, срамно е, наказвали сме се, и няма, и няма, шоу прави момата. Като тръгнем по улиците всички я знаят, и й викат "Хелоу, Софи". Баща й се успокоява, че скоро ще се преместим, и в Кайро няма да е така.
Та да довърша за гробището- финансира се от британците, но са погребани и войници от много други националности, има и много мюсюлмани. Като разгледах годините, ами то 20-22 годишни деца, умрели на бойното поле. И друго ми направи впечатление- как се поддържа, толкова далеч от UK, и роднини на загиналите още идват да го посещават. Не си забравят своето, макар че са загубили Суецкия канал, който е бил и целта на тая война. Аз се интересувах за това гробище, защото попаднах на форуми в нета, където ветерани от войната разказват за онова време, и се споменаваше някакъв мемориал. А в един блог възрастен британец беше писал коментар, че иска преди да умре да успее да се върне във Файед и да види гробовете на другарите си. Сега ще му изпратя снимките.
Дядо Хаджи, аз телешко с боровинково сладко съм яла в Австрия и Германия, мислех, че от там произхожда и отначало бях много скептично настроена, обаче е вкусно, страшна работа...

# 175
  • София
...
Дядо Хаджи, аз телешко с боровинково сладко съм яла в Австрия и Германия, мислех, че от там произхожда и отначало бях много скептично настроена, обаче е вкусно, страшна работа...

Значи аз не съм го правил със сладко а по друг вариант.

Хареса ми разказа за военните гробища.

# 176
От дядо вечерята, а айде от мене десерта... първият ми шоколадов сладкиш. Ама хубав стана де хих

# 177
О, ще месим дядо Хаджия, само да си намеря малко свободно време. Hug Благодаря за съвета!   bouquetС него открих и грешката си. Не съм знаела, че мазнината е толкова важна.  EmbarassedАз винаги гледам да я спестя и я компенсирам с повече мляко или вода.
Минче, браво! Като за първи път си се справила много професионално!  chef
Далка, изпаднала си в много неприятна и деликатна ситуация.  SadДали няма да помогне ако обясниш как стоят нещата и че е трудно за теб и твоето семейство? Ти явно си прекалено услужлива и затова допират до твоите услуги, но пък си има граници! Не знам, какви са законите при вас, но няма ли друг начин да си оправят нещата, без да засягат друг? Дано всичко се уреди безболезнено! Praynig
Марси, освен за ферма започвам да мечтая и за някакво телепортиращо устройство! Много ми се обикаля из гори и планини ама моите приятели все ги мързи и разходките им стигат най много до някоя кръчма или дискотека. Wink
Паулика и Лина не са писали отдавна. Къде сте момичета?  Hug

# 178
Боже Марси, ти наистина цяла пророчица  Thinking
Далче, а защо умниците не вземат да си подпишат като хората в гражданското пък маряжа да си го правят по- късно Naughty.
 То така или иначе те по традиция го правят по този начин. ooooh! Брях че хитруват тези.Та ако момата не им допадне да и ритнат гъзето Crossing Arms
Уф надявам се да ме разбра че аз както го обясниххх  #Crazy ама много се набрах.
 А си мисля че с моита рода ще са като две капки вода, даже ще се надскачат  Mr. Green.
Деде, вечерята си е бива  Party
Рали, мерси че питаш, по- спокоен е вече  Praynig( дано да не ни мине котка път и да сме все така за напред).
Марси, ми като се се замисля специално не съм го учила да слиза с дупето напред  newsm78.То май от самосебеси дойде така. StopТой нали е като шило и само се върти та вече му е навик да се извърта и да бяга от този който го държи  Joy
Мина, екстра е сладкиша мммммм

# 179
Eйййййййййййй дружина,довтасах и аз да се разпиша.Аз се позагубих,че мн работа ooooh! Направо съм изцедена.Мн се радвам да ви видя гледам добри новини.
Далка,бившя беше от Сетиф,брей опасни били тез сетифци я как се нагаждат. Party.
Момичета да ви кажа аз май нещо съм се сбъркала нещо нещо работа ми неуйдисва.Почнаха да ме тренират да тренирам други хора,ама вече неиздържам ходя като избит електрон,излизам в 09:00 и се прибирам в 23:00.Нито си виждам детето,нито имам време да се наспя.Уикендите едва мърдам,Май май ще сменям работата писна ми аз немога детето да си видя,социалния ми живот е на 0,хабибито и то лек неоправдано. Tired.Айде аз 6те бягам,4е имам да 4истя,да готвя и още какво ли не. Heart Eyes Hug на всички

Общи условия

Активация на акаунт