*ФОНД АСИСТИРАНА РЕПРОДУКЦИЯ* - кой до къде е - 2!

• 74 059
  • 870
  •   1
Отговори
# 825
Отказваме се. При положение, че фондът беше единствения ни шанс да имаме второ дете, се чувствам омерзена. Искат ми документ, който не беше включен в изискванията, документ, който ще травмира допълнително съпруга ми. Ами ...... Жената беше много внимателна и любезна, но биопсия на тестиси, документ за което ни искат сега, мъжът ми не иска да прави. Всички надежди, изследвания и планове заминаха по дяволите. Много ми е мъчно. Много!

# 826
Бубе много съжалявам Hug ,но ми стана интересно защо ви искат тая биопсия ,ни също сме м, фактор кандидатствам за втори път от фонда ,и сега се притисних да не би това да е нещо ново  newsm78

# 827
Не знам какво е. Сега ми го сервираха. Ако беше необходимо, за да имаме дете, щяхме да го направим, а то е за да докажем вече доказаното-мъжът ми не може да има деца. Не може. Той се разстрои и отказа да правим каквото и да е. Ще опитаме пак с донорска инсеминация (веднага почвам да събирам парички), а държавата, която ни помогна много...... Не искам детето ми да живее в параграф 22. Надявам се да може да живее в нормална държава.

# 828
  • Варна
Бубе, сигурно си бясно, но недей се отказва. Според мен може да обжалвате, мисля че си го пишеше в правилника - става по реда на Административнопроцесуалния кодекс.

# 829
Бубе благодаря написаното от теб ме накара да настръхна многооо съжалявам Mr. Green  ,защо боже толкова мъка ,не ни стига всичко останало ,ами и още Hug
Бори се за правата си ,не се отказвай

# 830
днес подадох документи за втори път номера мие 855. .дано ме одобрят до ноември.

# 831
  • София
Бубе, какви глупости са ти наговорили там?!  #Cussing out Това са пълни простотии! Ние сме с мъжки фактор, одобрени сме, а такава идиотщина изобщо не са ни искали - само две спермограми - една от клиниката, другата - контролна от независима лаборатория. Успокойте са малко, ако само това им е проблемът, направете проклетата биопсия. И в никакъв случай не се отказвайте!!! Много съчувствам на мъжа ти, това е страшно унизително! Прегръщам те силно  Hug

jujanka4444, успех ви желая!

# 832
  • София
За аzoospermia искат биопсия, може би сте с такава диагноза.
Пише си го в правилника, жалко че са ви подвели.
Няма ли как да кандидатствате с някакъв женски фактор?

# 833
Момичета, благодаря! Много! Аз си бях наред до скоро. Днес отивам на преглед, че нещо имам тревожни симптоми, но едва ли ще е повод да се кандидатства с нещо друго освен мъжки фактор. Всъщност азооспермията е просто най-очевидата доагноза, която нашата лекарка предложи за кандидатстването. Диагнозата е вярна, но проблемът е много стар и нелечим (по рождение, всъщност), което обезсмисля каквито и да било опити да изчоплим било то и следа от сперматозоид. В момента съм афектирана и какво ли не ми идва на ум, но едва ли са го измислили, защото вече имаме едно дете. Ще почакам да се успокоя и ще помисля какво да направим. Имаме време до края на август.

# 834
  • София

Не ме плаши така  Sad Ние сме с Олигоастенозооспермия и Хиперволемия, но нямаме поискани допълнителни изследвания.

Последна редакция: вт, 13 юли 2010, 15:57 от desi_ivanova

# 835
  • София

Не ме плаши така  Sad Ние сме с олигозооспермия и още нещо (вече забравих какво), но нямаме поискани допълнителни изследвания.
Има огромна разлика между аzoospermia и олигозооспермия. За вас трябват само 2 спермограми.
При аzoospermia искат биопсия, за да се види дали има някакъв шанс да се намерят сперматозоиди. Даже май трябва да пише че са намерени. Ако пък няма такива значи се налага да се използва донор, и ако при жената няма проблем не се налага инвитро, а инсеминация.

# 836
  • София

Не ме плаши така  Sad Ние сме с олигозооспермия и още нещо (вече забравих какво), но нямаме поискани допълнителни изследвания.
Има огромна разлика между аzoospermia и олигозооспермия. За вас трябват само 2 спермограми.
При аzoospermia искат биопсия, за да се види дали има някакъв шанс да се намерят сперматозоиди. Даже май трябва да пише че са намерени. Ако пък няма такива значи се налага да се използва донор, и ако при жената няма проблем не се налага инвитро, а инсеминация.

Ааа, разбрах, мерси много. Аз се редактирах, че бях сбъркала диагнозата, сега написах вярната  Hug

# 837
И аз се обаждах днес и ми казаха че съм одобрена 648* и че ще ми се обадят към края на август Praynig

# 838
И аз се обаждах днес и ми казаха че съм одобрена 648* и че ще ми се обадят към края на август Praynig
Кой номер си?
Благодаря предварително

# 839
Здравейте, момичета. Утре ще подавам молба по фонда и искам да ви питам за едно изречение от формата на заявлението.
Има поле "Наименование на избраното от заявителката лечебно заведение" - ако напиша там клиниката Х, нали това не значи, че при одобрение съм длъжна да направя инвитро опита там?

Общи условия

Активация на акаунт