Тупка ЮЛСКО сърчице на момиченце или момче

• 25 120
  • 746
  •   1
Отговори
# 645
Защото тук все пак не му е мястото !!!
Всяка жена ,ако иска да се информира ,ще се информира-повярвайте,но не и от този форум!
Може би засега искаме да изкараме една безпроблемна бременност и затова така реагираме на такива негативни постове!
Аз точно заради такива постове предпочитам да не чета този форум!
Господ пази всички, които се надяват на Него!

# 646
  • Варна
Всяка жена ,ако иска да се информира ,ще се информира-повярвайте,но не и от този форум!
Може би засега искаме да изкараме една безпроблемна бременност и затова така реагираме на такива негативни постове!

Далеч съм от мисълта да споря. Не виждам как информирането може да направи нечия бременност проблемна.
Заравянето на главата в пясъка не ми е присъщо, но щом повечето момичета искат да знаят само хубавата част, така да е.  Peace

# 647
  • Stavanger, Norway
Здравейте, и аз съм за информираността! Но всеки има право на мнение и който иска да се информира ще намери начин.
Някой беше попитал дали и друг изпитва болка ниско долу  - аз изпитвам. От 1-2 дена сутрин усещам лека болка ниско долу, понякога от ляво, понякога от дясно.
Да ви кажа, мисля че вече усещам бебчо. Като си легна на лявата страна и от дясно към пъпчето корема ми натежава някак, все едно има нещо  hahaha (то си има де). И май усещах как ме подритва отвътре, защото имашенякакво пртискане на обпределени места, като се местеше. После утихна. Явно е заспало. Моят мъж като разбра и само ми наобикаля корема, опипва го лекичко, ама още не можем да го напипаме този разбойник или разбойничка.  Joy

# 648
  • Варна
И аз съм на мнение, че трябва да сме информирани. Живота не е само цветя и рози. И ако има начин да предотвратя някоя беда, по-добре да съм информирана и да мога да взема решение, отколкото след това да се чудя откъде ми е дошло на главата. Това не го казвам само заради обсъжданата "статия", ами и на тези които твърдят, че повечето изследвания (като БХС, ФМ, Токсоплазмоза...) са само за да ни вземат парите.  ooooh! Важното е, аз да съм направила всичко което зависи от мен, а чак тогава идва и Божата работа.
Скоро спорих с моя позната точно за тези неща, накрая се отказах...

# 649
Зависи от информацията,Хексе!
Защото , ако тя е е в повечето случаи негативна, определено има отражение!
Повярвай, че колкото по-малко знаеш е по-добре!
Всичко хубаво от мен!!!!

# 650

И аз така мисля да постъпя, защото съм на мнението на Светла, достатъчно акъл има всяка от нас да се информира в съответната тема по този проблем, в книгите за бременността и в болницата.

И във Франция дирижират ако има нужда раждането, не съм аз лекар да им давам акъл какво да правят! Нямаме образованието да заместим докторите, иначе щяхме да сме там, на тяхно място!

Запозната съм, здравната каса ми е връчила документи, с които ме информира...за всички възможни изходи....молбата ни беше да не се нервим тук с страшни истории, навсякъде ги има!

# 651
..........
Някой беше попитал дали и друг изпитва болка ниско долу  - аз изпитвам. От 1-2 дена сутрин усещам лека болка ниско долу, понякога от ляво, понякога от дясно.
..........

Абсолютно същото усещане имах и аз и дори се притесних и отидох на извънреден преглед заради тези болки. Оказа се, че абсолютно всичко ми е наред - бебчето, шийката, матката... Затова и аз си мисля, че това е бебка и я усещам просто по този начин.

# 652

Далеч съм от мисълта да споря. Не виждам как информирането може да направи нечия бременност проблемна.
Заравянето на главата в пясъка не ми е присъщо, но щом повечето момичета искат да знаят само хубавата част, така да е.  Peace
Подкрепям,Хексе !  Hug
По-добре информирана отколкото като ми дойде до главата да се чудя от къде ми е дошло.
И с втората си бременност бях позитивно настроена и никога не съм си мислела,че може бебето ми да спре да се развива,но ето,че ми се случи.Оттогава си казах,че всичко си е Божа работа,ако е драснато,че няма да го бъде-няма.А нищо по-различно не съм правила от сега или през първата си бременност.
Точно ако не четях този форум надали щях да бъда толкова информирана за фолиева киселина,финна диагностика и други подобни.Нямате си и на представа в БГ колко жени не са и чували за фолиева киселина.
Не смятам,че моите тревоги биха навредили на вашата бременност по някакъв начин.Страх ме е много от раждането - да,но с какво ви преча аз на вас?! На мен пък ми се споделя за моите страхове,но като гледам всички скочихте,че такива постове не ви трябват.
Явно ще я караме само избирателно тук.Или ще се правиш на дръж ми шапката и че всичко ти е наред или спри да пишеш тук.

# 653
Момичета, аз по принцип съм оптимист човек, но предпочитам да знам нещо вместо да гледам само през розовите очила. За мен тази статия не е стряскаща, защото тя не плаши бременните майки, а просто предупреждава.  Не знам, но аз предпочитам да изчета сумати такива статии, да знам какви са рисковете и да мога да избера това която смятам за добре. Относно информирането - вярно е, че когато се притесняваме четем и търсим информация. Проблема е, че понякога просто не знаем, че от нещо може да има рискове и съответно не го подлагаме на съмнение. Предизвиканото раждане е едно от тези неща за които нямах представа в първата си бременност. Бях на ръба да го избера без да имам грам показания за приближаващо раждане, само защото бях чувала че има такъв вариант. Смятах, че след като го правят значи е безопасно. За съжаление много неща не са така както си ги мислим. Аз лично бих била благодарна на такива информации. Мен лично такъв тип статии не ме стряскат, защото това не е нещо което заплашва настоящата ми бременност, а ми дава информация за избора/или не начина по който да раждам.  Тази информация не съм я търсила, попадна ми случайно, и през ум не би ми хрумнало да я търся защото просто не се замислях над този въпрос.

А мисля, че който не иска да чете, спокойно може да подмине текста. Но за сметка на това други майки, като мен ще могат да бъдат информирани.
Разбира се статии които биха наплашили бъдещите майки стряскайки ги за нещо, което със сигурност им предстои не е добре да се пускат. Но има разлика, защото предизвиканото раждане е избор, който жената може да приеме или да откаже, това не е нещо което непременно ще се случи на всяка, а е вариант, който е добре да знаем дали да изберем.

А между другото - не се притеснявайте за бебето, то не се влияе чак толкова от такъв тип притеснения. Ако беше така всички бебета на позитивно настроени майки щяха да се раждат в перфектно здраве, а тези на на притесняващите се, да са с дефекти Simple Smile За щастие това не е така Simple Smile

# 654
  Shocked

Цитат
И във Франция дирижират ако има нужда раждането,
   Нужда?За кой?
    В България това се прави,като правило,за нуждите на лекаря,а не такива на родилката и бебето.

Цитат
Аз смятам,че тук не е мястото да обсъждаме дневните или нощните ни менюта,но....  33uu Като гледам,че мнозинството не е на моето мнение,просто пропускам постингите с "манджите" и толкоз. Peace
     Между другото,когато тук се описваха ражданията на тези ,които вече са раждали,аз нарочно не описах моето,да не стряскам първескините!
     А тази статия не цели нищо негативно!Тя предупреждава!
     Негативно ли е да напишеш в/у кутията с високоволтни работи "Не пипай!Опасно за живота!"? Влияе ли негативно на бременността или настроението ви?Сериозно!Не !Просто ви предупреждава!Отнасяйте се по същия начин и към подобни статии! Wink Hug

# 655
Селма, аз нямам позната, на която в БГ са дирижирали раждането, но във Франция - да - наложило се е да спасят майката! В Холандия приятелката ми роди у дома.

Веси, изобщо не става въпрос за твоите или моите тревоги, менюта, нито за фолиевата или колко БХС трябва да се правят - това да споделяме - да - и досега това сме правили, но да ми се казва назидателно "НЕ ПОЗВОЛЯВАЙТЕ ...ЗАЩОТО ЩЕ СТАНЕ..." ами мерси!

# 656
Пишете си каквото си искате, никой не ви забранява!Четете си каквото си искате по същата причина!
Ще се отделяме на отбор "черешка" и отбор "ягодка" Joy явно!
Извинявам се, че като член на този форум изразих мнение!
Но след като тръгнете да раждате едва ли за лекаря ще е важно с каква информация сте се натоварили!

# 657
  • Варна
Това е супер несериозно изказване.  ooooh!

Не знам за Франция, но в БГ като знам как стават лекари, накрая ще излезе, че аз имам по-добро медицинско образование от лекарите и то точно от това, че се информирам. Имаше една поговорка "Като знам, какъв съм инженер ме е страх да отида на лекар."

# 658
  • Stavanger, Norway
Такааа...Хайде сега момичета - стиснете си ръцете и да продължаваме напред. Който не иска да не чете статията. Какво пък толкова - винаги ще има хора, които смятат, че "По-добре открит враг, отколкото прикрит приятел!" и такива, които ще смятат, че "Позитивното мислене определя битието ни!" . Аз лично за себе си мисля, че е добре да съм информирана, и че премерения риск е намален риск. Също така съм съгласна, че ако нещо е писано и информирана и неинформирана да съм - все тая  Naughty НО, моят личен опит сочи, че когато съм информирана приемам и изживявам нещата по-пълноценно, защото знам колко препятствия има в живота и факта, че всички е минало добре, означава, че съм успяла в наинанието си и мога да му се радвам. Ако претърпя неуспех - вадя си заключенията и продължавам.  Peace Преди година дори не бях чувала за мисед, но ми се случи. Бях повече от позитивно настроена. Информирах се и това ми помогна по-лесно да продължа. Въпреки, че ми беше тежко поех въздух и за по-малко от месец си бях същата.

# 659
Боби, всяко нещо си има показания. Предизвиканото раждане също. Проблема е, че в БГ много доктори го правят предимно за да си планират графика. Особено по празници.
Никой не казва,че при всяко едно такова раждане задължително ще има проблем. Но има тънък момент да се прецени дали то ще е успешно или не. Аз имам лично впечатление от доктор който без грам смущение, казваше, че неговите бременни всички ги изражда така, само защото бебето ставало голямо накрая. Моя доктор пък беше достатъчно коректен да не ми препоръча предизвиканото раждане, което аз исках, защото прецени, че няма да бъде успешно. Същия онзи другия доктор ми каза, че ако искам веднага ще ми го предизвика.
Има огромна разлика от лекар до лекар понякога. Много е важно, когато се предприема нещо, то да има обоснована причина, а не просто ей така, защото на някой не му се чака да ти дойде времето зараждане.

Конкретния проблем с ДЦП е че бебето след раждане видимо няма проблеми. Това заболяване се установява около годинка след раждането, когато се види, че бебето не може да се движи нормално, има проблем с координацията на движенията си, а за умствените проблеми може да се разбере далеч по-късно.

Така, че от болницата ще изпишат майката със здраво бебе и никой няма да обвини доктора който е предизвикал раждането за състоянието на детето...иди доказвай след една година...

Общи условия

Активация на акаунт