Тупка ЮЛСКО сърчице на момиченце или момче

• 25 118
  • 746
  •   1
Отговори
# 660
Ееееййй, ама не виждам защо става така, какви са тия разделяния на отбори Simple Smile Няма такова нещо, всеки си има право на мнение, това не значи, че трябва да се делим по някакъв начин.  Нима всички трябва да мислим еднакво? Това, че друг не мисли като мен не го слага в друг отбор! Това е просто дискусия...

Ех, спомням си едно време колко се бях натоварила от един форум. Мони проходи на 10-11 месеца, а първите си кратки думички запо4на да казва на годинка. Тогава имаше тема в която коментирахме такива неща, всяка мама се радваше и споделяше. Аз нямам представа от това кога било нормално или ненормално децата да прохождат или проговарят. Тогава и аз бях написала как е било при Мони. Тогава една майка скочи срещу мен и ме обвини, че лъжа, че не можело да бъде вярно, и съм искала да изкарам мойто гардже най-най  Joy , после всичко изби на лични нападки направо..аз бях като втрещена как може някой да реагира така и така се разстроих, 4е ревах (наистина) 3 дена и после спрях да пиша във форума Simple Smile По-късно разбрах че първото дете на въпросната мама е проговорило на 3 годинки. Разбира се всяко дете си е различно, за тези неща няма строги норми. Но тя от нейна гледна точка е сметнала , че аз лъжа..... та така Simple Smile

Сега вече не се трогвам много от такива неща..ама тогава..аууу голяма драма беше в моята глава Simple Smile

# 661
Повярвай, че колкото по-малко знаеш е по-добре!
Това е супер несериозно изказване.  ooooh!

Не знам за Франция, но в БГ като знам как стават лекари, накрая ще излезе, че аз имам по-добро медицинско образование от лекарите и то точно от това, че се информирам. Имаше една поговорка "Като знам, какъв съм инженер ме е страх да отида на лекар."
Нищо лично,мила,но така ме е учила баба ми, а иди спори с нея сериозно ли е или несериозно това изказване smile3532
Може би моите разбирания за живота са такива!

# 662
Брей, тук гъмжи от хормони  Joy

Но след като тръгнете да раждате едва ли за лекаря ще е важно с каква информация сте се натоварили!
Тъй като аз съм от хората, които си прави труда да чете, както хубава, така и не чак толкова хубава информация, знам много добре какво искам от лекаря си по време на раждането. Точно поради тази причина няма да си позволя да отида при случаен лекар. И да, лекарят, при който смятам да раждам го интересува с каква информация съм се "натоварила"  Peace

И понеже част от хората, пишещи тук много държат да четат само хубави и положителни неща, та да си кажа и аз мнението по темата. Преди няколко дни се върнах от преглед и споделих тук, в темата, че сме видели пола на бебето и чакаме момченце. Мисля, че е излишно да ви казвам каква емоция е това за всяка от нас! Още повече, че за мен това е първо детенце, а и винаги съм мечтала първото ми дете да е момче  Heart Eyes Точно в следващият пост Лястовичката написа, че баба й е зле - Лястовичке, ако съм пропуснала да ти поднеса съболезнования, го правя сега. Нито една от вас не обърна внимание на положителната новина и следващите страници се напълниха с мнения относно лошата такава!
Мисля, че е излишно да споменавам колко криво ми стана и след това нямах желание да пиша 2-3 дни. Така че айде да спрем да си обясняваме колко много искаме да четем само хубави новини и колко е егоистично хората да пускат информация с леко отрицателен привкус  Peace

# 663

Има огромна разлика от лекар до лекар понякога. Много е важно, когато се предприема нещо, то да има обоснована причина, а не просто ей така, защото на някой не му се чака да ти дойде времето зараждане.

аджиба, за това иде реч - от нас зависи да се информираме - за раждането и за докторите -  и да следваме докторски съвети, чиито идеи съвпадат с нашите виждания. И да знаем какво и защо искаме. И аз преди исках секцио като Веси, ама ми казаха ТЦ. Настойвам се и чета другите варианти, исках във вода - пак ТЦ, ама трябва да сме информирани, да, но не наплашени от настървени поддръжници на едно и противници на друго. Евала на Веси, държи си на нейното, аз съм страхлива и каквото ми кажат - това ще правя. Преди едим месец ми казаха "ааа, няма да правим амнио да не загубим бебето, и без това толкова мука докато стана..." , а в понеделник ми казват "имаш избор - четвъртък или петък" .... и к'во - да има кажа "ааа, не, нали казахте друго".

Кратко за последнио и няма да досаждам повече - има теми по тези въпроси, където се обсъждат в подробности, тук нито има толкова публика, която да сподели опит и мнение, нито явно желание от част от бъдещите юлски мами да се обсъжда точно тази тема. Обратно обаче на молбата на Селма за менютата, продължаваме, явно духа ни на този етап е храната, болежките ни, пола на бебето, кой какви резултати има след това или онова изследване. Някои питат "да правя ли БХС", да правя ли според вас амнио, споделяме и обсъждаме общи текущи неща. Много е страшно, това което се е случило с родените в 6-месец близначки! Няма спор - нека се знаят неща като това, но не се нервирайте, че някой го е страх сега да чете тук това.

# 664
Кой е тарторът на отбор черешки ? Пу съм от към него. Mr. Green Ако знаете как ми се ядат череши.Това е нещото,което много ми лиспва и мога да изям с килограми без да ми омръзне. Wink

Сега нещо по така.Скоро влизаме в пети месец.Какво по-хубаво от това. Grinning Много се радвам и май май пресполовихме бременността !  Hug Страхотно усещне !   bouquet Лети това време и това е !

# 665
Бих допълнила само едно нещичко още и няма да се обаждам повече, щото явно днес има изригване, а откъм емоции сме по-податливи.
Нека пазим грижливо мислите си ,в дълбочината на душата! ,защото мислите са като семена, посяти в градина
и ако семето не е хубаво , то как плода ще стане хубав!? Hug

# 666
Боби,държа си и този път няма да отстъпя ! Ще се тръшкам и ще рева като магаре,но няма да се оставя този път да ме разубедят.Никой не може да ме принуди този път да раждам нормално.Така го чувствам и този път ще отстоявам позициите си до край.При първия път ми беше ясно,че няма как да ме вземат на сериозно,защото си бях първескиня и не може да знам какво е да раждаш нормално или секцио.
Точно това предизвикано раждане ми остави лоши спомени и голям страх някога да опитам отново нормално.Наистина се наложи при мен да се предизвика,но какво да се прави.При раждането не е концерт по желание,а каквото преценят лекарите.

# 667
Боби,държа си и този път няма да отстъпя ! Ще се тръшкам и ще рева като магаре,но няма да се оставя този път да ме разубедят.Никой не може да ме принуди този път да раждам нормално.Така го чувствам и този път ще отстоявам позициите си до край.При първия път ми беше ясно,че няма как да ме вземат на сериозно,защото си бях първескиня и не може да знам какво е да раждаш нормално или секцио.
Точно това предизвикано раждане ми остави лоши спомени и голям страх някога да опитам отново нормално.Наистина се наложи при мен да се предизвика,но какво да се прави.При раждането не е концерт по желание,а каквото преценят лекарите.

Само така, Веси! Упорито!аз ...да видим докъде ще го докараме, пък дано имам късмет този път, не зная дали съм споделяла досега - 4-ти път ми е, но все още нямам бебе да му се радваме.

# 668
Момичета, има компромисен вариант относно информиращите статии. Ако някоя от нас има желание да сподели нещо с другите да пише само темата, а линка да се пуска на лични бележки до желаещите да го прочетат. Понеже при така създалата се ситуация ясно е, че едвали бихме рискували да предизвикаме отново такива емоции с пускането на разни статии. Аз лично бих се радвала да чета всякакви статии, които биха ми помогнали да бъда по-информирана по темата за бременността, раждането, евентуалните проблеми и тяхната профилактика при малките бебоци и т.н Simple Smile

# 669

Само така, Веси! Упорито!аз ...да видим докъде ще го докараме, пък дано имам късмет този път, не зная дали съм споделяла досега - 4-ти път ми е, но все още нямам бебе да му се радваме.
Душице,едно голямо гуш и този път вече всичко ще е наред.Прескочихме големия трап все пак !  Wink
Може да съм проспала когато си писала,но защо ти отказват на теб секцио сега?

# 670
Момичета, има компромисен вариант относно информиращите статии. Ако някоя от нас има желание да сподели нещо с другите да пише само темата, а линка да се пуска на лични бележки до желаещите да го прочетат. Понеже при така създалата се ситуация ясно е, че едвали бихме рискували да предизвикаме отново такива емоции с пускането на разни статии. Аз лично бих се радвала да чета всякакви статии, които биха ми помогнали да бъда по-информирана по темата за бременността, раждането, евентуалните проблеми и тяхната профилактика при малките бебоци и т.н Simple Smile

Аз пък съм ЗА линкове на всякакви теми да се пускат в темата като се даде информация какво пише в съответната статия. Няма нужда 10 дни под ред някоя от нас да пуска линкове на бележки. Всички сме големи и мислещи, за да вземем решение какво ще четем и какво не  Peace  Ако на някой не му се чете по дадена тема - да не чете. Аз също не чета всичко, пуснато тук Peace

Последна редакция: нд, 31 яну 2010, 15:00 от buggy-->

# 671
Вие какво разбирате под ИНФОРМИРАНОСТ? Я взимайте бързо един учебник по медицина и почвайте да чете за ВСЕКИ един риск по отделно. После ходете по улиците и мислете само
ако това.....ако онова, може би трябва или не трябва така.  

Едно голямо БЛАГОДАРЯ на съфорумките от отчетната тема на сина ми, че не ни психираха с умиращи родилки, увредени деца и т.н. - тези теми се коментират в ДРУГ форум.  
Нямам нищо против да прочета подобен материал, НО не е това целта на тази отчетна тема! Бъдете разумни и не на последно място "премерени" от към стремежа си да знаете всичко.

Успех Ви желая и лека бременност на всички!

# 672
Пума, извънредно съгласна с теб  newsm10
Сега не по темата, че последните страници са ми мн сериозни: buggy-->, сега ти гледах линка в профила  rotfImbo обожавам тези филмчета и съжалявам, че вече не ги дават по тв 7

# 673
Пума, майка ми е лекар и това, на което ме е учила е:
1. Да познавам добре тялото си, за да мога да разпозная, когато нещо не ми е наред;
2. Да се информирам относно здравето ми, за да мога да водя пълноценна дискусия с лекар;
3. Да не се доверявам сляпо на лекари, защото и те са хора и те правят грешки;

Тъй като съм си направила труда да започна да се информирам за зачеването, протичането на бременността, раждането и отглеждането на деца от преди година и половина (без да имам претенциите да знам всичко) сега мога да запазвам спокойствие и да се насладя пълноценно на бременността си. И то точно защото съм попадала не само на положителни мнения и коментари.

Пак ще се повторя - големи хора сме и се предполага да можем да четем критично, както и да взимаме информиран избор. Тук сме над 100 човека и е съвсем в реда на нещата да имаме различни усещания, начин на живот, ценностна система и мнения. За себе си мога да кажа, че много от нещата пуснати тук са ме провокирали да потърся по-задълбочено информация за тях, дори и съдържанието да е било изложено не съвсем подходящо. Намирам това за полезно и не мисля да назидавам никого за това, че е сметнал, че дадена информация би била полезна за нас. Смятам, че е по-добре да я сподели, пък всяка от нас да си прецени дали да й обърне внимание или не  Peace

# 674
Сега не по темата, че последните страници са ми мн сериозни: buggy-->, сега ти гледах линка в профила  rotfImbo обожавам тези филмчета и съжалявам, че вече не ги дават по тв 7

И аз вече искам да изляза от "сериозната" тема. енна, радвам се, че съм те развеселила  Hug Моят мъж каза, че това филмче ме описвало на 100%  Embarassed Joy

Общи условия

Активация на акаунт