Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Как се създават ефектите на витите блатове, халба и други торти?
Как се сиропират витите сладкиши и защо?
Как да постигнем по-ярки цветове в тестото за торти?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Как се създават ефектите на витите блатове, халба и други торти?
Ефектът на витите блатове на тортата може да се постигне с помощта на специални шаблони от картон, които са изрязани и поставени върху тестото. След това тестото се изрязва по шаблона, което позволява създаването на вити блатове с различни форми и декорации. Релефът на тортата с халба се създава чрез използване на бишкоти, които се намазват с маслена сметана и се поставят върху тортата. След това върху тях се нанася фондан, за да се постигне релефено покритие.
-
Как се сиропират витите сладкиши и защо?
-
Как да постигнем по-ярки цветове в тестото за торти?
-
Как се постига перлен ефект при оцветяване на тестото за торти?
-
Как мога да използвам перлен цвят за декориране на торти?
Ама после рязкото поумняване е супер далаверско
в зависимост от това колко наситено искам да е златното или сребърното (само такива имам). но винаги, поне досега съм ги използвала само за боядисване с четка, никога не съм използвала за оцветяване на тесто

ама как може да не ни я показваш цялата

. Тортата е вита, беше около 15 см висока и десетина см в диаметър. Шегувах се със себе си, че по-добре да бях взела едно руло от магазина , вместо да го правя аз. Направих се на много ларж при забъркването на масления крем и му добавих повечко бял кувертюр. В резултат се получи една хрупкава коричка, върху която никакво покритие не се задържаше, направо си се свличаше. Затова реших да налепя бишкоти. После тях си ги измазах със стандартния маслен крем и вече спокойно си сложих фондана. Та така се получи релефа. Изрисувах си емблемата на тънко разточено кръгче от фондана и после я лепнах. А долния надпис го правих направо върху тортата. Но... боядисвах с дебела четка самата халба, че ме домързя да омесвам тестото и не беше изсъхнало и ето пак неволи.... Надписа се стече. Попивах, изчаквах и пак наново. И тъкмо си мислех, че всичко е под контрол и наглата пяна ме съсипа

За изпълнението на тортата думи нямам. 
Добър старт
Eто