Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 96

• 81 987
  • 744
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте момичета,не съм се включвала отдавна(понеже нямаше какво да показвам),но ви следя редовно.Няма да мога да ви изброя поименно,и да ви похваля.Гледам само че продължавате да творите красоти ,и някои момичета даста са напреднали.Възхищавам се на всички Ви  bouquet
Та сега да ви покажа моя подарък за половинката,е не е изпипан като вашите ,но съм доволна горе-долу.С шоколадови блатове,ганаш и шоколадово тесто за покритие,което едвам го сложих върху тортата.Уж го разтопявах на водна баня но пок ми се пресече.. ooooh!

Искам да ви попитам от къде си купувате хубав бял кувертюр/шоколад?

# 691
  • Vaudreuil Canada
Много благодаря за хубавите думи за тортата ми  Hug
Покритието е шоколадов фондан, а украсата е от гъмпейст.
Рая формата я докарвам с една купа сърце (взех я преди няколко години на разпродажба след св Валентин  Mr. Green )

ИСКРА  много хубаво си украсила тази торта - станала е чудна.
mmmStelxen_m страхотно червено.
petia_tag имала си проблеми явно с тортата но все пак се е получила добре.
Рая зарезанската торта е страшна - менчето ми е фаворит - разкажи повече за него - как го оформи? - явно еърбръша пак е излизал от кутията  Wink
miravarna много нежна торта.
oki4 браво за този опит - с времето и по-тънки ще ги докараш украсите.
Миша супер е тортата.
краси.мира мнооооого сериозен труд - определено не мога да реша коя ми е любимата може би книгата но и сърцето е супер.
stasi76 всичките торти са страхотни но малките са просто очарователни.
kali много интересни кейкчета и оригинално поднасяне.
snijinka страхотно парченце.
Valeria фотосесията е много добра, но за такова поливане се иска доста шоколад (в смисъл че ще има доста загуби)
rumqnka много идеен надпис.

# 692
  • София
Краси.мира,Фреса-много благодаря за отговорите.

# 693
Valeria, резултатът за съжаление не беше кой знае колко сполучлив, но човекът, за който беше тортата умря от щастие  Laughing.

http://allshallperish.snimka.bg/hobby/internet-pazaruvane.467237.17400937

Това общо взето ми е втората торта с фондан, а работата без каквито и да е инструменти си личи, просто.

Искам да ви похваля боите на Сенсиент (които междудругото използват и в сладкарница Неделя), специално за тази торта съм работила с водно неразтворими бои (маслени), но имат и водноразтворими, естествено. Много са силни и красиви. Ако някой си купува в повече да пише да давам контакти, понеже продават в разфасовки по кило.

# 694
Дими  Joy ех страшно око имаш ,наистина калайджията се оказа "калпав"  Laughing . Понеже нямам сребърна боя ( имам някакъв дъст , но не става ) , минах с един "гланц" . Е ,но това чудо е ужасно ,не изсъхна 5 ч . Красимир хвана менчето да го боядисва с еърбръша - и хоп пръстите му се отпечатаха . Както ѝ да е ,нямах време да го оправям , пък и този гланц не беше засъхнал , затова така тръгнахме с тортата . Обаче  докато мъжете оправяха музиката , аз реших да пробвам да го боядисам "медено" и от вътре ( в колата , че беше изненада тортата) и разбира се оклепах всичко . Как бутнах боята не знам , излях я от страни на тортата ... тръгнах да оправям белята и така остана "недовършено" отвътре , че и на пръсти  -" калпав" калайджия се оказах  Laughing Mr. Green
Не няма друг етаж ,( тортичката е 8"), но е на квадратна подложка , защото се оказа че нямам 12 " кръгла .

Иначе менчето го правих по формата на истинско (имаме си ги комплект ). Първо изрязах дъното , после извитата част и като позасъхнаха ги залепих . Кукичките на дръжката се счупиха докато се опитвах да я закача и затова остана легнала . Боядисано е с медената боя на Торнадо .
 Шишето с оцет ( така каза съпруга ми ) мислех да не го слагам , но момичетата които си я поръчаха решиха че го искат ,понеже пише "вила Хисар" на него ( а жената е от там) .
Шемет да , излезе от кутията пак еърбръша ....за децата  я пръсках аз , но от лошата снимка не си личи че стана на петна  Mr. Green Laughing , бакърчето го боядисва съпруга ми .

Петя имаме и такива торти  - много труд , много желание ,а като чели  всичко е срещу нас. Не се отказвай ,не позволявай и на другите да те откажат . Винаги е по- лесно да се поръча нещо готово . ЧРД на детенцето ти - да ти е жива и здрава !
Буболинка поредната красота ! Какво друго да кажа - рисунката е много нежна и красива
Стаси красиви сърца , а помощничката ти е голяма сладурана ( моята Дида грам интерес не показва  Sad )
Краси ти изчезваш и ...хоп 3-4 торти наведнъж . Книгата е много добре направена , сърцето също

Не мога да изредя всички , че поста става огромен. Радвам се ,че толкова много торти се показаха за последните дни и ,че има много нови момичета желаещи да открият магията на това хоби   bouquet

# 695
Здравейте,моми4ета HugПоздравления за вси4ки ,много торти,много красота за о4ите,невероятни сте  bouquet
Сядам набързо да ви се опла4а Embarassed..Моми4енцето на моята приятелка каза,,Искам торта lazy town,вси4ките 4ове4ета и пейката,нооо ги пази от Патрисия(маката ми щерка)" Joy
..покрих тортата,фигурките опазени...в момента в който запо4нах да украсявам,малката събори от плота една бутилка кола и гръмна Mr. Green..резултата:кухнята за основно по4истване,тавана за боядисване,цялата торта на лепкави капки,2 фигурки в коша,останалите за ремонт ooooh!...махнах покритието,но се отдели на места слой от блата.Замазах на две на три,едвам покрих с последната Варна...полу4и се едно разкривено,вълнообразно подобие на торта ooooh!.Пак ,4е спасих фигурките и тук таме прикрих неравностите Whistlingотидох на РД кълбо от нерви,но като се разписка от радост рождени4ката малко ми олека
ето я и тортата,в албума има още снимки.отивам да 4истя пак,4е лепниии

# 696
Честити празници момичета, че вчера нямах време да ви поздравя, но за сметка на това днес всичко ще изчета...

Антоан, тортата с "дУпИтата" е много готина. Представям си хората как са се кефили и са я снимали. Лъскавостта умишлено лия постигна или е конденз?
Червената ти торта също е много сполучлива, замиждам ти на червенотооо Crossing Arms.
Имах и определени въпроси за теб в предния ми постинг относно картите за бакуганите, може да ми пишеш и на ЛС.

Фиолетоооооооооо, доживях да видя тая малка сладка Изабела...и няма нужда да ни показваш торта, аз и без това не я виждам. Розовата "пастичка" повече ми харесва  Kissing Heart

Шеметке, тортата сърце е убиец. Страшно стилна и много изпипана. Айде, продължавай в същия дух, искам повече произведения да виждам от тебе.

Петя, хубава е тортата въпреки премеждията. За фигурките и аз мисля, че ще ти е много цяла кофа ММ, що не пробваш с РМ2.

Райче,
отидоха ми очите в тортата с менчето. Доста игра е било, мо на вид и цвят е перфектна тортата. И менчето, и гроздето и всичко е върха. Много хубава - браво! smile3501
Валентинската също е прекрасна, харесва ми перленият ефект, който си постигнала на долния етаж и нестандартната форма на сърцата.

Мира, тортата е хубава, добре си я покрила, несъвършенства не се виждат.

Краси, интересно е било във вашия хладилник...къде успя да събереш всичките торти незнам...Много хубави и красиви. Тая със съдокуто е оригинална, а осмоъгълнтата в такава форма ли изпече или изрязва допълнително? Страхни са всички и много добре изглеждат.

Стаси, и аз искам такава помощница. Даваш ли ми я назаем? Laughing
тортите изгледжат много вкусно, ммм медомика невероятен. Лошото е че много точене на тия блатове. Пробвала ли си варианта с 3 блата, като пандишпанени. Рецептата мисля е на Селма от форума.

Извинявам се, че пак показвам дребни неща, но обещавам скоро да направя и торта, за сега избистрям идеята.

Аааа, не си извинена. С тия готиви къпкейкчета лигите ми потекоха...и мен зараби с тях. Кексчетата са уникални и много красиви. Снимките също. Релефа с какво направи?

rumqnka добре се е получила тортата, единстевно се вижда нешестето по покритието.

issues докарала си го тоя crazy заек...готин е

Партияни, честити нови снимки. Все повече се вижда от красотата на тортата ти. Много народ на тая торта, доста играчка е паднало. Нищо не се вижда по снимките за това, което разказваш. Харесва ми цвета на основното покритие.

Ай сега честит ви празник и от мен с едни мъфини

И ако някой знае как се намаляват снимки от multiply-я моля да ме светне, че все големи излизат.  bouquet

# 697
Здравейте, момичета. Шапка ви свалям на фантазията и уменията. Невероятни таланти сте!   bouquet

Моля за малко помощ. Вдъхновена, разбира се от вас, смело и безотговорно обещах да направя торта за съботното семейно събиране с малки дечица. Искам да направя нещо по-просто и пролетно - спрях се на торта - полянка. Страх ме е да се хвърлям на чаршаф, затова мисля да облея по-дебело тортата с бялата  глазура на Д-р Йоткер, оцветена в светло зелено и докато съхне - да лепна отгоре малки цветенца и калинки от готовия марципан на Швартау. Ще стане ли? Трябва ли пак преди глазурата да мажа с маслен крем? И какво да е черното за точки и глава на калинките? Предварително много благодаря, може и на лични!

# 698
Фиолетоооооооооо, доживях да видя тая малка сладка Изабела...

Алоооооооуууу, нЕма нужда да се правиш, от нЕколко дена има снимки у фейсбука, ама сигурно твоето милУ ги е гледал, а не ти  Joy

# 699
Фиолетоооооооооо, доживях да видя тая малка сладка Изабела...

Алоооооооуууу, нЕма нужда да се правиш, от нЕколко дена има снимки у фейсбука, ама сигурно твоето милУ ги е гледал, а не ти  Joy

Аз бях, ама искам ощиииии. Дори и коментари ти напраих, моито милУ не пише...само цъка с език

# 700
Момичета,аз пак прелитам отвреме на време,но нямам време,а и торти не правя,но малкият ми син имаше рожден ден миналата седмица.Направих му торта с любимите му играчки,че той не се ориентира до последно каква торта иска  Laughing

Виолетке,малката е голяма кукла.Да ви е жива и здрава   bouquet

Стаси,и твоята помощничка е голяма сладурана и много добре се справя с  поша  Peace

Видях и страхотни торти,но са толкова много,че не мога да ги изброя.Момичета,невероятни сте!  Hug

Ето и моята торта

Не си приличат много с оригиналите,но толкова си мога  Embarassed Ето и тях http://prikachi.com/files/1367749l.jpg

# 701
  • Sofia
Дарилка и да я намалиш снимката мъфините ти няма да станат по-малко апетитни.  Laughing
Изтекоха ми лигите и по тези и по предните ти, тези сърчица готови ли са или ти си ги правила, ако е така перличките с какво се постигат.
Утре ще си купя форми за мъфини, вие сте много заразни.  Mr. Green
patriyani, те фигурките са ти толкова истински и красиви, че аз докато стигна до тортата да я видя бях забравила вече за разказа ти в картинки за изригващата кока кола.  Laughing
Много си е хубава, а щом и детето се е зарадвало подобаващо можеш да си сигурна, че е било така.  Grinning
issues, аз реших че ще повтаряш заека, но този път 3D, тази предната торта ти я видях, много е хубава, дъщеря ми каза, че е много яка със заека (еди кой си не му запомних името), явно е популярен сред младежта.  Laughing
След толкова показани сърца в темата тръгнах да си поръчвам тавичка сърце, но изгледах едно клипче на което правят торта сърце от един кадратен и един кръгъл блат, без да режат, без да обрязват, то мисъл трябвало малко да се вкара, но да ти дойде на време както се казва, ще си спестя тавичката.  Mr. Green

# 702
Valeria, правилно си разбрала, но 3Д заекът е за 19 март чак  Laughing.

# 703
  • София
shemet neveroiaten, raya, Дарилка, благодаря за отзивите!
Дарилка, вече няколко пъти пробвам да правя различни фондани с желатин и нещо не ми се получават. И по-меко го оставям и пресявам по някоко пъти пудрата захар и пак по време на работа ми се разтрошават и напукват. Аз Доналд и Дейзи ги правих с тестото на нелка+шоколадова маса, за да мога изобщо да направя нещо. С ММФ добре се работи, но пък няма бяло и не е особено вкусно. Аз последно правих цветя с ММФ+шоколадова маса и бях доволна, но за глави на фигури не е удобно, защото много се размеква от топлината на ръцете и се деформира постоянно.
Много са ти хубави мъфините и не ги крий с малки снимки.
patriyani , браво за мързелградските герои  Simple Smile
Иринка, много са сладки ежковците!
Valeria, дай насам клипчето, че аз акъл нямам много.  Laughing Само си мисля, как би могло да е.

# 704
Честит празник на всички които празнуваха вчера /със закъснение/.
Не съм влизала от 2 дни. И останах  Shocked ей, така. Толкова много сърца видях, че направо се ошашавих. доста идеи могат да се съберат само от последните няколко страници. Поздравявам всички ви за ентусиазЪма! /да плякна ли едно букетче по традиция....  newsm78/ Айде, няма че веднага шЪ мЪ сдъвчат няколко човечки.  hahaha
Аз... само прелитам да рапортувам че съм жива, щото тук-таме се загрижили за мене, та получавам и запитвания на ЛС. Еми... съжалявам но съм живичка още.  Joy Украсявам си секцията със украски за разни торти. 5 броя за събота и 1 за петък. Шах, море с яхтичка, Маккуин, и една любима моя, но не издавам коя.  Wink Другите 2 още се мислят. Та, това е от мен.
Дано вчерашния ден да ви е заредил с любов и вдъхновение!!!!!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт