СТРАСТИ - градините в СОФИЯ - текущи класирания, преместване, записване

• 58 121
  • 1 433
  •   1
Отговори
# 945
  • София
Ника просто не считам, че това е нормален отговор, който ми дадоха.Ами честно да ти кажа малко ме касае какво ще правят ако са в ЦДГ, а не ОДЗ, но е абсурно да ми се каже, че това е социална придобвка.Никоя соц. придобивка в други ресори или фирми не е свързана с осигуряване на предимство за сметка на друг.Аз им посочих, че по тази логика и всички лекари могат да притендират за 3т. + в бала на техните деца при кандидат-студентски изпит ( аналогично е и за много други сектори).Не мисля, че щеше да има толкова голям спор за този критерий ако поне бяха понамалили броя на точките, които се дават, защото каквото и да си говорим това си е директно класиране.
А да това пък от този критерий да се възползват и всички работещи в ДЗ е направо абсурдно.

# 946
  • СОФИЯ

Сигурно си спомняш, че като си сключвала договор за услуга, да речем, ползване на телефонен номер, си подписала информирано съгласие за разпространение на личните ти данни. Или когато си си разкривала банкова сметка. Или когато си викала водопроводчик...  Laughing Вече наляво и дясно се иска доброволното предоставяне за ползване на лични данни.
И, разбира се, никой не те задължава да имаш телефон. Или ток. Или топла вода. Или банкова сметка. Или водопроводчик.
Или участие в детско заведение.

С други думи, ползването на това предимство не е, по никакъв начин, задължително за хората, които имат право на него. Редно би било, обаче, ползването му - по волята на имащия право на него - да е прозрачно.
[/color]

Кати, на когото и да дам личните си данни, каквото и да съм подписала, администратора няма право да ми изтипоса данните така че да са достъпни за други потребители. По въпроса за банковата сметка също. Ползването на лични данни е само за нуждите на администратора в цитираните случаи. И независимо че нямам какво да крия или да ме притеснява, не бих допуснала някой администратор да използва подадена от мен лична информация за друго освен за собствено ползване.

Peace Така е. За справка Законът за защита на личните данни.
Сирма администратор ли са на лични данни? Би трябвало.

# 947
  • София
"Критерият бе избран, за да бъде намерен персонал за детските заведения."

и в кое ДЗ търсят персонал ? Това се повтаряяяяя -  Laughing и чак е смешно и преди година питах , но отговор не получих .

# 948
  • София
Ако не за премахването му, то поне да важи за родители и/или баба/дядо, работещи в същото детско заведение, в което кандидатства детето. Това ми се вижда много по-справедиво, и за мен би било о.к.

А момента в който майката например работи в ЦДГ, а детето навърши 2г. и е за ясла, каквато няма в нейното ДЗ?

Кандидатстването в чистите ясли не се осъществява чрез системата.
Наясно съм с всичко относно чистите ясли. А защо детето трябва да е в чиста ясла, като може да си ползва предимството по К4 и да кандидатства в ОДЗ, където ще си продължи нагоре със същата група и т.н.
За мен е тъпо да важи К4 само за ДЗ в която работи родителя/бабата.
Вече се чудите за какво да се дрънкате за този крителий, след като ви е напълно ясно, че няма да бъде премахнат - нито сега, нито в бъдеще.

Кати, естествено, че не смятам, че трябва да е скрито ползването на този критерий - айде за част от социалните - баща неизвестен, дете в риск или родител с ТЕЛК съм съгласна, че е много лично. Но за всички общи критерии, както и близнаци/многодетни не виждам защо трябва да се крие от къде се събират въпросните точки.

# 949
Сання, би трябвало да са администратор. Администрират и банкови информационни системи също.

# 950
  • София

Впрочем, дали не е по- добре просто да имат право да си водят децата / внуците в собствената група, докато си намерят място по "каналния ред", като си сложат подходящо допълнително легло и си плащат вместо такса само храната - допълнително заявена за целта?..

# 951
  • София
Ами че ако това е доводът...според мен изобщо не е реален. Ние не сме видяли реално колко баби биха напуснали работа, за да си гледат внучетата, тъй като предимство за внуците винаги е имало. Да го махнат, пък като останат без персонал, съвсем спокойно могат да ни кажат: видяхте ли  Laughing и да ни натрият носовете. Едва ли след това някой ще има нещо против...но мен ме съмнява, че повече от 2-3 баби ще напуснат наистина работа.
а и друго имаше дискутирано(  преди година де ) , че ... внуците на бабите така или иначе ще влизат с връзки , така че по добре е да се приеме този критерии та всичко да е легално

# 952
  • София

Сигурно си спомняш, че като си сключвала договор за услуга, да речем, ползване на телефонен номер, си подписала информирано съгласие за разпространение на личните ти данни. Или когато си си разкривала банкова сметка. Или когато си викала водопроводчик...  Laughing Вече наляво и дясно се иска доброволното предоставяне за ползване на лични данни.
И, разбира се, никой не те задължава да имаш телефон. Или ток. Или топла вода. Или банкова сметка. Или водопроводчик.

С други думи, ползването на това предимство не е, по никакъв начин, задължително за хората, които имат право на него. Редно би било, обаче, ползването му - по волята на имащия право на него - да е прозрачно.
[/color]

Кати, на когото и да дам личните си данни, каквото и да съм подписала, администратора няма право да ми изтипоса данните така че да са достъпни за други потребители. По въпроса за банковата сметка също. Ползването на лични данни е само за нуждите на администратора в цитираните случаи. И независимо че нямам какво да крия или да ме притеснява, не бих допуснала някой администратор да използва подадена от мен лична информация за друго освен за собствено ползване.

1. Да.
2. Така е - освен, ако с подписа си не декларирате, че сте съгласни данните да бъдат предоставяни на трети лица, без да сте оказали кои и какви. Както стандартно ни изнудват да подпишем, примерно, мобилните оператори.

С други думи, ако се иска разрешение точно тези данни да бъдат предоставени / публикувани тук то собствениците им, регистрирайки дадено предимство, се съгласяват - едновременно с искането за ползването му - с публикуването на това искане. Не виждам никакъв конфликт. Никъде в ЗЗЛД няма клауза, забраняваща на собствениците на ЛД да ги оповестяват - по какъвто и да било начин - или публикуват - където пожелаят - нито да оторизират трети лица да направят това за тях.

# 953
  • София
Да и моето предложение беше тези 3 т. да се дават само ако съответния роднина работи в конкретното детско заведение, а не е за територията на целия град.
aria_82 не само , че приеха К4 , не само , че няма да го премахнат , но и ПС си приеха ... ДК4. , а тук вече става въпрос не за ДЗ , а за цялата столична община   К4 Детето има поне един родител, който работи в системата на столичното образование (включва педагогически и директорски персонал на постоянен договор в основните, средни и висши училища на територията на Столична община)

# 954
  • София

Впрочем, дали не е по- добре просто да имат право да си водят децата / внуците в собствената група, докато си намерят място по "каналния ред", като си сложат подходящо допълнително легло и си плащат вместо такса само храната - допълнително заявена за целта?..

Аз мисля, че сега не е позволено децата на работещите в ДЗ да бъдат в собствената им група, но не съм много сигурна.  Thinking Ако има някой работещ в ДЗ сред нас да каже.

# 955
  • София
Като временно решение; не да са част от групите...

# 956
  • София
Като временно решение; не да са част от групите...
Да, разбрах те.  Peace
Обаче не виждам как ще се успокоят духовете тук - тогава пък ще изкарат госпожата безотговорна към останалите 30 деца, защото се грижи само за собственото си /особено ако е ясленче, а пък групата ПГУ например/ , угодия пак няма да има.  Grinning

# 957
  • София
...................................

Не се сърди, когато някой не успява да разбере позициите ти. Ужасно объркано пишеш. И в момента (за разлика от други случаи) не искам да... де да знам - да подчертая неграмотността ти - просто не намирам смисъл и полза - но да ти помогна да се научиш да достигаш до хората. Това, че сме на различно мнение по повечето въпроси, не е от значение. За да могат потребителите да се съгласят - или напротив - с теб е нужно първо да разберат какво по- точно защитаваш. Целият ти пост - цитирания - представлява ЕДНО изречение.  Shocked. Чувствам се сякаш отново чета немски (и техни възпитаници) автори на учебници и научни статии... където едно изречение запоооочва... и свършва някъде на другата страница. А имай предвид, че това са хора, които много добре се справят поне с формалните изисквания на подобен род кошмарни изречения. Опитай се  да пишеш с изречения, съдържащи 3 - 8 думи. И завършващи с точка. Ако не друго, поне четящите ще разбират от първи прочит какво се опитваш да кажеш.
М/у другото, това е сред основните причини да бъдеш подозирана в истерия - или твърде, твърде силен афект по време на писането.

В конкретния случай не ти пиша с цел да те засегна или обидя, а с надеждата, че ще забележиш посочените грешки и в следващите си постове ще бъдеш по- полезна за потребителите с последователно и логично излагане на възгледите си.

Вероятно те дразни факта , че намираш конкуренция в мое лице по объркани и сложно разбрани постове .На теб като ти е трудно да разбереш постовете ми просто не ги чети  Peace , аз не съм тук да се доказвам как умело мога да подредя мисълта си ( по някои път тя ме изпреварва) - където е трябвало съм доказала и съответно имам диплома за това . Тук съм за да дам примери и факти с които не всички мами знаят .
Писах ти и преди ,ТИ не можеш да ме засегнеш по никакъв начин , защото за мене си никоя , и друг път ако имаш подобен личен пост към мен ,моля на лични както е редно и пише в правилата на форума .Противен случай ще се опра на поговорката "убий п.......а с мълчание ".
п.п. в по долен пост цитиран от теб - думата "истерия" не се отнасяше за мен  Wink - и претендирайки за грамотност би трябвало да си го разбрала , но това е форум и тук пишат всякакви хора не само" грамотни като теб " , а и " неграмотни  като мен " - всичко добро  bowuu

# 958
  • СОФИЯ

[/color]

1. Да.
2. Така е - освен, ако с подписа си не декларирате, че сте съгласни данните да бъдат предоставяни на трети лица, без да сте оказали кои и какви. Както стандартно ни изнудват да подпишем, примерно, мобилните оператори.

С други думи, ако се иска разрешение точно тези данни да бъдат предоставени / публикувани тук то собствениците им, регистрирайки дадено предимство, се съгласяват - едновременно с искането за ползването му - с публикуването на това искане. Не виждам никакъв конфликт. Никъде в ЗЗЛД няма клауза, забраняваща на собствениците на ЛД да ги оповестяват - по какъвто и да било начин - или публикуват - където пожелаят - нито да оторизират трети лица да направят това за тях.

Това е така, но мисля че няма да свърши работа на практика. Хората, които ще допуснат данните им да са достъпни ще са малцинство и картинката пак няма да е цяла.

# 959
  • София
Идеята е да могат да се възползват от това... да речем, доброволно предоставено от обществеността предимство само онези, които са готови доброволно да покажат на въпросната общественост, че действително имат някакво основание за ползването му.
Т.е. - заявявайки това предимство, да декларираш съгласие за публикуването на това заявление.
Може при заявяването да има препратка към попълването на такова съгласие.

Общи условия

Активация на акаунт