Наш'те ДЕКЕМВРИйчета са вече малки ученичета 2!

• 34 994
  • 747
  •   1
Отговори
# 90
Detelini, как така нямаш никакво време?  Rolling Eyes Предполагам, че след месец и половина ще разбера, ама да попитам все пак.   Mr. Green
alex_shu, дано всичко да е наред вече!  Praynig
И сега въпрос към майките с разнополови деца- по-трудно ли се гледат момчетата? Всички познати ми се оплакват от техните момчета - колко били палави, непослушни, бесни, пирончета имали в дупетата, не се спирали на едно място, как коликите при момчетата били по-тежки, и т.н., и т.н. - та се подготвям психически какво ме очаква.  Crazy Тя и Виктория ни е доста ината и своенравна ама като цяло не мога да се оплача от нея.  Heart Eyes

# 91
  • София

И сега въпрос към майките с разнополови деца- по-трудно ли се гледат момчетата? Всички познати ми се оплакват от техните момчета - колко били палави, непослушни, бесни, пирончета имали в дупетата, не се спирали на едно място, как коликите при момчетата били по-тежки, и т.н., и т.н. - та се подготвям психически какво ме очаква.  Crazy Тя и Виктория ни е доста ината и своенравна ама като цяло не мога да се оплача от нея.  Heart Eyes
smile3508
 Hug

# 92
И според мен, момчетата се отглеждат по-трудно.

# 93
И аз така мислех, докато не се роди Венета и не ми разказа играта! Joy
Такива бели измисля, дето баткото не е и сънувал. Мислех си, че по-палаво дете не мога да родя и се наслаждавах на бременността си - нямаше как да стане по-зле! Е, имало! Ама да са ми живи и здрави! Явно няма да разбера какво е да имаш кротко дете. Tired Все ми повтарят, че като пораснат ще кротнат - ама ми оставали още 13-15 години до тогава! Laughing

# 94
Едно от най-неприятните ми неща винаги е било раздяленото на момчетата под един знаменател, момичетата под друг, после съответно мъжета са такива, жените онакива  Crazy Айде моля ви се  Peace. Всеки е личност с генетичен багаж, развит съответно към добрите или лошите си страни в зависимост от това как се държат родителите с него. Тинимини, естествено че не се отглеждат по-трудно момчетата като цяло, просто някои деца са по-трудни от други и то по ред причини. Това за коликите на момчетата го остави в раздел фолклор, някои имат, други нямат. Кристиян не е имал една колика, една!Естествено, че новото бебе ще бъде различно, но ако търсиш разлики те са по-скоро в първо и второ дете, например второто по-бързо ще се адаптира в някои неща предвид това, че има за пример по-голямо дете. Кои ще са тези неща май зависи от нас  newsm78. Не се настройвай за нищо освен за чудото, което ще те споходи за втори път  Heart Eyes. Скоро ще видиш колко е великолепно!
А време как да имам - Моника ми е в ръцете, често спи сучейки  Simple Smile. Но за нищо на света не бих заменила този етап от живота си - определено е най-хубавия!

# 95
Момичета, нямам никакво време, ама грам, не знам как са мамите с по две дето са си в къщи  Laughing

Чак като родиш третото ще разбереш, колко много свободно време си имала Peace

Все ми повтарят, че като пораснат ще кротнат - ама ми оставали още 13-15 години до тогава! Laughing

Не разчитай, 17 години вече чакам и все по зле става, ако съм жива и здрава - ще ти кажа, ако има промяна Laughing

# 96
  • Варна
аз пък наблюдавам обратноото  Mr. Green Лора беше и още е доста по-бясна от Калоян ...
като бебе беше малък кошмар - адски колики,зъби и вс екстри  ooooh! с будене с рев и писъци посред нощ Sad
боусът че не ядеше нощем някак се изгуби между среднощните купони  Mr. Green
калоян пък още яде нощем,но за сметка на това не разбрахме ни колики,ни зъби  Peace реве,каквото реве,заспи ли вечерта се събужда само да цока и докато му подам цицата е отнесъл пак Heart Eyes

не знам може би има значение и възрастта, и опита... с Лора бях на 23-4 дет се вика за себе си едва се грижех  Laughing първо бебе, притеснения, паранои,знаете как е  Laughing
напълно е възможно да съм си изнервила сама детето и затова да е така буйна  Embarassed докато с второто ми е супер лесно и безгрижно...нито се притеснявам , нито се чудя дали - или...не му се вглеждам много, той е много по-спокоен и усмихнат от кака си, и много по-бързо ми минава времето  Shocked докато обърна внимание на едното,на другото,на мъжа, на къщата и то станало време за лягане Wink
 и да, чак като родиш второ осъзнаваш колко много свободно време си имала с едно, и досегашните ти оплаквание започват да ти се струваъ смешни, клоничещи към лиготия  Joy а представям си с третото какво е  Crazy

Последна редакция: ср, 17 фев 2010, 13:30 от Virginity

# 97
  • Русе
Ще видя и аз след три месеца! Mr. Green Надявам се второто да е по-кротко от Бойко! Crazy

# 98
  • Бургас
Аз няма как да споделя от опит момчета или момичета се гледат по-лесно, но напълно заставам зад мнението на Детелини. Винаги ми се е струвало странно слагането под общ знаменател на каквото и да било.

Аз като помня какъв неуправляем електрон бях като дете, какво да искам от Петър  newsm78 Мисля, че дай Боже, ако имам второ дете и то ще е палаво като първото. Няма какво да се лъжем  Laughing

# 99
Привет и от нас Hug

Разликата при нас е в привързаността. Елена като малка не ми е била толкова привързана към мен, колкото сега Коко ooooh!. Само като ме види да излизам от стаята и започва един рев. Като ме няма не се сеща, но види ли ме, ела да видиш, няма отърване hahaha
Но пък в развитието Коко е доста по-напред от кака си, когато беше на тази възраст. Вече ходи само за един пръст, казва мама, тата., всичко копира от Ели и бързо влиза в час  Laughing. Иначе за свободното време, от както и Коко започна да спи по 2 часа следобяд заедно с Ели,  тогава гледам да свърша почти всичко, че както заедно заспиват, така заедно се и будят Laughing

bouquet

# 100
Истината е, че аз кротки и спокойни деца не съм имала - такива дето "глас не им се чува" ме докарват почти до нервна криза. Ако едно дете (за моите си говоря пък и за чуждите) не се движи и не издава звуци, значи има нещо дълбоко нередно в ситуацията - или е свършило адски голяма, непростима беля или е сериозно болно. Имах такъв случай преди години - тогава бях абсолютно малодетна майка, само с едно дете. Отиваме на вилата и пътем се отбиваме да видим леля ми, която отглежда внучката си за през лятото... Там има огромна градина зад къщата и още с влизането упътвам първородния ми син как се стига до откритите пространства, той естествено веднага се втурва да ги изследва, после разбрахме, че и ябълките (още далеч от зрелостта е обрал, но това е друга тема). Въпросната ми племенница (на една възраст със сина ми, някъде около 5-6 годишни) седи при нас под асмата докато пием кафе. До тук нищо лошо, детето не досажда, не се намесва в разговора, не се стреми да привлича вниманието - нищо, просто си седи и си чопли ръцете. Мен обаче това ме довежда до лудост на подсъзнателно ниво и и казвам - защо не отидеш при Сами в градината? - тя отговаря, че не искала Thinking. Говорим си ние, обаче на мен хич, ама никак не ми е спокойно! Повтарям - абе, Мони, иди при Сами да си играете. Тя пак - не искам! Накрая не издържах - Симоно, заминавай в градината! Леля ми пита - Защо бе, какво ти прави? Ами - изнервя ме, е това ми прави! Ако моето дете застане толкова кротко - или е убило някой или е на смъртен одър!
Та така...

# 101
Радвам се, че споделихте мнения за момичетата и момчетата.  Hug И аз не примирам за супер кротки деца.  Wink Обаче си имат различия според мен, определена в известна степен от пола, въпреки изключенията и индивидуалността на всеки човек.
Ето какво имам предвид:
Момичета и момчета се обучават по различен начин  
Източник: www.drebcho.bg

P.S.
Подпишете за да остане забраната за тютюнопушенето на обществени места!

http://bgpetition.com/bez-tsigaren-dim/index.html 

Последна редакция: пт, 19 фев 2010, 10:39 от tini-mini

# 102
И мен ме вълнува как се гледа момченце след момиченце. Wink И нашето бебче ще е момченце !  Heart Eyes

# 103
  • Варна
трудно се свиква да бършеш наакана чурка, след като си свикнала на женско  Laughing то са кожи,кожички,гънки,чурки се мандахерцат наляво надясно ooooh!
първия месец ми заминаваха много бързо мокрите кърпички ooooh! ама свикнах  Wink

# 104
Вержи, същото е вярно и в обратната посока. При момченцата всичко е затворено и лесно за миене, според мен. Като свикнеш на това - и изведнъж се озове момиченце в ръцете ти - при все, че и аз съм жена, ама такова нежно място не съм виждала. Зор видях докато свикна да я почиствам! Simple Smile
По повод кротко седящите деца - първата година на морето Косето ни разказа играта, секунда не успяхме двамата с таткото да седнем - по едно и също време де, все на смени хапвахме. И един ден се събуждаме с кротко дете, седи и се гушка и не играе. Отиваме на плажа - там същото, седи на хавлията и не мърда. Бре! И като взе да повръща..... То било болно, милото. Та и аз съм на принципа - по-добре да вилнеят - така знам, че са здрави!
Пешеходке, ще тръпна в очакване да се похвалиш когато му дойде времето!

Общи условия

Активация на акаунт