Отговори
# 225
  • град-държава
Цитат
Нали като окастриш котарак и почва само да спи и дебелее, а и спира да бръмчи по задачки?

това не е вярно...

Котарака ми е кастриран и е в иделаните килограми за стандарта на породата си,не го и храня с храна за кастрати...не е станал по-ленив,даже напротив...да не казвам,че стана още по-голямо диване...всяко животно може да е дебело и лениво без значение дали е кастрирано или не,ако не е хранено правилно.

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 13:05 от ahasver

# 226
Това за здравето е мит.
Кастрацията преди първото разгонване сваля процента вероятност от рак на млечните жлези.
На майка ми кучката е кастрирана и не е качила нито грам повече,отколкото е нужно за растежа й.

# 227
Зефсе, зависи кога е направена кастрацията. При младо животно, особено ако не се е разгонвало, няма никаква промяна. Ако се оперира на по-късна възраст, наистина започват да мързелуват и да напълняват.
Нашата кучинка я кастрирахме преди първото разгонване и се надявахме малко да се кротне. Нито се кротна, нито стана по-малко игрива, нито характера й се промени... абе, поне не й треперим, че ще роди от някой строежен пес.

# 228
ОФ!!!!
Бети се разгони веднъж вече.
Що не ви питах по-рано....

# 229
  • град-държава
Независимо кога ще се направи кастрация,това е най-доброто нещо,което може да се направи за животно,което не участва в развъдна програма...в развъдниците се кастрират всички животни,които излизат от развъдните програми след навършването на 5 годишна възраст в по-големия си %.
Кастрацията не е необходимо зло,тя е най-доброто за дълъг, щастлив и необременен живот за животното.

# 230
За всички са Simple Smile
И ние скоро ще сме собственици на куче. Мъжът ми не иска да я кастрираме, а аз май предпочитам, особено след като ви прочетох...

# 231
При нас проблем е, че един съсед е завъдил 6 кучета от породата Драгалевска Превъзходна, двама мъжкари от тях са бащи на всяко възможно куче наоколо. Не е проблем да превземат оградата, ако поискат. А ще поискат.

# 232
Кастрирай я.Няма да й направиш лоша услуга.
Аргун,не е задължително да напълнее,ако кастрацията се осъществи след първото разгонване.
Дуци,подкрепям твоето решение.Почетете за процедурата и внимателно изберете лекаря,който да оперира госпожицата.

# 233
А какви специални кучешки храни има за кастрирани, някаква марка можете ли да ми кажете?

# 234
Пилешки фенери по 1.35 и шийки по 1.65 от Фантастико.

# 235
  • град-държава
А какви специални кучешки храни има за кастрирани, някаква марка можете ли да ми кажете?

Hills, Royal Canin и един куп още...задължителна е консултацията с ветеринар,защото се дава такава храна само ако има проблем с теглото,което не е никак задължително...

# 236
Много фирми имат линия за кастрирани кучета, не е до марката, просто изберете тази, която се отразява най добре на кучето. Не бързайте да сменяте храната, ние нашия като го кастрирахме го обзаведахме с линията за кастрирани и се оказа, че не сме за там, недостатъчно ни беше. Куч си остана същото диване и също толкова енергичен, т.е. не напълня и грам. Лекарите ни казаха да си се върнем на нашата си храна и ако почне да пълнее, тогава да мислим да сменяме.

# 237
Понеже нещо поста ми не стана ще кажа само:
Кокали на куче не е хубаво да се дават.

# 238
  • град-държава
Не просто не е хубаво,а изобщо не трябва да се дават...

Китана ,сложи онази снимка и тук,изпразненото съдържание от стомаха на кучето,което завърши летално,заради хранене с кокали...

# 239
Да, това за кокалите го знам от ветеринарният ни лекар, но като кажа на някой ме гледат много недоумяващо и подигравателно, как може да не се дава кокал на куче Rolling Eyes Малко като със захранването на децата ми - защо не даваш шоколад на 1 годинка Laughing

Общи условия

Активация на акаунт