Отговори
# 255
Имаме си клетка, не ни мислете. Но кучето не може да стои там по цял ден, и то душичка носи.

# 256
Естествено,че не може да стои по цял ден там.

# 257
  • на брега на морето
Много хора използват клетка за тея неща.Разбира се,кучето не трябва да седи много дълго време затворено.

Малииии, клетка. Когато си взема лабрадор ще си взема и рижав котарак, да си играят и да не скучаят.

Аргун,  Joy

# 258
Нещо не разбрах какво общо има рижав котарак с клетката.

# 259
И тръби за парно дъвчат кучетата /от тия РВЦ тръби/, как ги подменяхме, не питайте  ooooh! И пране смъкват от простира и като захапят чаршафа тримата от три страни и правят много сполучливи парцали  Joy
Котките пък точат нокти на дамаска на диван, ядат бебешки каши, спят в бебешко легълце...

# 260
Аз мога ли да питам относно неяденето на кокали /вече се чувствах виновна, че не купуваме, освен от ония от свинска кожа направени/, та искам да питам вярно ли е, че като не ядат кокали при някои от големите породи кучета, се подуват едни жлези, дето са някъде на дупето, около опашката  newsm78.
При нашия големия вече 2 пъти има проблем с насъбрала се гной или някакъв друг секрет във въпросните жлези и ветеринарката ни каза, че е защото не даваме кокали, от кокалите акото му ставало по твърдо и при изхождане притискало въпросните жлези и предпазвало от проблеми, а като яде кучешка храна - не се получава този ефект. Та вярно ли е това ?

# 261
  • Не от София.
Ние пробвахме с един огромен джолан, ротвайлера все пак вече е на годинка.
Изповръща си червата след това ooooh!
Кокал-йок Naughty
Поправете ме ако греша,но мисля,че може единствено телешки кокали.Ние на ретривъра даваме,а кане корсото ни е малка още-кара на храните само.Даваме и понякога варен ориз с пилешки кожички.

# 262
Aкото става твърдо от храната,не от кокалите.Ветеринарката ти е за убиване!Дали всички домашни кучета ,хранени с гранули акат рядко???
Дали е правила такава операция за отстраняване на кокали от кучешки стомах?
 ВНИМАНИЕ!Снимките не са за всеки:
http://www.animobg.com/index.php?option=com_content&task=vie … =84&Itemid=13

Ако храниш неправилно и даваш кокали,кучето ти отново може да ака рядко , но в това рядко освен всичко друго,ще има парченца кокали ,а може и кръв.

Веднъж стомна за вода,втори път стомна за вода...
Какво полезно има в кокалите?Едно голямо нищо.

# 263
  • град-държава
rosy_bosy ,моля помоли вета си да си смачка дипломата и да я изяде ако желае...

котките не точат нокти по дамазката,ако са с прилежно подрязани връхчета и приучени от малки да ползват съответното място за тази дейност... Peace

# 264
Благодаря за обясненията, още довечера ще обясня на мъжа ми, че моя мързел и вечното забравяне да купя кокали на кучето, най - накрая е за добро  Peace
ahasver котето не беше с подрязани нокти, но си имаше място за точене на нокти, въпреки това ги точеше и на дивана  Laughing. За съжаление този кот почина, сега имаме друго коте /това на аватара/, то пък изобщо не обръща внимание на въпросния диван.
Значи тази ветеринарка не става ....
Ами тогава какъв може да е проблема с жлезите ? От какво се получава това подуване ?

# 265
Благодаря за обясненията, още довечера ще обясня на мъжа ми, че моя мързел и вечното забравяне да купя кокали на кучето, най - накрая е за добро  Peace
ahasver котето не беше с подрязани нокти, но си имаше място за точене на нокти, въпреки това ги точеше и на дивана  Laughing. За съжаление този кот почина, сега имаме друго коте /това на аватара/, то пък изобщо не обръща внимание на въпросния диван.
Значи тази ветеринарка не става ....
Ами тогава какъв може да е проблема с жлезите ? От какво се получава това подуване ?
Не съм вет и не знам причина ,поради която куче,хранено основно с гранула да има проблеми с жлезите...Нямам представа.
Смени ветеринарката задължително.Щом не знае такова елементарно нещо просто си представям за другите по-сериозни неща какво мисли........Кварталния вет,когато отидох да го питам за нещо и се заговорихме за кучешката тения най-сериозно ми заяви,че кучешка тения има само по селата....Нужно ли е да казвам,че си останахме само с питането  и не сме се явявали повече там?

# 266
Кучето се храни само с гранули, както и другите две кучета междувпрочем, е не най - скъпата, обикновено някаква по - евтинка търсим, че отива по 10 кг.  чувал за 2-3 седмици. Ветеринарката е точно кварталната, както се изрази ти, ходим по принцип в една частна клиника при един много свестен лекар, но тогава беше неделен ден,  а понеже тя ни е наблизо и тя изстиска жлезите, това й беше обяснението за подутите жлези, не ми е хрумвало досега, че може да не е така, докато не прочетох за кокалите  newsm78
Определено ще питам нашия си лекар, просто не беше ставало дума.
Благодаря много   bouquet

# 267
Така...Почвам да се изкарвам извън нерви вече.Искам да съдя и да наказвам.
Попадам на обява за малки доберманчета с родословие.Искайки да знам точно как ще се опитят да ме заблудят,се обадих.Какво чуват ушите ми??
Питам аз:за кой развъдник става въпрос(знаейки,че в БГ има един развъдник за породата ).За частно лице ставало дума.Ахааа...ама ,г-не,родословия може да издава само развъдник(регистриран легално в БРФК).Това не било вярно. Shocked Бащата бил от Унгария с родословие и кученцата щели да си тръгнат с ксерокопие от неговия документ. Shocked Shocked Shocked  А пък после който искал да си прави татуировки и да си вади родословие! Shocked Shocked
Хора,изобщо не се оставяйте да бъдете лъгани!

Родословие може да бъде издадено само от легитимен развъдник!Трябва да си върви залепено за дупето на кучето ,което значи,че го получавате с него!Трябва да има подпис,печати (на развъдника,на БРФК,на FCI,на арменския поп дори) и номер на татуировка(вече чип),който да съвпада с този на татуировката(или чипа) на кучето!!!

Това,че едно куче има родословие означава
1.че кучето и неговите прародители докъдето можете да ги проследите,са от тая порода и от никоя друга
2.на родителите са ,дали разрешение за разплод!агресивни и болни кучета не се допускат до разплод!!!

Ядосах се.

# 268
А как стои въпроса с родословието на куче внесено от чужбина?Искам да кажа,ако някой си донесе куче,прекрасен представител на породата и след време реши да създаде поколение,кой одобрява тази връзка,кой издава родословие?А ако имаш куче с родословие,но няма клуб на породата в Бг?

# 269
А как стои въпроса с родословието на куче внесено от чужбина?Искам да кажа,ако някой си донесе куче,прекрасен представител на породата и след време реши да създаде поколение,кой одобрява тази връзка,кой издава родословие?А ако имаш куче с родословие,но няма клуб на породата в Бг?
С чужбинските родословия тепърва почвам да се запознавам.Но като гледам,не е по-различно от тези при нас.
Ако искаш да разплодиш кучката ти,която е с родословие,то връзката трябва да е одобрена от клуба и трябва да имаш развъдник,за да може малките да си имат родословия. Grinning
Можеш да питаш за подробности Владо Зоо (предполагам го знаеш кой е).Мисля той имаше кане с родословие преди създаването на клуба тук.

Общи условия

Активация на акаунт