Отговори
# 345
  • Ænima/Albuquerque
Можеш ли от лабрадор или голдън да направиш куче за охрана?

Не,твърдо не за голдъна за охрана,ще разходи крадеца из цялата къща!

# 346
Говорим вече за работни качества.
Ти да си виждала пудел за полицейско куче? Laughing
Но не е това въпроса.Искам някой да ми обясни щом поносимостта към децата зависи толкова от породата,кои породи не понасят деца и кои -напротив.

# 347
Има кучета холеричен тип,които вероятно трудно ще понесат детските "ласки" newsm78СДругите проблемни кучета са доминантните,тези със силно развито чувство за собственост.Няма да е лесно да им се обясни йерархията и че малката ревяща топка е по-високо.
На мен като цяло мисълта ми беше съвсем друга-повечето хора си взимат куче,защото им харесва как изглежда и оттам започват проблемите.Лошото е,че и повечето клубове развъждат само на база екстериор.А аз търся определени качества,очаквам определен потенциал.

# 348
Има кучета холеричен тип,които вероятно трудно ще понесат детските "ласки" newsm78СДругите проблемни кучета са доминантните,тези със силно развито чувство за собственост.Няма да е лесно да им се обясни йерархията и че малката ревяща топка е по-високо.
На мен като цяло мисълта ми беше съвсем друга-повечето хора си взимат куче,защото им харесва как изглежда и оттам започват проблемите.Лошото е,че и повечето клубове развъждат само на база екстериор.А аз търся определени качества,очаквам определен потенциал.
По разисквания въпрос: кучето може да не понесе детските ласки и може просто да се отдалечи и да легне другаде .Тук се говори за нещо повече.
Йерархия не се обяснява.Тя се извоюва.Ако нямаш качествата(в които влизат и малко знания),едно доминантно куче лесно ще те сложи в джоба си и ще се превърне в проблем.
Да.
Но да се казва,че има опасни породи,че поносимостта към деца зависи от породата....
Не видях директно да го коментираш.Наистина ми се иска да знам конкретното ти мнение върху това.  bouquet
А,и още нещо:не мисля,че доминантността има много общо или поне да задължава да върви заедно със собственическо чувство.

# 349
Така,най-напред да кажа,че книжки съм чела мноого отдавна и почти нищо не помня,терминологията ми куца и съм постигнала всичко на принципа на опита и грешката,иначе казано-малоумно откривах топлата вода Mr. GreenПод обяснява имах предвид извоюва,но според мен не е много лесно да воюваш за някой друг(детето).Ако се замислиш какво е доминантността,а именно извоюване на позиция в йерархията с всички блага от това,често върви със собствническото чувство.Опасни породи няма има опасни стопани,но вероятността да попаднеш на дакел или болонка,който ще ръмжи и хапе е по-голяма отколкото на лабрадор или рот.Имах овчарка,която  търпеше ласките на брат ми точно по описания от теб начин,лягаше другаде и се правеше на невидима.Откакто имам деца се замислям повече какви кучета прибирам в къщи,но само се замислям,пак ги прибирам.Знаеш,че наскоро прибрах овчарка.Това достатъчно говори по въпроса за породите и опасни ли са.Признвам си обаче,че в началото мног изкъсо я наблюдавах как ще реагира,все пак е голямо куче.

# 350
Ти не си ли легна вече?Ей сега ще те издам на Ръководството. Mr. Green  bouquet

Виж сега,вероятности...дакел,болонка,овчарка....Вероятно....Сарказъм говореше за цели породи.Даде пример с дого.Очаквам още аргументи,стабилни в полза на твърдението ,че 1.има опасни породи 2.че има породи,които не понасят деца.

# 351
От мен няма да получиш аргументи HugАз не бих гледала всяка порода,защото не всики ми допадат,но няма порода,която не бих гледала с децата си  bouquet

# 352
От мен няма да получиш аргументи Hug Аз не бих гледала всяка порода,защото не всички ми допадат,но няма порода,която не бих гледала с децата си  bouquet
  bouquet
На същото мнение съм и аз.

# 353
Искам да отбележа, че наистина има породи, които не се препоръчват за семейства с деца, но противно на всеобщото впечатление това не са "големите страшни кучета" като питбулите или доберманите, а точно обратното - нервозните малки породи. За чихуахуа специално на много места съм чела, че не се препоръчват за деца, и че по принцип породата е с труден характер.  Склонни са на агресия по много причини. Изискват много внимание и възпитание, за да бъдат контролирани, но много собственици не си правят труда защото "какво толкова ще стане, виж го какво е малко, няма да те изяде." Следователно кучетата започват да доминират, лаят и хапят, особено при по-грубите ласки на децата. За САЩ четох наскоро някаква убийствена статистика за това че породата, която най-често се връща обратно в развъдника/приюта откъдето е взето кучето, и която най-често присъства в приюти като изоставена, е точно чихуахуа. Хората ги връщат и оставят защото не са могли да се справят с възпитанието - мислели са, че взимат "играчка", а са си вкарали таражеж в гащите. Има малки породи, които наистина стават за "играчки" и не се превръщат в зверове при занижено възпитание, може би затова хората се подлъгват. Но породи като чихуахуа и пинчери просто си имат доказани склонности към агресия, особено към деца.

# 354
  • София
    Имам питбул, ако само внука е в стаята с него, а дори и майка му да е там, играят си и нищо не му прави. Но ако кучето е при мен, скача срещу всеки, дръзнал да влезе при мен, дори и срещу внука. А да не ти се случва да опиташ да влезеш в стая, ако има легнал човек, пази и не пуска никой да припари. Трябва този,който лежи да стане, за да може да влезе друг в стаята. Решил е,че щом човек лежи, значи е безпомощен и трябва да го пази.Само на мен ми позволява да правя всичко.Например, оставям му да пази заека, докато му чистя клетката, няма да даде на никой друг да го пипне, докато не го взема аз.Много мрази мъжки кучета, с женските си играе, независимо каква порода са.Иначе е голяма лигня, ако може ще е все по гръб, с вирнати крака, чакащ някой да го гали.Лае единствено, ако някой тича по стълбите или непознат влиза в нас.Ако види кой влиза, дори и непознат да е, щом е с нас, започва да му се умилква и чака да го галят.

Един път, като го изгубихме за три дни, го намерихме в една глутница бездомни.Бяха се били,интересното е, че той целия беше изпохапан,на другите нищо им нямаше, и се беше примирил с йерархията в групата. Колко щастлив беше милия, като ни видя, пощуря от радост.

# 355
Като стана дума за доминатни породи, се сетих за следната гледка: отиваме на гости на майката и бащата на нашият дивак- разбирайте семейство ротвайлери.
Бащата е най-благото куче на този свят, дай му да тича след топки. Майката обаче е ниска, набита, злобна, гадна, иска да изяде всичко и всички.
Влизаме в двора, нашият (тогава на 4 месеца) се втурва да играе с баща си на топка, баща му го ступа набързо, но както и да е.
Изведнъж се появява майката (злобната ротвайлерка Close), на гърба на която е седнал един бебак. Бащата на бебето го придържаше отгоре да не падне, а бебето се беше хванало за ушите на кучето и викаше неистово Дийййй....
Аз се облещих, замалко да запищя, а оная ми ти кучка ухилена и щастлива.
След известно време свалиха бебето от гърба й, сложиха го на 5 сантиметра от ротвайлерката. Тя легна до него, и никой не можеше да мине от там. Куче и бебе си играха повече от 30 минути, като под игра разбирайте бебе изучава устната кухина на куче ooooh!
Аз бях изумена, стоях на тръни през цялото време, а стопаните бяха спокойни. Rolling Eyes

Зависи както от породата, така и от стопаните. Според мен има кучета склонни към агресия, които веднъж възпитани добре се държат учтиво в присъствието на деца.
Не мога да гарантирам какво би се случило с детето, ако стопаните не бяха там, де.
Мога да говоря за нашето куче, което все още е добро, но вече започва да показва характер. И не, не бих му поверила детето си (един ден). Просто нямам достатъчно доверие, това е. Rolling Eyes

# 356
  • София
Това е така,но все пак смятам,че едно потенциално опасно куче,като питбул например,би трябвало да бъде обмислено добре,преди да се вкара в къща с дете на 1-2-3 годинки.

Знаеш ли,че нашия питбул само внука не влачи, когато го разхожда? Мен, дъщерите сина, мъжа, явно е преценил,че сме силни и направо ни влачи след него. На внука още като проходи му даваме да държи каишката, него не го дърпа, ходи бавно, кротко и спокойно, преценил е,че не трябва и не може с него да се дърпа.

# 357
  • на брега на морето
Бащата на бебето го придържаше отгоре да не падне, а бебето се беше хванало за ушите на кучето и викаше неистово Дийййй....

Ей това винаги ме вбесява.

# 358
Може ли да дам пример за порода , добричка с деца, а и не само с деца?  Wink МОПС  Peace

# 359
  • Пловдив

Знаеш ли,че нашия питбул само внука не влачи, когато го разхожда? Мен, дъщерите сина, мъжа, явно е преценил,че сме силни и направо ни влачи след него. На внука още като проходи му даваме да държи каишката, него не го дърпа, ходи бавно, кротко и спокойно, преценил е,че не трябва и не може с него да се дърпа.

И   нашата си позволява нас да ни дърпа, но когато малкият е държи е плътно до него, явно се усещат и ги пазят Mr. Green

Май излиза, че всички кучета  обичат децата от семейството, моята Бриджит харесва и иска да играе с всяко дете, но предишното ми куче - доберман, не понасяше чужди деца Laughing

Общи условия

Активация на акаунт