Първата година в яслите.Колко често боледуваха децата ви?

• 10 675
  • 104
  •   1
Отговори
# 75
Четвърти месец сме на ясла и боледувахме по седмица всеки месец.Дори сега сме у дома със съмнение за скарлатина и чакам с нетърпение резултатите утре.Да не говорим,че шефа ме гледа на криво и след толкова съкращения на персонала е чудо,че все още съм там.

# 76
всеки месец боледуваме,понякога даже и по 2 пъти.

АБ дори веднъж приключихме в четвъртък и в същата седмица неделята започнахме 2-ри,даже в болница бяхме..........

много боледуваме ние  Cry

# 77
Иаз да следя,че и малкия ще тръгва на ясла..

# 78
всеки месец боледуваме,понякога даже и по 2 пъти.

АБ дори веднъж приключихме в четвъртък и в същата седмица неделята започнахме 2-ри,даже в болница бяхме..........

много боледуваме ние  Cry
При нас също беше подобно положението. Но от втората година, като че ли потръгнаха нещата и от декември до сега не е пила антибиотик. Пак боледува веднъж на 1-2 месеца, но ги прекарва по-леко вирусите.  Peace Явно вече придобива имунитет срещу гадните градински вируси, както казва мъжът ми от инкубатора Mr. Green

# 79
  • ГОре на черешата...
Анкетата е приключила отдавна, но да споделя - редовно ходене от септември до декември - 2 пъти болен - една херпангин/за 3 дни/ и по Коледа кашля 2 седмици, но дефакто съвпадна с ваканцията и си беше така или иначе вкъщи.
После април-май - на ясла - не е боледувал Peace.
От юни е на градина - също не е боледувал Peace.
Мисля, че минахме доста тънко, щото като си спомня какво беше с баткото ooooh!...

# 80
Да се включа...
Синът ми тръгна на ясла на 25.10.
Бързо се адаптира, спи и яде в яслата, без проблем.  Миналата седмица имаше кашлица и сополи (както и малко температура), но не съм 100% сигурна, че е от яслата, защото се разболя в петък, а в срядна на гости беше роднина, който беше болен. Както и да е, оправи се детето, изкара още една седмица и днес пак има сополки и лека кашлица.
Така, като чета мненията, май сополите са си нещо нормално в яслата  newsm78
Кога мога да си мисля, че боледува често и дали не е по-добре да го спра от яслата? Само да отбележа, че преди да тръгне на ясла, не е боледувал.

# 81
  • София
Така, като чета мненията, май сополите са си нещо нормално в яслата  newsm78
Кога мога да си мисля, че боледува често и дали не е по-добре да го спра от яслата? Само да отбележа, че преди да тръгне на ясла, не е боледувал.

Сополките изобщо не са нещо нормално в яслата  Mr. Green Те са нормалното нещо за сезона, но не за яслата.

Като изключим няколко случая, сополите много често при дечицата ходещи на ясла преминават в стичане на секрет по гърлото и кашлица, ларингит и ако се задържат над 10 дена, с много голяма вероятност и отит. За мен боледуване е течащия нос, който веднага предизвиква кашлица. При наличието на това спирам детето от градина и то за 1-2 дена се е оправило и пак тръгва. За други майки това си е ежеднвие - за тях сополите почват от октомври и свършват май месец и за тях децата им не боледуват.

Четох някъде, че здравото дете от октомври до март боледува около 7 пъти, което прави малко повече от един път на месец. Боледуване се има в предвид под настинка, грип и по-сериозни неща.

Първата година детето не ми боледува, но сега втората година боледува повече. Нямам представа защо и търся причините, да видим какво ще излезе.

# 82
Ужасен беше периода с болестите. Почти цяла зима боледувахме. Ако 1 седмица ходеше на ясла после 2 в къщи Sad Дано сега сме го надрастнали Praynig

# 83
  • Пловдив
Междувпрочем тази сутрин в градината на сина ми един баща вдигна луд скандал, като чу, че едно от децата кашля. Според мен, както потвърди и госпожата, детето е било болно, отсъствало е, сега просто откашля вече. Аз лично се съгласих с това, защото и моят син понякога дълго влачи остатъчна кашлица и в такива случаи не го спирам от градина - това означава по 2 месеца да си стоя вкъщи. Да не говоря за племенника, при който кашлицата е на алергична основа и от септември като почне, та няма спиране, и то без да е болен.
В случая за сополите съм съгласна - за съжаление сега наблюдавам дъщеря ми, започнат ли сополите, след много кратко време идва бронхитът, който си е доста сериозно заболяване. Предстои ни ясла и направо съм в потрес от сега.

# 84
На 2 месеца по едно разболяване, горе-долу. Rolling Eyes

# 85
Дайте да направим една "статистика" колко често боледуват децата ни в градината и как действаме в такива случаи?

Аз лично съм много притеснена от факта, че детето ми е болно през седмица, а ходи вече втора година на градина, трябваше да е намалил боледуванията вече след адаптацията, нооооо не.
Имате ли и вие същия проблем?

# 86
Според мен си е до дете-някои боледуват,а други не. Детето на една позната ходи на ясла и през 2-3 седмици е болен. Децата на брат ми изобщо не боледуваха в градината.

# 87
И аз мисля, че е до дете, до организъм, до имунитет.

Синът ми боледуваше много, постоянно беше на АБ още в яслата. нещата бяха толкова зле, че на 1г.8м. му махнахме третата сливица. И боледуването спря. Пак се разболяваше чат пат, но нищо сериозно. Минаваше за по няколко дена. Спряхме антибиотиците. И  нещата влязоха в нормални релси. Сега вече не боледува. най-много някоя хрема за ден-два и това е.

Дъщеря ми в момента ходи на ясла. Първите 1-2 месеца беше ужас. Сега почти не боледува. Не броя сополите защото те се появяват и изчезват без да се задълбочават. Просто всички деца в групата са сополиви и няма как тя да не е. При някои от тях обаче инфекцията тръгва надолу и се появяват усложнения. няколко изкараха пневмонии и така.
Обяснявам си го с факта, че тя от раждането си е изложена на бацилите, които брат и мъкнеше от градината и си е изградила по-силен имунеитет. Това си е моя теория разбира се.

# 88
  • в Надежда-та
Миналата година като тръгна нямаше месец без да е отсъствал заради болест ooooh!
Тази зима е боледувал 2 пъти, веднъж лека кашлица и веднъж възпалени уши.
Не съм давала досега нищо за подсилване на имунитета.

# 89
Когато синът ми тръгна на градина, първите месеци боледуваше пред две-три седмици, но не сериозно. При второто или третого ходене при личната лекарка, тя беше казала на майка ми (тя го водеше, че аз работех) много възмутено, че не сме били подготвили детето за ДГ. Трябвало да му давам имуностимуланти. Е, след Нова година боледува още два-три пъти и есента преди втора група започнах с имуностимулантите - по-нататък почти не е боледувал. Същото направих и с дъщеря ми, но само през първите две години от ДГ.

Последна редакция: ср, 19 яну 2011, 16:54 от Белмекенска

Общи условия

Активация на акаунт