*** Клуб "Здравен работник" ***

• 112 097
  • 554
  •   1
Отговори
# 105
Пак е "пари няма-действайте". Какво ще правим?
Болните са станали едни агресивни, злонамерени, не ми се влиза в амбулаторния кабинет.... SickОбираме негативите на т. нар "здравна реформа" със здравето и нервите си, все трябва да има виновен- значи този, който общува с пациента.....

# 106
о,наздравееее   cheers който с каквотое!Отдавна не съм влизала тук и виждам,че се е отворила приказка за задълбочаване ан кризата в нашия сектор...В МБАЛ в Шумен също е доста по-зле от преди-в Родилно отделение си носят нощници,пелени и памперси за децата-за да се икономиса дейността на Пералното отделение...Колежките са останали 12/а бяхме 25 Thinking.../Не могат да вържат графика,милите-извънреден труд колкото щеш!

# 107
  О-о-ох, наздраве и от мен,но само "от далеко", че съм на работа doctor newsm24

# 108
  • Popovo
 Wine Glass  Ха наздраве и от мен.Аз малко се поизгубих, но бях на почивка из България.
  В нашата болница не е по розово от останалите. Хирургично отделение всички са пуснати в отпуска до края на месеца.А после до края на годината ще е отделението.А после? Е те това никой не знае. Пациентите си носят храна от вкъщи, а и то толкова пациенти вече са останали.
   ra2 напълно съм съгласна с теб за пациентите. Те наистина са станали много агресивни, но като се замислиш всички ние сме вече доста изнервени от тази здравна реформа. Последното което чух, е че искали да правят профилактичните изследвания на 5 години. Е много хубаво.То едни профилактични от който аз лично не виждам особенна полза.Не че няма полза, но смятам,че са твърде малко изследванията и ме е яд че премахнаха някой който бяха по-полезни.
 Като гледам нашата министърка-смехоранка, толкова много й се радвам на усмивката, ама само на това. Mr. Green

# 109
Здравейте! Някой има ли идея каква магистратура може да защити мед сестра в здравеопазването,освен "Здравен мениджмънт"?

# 110
  • Popovo
   румид , като гледам моите колежки завършват социални дейности. Но аз лично мисля, че тези специалности са далече от едициата. Поне моята информация е такава.
   А другите какво правите?  Никой не се е разписвал скоро.

# 111
ама тия "социални д-сти" са магистратура,нали? Моя колежка е решила да се "прекфалифицира"/писна й от неуредиците и неудобствата в нашия сектор/....скоро завърши един счетоводствен курс,но само с него не става  работата...Нещо официално трябва да е ,но аз сега се замислям,че не съм влизала в сайта на Мед .университети...

# 112
Здравейте! Някой има ли идея каква магистратура може да защити мед сестра в здравеопазването,освен "Здравен мениджмънт"?
  Може да се замислиш и за "Управление на здравните грижи".
  Аз преди 12 години завърших "Здравен мениджмънт"- магистратура направо.След това ме направиха старша и преди 5 години ме накараха да завърша и бакалавър, защото в закона искали тая степен(тогава беше само изискване за бакалавър, не за магистър).Поставиха ни условието(бяхме 5 колежки с тоя проблем) и ни намалиха и заплатите...Shocked А, сега закриха и отделението,въпреки че беше едно от най-печелившото и натоварено!А,бе луда работа Ви казвам! Звъчи безумно, но за съжаление си е живата истина!!!!
  Хайде, желая Ви щури преживявания тая вечер! newsm20 newsm20

# 113
  • гр. София
Честно  да ви кажа точно тези дни се бях замислила защо и аз като повечето колежки не записах да уча за висше?
Защото тогава ,а и сега не намерих смисъл.Ще се радвам тези от вас ,които са придобили тези квалификации и са останали да работят на същите позиции да споделят.Само да уточня ,че през 2000г в нашата болница на  всички старши им бе възложено като комсомолско поръчение да завършат бакалавърска степен.Не съм разбрала това да им се е отразило на заплатите.Говоря в частност за моята колежка.Иначе по вчерашна информация имаме предвидени пари за  заплати само за 1 месец. Grinning

# 114
Привет на всички колеги! Аз съм взела и двете степени- бакалавър и магистър  "Управление на здравните грижи" и си работя като редова мед. сестра. Да си кажа честно въобще не желая и да заемам по-висок пост. От цялото учене просто си промених мирогледа и ми помогна в личен план. Отваряш си очите за много работи,а и се вижда колко ни е сбъркана системата. Недоволствам единствено, че повечето старши завършиха различните степени, но нищо не проумяха или промениха в работата си.

# 115
  • гр. София
kadima,аз работя в голяма болница,но в малка лаборатория. Grinning
Ако ще и в Оксфорд да беше завършила нашата старша, все тая.Ние сме 3 лаборанти + нея и двама санитари.Говоря за пряко подчинените.Бяхме повече преди години,но съкращения и т.н.Та какво толкова да управлява,то един график си го правим за 5 мин.  Laughing

# 116
  • Варна
Колежки от 4 год. си махнах престилката./ както вече бях писала де/ Чуденката ми е дали още важи това за 5 год. че ако не практикуваш си губиш правото на работа. Нещо не съм запозната.Ако е така трябва някъде да почна за 1-2 дена/ месеца проформа ли. Къде се провеждат изпитите ако прескоча тези 5 год.
 Не съм запозната с това и всяка информация или насока по въпроса ще ми е полезна.

# 117
  • София
Сега откривам темата и съм приятно изненадана Simple Smile

Да се представя- Аз съм клиничен лаборант в Белодробна болница. Завърших Медицинския колеж Плевен през 2002г. След това записах Биология в СУ, но си работя като лаборант- много си харесвам професията, пък и биолози не се търсят много много....Замислям се и аз за втора работа, ама нещо не попадам на подходящата Thinking

Ще стачкувате ли другата седмица?

Нери, 2006 година това за 5-те години важеше, но след това не знам дали има промяна newsm78Дано някой друг се включи.

# 118
  • Popovo
Neri това за 5-те години вече го нямя. Но... има НО разбира се. Ако редовно си си плащала членският внос в организацията не си губиш правата.
   Pinki_81   Добре дошла при нас! Аз също съм клиничен лаборант, но работя в частна лаборатория.

# 119
Привет ,колеги!Честит празник на всички Рентгенолози!Да са живи и здрави и повече пари и професионална удовлетвореност! smile3525

Общи условия

Активация на акаунт