Аутистичен спектър. Аутизъм - тема 12

• 80 982
  • 729
  •   1
Отговори
# 690
  • sofia
La vie en rose, почти всички пишещи в тази тема сме преживели и продължаваме да преживяваме подобни неща. Аз не мога да говоря от името на всички, но специално при мойто дете с израстването намаляха и тези кризи, които описваш. Все още ги има, но изобщо не е това, което беше. Когато той беше на възрастта на твоето малко дете, беше почти същата ситуация. Много добре знам какво е да реве и да пищи по цял ден от нищото.
Направете препоръчаните ви консултации, за да сте наясно първо какво му е на детето, и след това какво може да се направи за овладяване на положението. Чети темата, питай, всяка от нас, мисля, може да ти даде по някой съвет и подкрепа. Стреса за цялото семейство е голям, знам, но нека първо специалисти в областта да се изкажат по въпроса.

# 691
Кифла, благодаря ти за отговора. Знам, че най-компетентно ще ми отговорят в центъра, но има още дълго да чакаме, за жалост. Подадохме документите и обследванията ще се проведат чак в края на годината. Не мога да си представя да прекараме още 9 месеца така, затова и се обърнах към вас. Стискам зъби разбира се, но има моменти когато ми иде да го убия, защото се чувствам безсилна. Давам го почасово на ясла, така и не свикна там, но поне мога да дишам свободно три часа без да ми се свива корема. Решихме с половинката ми да се обадим пак в неврологията утре, дано ни помогнат по някакъв начин.

# 692
La vie en rose ,кьде ще правят обследването на детето?

# 693
Аз живея в Тулуза, Франция (това забравих да го спомена). Всичко се прави в нашия град, точно до нас се намира Център за изследване на Аутизма, най-големият в региона, но затова и много се чака.

# 694
  • sofia
Аз живея в Тулуза, Франция (това забравих да го спомена). Всичко се прави в нашия град, точно до нас се намира Център за изследване на Аутизма, най-големият в региона, но затова и много се чака.

Наистина чакането ви ще е дълго. Междувременно дали е аутист или не, можете да опитате терапии, на нас ни беше и все още е работата на специален педагог с детето. Логопеда е друго. Не съм запозната със реда на действие във Франция. Ако намериш подходящ специалист да поработи с него на първо време, може пък нещата да не изглеждат толкова страшни. Не знам дали би могло да бъде терапевтиран и без да има диагноза.

# 695
Публикувана от: La vie en rose
Стискам зъби разбира се, но има моменти когато ми иде да го убия, защото се чувствам безсилна. Давам го почасово на ясла, така и не свикна там, но поне мога да дишам свободно три часа без да ми се свива корема.
Моят съвет към теб,често добронамерен е:Не по този начин,не с нерви,недей със скрита агресия към детето.В крайна сметка той няма никаква вина ,че е такъв,нито пък изпада в такива състояния съзнателно,искайки да ви побърква с кризите си.Както Кифла вече каза-всички сме минали и продължаваме да минаваме ежедневно през това.Ние най-добре знаем какво ти е и колко е трудно да издържиш психически наистина,НО това е твоето момченце,то има голяма нужда от твоята майчина любов,приемаш го такова каквото е и се бориш да промениш и увладееш това му поведение......  HugБъди силна!!!
Христос въскресе и от мен мили мами HugДа са ни живи и здрави съкровищата и ние покрай тях!

# 696
окпейшънал терапия щепомогне  много за изоставането на развитието, за овладяване на ежедневните тръшкания, ще го научи да толерира изместването на чашката Simple Smile и т.н. Тя се води заедно с терапията с логопеда, като е много по-важна за детето от самия логопед. В БГ логопедите поемат тази функция, защото няма терапевти все още. Но във франция има и трябва да намерите начин да си ги позволите и да започнте работа. няма какво да чакате. Терапевта също ще направи оценка на детето като почне работа с него и ще имате неофициална диагноза.
Но от опбследването подобрение при детето няма да дойде, а товакоето първо ще ви препоръчат е да започнете работа с ОТ - колкото по-бързо и повече сесии седмично толкова по-добре.
Може да се окажа, че отначало детето няма да може да толерира повече от 1 на седмица, но с времето ще се научи. И не очаквай резултати веднага - нашата терпаевтка отначало само строеше кули и ги събаряше пред него и аз се питах  за какво точно си давам парите...но с времето тя научи сина ми на всичко което знае, и той вече не се отличава от останалите деца.
Така, че се зареди с търпение и успех Simple Smile

# 697
черна магия, права си, ще се опитаме, така или иначе нервността не действа...
ЛОгопед имаме вече от 5 месеца. Даже без диагноза, детето е признато за инвалид (заради проблем със зрението) и се възползвахме от това, за да започнем сеанси, с предписание разбира се. До момента е фекта е никакъв, но продължаваме.

Слънчев ден на всички ви  Hug
.............................................
Деси, ще се поинтересувам за тази терапия, благодаря ти за информацията  Grinning. Явно обаче нашата логопедка не го прави (присъствам на всички сеанси, той не иска сам), но със сигурност знае за какво става въпрос и къде да отидем. За паричките те разбирам - 60 евро на седмица, плюс ходенето и чакането, но трябва да продължим, данаправим всичко възможно.

# 698
Момичета,дайте идея с какво да заменя сиренето.Днес е изял една средно голяма бучка.Кашкавал му давам,но не се льже иска сиренето.Такова количество му е много.Той и преди имаше периоди,когато го нападаше,но после му омрьзна.Взимала сьм му соево сирене,но щеше да повьрне от него .То и аз да бях щях да повьрна,защото е отвратително.

# 699
Шефчето, а защо искаш да го заменяш? В сиренето няма нищо полезно все пак и подобно количество белтъци на дете над 2 години въобще не са необходими. Да не говорим за това, че всички млечни продукти са яко напомпани със хормони и антибиотици.  А това, че млякото предизвикква ранна остеопороза го прави изключително вредна храна след навършванена 2 годишна възраст на детето... наред с това и холестерол и т.н. Кравето мляко е за телета. И то малки. Човешките деца папат кърма или адаптирано мляко. До около 2-3 годишна възраст.
Калция може да набавяте от 1-2 порции броколи на седмица - накъсваш ги на "дръвчета", попарваш го за 30 секунди във вряла вода и ги топите в любимия му сон - у дома това е доматения.... понякога иска да ги топим в оцет  Sick Може да даваш и сусамки, и сусамова халва.
Моите деца пият соево мляко. Гледам да не пият .... като са жадни - вода или ройбос чай. Сиренето не замествам - те не обичат тофу, а и то е скъпо. Понякога хапват пици - по тях има кашкавал ако са купени, и двамата дребосъка побесняват след като са ги яли.... Дали от кашкавала или от от "неясните съставки" на купешката пица незнам.

# 700
Desi , а какво би препоръчала за заместител на калция от млечните продукти понеже Зайко не кусва броколи, абе какво броколи, той не яде никакви зеленчуци, миналото лято хапваше краставица макар и да са с 99% вода но направихме опит сега по празниците - отказа и нея. От плодовете единствено ябълки и то със специален любим на него вкус  - ако не ги разпозная и вкуса е друг отказва и тях. Яде сирене, черен твърд ръжен хляб, салам, кисело мляко - все неща които не трябва да яде, но ако не давам и тях нищо няма да яде. Яде и пица - но снадартна, ако е имало парче домат или краставица не яде от тестото върху което е бил този продукт. Освен това рядко ми казва че е гладен- сякаш не изпитва глад или не разбира какво е глад - присеща се е е гладен само ако види някой да яде нещо.

Селма, да очакваш дете и да имаш дете с проблеми е извънредно трудно. Миналото лято имах поредната неуспешна бременност.Понеже винаги съм с тежки токсикози излежах 4-те месеца на легло между къщи и болниците , с Зайко нямаше кой да се занимава, оставихме го на самотек, татко му работеше от къщи но единственото решение беше да му пуска филмчета. Тези 4 месеца Зайо дръпна невероятно назад, затвори се, престана да желае да излиза, беше вглъбен, замислен, започна да следва стериотипи , на разходките дядо му се оплакваше че по скоро го привличат самите етапи на разходката отколкото децата и играта,.Няколко месеца по късно когато след загубата дойдох на себе си забелязах всички тези нередности в сина си и много се уплаших. Тогава си дадохме отчет че нещо става и че това "позапускане" никак не му се е отразило добре.Споделям това за да ви предпазя да не се завъртите в нашия "грешен кръг" , децата ни имат нужда от постоянно неотколонно внимание, иначе всеки пропуск бива наказан.

# 701
Деси,аз не давам никакво мляко от няколко години.Сирене сьщо не искам да давам,но в момента няма как да го откажа от него.Питам дали се сещате какво друго подобно на цвят и като вкус мога да пробутам,а той да мисли,че е сирене.Аз иначе мога много неща да давам за да набавям калция,стига да ги яде.Не сьм се изразила правилно .

# 702
_re_ge,благодаря ти!
Точно сега се занимавам повече от всякога  с детето си,защото сме си вкъщи и двамата.
Само  физическите манипулации са по-проблемни сега с този корем.... Confused

Чували ли сте за тази клиника?Холиста-клиник.

http://www.holista-clinics.com/autism/autism.htm

Последна редакция: вт, 06 апр 2010, 10:51 от Селма

# 703
Здравейте момичета,

Имам две момчета, на 5г и 2г. и 7 месеца.  Pervasive Developmental Disorder или PDD[/b]  
Ако съм те разбрала правилно пишеш за 2 деца. Първоначалната диагноза PDD е по широка категория, която включва и аутизма. Без изследвания а може и с течение на по-дълго време ще ти поставят по- точна диагноза. За аутизъм няма лекарства, но се ограничават другите прояви, но аз съм специално против тях. Мисля, че за дете  особено на тази възраст е твърде рано! Всички знаем, че не се издържа, но съм съгласна с Черна Магия. Ако ти звучи успокоително с течение на годините, тези изблици се успокояват и стават по-редки и целенасочени. Поне ще знаеш защо са, а това е твърде много. Но, ако отблъснеш детето, то ще се започне да се затваря все повече в себе си и няма да можеш да го приобщиш. Аутистите стават твърде неконтактни и по-принцип имам нужда от помощ, която много често отказват от друг човек. Няма да има кой да помогне на детето ти, а и не знам по-добър терапефт от майката. Другото дете не може ли да ти подскаже нещо? Е различни деца са, но. Додето не излезе диагнозата, това може да е и просто стрес или някаква реакция на другото заболяване. Но тук и аз съм съгласна с Деси, това въобще не пречи на терапиите. Те не могат да му навредат. Що се отнася до вас, освем ако имаш възможност да го оставаш някъде за няколко часа. Иначе, наистина човек не е с желязни нерви / пък и то ръждясва/.

# 704
Шефчето, може да пробваш със сирене от ядки. Не знам обаче дали твоето дете яде ядки. А и дали вашата диета го позволява, не съм запозната.
Има едно сирене от кашу и кисело зеле, което най-се доближава до кравето според мен.

Другият вариант е авокадо. Чрез него успях да забравя кравето сирене. Но то пък е зелено.

Общи условия

Активация на акаунт