ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

• 184 403
  • 800
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте всички  Hug
Последните три снимки демонстрират патологична фимоза, при която има склеротично и възпалително изменение на кожичката към върха. Тя не може да се отвори лесно, освен с травматично разкъсване, а при това смущава нормалното уриниране и създава предпоставки за уроинфекции.
Първите снимки показват нормалното слепване (физиологична фимоза). Тук вече нещата стават сложни.
Първо, всеки организъм реагира и се развива индивидуално - при някаи деца няма нужда от забелване или то става от един път, при други забелването става постепенно, при трети - с проблемни етапи.
Второ, според някои школи забелването трябва да се направи в бебеша възраст, според други - да не се пипа до пуберитета, а според трети - да се прилага бавно и постепенно забелване.

Трябва да се значе, че грубото забелване ще разкъса лигавицата и тогава започват проблемите. Към това се добавя запарването от памперсите, прекаленото или неправилно прилагане на манипулациите... и т.н.

Тоест подходът трябва да е индивидуален, внимателно преценен и деликатно извършен. В повечето случаи при мен идват вече проблемни фимози и често пристъпвам към оперативна пластика - частична или тотална (обрязване). Понякога даже частичната пластика не решава нещата, така че и това се има пред вид, когато обсъждаме поведението заедно с родителите.

# 451
  • София
Искате да кажете, че на най-първата снимка също има проблем? Малко прилича на нашето състояние...

# 452
  • София
Снимката не е диагноза, а моментно състояние. При първата снимка би възникнал проблем ако има неправилно отношение и груби манипулации.
Освен това, даже и да ми пратите ваша снимка, не бих могъл да ви лекувам по нея.

# 453
  • София
Снимката не е диагноза, а моментно състояние. При първата снимка би възникнал проблем ако има неправилно отношение и груби манипулации.
Освен това, даже и да ми пратите ваша снимка, не бих могъл да ви лекувам по нея.

Благодаря за отговора!
Не сме правили манипулации. Попитах информативно Simple Smile

# 454
Благодаря за подробния отговор!
Тук идва "пипкавата" работа коя школа да слушаме Simple Smile при нашият син (на 13 мес.) се вижда леко главичката при леко отдръпване на кожата. Колкото зрънце от леща да кажем. И на този етап не мислим да правим забелване вкъщи. Педиатърката настоява, че трябва да се забели изцяло.
Ще търсим лична консултация при нужда. Благодаря отново.

# 455
  • София
Здравейте, доктор Оги!
Синът ми е на три години и досега не беше "забелван". Отвора на кожичката е около 3 мм. От ден- два забелязах възпаление и като се вгледах по- внимателно, видях, че на около 4мм от отвора ципата се е "пукнала" сама, т.е. вече има още едно по-малко отворче и от него излиза смегма. Мисля, че се нуждаем от преглед, но не ми се ще да ходя при педиатъра.
Бихте ли ми казали къде и кога извършвате прегледи и дали мога да доведа сина си при вас?
Приятен ден!

# 456
  • София
Здравейте,
в общи линии натрупването на смегма подпомага естественото разлепване на кожичката. Понякога смегмата се разводнява следствие запарването и може някой да каже, че има гнойна инфекция.

Може да дойдете в Детския център на Токуда след 11 часа, или в частния ми кабинет в "Зелената къща" след 15 часа - телефонът на секретарката е 0886 478 993

# 457
Здравейте,

сънът ми е на годинка и досега не сме забелвали кожичката, защото бях решила нищо да не пипам, докато не порасне и не му обясня какво трябва да прави сам. От няколко дни обаче през деня се хваща за пампреса и плаче, а видимо нищо няма. Лекарката ми изключи пикочна инфекция, а аз започнах да се притеснявам дали не е, защото не е забелван досега. Попаднах на някакви бабини съвети за компреси от слез, които помагали за неагресивно забелване. Знам, че в лекарската практика рядко се използват билки, но мислите ли, че мога да опитам с компрес от слез?

# 458
  • София
Нямам опит с тази билка, но нищо не пречи да опитате. Други майки прилагат отвара от смардлика, невен... Аз лично предпочитам компреси си риванол - той поне е фабрично концентриран и не може да се чакат изненади от него.

Все пак не е лошо да прегледам детето - да не би да има друга причина - казвам го по принцип.

# 459
Благодаря много за отговора! В чужбина съм и затова за съжаление се опитвам да намеря решение и в интернет...

Отново благодаря!

# 460
Здравейте, д-р Бранков! Синът ми е на 11 месеца и до сега по съвет на педиатър не сме извършвали никакви манипулации на пенисът му. Но преди два дни реших да видя дали е започнал процесът на естествено забелване и установих, че кожичката е срастнала доста, като при опит за леко забелване се вижда съвсем малък отвор от където да излиза урината. Нещо като на последните снимки от статията Ви, но без видимо възпаление. Уринира си спокойно без болка, няма зачервяване. Не знам има ли повод за притеснение, защото отворът е около милиметър-два и се притеснявам да не се затвори напълно, а и дали това срастване може да се оправи само или в такава фаза вече е необходима хирургична намеса. Много съм притеснена! Какво ще ме посъветвате, необходимо ли е да го прегледа уролог?

# 461
Здравейте Доктор Оги!
Днес оперираха сина ми от фимоза /на 12 години е / Всичко мина добре и детето е спокойно, за което сърдечно благодаря на лекарите. Изписаха ни Гентамицин за мазане. Имам обаче един въпрос :Къде точно трябва да мажем - само около превръзката, където е кожичката или и по главичката? Защото главата все още е изключително чувствителна. И тази превръзка, която прилича на "венче" около главата няма ли да се замърси много, защото ни викат за свалянето й след седмица?
Благодаря предварително!
Желая Ви здраве и успех във всичко!

# 462
  • София
Да се похваля - синът ми /на 4.5/ се научи да дърпа кожата сам. От около година не ми даваше да го пипна и аз се тревожех какво ли става там. Преди това кожичката беше до половината на главичката.
Но сега сама слиза под главичката, така че всичко е ок!

През цялото време, откакто се е родил, почти не съм го пипала. Така че - да, това си е физиологичен процес и става сам!

# 463
  • София
Здравейте Доктор Оги!
Днес оперираха сина ми от фимоза /на 12 години е / Всичко мина добре и детето е спокойно, за което сърдечно благодаря на лекарите. Изписаха ни Гентамицин за мазане. Имам обаче един въпрос :Къде точно трябва да мажем - само около превръзката, където е кожичката или и по главичката? Защото главата все още е изключително чувствителна. И тази превръзка, която прилича на "венче" около главата няма ли да се замърси много, защото ни викат за свалянето й след седмица?
Благодаря предварително!

Мазането не е задължително, особено ако има силно изразена чувствителност. А превръзката даже и да отпадне, не е проблем. Поливайте мястото с риванол или смрадлика.

# 464
Здравейте Доктор Оги!
Благодаря предварително!
[/quot

Мазането не е задължително, особено ако има силно изразена чувствителност. А превръзката даже и да отпадне, не е проблем. Поливайте мястото с риванол или смрадлика.
Благодаря Ви, Доктор Оги за вниманието и отделеното време!
Чувствителността вече значително намалява, а и нещата вече видимо изглеждат по-добре с изключение на едно "балонче" от долната част, но се надяваме и то да спадне.
Хубав и успешен ден!

Общи условия

Активация на акаунт