ФИМОЗА III или споделено за кожичката на пениса

• 188 182
  • 812
  •   1
Отговори
# 795
Здравейте, предпочитам д-р Оги да ми отговори като специалист в областта.

Какво значи "пак наново проблеми"? Досега синът ми си е бил щастливо двумесечно бебе БЕЗ никакви проблеми. И какво, ако се срастне кожичката пак? Доколкото разбирам, ако не му създава проблеми с уринирането, не би трябвало да има значение на тази възраст, но тук доктора нека ме поправи.

Здравейте, д-р Оги,

Против желанията ни педиатърът на двумесечния ми син забели кожичката на пениса му и му пусна кръв. Сега не мога да преценя малкият дали плаче от дискомфорт от ваксините или от въпросното забелване. Има ли как да не го пипаме повече, с какво да го мажем, за да го облекчим, или да продължаваме със забелването? От Русе сме и нямаме в града детски уролог, с когото да се консултираме. Много малък ми се струва на два месеца, а съм чела и че вече не се препоръчва да се забелва, докато не започне той сам като по-голям.

ами ще забелвате, иначе ще зарасне и пак наново проблеми.
въобще тази нова теория за непипането започна да издиша в практиката. и ние се подлъгахме по съвременните теории, та накрая стигнахме до болница с възпаление. на други познати пък момчето също беше така и като по-голям сам беше предприел действия, та от болка беше припаднал в банята. та.....не разчитайте само на новите теории и естествеността.

# 796
И аз се интересувам от горното. Както и какво е естественото развитие?
Моето е на 3г и оголената част е много малка. Преди година по друг повод бяхме при уролог и каза че така е добре и не е необходимо да правим нищо. В същото време педиатъра ни казва че трябва да го забелим на сила.

# 797
Здравейте!Ние сме в абсолютно същото положение. В Словения сме и тук педиатърът изписа Адвантан. Мъжът ми го маза 2 седмици и ефект няма. Не сме сигурни изобщо дали правим нещата правилно. Чудя се да искам ли направление за хирург. Тук е доста сложно с това. Чака се с месеци, ходи се в друго населено място за детски хирург, а реално детето няма никакъв дискомфорт и се чудя имаме ли изобщо проблем или не, да чакаме ли да се отлепи сама тая кожа и т.н.
Няма защо да ходите при хирург. Оставете нещата на естественото развитие. Прилагайте крем Фимозин и с него вечер мажете и подръпвайте кожичката за да я тренирате.

Благодаре Ви много. Така и направихме. Започнахме да мажем активно сутрин и вечер и да подръпваме. Надявам се да има ефект.

# 798
  • София
....... Чака се с месеци, ходи се в друго населено място за детски хирург, а реално детето няма никакъв дискомфорт и се чудя имаме ли изобщо проблем или не, да чакаме ли да се отлепи сама тая кожа и т.н.
Няма защо да ходите при хирург. Оставете нещата на естественото развитие. Прилагайте крем Фимозин и с него вечер мажете и подръпвайте кожичката за да я тренирате.
[/quote]

Искам да добавя, ме кортикостероидният крем адвантан също допринася за разлепването на кожичката, но в зависимост от възрастта се прилага месец, два или три. Може да използвате и двата крема, като само сутрин след поставянето на фимозина правете масажиращата тренировка.

# 799
Помощ Днес водихме 3г си син на уролог,опита се на му разшири кожичката тъйкато не е забелвн а има много събрала се смегма. Тръгна кръв и уролога се отказа,даде ни направление за пиргов да го приспят и обрежат. Отидох веднага при педиатърката и тя ме успокои,че ще се постарае за 1 месец да го забелим, обаче не ми дава гаранция.
Плача и не се чувствам добре от мисълта да приспят детето ми,всички сме чували за детето на 4 г отишло на зъболекар и вече не се събудило.как забелиха пишлетата,на деца които кожата е тясна и има само дупчица за уриниране

# 800
Hydrangea21, за Русе мога да препоръчам да се консултирате с доктор Венцеслав Георгиев от "Канев".

# 801
Здравейте мами някой може ли да ми каже какво е това бяло петно под кожичката на пениса на детето ми то е на една годинка,вчера го нямаше но днес след баня винаги му забелвам пишлето и видях това петно притеснително ли е, утре ще го водя на лекар но макар че сме в Германия тук съвсем по различен начин правят всичко , не забелват децата а лекарката в България ми казва всеки път след баня да го забелвам? И така искам да попитам притеснително ли е петното ?
Скрит текст:

Последна редакция: ср, 03 дек 2025, 23:07 от Moderator3

# 802
Това е смегма. Няма проблем.

# 803
Имам питане - около Февруари 2025 ходихме на уролог, защото на младежа, тогава на 4г, главичката му се показваше много малко. Кожата изглеждаше тънка, по-скоро не приличаше на стеснения, а залепнала. Големия имаше по-скоро стеснение, но се оправиха нещата.
Докторът препоръча да го мажем с Дипрозон 3 месеца с по 10 дни почивка и ако не успеем да я отлепим, да идем. Не успяхме, той с едно движение я (по)отлепи и смея да кажа, че нямаше драми. Само че, кожичката остана залепена малко в самия край на главичката. Тъй като на момента младежът нададе голяма врява, някак остана висящо какво да правим. Като се поуспокои, започнахме пак да потръпваме, като от 2 месеца пак помазваме с Дипрозон. В резултат на което, успяхме още малко да отлепим, но не успяваме последния милиметър.

Чудим се как да действаме - да ходим ли пак при урулога или да продължаваме да се борим вкъщи. Младежът е на 5г вече и самият той се справя много добре с дърпането под душа, но кожичката не мърда. И дали би било проблем да изчакаме още 3-4 месеца, да не бързаме сега.

# 804
  • София
Не ви трябват повече консултации. Оставете момчето постепенно да довърши започнатото. Това е естествения процес.

# 805
Здравейте, детето е на 4 години пишлето му е забелено но може би останаха около 2мм на върха където е юздичката които не са отлепени и вече няколко пъти се зачервяване външния край на уретрата, личния лекар изписа дефламол което успокоява нещата докато го мажем след като се спре,нещата се връщат обратно с зачервяване,вижда се с просто око че юздичката опъва самата кожа повече и тази част слепена от 2мм.
От скоро много често пишка, буквално може и през 5 мин понякога, изследванията за урина са в норма и няма бактериален растеж.
Трябвало да се дръпне още много малко,но личния лекар отложи първо да се успокои зачервяването,после ни отказва за следващият път, с какво може да се помогне на детето.

# 806
Посетете уролог. При сина ми казаха освен фимоза и късо стременце, но докторът там не пипна, защото било до голям кръвоносен съд. Каза като порасне, ако му пречи. На почти 12 е, за сега не му пречи по някакъв начин.

# 807
Здравейте д-р Оги,
Мазахме Сина ми на 1 г и 9 м с адвантан, (защото има фимоза)Няколко пъти през годината за по 1 месец. В крайна сметка в банята при къпане се забели главичката, но сега при пишкаме чак трепери от болка и много реве. Какво и как да го правя, за да облекча болката и по-бързо за мине.

# 808
Посетете уролог. При сина ми казаха освен фимоза и късо стременце, но докторът там не пипна, защото било до голям кръвоносен съд. Каза като порасне, ако му пречи. На почти 12 е, за сега не му пречи по някакъв начин.
И на мен ми се струва,че е точно това късо стременце,може ли да ми препоръчате детски уролог за гр.София може и на лично съобщение Wink

# 809
Не, за София не мога.

Общи условия

Активация на акаунт