Ползвате ли БИО козметика?

• 110 395
  • 760
  •   1
Отговори
# 225
...Интересуваме на първо време колко е трайността на един продукт от биокозметмиката, защото се спомена някъде назад в темата, че са по-нетрайни поради липсата на консерванти?

моите продукти са на Веледа
трайността им е година
един крем аз го използвам за месец
не са големи опаковките, по 30мл са и не е никакъв проблем

последно пробвах и крем за очи на една тукашна шведска био-фирма:
http://www.kicks.se/estelle-thild-b61
също е ОК

# 226
Видяхте ли това:
http://phytocode.net/index.php?page=shop.product_details&fly … k=1&Itemid=13

Има тема за тези български био-продукти, може да се окажат добра алтернатива на скъпите вносни...
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=513823.0;all

Това не е био-козметика или поне аз сертификат не видях, поправи ме, ако греша.

# 227
Мда, не е.Това не значи ,че не е възможно да ползват органични суровини(има такива АНглийски марки, които не са платили за сертификат , но суровините са органик).Но не зная как и от къде Фитокод си набавят суровините.Всеки случай органичните съставки са по скъпи  и дори да няма сертификат , по цената ще е видно.
 А за трайноста Аея, имат си трайност, защото ползват консерванти, но безвредни с естествен прозиход.
Е„ не е 2-3 години както на синтетичните кремчета, а няколко месеца да кажем до година(зависи от марката).
Моята любима марка е със срок на крема например в хладилник след отваряне 12 мес.Иначе по- малко.
Но и аз в зависимост от грамажа за месец два ги изразходвам.Та не е проблем.А и те произвеждат малки количества и задоволяат поръчки на сайтове на мига.В смисъл получават заявка за еди какво си и се поризвежда и изпраща.ТАка се цели всичко да е максималмно прясно.
НА мен Веледа не са ми любими, а и не всичките им продукти са с достаъчно добър състав и безвредност.Кремовете са ми мазни и тежки.И други мазни ползвам, но някак формулата име друга и попиват и не ме дразнят, усещането е друго.

# 228
Момичета, нЕма еФтенка био-козметика...................... Факт  Laughing. Въпросът е да се прецени правилно съотношението цена към качество към цели при ползването от грледната точка на всеки от нас. Аз до този извод стигнах след многогодишните боричкания с моята тогава страдаща кожа. Има разни мазилца, но рисковете от тях всеки преценява доколко може да носи.

# 229
  • Düsseldorf
Видяхте ли това:

Има тема за тези български био-продукти, може да се окажат добра алтернатива на скъпите вносни...

Ами нямам навика да се заглеждам за сертификати, а гледам какво съдържат...
Като се замисля, и от Iherb  си поръчвам доста неща, които нямат сертификати, не знам изобщо и какви са в САЩ сертификатите.... Може би трябва да се замисля...  newsm78

# 230
Не съм казала, че козметиката без сертификат е задължително лоша.

Но сертификатът дава известна гаранция за произхода на съставките.

Хубаво е да се прави разлика между сертифицирана био-козметика и несертифицирана натурална.

За сертификатите ще се самоцитирам:

Още за някои от био-сертификатите:

тук можете да видите сертификатите на следните марки: Алтея Органикс / Alteya Organics - USDA, Urtekram - Ecocert, Trevarno Skincare  - Organic Farmers & Growers, Cattier - Ecocert.

Ето и стандартите на някои сертификати:

Ecocert

Марки с Ecocert

BDIH

Mарки с BDIH

Organic Farmers & Growers

The Soil Association

# 231
А някой да е ползвал козметиката на Nesti Dante (италиянска е)?

# 232
Видяхте ли това:

"Във Phytocode  сме събрали в едно най-добрите традиционни български етерични масла и билкови екстракти, растителни восъци и масла от цял свят, патентовани активни съставки от растителен произход и формули със сертификация ECOCERT . Растенията са отглеждани при естествени условия, в незамърсени с тежки метали райони, в които не се прилагат препарати за растителна защита, изкуствени торове и биологични стимулатори." - пише го в сайта. - http://phytocode.net/index.php?option=com_content&view=frontpage&Itemid=7

# 233
Ето, значи съм го пропуснала.  Peace   bouquet

# 234
И все пак от написаното разбирам, че не са био, а натурална козметика с някои био съставки Peace

# 235
  • Düsseldorf
Някои...
То и на сертифицираните обикновено пише 70, 80, 85% органик съставки, почти никога не пише 100%...

И все пак от написаното разбирам, че не са био, а натурална козметика с някои био съставки Peace

# 236
Добре, но тук като погледнеш съдържанието си пише кое е органично и видях, че органични са както те са написали ''формули със сертификация ECOCERT ''- XYLITYGLUCOSIDE, ANHYDROXYLITOL, XYLITOL и т.н. Основните  растителни съставки са отбелязани като натурални, а не био така, че съдържанието на био съставки не ми се вижда голямо и за това съм написала ''някои''.

# 237
  • Düsseldorf
Цитирам от темата за Фитокод:

Здравейте момичета,
Първо се извинявам че отговарям толкова късно на въпросите ви, но както FDA писа, трябваше да представя нашите продукти на едно изложение в Истанбул и със задоволство трябва да призная, че се посрещнаха повече от добре. В момента FDA е извън страната и ще се постарая да внеса малко пояснения относно био и натурална козметика.
Можем да разграничим три вида козметика
1.Натурална козметика – съдържаща съставки с натурален произход
2.Натурална козметика с органичен произход – трябва да съдържа
    - мин 15 % натурални съставки
    - 70 % от съставките от растителен или животински произход трябва да са от контролирани райони с органичен произход( био-земеделие, без използване на пестициди и ГМО)
 3. Органична (Био) козметика – трябва да съдържа
    -мин 20 % натурални съставки
    - 95 %  от съставките от растителен или животински произход трябва да са от контролирани райони с органичен произход( био-земеделие, без използване на пестициди и ГМО)
Обикновено когато са изпълнени условията за третата група, може да се пристъпи към процедура за получаване на сертификат от сертифицирана организация, каквито са ECOCERT  - Франция, BDIH - Германия, има други в Англия, САЩ и т.н.
Това което мога да кажа за нашата козметика е че много голяма част от съставките , които сме използвали са със сертификат ECOCERT, включително и консерванта, който не е с растителен произход, което само по себе си е гаранция за качеството и на крайния продукт. Разглеждаме възможността и обмисляме сертификация и на крайните продукти. Сами разбирате че това е един доста дълъг процес, свързан и със съответното финансиране, което няма как да не повлияе и на крайната цена, защото вече ще сме в друг сегмент. Но мисля че и това ще се случи , просто трябва време. Та ние сме едва на два месеца Grinning
За мен в момента е по-важно, че всички, които са се докоснали до продуктите на Phytocode остават доволни от употребата на продуктите и си поръчват отново. Що се касае до единичните опаковки, зная че всички сте нетърпеливи, ние още повече, но ни забавиха доставката на самите опаковки. Ако знаете само как ми се иска понякога да  #2gunfire Още малко търпение.
За дамите от София - вече можете да ни намерите в  -магазин Be Fit - Младост 1, бул. Йерусалим 6 и магазин " Здравословен живот" кв. Лозенец , жилищна група Южен Парк бл.27.

Така и предполагах де, че е въпрос и на пари, и на време...

# 238
Мда, не е.Това не значи ,че не е възможно да ползват органични суровини(има такива АНглийски марки, които не са платили за сертификат , но суровините са органик).Но не зная как и от къде Фитокод си набавят суровините.Всеки случай органичните съставки са по скъпи  и дори да няма сертификат , по цената ще е видно.
 А за трайноста Аея, имат си трайност, защото ползват консерванти, но безвредни с естествен прозиход.
Е„ не е 2-3 години както на синтетичните кремчета, а няколко месеца да кажем до година(зависи от марката).
Моята любима марка е със срок на крема например в хладилник след отваряне 12 мес.Иначе по- малко.
Но и аз в зависимост от грамажа за месец два ги изразходвам.Та не е проблем.А и те произвеждат малки количества и задоволяат поръчки на сайтове на мига.В смисъл получават заявка за еди какво си и се поризвежда и изпраща.ТАка се цели всичко да е максималмно прясно.
НА мен Веледа не са ми любими, а и не всичките им продукти са с достаъчно добър състав и безвредност.Кремовете са ми мазни и тежки.И други мазни ползвам, но някак формулата име друга и попиват и не ме дразнят, усещането е друго.

Привет! Съставките вложени в серията Фитокод са произведени от най-добрите и утвърдени в бранша производители. От България- розова вода и розов конкрет- Българска роза Карлово -80годишна традиция, отличен аналитичен контрол. Останалите съставки са  предимно от френски фирми- Солабия, Сепик, Албан Мюлер Кодиф, имаме от Когнис и Мерк-Германия.Консерванта е швейцарски. Присъстват пикантерийки от Италия и САЩ.

Последна редакция: пн, 11 окт 2010, 21:06 от FDA

# 239
Мерси за отговора.А някъде четох ,че консерванта не е растителен.Какъв е всъщност? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт