Пред труден избор

• 19 409
  • 297
  •   1
Отговори
# 255
... Виж, за другото съм съгласна - нищо чудно догодина пак да забременее. И без да иска.  Whistling

Мдааа, тя си каза жената, че мъжът й, колкото си направи, тя толкова ще роди. Тя в процеса на правене и предпазване вероятно не участва...

# 256
Факт е само,че Нана 77 не знае значението на думите пропорционален,съответно обратно - и право- пропорционален.
Както и какво точно значи "пряко свързан".
Ама е по-лесно да изкарва другите глупаци...    Simple Smile
Нищо,че била на 13 години,когато баба й починала и "не могла да проведе разговора с нея" ...ама е съвсем наясно,че баба й е била бременна само два пъти ,следователно е суперинтелигентна.
Може и да е била такава,ама броят на децата й едва ли има нещо общо!
А и както беше написал някой,жалко,че интелигентността на бабата не е наследена ...    Mr. Green

Факт е, че има хора, които мислят преди да създадат децата и други, които започват да го правят едва след това

За днес музата ми за обяснения се изчерпа Mr. Green
Даа,определено хората с две,три и повече деца нямат грам мозък!  Shocked   

# 257
  • Варна
Факт е, че има хора, които мислят преди да създадат децата и други, които започват да го правят едва след това

Да. Затова решението за деца, и увеличаването (или не) на техния брой, е добре да зависи от трезва преценка. Но броят на децата не бива да се свързва с наличието/липсата на интелигентност. Щото иначе излиза, че многодетните семейства не са мислили много-много (щото по подразбиране не могат), или че тези с по 1 дете, не са достатъчно интелигентни, за да понатрупат благосъстояние и да си позволят повече деца.

# 258

Даа,определено хората с две,три и повече деца нямат грам мозък!  Shocked   

Това пък откъде го измисли, извади, и т.н.????

# 259

Да. Затова решението за деца, и увеличаването (или не) на техния брой, е добре да зависи от трезва преценка. Но броят на децата не бива да се свързва с наличието/липсата на интелигентност. Щото иначе излиза, че многодетните семейства не са мислили много-много (щото по подразбиране не могат), или че тези с по 1 дете, не са достатъчно интелигентни, за да понатрупат благосъстояние и да си позволят повече деца.

Съгласна съм и затова когато се вадят цитати извън контекста им се стига до такива заключения.

# 260

От тук.
След като са родили повече от едно дете,явно не мислят.
А дали си се замисляла,че има хора,които искат повече деца?
Не отричам ,че има и хора,които не се замислят,докато не им дойде до главата...но да слагаш всички под един знаменател,е наивно.

# 261
По-големият проблем е времето.

Обаче тук от началото на темата чета само за "финансовата възможност". То и тя не е за подценяване, обаче както и да го мисля колкото и пари да има един човек не може да си купи удоволствието денонощието да стане 30 часа например.  newsm78

[/quote]
Ако имаш финансовата възможност да си наемеш детегледачка, която да помага за грижите около децата и част от домакинството би и мала повече време за игри и занимания с тях.

# 262

От тук.
След като са родили повече от едно дете,явно не мислят.
А дали си се замисляла,че има хора,които искат повече деца?
Не отричам ,че има и хора,които не се замислят,докато не им дойде до главата...но да слагаш всички под един знаменател,е наивно.

"Има хора" далеч не е всички под общ знаменател

Останалото защо реши че казвам  "'След като са родили повече от едно дете,явно не мислят   " не ми е ясно Rolling Eyes

# 263
  • София
Колкото щете се тръшкайте, хилете, иронизирайте и разчепквайте Нана - факт е, че хората, които правят деца без да мислят какво могат да им осигурят, са глупави.
Айде, почвайте ме и мен, няма да бягам.

# 264
...
Ако имаш финансовата възможност да си наемеш детегледачка, която да помага за грижите около децата и част от домакинството би и мала повече време за игри и занимания с тях.

Мда, ако има кой да ти оправи леглото, да ти изчисти, да ти напазарува и сготви и т.н. - т.е. нито ти, нито съпругът ти да нямате абсолютно никакви ангажименти по дома. Няма проблем да се справяш с децата си, дори и с работа.
Ако децата са повече или на по-крехка възраст и имаш човек, който да ти помага за физическите неща покрай тях - смяна на памперс, преобличане, приготвяне на шишетата и подобни - изобщо пък нямаш проблем. Ако има начин и да си позволиш да не работиш или да работиш вкъщи пред компютъра /особено ако си такъв тип човек, че не те блазни да работиш в офис или външна среда/ - къде е проблемът да се отгледат 4-5 и повече деца.
Нали се разбрахме да правим разлика между хората, които просто раждат деца "за спорта" и тези, които имат желание да имат деца...

# 265
Колкото щете се тръшкайте, хилете, иронизирайте и разчепквайте Нана - факт е, че хората, които правят деца без да мислят какво могат да им осигурят, са глупави.

Лошото е в мнението за другите хора /тези, които раждат деца след проява на някаква мисъл  Mr. Green/.
От какъв зор някой трябва да ми казва, че не съм интелигентна или че не знам що е то семейно планиране, например /единствено съдейки по броя на членовете на семейството ми/... newsm78
Иначе, Нана е права, но в умерени граници.

# 266
  • Варна

Не е съвсем така. Понякога, въпреки предпазните мерки, децата се "случват". Някои решават да си ги оставят и да направят всичко възможно, за да им осигурят необходимите неща и внимание. Животът показва, че щом има желание се намират и начини. Те не са глупави. Глупост е да създадеш дете и да си мислиш, че няма значение какво правиш/не правиш за него. И това няма нищо общо с това дали е планирано детето, или не, дали е 1 или са 3-4.

# 267
Добре,де...
На 29-30 години сте.Имате добра работа,решавате,че можете да си позволите две деца например...
Но животът поднася изненади...на 45 единия остава без работа,а децата си искат своето...какво става,къде връщате едното,защото вече не можете да осигурите и двете?

А и хората различно разбират осигуряването на детето.
Един мисли,че е достатъчно да му даде добро образование и детето само ще се справи в живота.
Друг мисли,че трябва да купи апартамент,кола,вила и т.н., та детето да не се мъчи...
И това,че някой не мисли,че трябва да купи на децата си апартаменти и коли,прави ли го по-глупав?

# 268

Къде ще бягаш. И аз съм в групата, и то по-зле.  Все още не мога да разбера как може да искаш едно дете и да изпаднеш в ужас, че са 2.

# 269
  • София
azaf - естествено, че бройката сама по себе си не е мерило, спор няма  Peace
Ментова - ти горе-долу казваш същото, което и аз де Simple Smile - Глупост е да създадеш дете и да си мислиш, че няма значение какво правиш/не правиш за него.
Красимира - никой не може да знае какво ще се случи след 10 години, но има идея в общи линии за живота си. Естествено, че няма да се откажа от деца, защото някой ден на 40 може да си счупя крака и да не мога да работя. Но в общи линии имам представа как смятам да наредя живота си и разсъждавам на тази база. В конкретния ти пример, ако остана без работа на 45, ще си намеря друга, то това не е перманентно състояние Simple Smile А това кой какво мисли да осигури на детето си изобщо няма нищо общо с това, което казах. Каквото и да смяташ, че е редно да му дадеш, при всички положения МИСЛИШ за това. Не-мисленето по въпроса е това, което ме отблъсква, не конкретните измерения на намерението ти.

Има едно семейство с 8 деца, които живеят нон-стоп от помощи, бяха при нас участници в Размяна-та. Бащата е таксиметров шофьор, майката не работи. Еми ако някой ми обясни с кой акъл са правени тия деца и че родителите им са интелектуални колоси, да заповяда.

Общи условия

Активация на акаунт