"Майчин дом"- Варна тема 3

• 49 818
  • 755
  •   1
Отговори
# 195
Nefertity , благодаря ти поне с конците имам опит.Като си правих операцията на ПКЯ във МД на 10 ден трябваше да ми ги свалят ходих пак до Варна ,а то наистина било за минутка и нищо не се усеща ама пусто недоверие тук в Бургас.Пак един въпрос дано  не ставам нахална,но все пак нали затова е темата да си помагаме.При секциото слага ли се катетър?Защото при моята операция преди 2 г.не ми слагаха въпреки че не ставах няколко часа( около 10часа )чак след това ме раздвижиха.А при секциото кога се раздвижва майката?

# 196
лилка от това което съм прочела тук останах с впечатлението че зависи при кой лекар ще раждаш. Аз бях при д-р М.Яков и нито ми сложиха катетър, нито ми правеха клизма.

# 197
Уф, слава богу мисля че май това е доста гадно нещо имам малко опит по болниците учила съм медицина далече от всичко това(рехабилтатор ) но съм ходила на стажове.Не че няма да го издържа  през толкова неща съм минала че един катетър ли ще ме уплаши но просто питам искам вече след тези години само по спойно и нормално да мине всичко всичко за бебка и да е добре и аз де .И знам че ще е така добри са специалистите в МД. Hug

# 198
  • Варна
Лилка, аз също раждах при Максим Яков. Катетър са ми сложили след поставянето на упойката, вероятно в края на операцията, защото имаше много усложнения и са очаквали да лежа дълго, както и стана. Клизма нямаше.

# 199
svetli, ти с пълан упойка ли ражда, защото аз бях със спинална, а май при пълната се слага почти винаги.

# 200
Да за цялосна упойка и аз знам че се слага катетър,но при моята операция (не секцио)въпреки че бях цялосна упойка нямаше катеър.На някои от другите момичета имаше,явно си зависи от жените.

# 201
  • Варна
Аз раждах при Даниела Станева със секцио и бях с пълна упойка, но нито катетър са ми слагали, нито клизма са ми правили. Бях планово секцио за 25 януари и ми казаха предния ден да пия дуфалак да се изчистя, но така и не стигнах до него защото родих два дена по рано.

# 202
Браво браво, мамчета!!! Долу катетрите и клизмите!!!  hahaha  Joy

# 203
  • Варна
svetli, ти с пълан упойка ли ражда, защото аз бях със спинална, а май при пълната се слага почти винаги.
Да, с пълна.
Но при предна операция пак при него и пак с пълна упойка нямах катетър. Не зависи от упойката според мен, а от състоянието ти. Ако е минало леко и очакват да те раздвижат рано, няма смисъл от катетър.

# 204
  • Варна
Здравейте,
и мен ми предстои раждане в Майчин дом, живот и здраве юни месец. На консултация ходя при д-р Максим Яков и той ще ми води и секциото. И аз мислех да питам за клизмите и катетрите, ама гледам, че вече са ме изпреварили  Grinning . Другото, което си мисля засега е за вида упойка, която се поставя. Аз сякаш не искам пълна, а спинална, че да виждам какво става Blush , това на какъв етап се обсъжда и с кой лекар-анестизиолога или израждащия (предполагам, че с анестезиолога, ама не съм говорила все още с д-р Яков и не съм наясно). И според вас кой от двата вида е по-добре да се използва, то верно, че си е индивидуално, ама все пак?
Имаше мами, които бяха раждали секци и таткото е правил снимки, та въпросът ми е, доколкото знам при секцио не се допускат татковците да присъстват, иначе само през стъклото ли могат да гледат или и за там се доплаща допълнително? Май въпросите ми станаха много хаотични, дано сте ме разбрали.

# 205
smile29 за вида на упойката ще трябва да говориш с анестезиолога. Аз лично изпитвах панически страх от нея, сега обаче не съжалявам че избрах спиналната.

# 206
За упойката е по твое желание, не се притеснявай каквато си избереш такава, на предния ден преди раждането ти правят тест за упойките, така че ще си съвсем на ясно можеш или не - пълна, половинка или каквато и да е. Няма да забравя деня след като родих, но все още в следродилна зала, сутринта постъпиха 3 момичета за раждане и трите бяха категорични за пълна - д-р Добрева успя да убеди и трите, че ще е по-добре със спинална. Явно и самите анестезиолози предпочитат спиналната.

За снимките от таткото има момичета тука вещи по въпроса да се изкажат.

# 207
Аз раждах при Даниела Станева със секцио и бях с пълна упойка, но нито катетър са ми слагали, нито клизма са ми правили. Бях планово секцио за 25 януари и ми казаха предния ден да пия дуфалак да се изчистя, но така и не стигнах до него защото родих два дена по рано.

Здравей!
Аз бих искала да те попитам след като нямаше катетър, кога те раздвижиха и как ходи до тоалетната?
И доволна ли си от д-р Станева?
Благодаря предварително Simple Smile

# 208
Цитат
Аз бих искала да те попитам след като нямаше катетър, кога те раздвижиха и как ходи до тоалетната?
И доволна ли си от д-р Станева?

Още едно мнение. Даниела Станева по стечение на обстоятелствата беше заедно с моя лекар, когато ме оперираха. Изключително доволна съм от лекотата, с която беше направена операцията, а не бях съвсем безпроблемен случай.
Оперираха ме в 15ч, а ме раздвижиха в 22. Тогава можеш да си отидеш и сама до тоалетната.

# 209
Нашият татко снима  Flutter, услугата се заплаща допълнително !
Виждах го през панорамния прозорец, когато отваряха вратата, разменяхме по две- три думи  Laughing !
Снимките са доста мммм подробни  Mr. Green, Снежи ( акушерката) съдействаше кадрите да са добри  Grinning !

Общи условия

Активация на акаунт