Февруари настана, с бебенце е вече мама! (43)

• 22 256
  • 744
  •   1
Отговори
# 585
Мен също ме е подгонила предродилна депресия - за 3 дена изядох 4 шоколада и още куп сладки неща. Страх ме е, огромна съм, тежи ми, нищо не ми се прави, абе некъв ужас - некъв ад. Искам и аз да раждам вече, ама май няма да е скоро, нищо, че бебока ми е големичък. Успех на всички запътили се към родилното, нека всичко мине безаварийно. Как ще сваляме тез кила, момичета?!?!?

Първо, честита радост на всички мамчета, които вече гушкат бебенцата си, да са им живи и здрави!Merijaan, и аз съм така от няколко дни, някакви пълни глупости са в състояние да ме изкарат от равновесие и избухвам в плач, умирам от страх от раждането, изнервена съм, тежи ми, абе с една дума.... УЖАС! Хем вече искам всичко да минава, хем ме е страх, ако знам и аз какво искам...Май полудявам.

# 586
Честити бебчета ,майчета!Да са живи и здрави ,а на вас бързо възстановяване.
Аз имам питане към Мяуче -може ли детето да се нахранва за 10мин. защото по толкова седи буден да суче,след това заспива и не успявам да го събудя.Притеснявам се дали яде достатъчно.

# 587
  • София
Мии, и мъжа ми сутринта това ми разправяше.  Laughing Да се кротна, за да не се окотя.  Laughing
Стар, на мен всичко при теб ми изглежда наред, я как хубавко си почиваш.  Laughing
Аз като не спя наобяд и в девет вечерта съм в леглото. Crazy Никакви депресии не са ми хванали още, тази екстра ми е за след раждането! Crazy

Сега не ми се смейте, ама се чудя тези 200 лв. за какво да ги изхарча - за килим или за фотоапарат.  Joy Да си имам проблемите. hahaha

П.П. Да похваля мъжо - наистина е златен! Буквално. В понеделник като се уплаши, че раждам и си загуби книжката и документите за колата.  Crazy От няколко дни го боли глава, ама то понеже поликлиниката е на цели 50 метра... сутринта чак отиде, оказа се синузит и айде още 50 лв. за лекарства. Сега отиде и в КАТ да си оправя документите. Уредих си причина да му мрънкам поне за месец напред. Joy

# 588
Изведнъж колко мноого бебенца - всички да са здравички, чаровни и с голям късмет родени! Честито на мамите и техните семейства и бързо да са на линия и в добра форма!

Тая работа с хормоните наистина е много досадна баш накрая, ама ще трябва да се изтърпи... Най много при мен помага гледане на някоя хубава комедия. Да попитам дали някоя от вас страда от необяснимо силно главоболие - от снощи без никаква причина главата ще ми се пръсне. И това ли са хормони? Thinking Пих парацетамол - лееко подобрение.
Приятен ден, дами!

Премери си кръвното. Мен през бременността ме е боляла глава само когато вдигах кръвното.  Peace

# 589
Бебенцааааа  Hug Да са здравички и сладички и много хубави моменти   bouquet

# 590
ЧЕСТИТО БЕБЕНЦЕ НА ДАНИЕЛЧЕТО КОЛАРОВА.ДА Е ЖИВО И ЗДРАВО.
АЗ СЪМ ДНЕС НА ЖК И ОЩЕ ОБМИСЛЯМ ДАЛИ ДА ИСКАМ ЕПИДУРАЛНА УПОЙКА  newsm78 .ЧЕТОХ В НЕТА И МНЕНИЯТА СА МНОГО РАЗЛИЧНИ.ПРИЯТЕЛКИ КОИТО СА БИЛИ С ТАКАВА ПРИ РАЖДАНЕТО МИ КАЗВАТ ,ЧЕ Е ИЗЛИШНА.
ТЕЗИ КОИТО КАТО МЕН СА РЕШИЛИ ДА РАЖДАТ НОРМАЛНО НА КАКВО МНЕНИЕ СТЕ-С ЕПИДУРАЛНА ИЛИ БЕЗ?

# 591
Брейййййй, сега като се върнах да прочета назад, установих, че депресираните не сме малко. Трябва да си даваме повече кураж!  Hug

# 592
  • Плевен
Аз лично не искам упойки, че после ми е зле от тях, пък и ... сигурно боли поставянето, ще утрая някак си раждането, стига да дойде момента вече, че ми писна и умрях от скука. Едвам се мъкна от стая в стая и като вървя пода дрънчи... Голям резил  Laughing

# 593
И аз не искам упойка. Все ще се изтърпи, не ме е страх от нищо.

# 594
ЧЕТОХ В НЕТА И МНЕНИЯТА СА МНОГО РАЗЛИЧНИ.ПРИЯТЕЛКИ КОИТО СА БИЛИ С ТАКАВА ПРИ РАЖДАНЕТО МИ КАЗВАТ ,ЧЕ Е ИЗЛИШНА.
ТЕЗИ КОИТО КАТО МЕН СА РЕШИЛИ ДА РАЖДАТ НОРМАЛНО НА КАКВО МНЕНИЕ СТЕ-С ЕПИДУРАЛНА ИЛИ БЕЗ?

Shomire, моят гинеколог ме разубеди да прибягваме до обезболяване. Каза, че напъните не били достатъчно ефективни и вадели бебетата "като парцал" (така се изрази той), не изплаквали и т.н., което на мен ми беше достатъчно, за да се откажа.

# 595
Ааа не се оплаквайте. И ние се преносваме вече, ама какво да го правя, хипнозата не помага, ще почна да го щипя вече  Joy

Иначе за епидуралната съм твърдо за. Много хубаво нещо и въобще не боли поставянето, даже не се усеща. Ама трябва да си имаш разкритие преди това, иначе като ти я сложат си става екстра раждането. Нищо почти не усещаш. Аз със сигурност ще искам, да видим дали ще ми се уреди въпроса.
А иначе си усещаш напъните, бебето си проплаква нормално, то упойката не би трябвало въобще да припарва до бебето, така че няма как да му се отрази. Поне така си мисля. А и при наличието на обезболяващи не виждам защо трябва да изпитваме излишна болка. Всеки си има мнение обаче  Peace

# 596
  • София
Ееее, не, гледам секциото - същата операционна и моите доктори!  Crazy Crazy Crazy

# 597
Shomire, моят гинеколог ме разубеди да прибягваме до обезболяване. Каза, че напъните не били достатъчно ефективни и вадели бебетата "като парцал" (така се изрази той), не изплаквали и т.н., което на мен ми беше достатъчно, за да се откажа
Да, това за напъните е абсолютно вярно - аз го преживях с първото раждане. Всъщност проблемът е, че губиш чувството  за напъване при настъпваща контракция и трябва да слушаш акушерките, които следят на монитора кога има родилна контракция, да напъваш по техен сигнал. От друга страна, зависи от прага на болка при всеки - аз търпях до 6 см. разкритие и само си виках: "Айде кога ще я слагат тая упойка!", а уж издържам на болка. По- важното е обаче, че доколкото видях бебето веднага след раждането, то си изплака и не знам да е имало отражение упойката. Забравих да кажа, че говоря за епидурална упойка, за спинална може би е друго.

# 598
Здравейте!

Първо честито на всички които гушкат вече малките си бебоци! Пожелавам на всички да са живи и здрави!  Hug

Сега се връщам от преглед. Както по рано писах мислех че бебо сее смъкнал надолу, и док потвърди това. Само каза че е хубаво поне още седмица да устискаме, а аз искам поне още две седмици да удържим фронта, че да наддаде още малко. Каза че ако сега се роди ще е поне 3 кг.(понеже Райчо се роди малък 2510).

Ох момичета пиша пиша и нещо ми се губи мисълта. Исках толкова неща да напиша, но думите ми просто се изплъзват. Embarassed

# 599
  • София
Моника, спиналната се ползва само при секцио, защото де факто те парализира един вид от кръста надолу. Поне при мен нямаше отражения за бебето, врещеше си както си му е реда, веднага изплака и т.н. въобще не е бил като парцал, напротив.

Общи условия

Активация на акаунт