До колко часа ви карат да си вземете детето от ОДЗ?

• 8 825
  • 78
  •   1
Отговори
# 15
  Това са номера на лелките от яслата - ако мине номера. Хич,да не се притеснявате. Щом работното време е до 18,00 ,значи тогова ще се взимат децата. Всяка ОДЗ си има изграден график за децата и ако не сте обърнали внимание периода от 16,00 до 18,00 е тачно оставен за игри и занимания.  И да можеш да си вземеш детето по рано - защо трябва да го лишаваш от най-хубавата част от деня за него. 
И на мене ми ги погаждаха такива,даже първите седмици съм имала случей да ми се обадят по обяд ,защото не изкала да спи.Аз още не бях на работа и търча.Прибера я в къщи и тя заспи още по пътя в ръцете ми.Обаче след няколко такива се осетих и просто и казах ,че нямам възможност да я взема.Та нещата бързо, бързо се оправиха.
  На следващата седмица вече нямаше проблем със заспиването. Twisted Evil
  Да ви кажа до голяма степен си зависи от нас - усищат ,че се притесняваме и се опитват да използват това в тяхна полза.

# 16
Конкретно в нашето ОДЗ не може детето да бъде взето преди 16,30 ч.
А иначе трябва да е взето до 18,45, независимо, че ДГ работи до 19 ч.
Последните 15 минути от работното време били за пускане на СОТ-а и обхождане на сградата.

# 17
  • София
И при нас е така!
Най-късно до 18.45 ч
Аз взимам дъщеря ми около 18.15-18.30.
Досега не са ми правили проблем, но и да кажат нещо, аз няма как
да прелетя при положение, че съм на работа до 17.30.
Факт е, че повечето деца ги взимат около 17 ч.....по начин непонятен за мен. newsm78
А, иначе през по тежките зимни дни, директорката е разрешила да се изчака и до 19.00ч

Притеснена мама, не се притеснявай!  Hug
Леличките просто искат да си тръгнат по-рано, но не могат да те принудят да си вземеш детето
в час преди обявения за край на работния ден.
Друг е въпроса, че се мръщят. Но от личен опит споделям, че ако човешки им кажеш, че
просто нямаш възможност да идваш по-рано ще те разберат и няма да правят физиономии и така всички ще са доволни. Peace

# 18
  • София
Според мен,не е нужно да обясняваш нищо,те са на работа до 19.00.Колкото и да не им се иска,ще стоят и ти искаш да си тръгваш в 15.00 ама никой не те пуска.Сот-а може да се пуска по-всяко време дори и след 19.00 Twisted EvilТрябва да го разберат най-после,аз проблеми с сина не съм имала,но сега като ви чета направо да ги мажа с мед и да им бодна перо в ......И аз в ДГ съм работила ама такова чудо не е било,на работа съм до седем ако ги издам по-рано добре,иначе си имаш задължения.

# 19
Да споделя как беше при нас.

В първа група децата наистина ги взимаха към 16-16.30ч.Ние пращахме баба и дядо защото естествено не можехме да го взимаме.
Тогава не знаех даже до колко им е работното време.
На следващата година обаче започнах да се "усещам", че нещо не е наред.Питах персонала до колко са на работа и те казаха до 19ч, но да сме го взимали по-рано, защото не оставали деца и моето щяло да скучае.!!!!!
О, такава "агитка" от родители сформирах..........причаквах родителите/ние вече се поопознахме/ и ги питах защо ги взимат толкова рано и всички казваха, че понеже никой не оставал.
И така се наговорихме родителите да взимаме децата отначало в 17ч, после в 17.30ч и така докато го добутахме до 18.30ч!!!!
Учителките бяха много недоволни, но децата вътре не им беше скучно и си играеха.
Веднъж зимата заварих детето ми с още 2 деца в 18.30ч облечени и обути с ботуши!!!!Такъв скандал вдигнах, че лошо им стана.Казах им, че следващия път ако детето ми е облечено ще пиша и до министъра/къде ли не съм пускала жалби/и те знаеха, че ще го направя.

Та така си решихме проблема. Наистина е много неприятно, но се обединете родителите.Друг начин не виждам.

# 20
Мен ме караха да го взимам по-рано през първите 2 седмици,докато свикне.Сега вече го взимам 17.00-17.30 Peace

# 21
В чистата ясла, когато отида в 17:55 ч. лелките направо не ми говорят.
Много често съм ставала свидетел на приказките по адрес на други майки /те, в нашата ясла са 2-3/, които очевидно работят, и идват към 18 ч...
Моето работно време е до 18 ч. Добре, че имам читав шеф и от известно време работата ми е на 10 минути от яслата, та тръгвам малко по-рано.
Излиза, че ние работим за благото и нуждите на персонала в детските заведения, а не те за нуждите на работещите родители.
Както правилно беше отбелязано в темата, виновни са преди всичко родителите, които.... не работят!
Всъщност, много мога да пиша по темата...  #2gunfire

# 22
Момичета, както вече писах.........сами сте си виновни!
Защо им позволявате да ви се "качват на главите"?

# 23
  • Варна
И аз съм се чудила.. как така всички са много заети и работят, а в 17,30 вече са 2-3 деца в групата. И аз, за да не се притеснява детето ми, че другите ги вземат рано, а той ще остане последен излизам по-рано от работа и бързам, за да стигна до 17,30.
Както казва мармашотка, сами си го правим!

Последна редакция: вт, 09 фев 2010, 16:27 от Анелиз

# 24
  • София
О  и  нас ни карат да взимаме детето в 16 :00 ,но аз като закъснея и ми направят забележка , вежливо с иронична усмивка отговарям "добре от утре " и утре пак отивам в 17:00 Whistling хич не ми пука и аз съм на работа  Mr. Green

# 25
Почистих. Моля, придържайте се към заглавието!

# 26
  • Sofia
О  и  нас ни карат да взимаме детето в 16 :00 ,но аз като закъснея и ми направят забележка , вежливо с иронична усмивка отговарям "добре от утре " и утре пак отивам в 17:00 Whistling хич не ми пука и аз съм на работа  Mr. Green
Може да и напомниш също до колко часа е работното им време.
Момичета не позволявайте да си правят с вас каквото си искат!

# 27
До 18.30 ч., но обикновено до 18.00 ч., всички деца са взети.

# 28
  • София
Е няма как да я взема рано. Баща й работи до 17.30. Не може да прелети над задръстването. Аз понякога съм до 18.00.
В 18.30 често е последната, седят двете дежурни учителки почти на вратата с нея, тя облечена, обута, само якето й остава, но никога не са намекнали нещо.
Ама верно, как масата успява да си вземе децата до 17.00? С баби?

# 29
Препоръчаха ми да я вземам поне първата  седмица към 15.50-16.00ч., а после колкото може по-рано,че повечето деца ги вземали рано и да не се разтройва като отворят вратата,а нея никой не я чака.Като отидох пред градината ми направи впечатление ,че отвън вече е опашка от баби чакащи да отворят вратата.Оказа се ,че някои от бабите са наети за ранно прибиране,така че явно агитацията на лелите дава резултат.

Общи условия

Активация на акаунт