До колко часа ви карат да си вземете детето от ОДЗ?

• 8 825
  • 78
  •   1
Отговори
# 60
Директорът не трябва да прави каквото си науми и каквото намери сам за добре, а една от основните му функции е да има добра комуникация с родителите. Често притеснението се бърка с претенции, често тонът се бърка с репчене, а това е само в ущърб на децата  Tired
Нормално би било да поговориш с жената, да й обясниш, да изслушаш нейните доводи и евентуално, ако има право - да проявиш индивидуален подход. Но наистина - не всеки умее това и не всеки става за подобна длъжност.

# 61
Дъщеря ми посещава самостоятелна общинска ясла. Вземам я към 18 ч. По това време все още има доста деца в яслата. На 19.02 имаше зверско задръстване по нашия маршрут, заради годишнината от обесването на В. Левски....чак в 19 ч. бях в яслата......никакъв проблем. Сестрите ме чакаха и ме увериха, че не трябва да се притеснявам, защото може да се случи на всеки...и особено в моето положение, когато родителят отглежда сам детето си. Какво да ви кажа....много ме трогнаха.......отношението им към нас и към децата е просто разкошно.

# 62
за детските ясли действа НАРЕДБА № 6 от 27.02.1987, според която:
Чл. 14. (1) В дневните детски ясли децата се приемат всеки ден по график, съобразен с работното време, установено от съответния народен съвет от 6 до 7 1/2 ч. и се предават на родителите от 16 до 19 ч.

# 63
Последен офф, понеже или аз не успявам да се изразя правилно, или не ме разбират.
Изведох децата в 11:50, гледах си часовника, понеже се разбрахме с колежката да изведем заедно децата. Всяко дете беше облечено с яке, сложен му беше шала и ръкавички. Още преди да излезнат им обясних, че не желая да се замерват със снежни топки или да се търкалят. Последиците ги бяхме коментирали в ситуацията за снежния човек. Децата бяха постоянно наблюдавани от мен и си играеха на метри от мен. В 12:05 бях останала с 2 деца, които прибрах отново в групата.
Между другото, 1 детенце ми каза, че дядо му му казал да не излиза, защо
то е било болно. Оставих го да рисува в групата, като през времето, когато бяхме навън, хвърлях по 1 око в стаята, така го и заварих. Беше нарисувало снежен пейзаж. Така че уважавам решенията на родителите.
На следващия ден, детето на въпросната не излиза. То е много изпълнително и проблеми не съм имала. И, да, изслушах "доводите" й, обясних й как съм процедирала предния ден, макар да не бях длъжна.
Вилико, тогава не бях директор. Права си за комуникацията, макар да виждам, че с теб е много трудно да комуникира човек. Възхищавам се на нервите на учителките, които обучават детето ти!

# 64
За радост - нямам проблеми, нито пререкания с учителките, мой колежки, нито с директорка - която оставя само в група дете  Laughing

# 65
Добре де, колко пъти да пиша, че не съм била директор по това време? Thinking
Вилико, тогава не бях директор.
Очевидно имаш проблеми с българския език Tired.
мой колежки, нито с директорка - която оставя само в група дете  Laughing
Правилото се учи в начален клас Sick ooooh!.
Спирам да коментирам, виждам, че с теб на глава не се излиза. Съжалявам, че си губих времето в обяснение на нещо, което отказваш да възприемеш и осмислиш. Разглеждането и мисленето върху чуждата гледна точка е присъща на образовани, грамотни и ерудирани хора. Очевидно ти не спадаш към тях.
Вместо да се ровиш в чуждите грешки, погледни своите, пук било и само правописни Peace.

# 66
  • София
Ами... какичката каза "работим до 19". Демек - когато реша до тогава...

# 67
Шушулче, понеже няма какво да отговориш - се хващаш за правописната грешка /допусната от бързане/, а не осмисляш какво ти пиша  Tired
Наистина не може директор или бъдещ такъв да се нахвърля с такова отношение към родител, че не било нормално да изисква нещо за детето си. Не може да казваш - че не си длъжна да даваш обяснения, защото си! Не може и нито директор, нито учител - ДА ОСТАВИ САМО ДЕТЕ В СТАЯТА, БЕЗ НАДЗОР!!!
Но няма смисъл повече да пишем по твоя въпрос, защото темата е друга.

# 68
Спирам да коментирам, виждам, че с теб на глава не се излиза. Съжалявам, че си губих времето в обяснение на нещо, което отказваш да възприемеш и осмислиш. Разглеждането и мисленето върху чуждата гледна точка е присъща на образовани, грамотни и ерудирани хора. Очевидно ти не спадаш към тях.
Вместо да се ровиш в чуждите грешки, погледни своите, пук било и само правописни Peace.
  202uu Изказах приблизително същото мнение в една друга тема.  Simple Smile

# 69
Ах, колко полезен коментар... ooooh!
И - на мнение си, че реакцията е била нормална, така ли?

# 70
Никой не ми е казвал кога да си вземам детето.Работното време е до 19.Когато отида тогава не е имало проблеми.

Последен офф, понеже или аз не успявам да се изразя правилно, или не ме разбират.
Изведох децата в 11:50, гледах си часовника, понеже се разбрахме с колежката да изведем заедно децата. Всяко дете беше облечено с яке, сложен му беше шала и ръкавички. Още преди да излезнат им обясних, че не желая да се замерват със снежни топки или да се търкалят. Последиците ги бяхме коментирали в ситуацията за снежния човек. Децата бяха постоянно наблюдавани от мен и си играеха на метри от мен. В 12:05 бях останала с 2 деца, които прибрах отново в групата.
Между другото, 1 детенце ми каза, че дядо му му казал да не излиза, защо
то е било болно. Оставих го да рисува в групата, като през времето, когато бяхме навън, хвърлях по 1 око в стаята, така го и заварих. Беше нарисувало снежен пейзаж. Така че уважавам решенията на родителите.
На следващия ден, детето на въпросната не излиза. То е много изпълнително и проблеми не съм имала. И, да, изслушах "доводите" й, обясних й как съм процедирала предния ден, макар да не бях длъжна.

Напълно съм съгласна и аз искам детето ми да излиза по-честичко навънка.И не виждам смисъл защо да не излиза след като е било болно и вече е здраво.Какво не е доизлекувано или имунитета му е прекалено слаб.Ако е първото защо вообще е на градина да разболява и останалите ли.А ако е второто то в стаята има много по голяма вероятност да се разболее отколкото навън.

# 71
И при нас беше същото.Доста пъти ми намекваха да го вземам в 4ч.Макар че,работното време на градината е до 7ч.Казах,че ще ида при директорката,за да питам дали е проблем детето да се взема от 5и30ч до 6ч.До там беше с натякването.А за отношението но лелките към децата в тази ясла ,нямам думи.

# 72
Здравейте,
В нашата ясла не се препоръчва да се вземат децата дзо 16.30 ч., тъй като не всички дотогава са приключили със закуската. По принцип в яслата вземането на децата е регламентирано от 16 до 18 ч., а в детската градина до 19 ч. досега никога не са ми правили проблем, въпреки че моето дете го взимам между 17.30 - 18.00 ч. Дори сами казвали, че след 18.00 ч трябва да го търся  при големите, но аз имам възможност и гледам да спазвам времето до 18.00 ч., защото така детето ми е по-спокойно. Чувала съм за такъв проблем, но мислех, че е останал в миналото. Когато аз ходех на детска градина (преди около 25 год, сега съм на 31 Simple Smile) на майка ми така и намекваха, защото ходех в детска градина в краен квартал, където идваха бабите да си вземат внучетата рано, а мен майка ми в 18.30 ч. Тогава тя им каза, че просто няма възможност (бих казала, че дори малко скръцна със зъби) и че работното време е до 19.00 ч. 

# 73
Детето може да се вземе до 19 часа. Майка ми обаче го взима към 16 часа, защото свършва по-рано работа. Тъй като там не излизат особено навън, за мен е важно да си го взимаме по-рано, за да се наиграе хубаво на открито.

# 74
  • Parsberg
Нямат право да те карат да вземаш по-рано детето си освен ако не е ново или чувствително защото когато детето вижда другите родители да вземат децата си то се разстройва.Но това разбира се е въпрос на избор все пак ако си на работа и няма кой  да го прибере те са длъжни да се съобразят с теб.
А по въпроса за излизанията на двора дори и през зимата.Бихте ли ми казали тези родители които ,имат претенции относно извежданията, как си закаляват децата, от дома в колата от там в градината и обратно.После се сърдят че децата са им постоянни болни, а как да са здрави като се гледат като в инкубатор.

Последна редакция: сб, 20 мар 2010, 14:26 от NARAIA

Общи условия

Активация на акаунт