Дъблин

• 17 408
  • 96
  •   1
Отговори
# 60
  • HH
И аз броя дните, а още нищо не съм си набелязала. Само Хоут, но това ще е при хубаво време, а за средата на март хубавото време по тези географски ширини е по-скоро изключение.

# 61
Да, вероятността за валежи е голяма, ама то там кога не е  Laughing Гледах в accuweather.com иот 18-ти нататък дават 10-11 градуса, дано поне толкова да е  Praynig

# 62
Ние кацаме на 22. Simple Smile Дано е хубаво времето на Сейнт Патрик, за да се любувате на парада както си му е реда. 2012 беше 18 градуса. Умряхме от жега Simple Smile
Рали, до Единбург със самолет.

# 63
Бесито, Св. Патрик е на 17.03, какъв парад ще има след това  Rolling Eyes?

# 64
Рали, знам, аз на вас пожелавам ,ако ходите Grinning Аз си мислих, че е на 18 Sunglasses Няма значение.

# 65
Темата живнала, браво! От ноември Райън  ще летят София-Дъблин, така че ще е по-лесно. Макар, че ние пътуваме обикновено до Букурещ, по-близко ми е.

# 66
Здравейте Simple Smile Наскоро се завърнах не от Ирландия и както винаги беше невероятно Heart
Новото за мен е,че са пуснали чип карти за градския транспорт, с които пътуването излиза с 20-30% по-евтино. Ако в рамките на един час смените транспорта за вторият билет ви таксуват с 1 евро по-малко. С ММ ползвахме една карта. Карта закупихме и зареждахме от Спар. На летището се наложи да заредим веднъж от магазинчето, което се намира в тунела, който води към автобусите. Предполагам и карти се продават там.
Дъблин е все така изпълнен с живот и зареждащ. Бяхме в Суордс, така че повече обикаляхме градчетата наоколо Malahide u Howth. За съжаление, малкото се разболя и не успяхме да посетим Белфаст, но поне има причина да се завърнем в Ирландия. Simple Smile

# 67
Да, Leap картите са много удобни, особено за автобус, за Луас не стават да се ползват от двама или повече човека, защото се валидират на спирката, ако пробваш да се тагнеш втори път изписва, че току що си се тагнал, машина...какво да се прави.
Радвам се, че сте си изкарали хубаво. И ние предната седмица имахме гостенин, водихме го до Гинес, отидохме и до Клифовете, разбира се, това си му беше мечта. За жалост не стигнахме до Хоут, времето му беше ограничено.

# 68
  • София
Записвам се , че Дънлин ми е в уиш листа Simple Smile).Дебна изгодни билети.

# 69
Здравейте и от мен! Ние заминаваме на 22 ноември Simple Smile Още мноооого време има, но пък аз обичам още от сега да си правя приготовленията. Бихте ли ни казали за някои хубав хотел (по възможност не много скъп), тъй като следващата стъпка е тази Simple Smile

# 70
 Peace
Стара е темата , но да я поразбутам отдавнашна мечта ми е зелена Ирландия Раян имат поносими цени,
но защо хотелите са толкова безумно скъпи , нямам обяснение , ако може някой да препоръча хубав и евтин хотел в Дъблин?

# 71
Peace
Стара е темата , но да я поразбутам отдавнашна мечта ми е зелена Ирландия Раян имат поносими цени,
но защо хотелите са толкова безумно скъпи , нямам обяснение , ако може някой да препоръча хубав и евтин хотел в Дъблин?
И аз се присъединявам към питането.
Вече имаме билети за юни, време е за програма Satisfied
Как е времето през юни...

# 72
А някой може ли да препоръча лесен (и евтин) начин за пристигане от летището до центъра на Дъблин?

# 73
emzz, с Dublin Bus е най-евтино. Трябва да хванеш 16 или 41 в посока Lower Abbey St. Ако имаш leap card, то до O’Connel St. ще ти струва 2.60€, без карта е 3.3€. Имай предвид, че ако нямаш карта трябва да платиш на шофьора с монети. След като излезеш от терминала трябва да минеш през паркинга. Пресичаш две платна( по спомен) и в дясно се намират автобусите. Ето и снимка на самата спирка. Бялата страда в дъното на снимката е паркинга през, който ще минеш на излизане от летището.

# 74
  • EU
Видях, че темата е стара, но в интернет има много малко информация. Явно е по-слабо посещавана дестинация. Бях за 5 дни в Дъблин през април. И всичките бяха дъждовни, студени и ветровити 😉. Градът не е толкова голям, но все пак изисква време и внимание.  Най-много ми хареса библиотеката в Тринити колидж-наистина е извънземна. Атмосферата в Темпъл бар също е неописуема.  Препоръчвам да изпиете по бира там, но в шумната част, където все се намира някой да изпее традиционна ирландска песен и да накара цялото заведение да пее с него. Единият ден от престоя ходихме с автобус от автогарата до Белфаст. Билета беше 26 евро двупосочен. Там се отплавихме към музея на Титаник. Да не забравите, че в Северна Ирландия,  където е Белфаст валутата е паунд, за разлика от Дъблин,  в който е евро. Има нещо величествено в целия остров, който за моят вкус е твърде студен и сив.

Общи условия

Активация на акаунт