Дъблин

• 17 414
  • 96
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна
Здравейте, момичета!
Може ли да се паркира на улицата в Дъблин?
Разглеждам места за настаняване в централната част, но за всички пише, че не е възможно паркиране.
Цената в частен паркинг ми е доста висока - 35-40 евро за 24 часа.

# 76
Здравейте, момичета!
Може ли да се паркира на улицата в Дъблин?
Разглеждам места за настаняване в централната част, но за всички пише, че не е възможно паркиране.
Цената в частен паркинг ми е доста висока - 35-40 евро за 24 часа.
Навсякъде в централната част се плаща. Ето и зоните. Може по картата най-долу да се ориентирате.
https://dsps.ie/costs-and-zones/

# 77
Здравейте, момичета! Да попитам можете ли да ми препоръчате тур агенция, с която сте ходили в Дъблин и сте доволни. Мисля да пътуваме другата година м/у юли-септември някъде и ще сме само аз и дете на 2 год. Ще ми се да посещаваме най-вече паркове, зоо, ботанич градини, изобщо места подходящи за деца, а като че ли повечето екскурзии с агенция вкл най-вече пъбове, колежи и музеи. Четох отзивите за мн агенции и останах втрещена...то май няма и една читава. Досега не съм пътувала много, а и винаги е било организирано пътуването от друг. Доколкото разбирам е най-добре да е индивидуално организирано, но не съм сигурна, че ще се справя, затова предпочитам да е организирано от агенция, на която това й е работата, но като чета за безбройните издънки (да не говорим, че и преди години преживяхме подобно нещо на едно от мн редките пътувания) съм малко объркана... Все пак има ли някоя, при която гафовете не са ежедневие и бихте препоръчали?Иначе съм очарована от перспективата да посетим Дъблин, изглежда ми пленителен и вълшебен и отдавна мечтая да отида там Flowers Four Leaf Clover

# 78
Ако искате да посетите само Дъблин мисля, че може и без агенция. Ние миналата година пътувахме така. Дъблин не е толкова голям, има изгодни билети на полети, хотел ще изберете по ваш вкус и т.н.

# 79
  • EU
Организираните екскурзии,  които тръгват от Дъблин са до по-отдалечени места, а с малко детенце не ми се струва подходящо-пътуването е продължително. Дъблин е малък или поне центъра му и сами ще се справите. Добре е хотела ви да е в центъра, в близост да спирка на аеробуса или автобус номер 16. Навсякъде има разкошни зелени градинки за разходка. Единият ден може да ви е с разходка до морето. Разходка по течението на реката също би била приятна. За съжаление всичко зависи от времето - ако вали и духа е доста неприятно.

В центъра на Дъблин навсякъде е платено.  Може да си вземете хотел,  който е извън центъра и разполага с паркинг. Добре е в близост да има и спирка на градския транспорт.  От покрайнините до центъра е около 40-50 мин с автобус- еднократно билетче е 3 евро и задължително да имате на монети. За центъра кола не ви трябва-евентуално за по-отдалечени дестинации -Cliff of moher, Galway...

# 80
Съживявам темата. Купихме билети за Дъблин, началото на Април. Разполагаме с 5 дни, като летим наобратно през Ливърпул. Някой скоро да е ходил, какво да видим? Почвам тепърва да чета - колко дни в Дъблин, обмисляме евентуално да наемем кола и да видим и нещо друго в Ирландия. За Ливърпул видяхме, че няма директен ферибот да опцията ни е полет.

# 81
  • софия
Градът е компактен. Препоръчвам първия ден да се запишете за разходка, на която ще чуете основна информация и видите забележителностите и ще можете да набележите какво по-задълбочено искате да разгледате.
От забележителностите на мен обиколката в Тринити най-много ми хареса. Съжалявам, че домът на Оскар Уайлд беше затворен. Там също би ми било интересно.
Гинес беше приятно, но нищо особено.
Всичко опира до лични интереси.

# 82
А сигурни ли сте, че няма фери до Ливърпул? Убедена съм, че по принцип има постоянно, нещо извънредно осеен да е точно за вашата дата...
Зависи какви са ви интересите, ние обичаме да се разхождаме в централната част, да се возим на двуетажните им автобуси/на градския транспорт/ Зоо-то им е приятно. Около центъра има хубав природонаучен музей, който е безплатен и ако сте с деца ще им е интересно навярно. Парк Стивън'с грийн е хубав за разходка, до него започва Графтън стрийт.
Приятно пътуване! Завиждам благородно Simple Smile

# 83
А сигурни ли сте, че няма фери до Ливърпул? Убедена съм, че по принцип има постоянно, нещо извънредно осеен да е точно за вашата дата...
Зависи какви са ви интересите, ние обичаме да се разхождаме в централната част, да се возим на двуетажните им автобуси/на градския транспорт/ Зоо-то им е приятно. Около центъра има хубав природонаучен музей, който е безплатен и ако сте с деца ще им е интересно навярно. Парк Стивън'с грийн е хубав за разходка, до него започва Графтън стрийт.
Приятно пътуване! Завиждам благородно Simple Smile

хмм голямо ровене падна, намерих ферибот до град на 2 ч. от Ливърпул, ако имате представа и споделите линк ще съм много благодарна! 🍀

# 84
Ако ви интересуват места, които са малко off the beaten track - няколко квартали - селца: Howth - на север, с рибарските си  ресторанти или пък, Beshoff Bros e верига fish & chips (не са само в Howth), Butlers кафене веригата или Bewleys на Графтон стрийт (едно от най-старите кафенета), Bread 41 - до Тринити винаги има огромна опашка, кафе София на Камден Стрийт (бг връзка😊)Dun Laoghaire - на юг, Glendalough - монашеското селище от 6ти век на час и нещо от Дъблин, Newgrange, (ирландският Стоунхендж също на час и нещо също от Дъблин)…

За феритата не съм сигурна https://www.irishferries.com/
Не знам много хора да ги ползват - няма ли полети до Ливърпул? Сега погледнах - има по четри полета с Райънеър на ден - 40 мин е полетът. Много са бавни и не особено приятни фериботите, особено когато е ветровито.

За дъжда не съм съгласна. Понякога не вали със седмици, после няколко дни подред вали, но е доста ветровито и свежо.

Ето хубави паркове:
St Stephen’s Green
Merrion Square
Iveagh Gardens
Phoenix Park
Botanic Gardens (безплатни)
St Anne’s Park

Има няколко музея и галерии, но не всички са в центъра.

Collins Barracks
Decorative Arts & Military History
Benburb Street, Dublin 7

Kildare Street
Archaeology
Dublin 2

Dublin Castle
Parliament Street
Dublin 2

Още инфо тук:
https://dublin.ie/live/things-to-do/museums

За транспорт най-добре си вземете Leap карта, https://www.leapcard.ie/en/NavigationPages/CardPurchase.aspx , защото с нея е 2€ за 90 минути, но те май са 5евро пластиката само. Можете да пробвате и https://www.dublinbikes.ie/en/home има тридневни абонаменти, които са много изгодни.

Иначе по-горе са ви дали много съвети, и не забравяйте:

Последна редакция: пн, 03 фев 2025, 02:33 от ierldan

# 85
  • HH
Била съм един път, преди 7-8 години. Имаше музей на леприконите.

# 86
Ако ви интересуват места, които са малко off the beaten track - няколко квартали, селца - Howth - на север, с рибарските си  ресторанти или пък, Beshoff Bros e верига fish & chips (не са само в Howth), Butlers кафене веригата или Bewleys на Графтон стрийт (едно от най-старите кафенета), Bread 41 - до Тринити винаги има огромна опашка, кафе София на Камден Стрийт (бг връзка😊)Dun Laoghaire - на юг, Glendalough - монашеското селище от 6ти век на час и нещо от Дъблин, Newgrange (ирландският Стоунхендж също на час и нещо също от Дъблин)…

За феритата не съм сигурна https://www.irishferries.com/
Не знам много хора да ги ползват - няма ли полети до Ливърпул? Много са бавни и не особено приятни фериботите, особено когато е ветровито.

За дъжда не съм съгласна. Понякога не вали със седмици, после няколко дни подред вали, но е доста ветровито и свежо.

Ето хубави паркове:
St Green
Merrion Square
Ivy Gardens
Phoenix park
Botanic Gardens (безплатни)
St Anne’s Park

Има няколко музея и галерии, но не всички са в центъра.

Collins Barracks
Decorative Arts & Military History
Benburb Street, Dublin 7

Kildare Street
Archaeology
Dublin 2

Dublin Castle
Parliament Street
Dublin 2

Още инфо тук:
https://dublin.ie/live/things-to-do/museums

За транспорт най-добре си вземете Leap карта, защото с нея е 2€ 90 минути, но те май са 5евпо пластиката само. Можете да пробвате иhttps://www.dublinbikes.ie/en/home има тридневни абонаменти, които са много изгодни.

Иначе горе са ви дали много съвети, и не забравяйте:

Много благодаря.

# 87
...
хмм голямо ровене падна, намерих ферибот до град на 2 ч. от Ливърпул, ако имате представа и споделите линк ще съм много благодарна! 🍀
Понеже съм се интересувала преди ок.2 години, може и този ватиант да е бил, съжалявам, ако съм подвела. Щом нищо не намирате като инфо, най-вероятно няма...

# 88
...
Понеже съм се интересувала преди ок.2 години, може и този ватиант да е бил, съжалявам, ако съм подвела. Щом нищо не намирате като инфо, най-вероятно няма...

Не, ни най-малко! Аз не намирах, та затова реших да попитам и за вас! А около Дъблин места, които си заслужават най-вероятно ще вземем кола, но пък не разполагаме с много дни и се чудя

# 89
  • EU
Преди 5 години бях за седмица в Дъблин през април.  Времето беше...студено и дъждовно. Градът наистина е компактен. Разходката по улиците с кръчми е задължителна. Пихме и чаша бира със жива музика през деня. Всъщност не разбрах дали е от кръчмата или клиент, посвирил на пиано, но целия бар пееше, пиеше и атмосферата беше невероятна.
Библиотеката на Тринити колидж е магнетична. Бяхме и в музей и картинна галерия. Ден в градинки, църкви и търговски център.
Един цял ден от автогарата хванахме автобус до Белфаст в Северна Ирландия за музея на Титаник. Градът е приятен, но ни посъветваха да ходим само по главни улици. Там бяхме освен в музея на Титаник и в друг кораб-музей. Плащането беше в паунди. Връщането ни беше в 18 часа вечерта, като не сме си почивали много и ходихме през цялото време. Проверете в колко е обратния рейс. Пътуването е около 2 часа и нещо. Преди брекзит граница нямаше, но сега не знам как стои въпроса.
Имайте предвид, че времето понякога не става за разходка навън и се смрачава рано и бързо.

Общи условия

Активация на акаунт