Чакаме ритничета от Юлските момчета и момичета

• 22 780
  • 737
  •   1
Отговори
# 405
Момичета да питам нещо  Rolling Eyes
някой пие ли витамини пренатал и ако да понасят ли ви?
предписаха ми ги и пратих мъжа ми да ги купи но стрували 35 лв  ooooh!
чудя се дали да ги взимам, чувала съм, че много приятелки повръщат от тях - моля ви за съвет  newsm78

# 406
Моя доктор ми изписа едни за 11 лева,пак имат от всичко необходимо в състава

# 407
  • Бургас
Danito_d,витамини без нужда не пия
След като съм добре,мога да си позволя плодове,зеленчуци и белтъчна храна,не виждам смисъл да приемам витамини.
Кажи на лекаря си за това което питаш нас,има и по леки витамини,може тях да взимаш,но това е само съвет ,аз все пак не съм лекар,

# 408
  Не пия витамини. Peace
  С миналата бременност пиех сокчета на ХИПП,но после прочетох доста спорни и противоречиви коментарии относно някои техни съставки и сега съм решила да не се тъпча с разни химии без нужда.

# 409
За оргазменото раждане много съм се навила и аз. Wink
Иначе моето човече много рита,направо се мята,особено сутрин,когато цчлото семейство му казва добро утро. Grinning

# 410
Мира Hug Hug Hug
Съвсем не съм се залетяла да купувам количка,само събирам инфо за сега.Макар че,така нямам търпение.Нали този път само количка ,комлектче за изписване и комплект чаршафчета ще купим и някак си се съблазнявам.
На Ивон количката я купихме в 6м от бременноста Laughing

Витамините ,съвсем не са безопастни,даже са опасни,ако се предозират.
Аз с Ивон не пих никакви.Лятото ядох всевъзможни плодове,зимата ябълки,банани и компоти.Телешко и риба също.Нашите лекари не знам,защо така произволно си изписват витамини-ако има съмнение за липса на витамин,се прави изследване и тогава се изписва.

# 411
Преди няколко страници беше писано за козметиката и думите ви ме хвърлиха в дълбок размисъл. Козметиката за тяло беше първото нещо, което смених, след като разбрах, че съм бременна. Не ми е хрумвало обаче, че трябва да се замисля и какво слагам върху лицето си. Моля, ако някой може да хвърли насам линк с информация за вредни по време на бременността съставки/продукти/марки, по възможност статиите да упоменават с какво точно са вредни. Днес установих, че кремчето за лице, което ползвам от 2 години, не се препоръчва и ми стана гадно, че чак сега разбирам.

На лицето, деколтето и врата продължавам да се мацам с "гадни, скъпи" кремове с парабен! Така ми е екстра на муцуната, и без това са само хидратантни и за 40-годишни Wink

Относно витамините, като ми свършиха предписаните от докторката, мъжа ми ми "предписа" нови заедно с аптекаря, после казахме на докторката и тя каза "добре сте направили". Тук са около 10-12 евро за 1 месец (те са единствените, които не се поемат от касата.

Последна редакция: чт, 04 фев 2010, 21:20 от bobi40

# 412
Малииии,Боби,още малко и влизаш в 20 г.с.Завиждам благородно Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 413
Здравейте отдавна не съм писала но нямам време само ви прочитам вечер
Да ви кажя ние ходихме на 4Д но е решило да си стиска краката и да не се показва newsm12
иначе сме много добре даже и малко по тежички smile3521 но незнаем с какви гащички сме
дано при следващия преглед да се покаже Simple Smile

# 414
     Сетих се за един крем против акне,който със сигурност е опасен по време на бременност.
     Казва се Ретин А.
     Нищо ,че се прилага външно,може да окаже много лошо влияние в/у развитието на плода. Naughty

# 415
  • Пловдив
Моля, ако някой може да хвърли насам линк с информация за вредни по време на бременността съставки/продукти/марки, по възможност статиите да упоменават с какво точно са вредни. Днес установих, че кремчето за лице, което ползвам от 2 години, не се препоръчва и ми стана гадно, че чак сега разбирам.
Аз наскоро четох много интересна и подробна статия за подправки и билки, които не трябва да се употребяват по време на бремеността или трябва да се ограничат. Днес сумати време я търсих, но не мога да я намеря. Моля, ако и някой друг я е чел, да пусне линк.
Това, което съм чела още при предишната ми бременност е, че не бива да се прекалява с тоника и с грейпфрути. Аз тогава поглъщах и двете в промишлени количества - много ми се ядеше горчиво. А след като ги прочетох тези неща, доста им ограничих консумацията.
А преди дни личната лекарка на дъщеря ми ми каза, че не бива да се яде кората на лимона - нито да се кисне /например в чай/ или да се ползва в ястия /аз имам навика в някои манджички да слагам цели шайби лимон/. Каза, че ако се използва кората на лимона за сладкиши и кексове, трябва да се настъргва само жълтата част. Канцирогенна била само бялата част на кората.

Аз също ще се радвам, ако решите да споделите какво е добре и какво не е желателно да се яде, ползва, прави по време на бременност  Peace
А от полезните храни - холистичен лекар ми беше казал, че е добре и по време на бременността, и докато трае кърменето да се изяжда всеки ден по1-2 ч.л. суров сусам. Знам, че е много полезен и съдържа омега мастни киселини,  подпомага лактацията и пр.

# 416
Благодаря за отговорите! Крема за лице, който ползвам е Garnier Pure. Притесни ме информацията, че е вредна салициловата киселина, която се съдържа в него - не е проблем да си харесам друг крем, тревожи ме дали има вероятност да съм навредила на бебето някак с употребата до момента.

Най-полезната информация, която съм чела за забранените билки по време на бременност е посочена и на първата страница на темата ни: http://www.biberonbg.com/info/herbs_and_pregnancy.htm.

# 417
  Инфо за тези, които питаха за вредните съставки в козметиката, не натрапвам само споделям каквото знам. За козметиката, освен парабени и разни други петролни отпадъци ( които се съдържат в над 90% от козметиката-сапуни, кремове, шампоани и прочие, включително и в бебешката козметика) са доста опасни и продуктите съдържащи ретинол и силицилова киселина (тези се съдържат особено често в продуктите против акне). Мислях, че го бях пускала и преди, но на този сайт може да си проверите всякаква козметика http://www.cosmeticsdatabase.com/index.php . Аз и без да съм бременна изключително много внимавам с козметиката, а сега съвсем не правя компромис, все пак кожата е най-големият орган на тялото и нанесени продукти лесно навлизат в кръвния поток.

avia за билки и храни ще споделя каквото знам. За билките има линк в първия пост, няма да го повтарям. С етеричните масла трябва да се внимава, почти никое не става за през бременността. За храни- ананасът предизвиква контракции ( суров плод, особено сърцевината), папаята изглажда шийката. В момента това се сещам.
Сусамът е супер източник на калций, но трябва да се консумира стрит ( смлян) иначе не се усвоява от организма.

# 418
  • Пловдив
Аз утре още ще потърся. Статии има и в моетобебе и в други сайтове, но не са толкова подробни, като тази която бях чела - нея не само имаше огромно количество от най-разпространините подправки и билки, а и действието им - респективно показания и противопоказания.  риган, босилек, магданоз, жълт кантарион, лайка и много други. За жълтия кантарион и ригана мисля, че бяха противопоказни, а с магданоза и босилека май не бива да се прекалява - доколкото помня. Thinking Имаше билки, които не бива да се употребяват при определени проблеми, характерни за бремеността - ниско/високо кръвно, проблеми със задържане и др.
За козметиката - за лице и деколте, откакто съм бременна, ползвам на дъщеря ми кремчето  А-дерма ексомега. Страхотно хидратира, без да прави кожата мазна или лъскава. Наскоро еднократно си ползвах крема отпреди бременността и усетих разликата - нищо чудно да продължа да си ползвам бебешката козметика и след това.Определено ми се отразява по-добре от това, което ползвах преди  Mr. Green

# 419
Ето списъка за нашите си билки и чайчета:
Билки и действия:
Алое вера   Листата са силно очистително и не са за вътрешна употреба.
Туя (Thuja occidentalis)   Маточен и менструален стимулант който уврежда и плода.
Есенен минзухар (Colichicum autumnale)   Може да попречи на деленето на клетките и води до вродени дефекти.
Кисел трън
(Berberis vulgaris)   Съдържа високи нива беберин, който е маточен стимулант.
Масло от босилек   Маточен стимулант, може да се ползва само по време на раждане.
Зановец
(Cytisus scoparius)   Причинява контракции, не се използва по време на бременност.
Катушка
(Lycopus virginicus)   Влияе на производството на хормони в хипофизата, да се избягва.
Масло от карамфилче   Маточен стимулант, може да се ползва само по време на раждане.
Черен оман, зарасличе (Symphytum officinale)   Съдържа токсични химикали които преминават през плацентата, не е за вътрешна употреба.
Feverfew
(Tanacetum parthenium)   Маточен стимулант, може да предизвика преждевременни контракции.
Змийско мляко, жълтениче (Chelidonium majus)   Маточен стимулант, може да предизвика преждевременни контракции.
Хвойна и масло от нея (Juniperus communis)   Маточен стимулант, може да се ползва само по време на раждане.
Имел (Viscum album)   Съдържа токсични химикали които преминават през плацентата, не е за вътрешна употреба.
Див пелин
(Artemesia vulgaris)   Маточен стимулант който причинява и вродени дефекти. Да се ползва само по лекарско предписание. Да се избягва при кърмене.
Бласкун, див джоджен (Mentha pulegium)   Маточен стимулант който причинява и вродени дефекти. Да се ползва само по лекарско предписание. Да се избягва при кърмене.
Кора от хининово дърво (Cinchona officinalis)   Силно токсично; предозирането причинява слепота и кома. Даява се само на болни от малария под лекарски контрол.
Котенце, обикновена съсънка (Anemone pulsatilla)   Менструален стимулант, да не се ползва при бременност. Възможна е умерена употреба след отделянето на кърмата.
Седефче
(Ruta graveolens)   Маточен стимулант и може да причини преждевременни контракции.
Лаврово дърво (Sassafras albidum)   Маточен стимулант който причинява и вродени дефекти.
Овчарска торбичка (Capsella bursa-pastoris)   Маточен стимулант, да се използва само по време на раждане.
Катриника, божо дръвче (Artemisia abrotanum)   Маточен стимулант който причинява и вродени дефекти. Да се ползва само по лекарско предписание. Да се избягва при кърмене.
Синчец
(Urginea maritima)   Маточен стимулант който причинява и вродени дефекти.
Вратига
(Tanacetum vulgare)   Маточен стимулант който причинява и вродени дефекти.
Пелин (Artemisia absinthum)   Маточен стимулант който причинява и вродени дефекти. Да се ползва само по лекарско предписание. Да се избягва при кърмене.
Билки, които могат да се използват само в умерени дози при бременност:
Билка:   Защо да внимаваме:
Ангелика
(Angelica archangelica)   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба.
Анасон и масло от него (Pimpinella anisum)   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба. Маслото да се избягва изцяло.
Горочив портокал
(Citrus aurantiam)   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба.
Кимион (Carum carvi)   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба.
Масло и семе от целина (Apium graveolens)   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба.
Масло от лайка   Маслото е мощен маточен стимулант, но сушената билка е безопасна при умерена употреба.
Чили (Capsicum spp)   Във високи дози води до стомашни оплаквания; променя аромата на млякото при кърмене. Няма проблем при умерена употреба.
Канела (Cinnamomum zeylanicum)   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба. Маслото да се избягва изцяло.
Иглика (Primula veris)   Силно очистително и маотчен стимулант във високи дози.
Бъзова кора   Силно очистително, да не се използва във високи дози или за продължително време.
Копър и масло от него   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба. Маслото да се избягва изцяло.
Замбун, тилчец (Trigonella foenum-graecum)   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба и по време на раждането.
Чесън (Allium sativa)   Във високи дози води до стомашни оплаквания; променя аромата на млякото при кърмене. Няма проблем при умерена употреба.
Масло от жасмин   Маточен стимулант, използва се само по време на раждане.
Корейски женшен (Panax ginseng)   Клиничните проучвания сочат, че може да доведе до раждане на андрогинни бебета (поради свръх-стимулацията на мъжките полови хормони); да се използва само за кратки периоди.
Лавандула (Lavendula argustifolia)   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба.
Женско биле (Glycyrrhiza glabra)   Високите дози влошават повишеното кръвно налягане; безопасно при умерена употреба.
Риган и масло от него (Origanum vulgare)   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба. Маслото да се избягва изцяло.
Смирна (Commiphora molmol)   Маточен стимулант който може да доведе до преждевременни контракции; избягвайте високите дози.
Индийско орехче и масло от него   Спира производството на простагландин и съдържа халюциногени които могат да повлияят на плода; безопасен при умерена употреба в готвенето.
Магданоз (Petroselinum crispum)   Маточен стимулант и дразни плода във високи дози, но безопасен при умерена употреба.
Пасифлора (Passiflora incarnata)   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба.
Масло от мента   Маслото е мощен маточен стимулант, но сушената билка е безопасна при умерена употреба.
Малинов лист (Rubus idaeus)   Маточен стимулант във високи дози, може да се използва само в последните седмици и по време на раждане.
Корен ревен (Rheum palmatum)   Силно очистително, да не се използва във високи дози или за продължително време.
Розмарин и масло от него   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба. Маслото да се избягва изцяло.
Шафран (Crocus sativa)   Маточен стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба.
Градински чай и масло от него   Маточен и хормонален стимулант във високи дози, но безопасен при умерена употреба. Маслото да се избягва изцяло.
Сена (Senna alexandrina)   Силно очистително, да не се използва във високи дози или за продължително време.
Черен чай (Camellia sinensis)   Ограничете употребата му до две-три чаши, тъй като високите дози водят до сърцебиене и ускорен пулс.
Масло от мащерка (Thymus vulgaris)   Според някои изследвания може да ематочен стимулант; безопасна при умерена употреба.
Върбинка (Verbene officinalis)   Маточен стимулант във високи дози, може да се използва само в последните седмици и по време на раждане.
Пчелинок (Marrubium vulgare)   Маточен стимулант; умерената употреба (в капки за кашлица) е безопасна.
Ранилист (Stachys officinalis)   Маточен стимулант във високи дози, може да се използва само в последните седмици и по време на раждане.
Бял равнец (Achillea millefolium)   Маточен стимулант във високи дози, може да се използва само в последните седмици и по време на раждане.

Общи условия

Активация на акаунт