Чакаме ритничета от Юлските момчета и момичета

• 22 743
  • 737
  •   1
Отговори
# 480
  Някой,както мен,има ли все-още пристрастия или отвращения към определени видове храна? Rolling Eyes

Тези дни нали съм на всяко гърне похлупак, да взема да отговоря  Wink.

Не знам какво ми стана, но откакто съм бременна, все за тиквички с млечен сос си мисля - опитах всички възможни марки салати. Пробвах да си намеря и само тиквички и да си правя сама сос, но се оказа, че всички са ужасни - с много оцет  Sick.

А отвратително от началото на бременността ми е било единствено миенето на зъбите и пастата за зъби (като при Лястовичката), нищо друго.

# 481

Пишете за скумрийка!Ммммммм,чудна рибка!Обожавах я,преди да забременея! Crazy А сега много трудно вкусвам каквато и да е риба,даже и най-немиризливата..... Sick
   Някой,както мен,има ли все-още пристрастия или отвращения към определени видове храна? Rolling Eyes

И аз съм така с рибата - вече не мога да я близна, много ми мирише на риба   Mr. Green Кренвиршите също много ми миришат на пушено. Иначе не ми се гади от храни. Знам само, че преди да забременея ядях много месо и мляко и малко зеленчуци. Мразех зелена салата и краставици - сега умирам за тях и не мога да ям месо.
А за тиквичките с млечен сос, които също мразех да ям преди - сега си купувам редовно, но само на КЕНАР.

# 482
Здравейте мами !!!!
Най- после и аз да се включа! На мен все още ми се гади от доста храни!  Sick А от рибата, чесъна и лука бягам като вампир ! Simple Smile Понякога ми се случва и да повръщам, но ще се търпи няма начин !
Вчера бях на консултация, изследванията ми са ОК и май чакаме момиченце, за което съм много щастлива! Чак на 1март съм на фетална, но ще помоля за един розов щъркел stork-girl, защото доки каза, че е 99% сигурна, че е мома!!!  Grinning Grinning Grinning

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 19:32 от vitality

# 483
Отдавна не съм писала, защото ме залегнаха проблеми и ангажименти във фирмата.
Сега съм пред избора кое да избера:
БХС и ЧХГ или Феталната морфология?
Не бих избирала, но ми се налага от финансова гледна точка.
Молбата ми е към по-запознатите  и миналите вече през теси изследвания, да ми дадат съвет за да мога да направя по-добрия избор.
Аз съм на 25 години, не съм имала други бременности, до тук мога да кажа, че по нищо не разбирам, че съм бременна освен като си погледна коремчето Simple Smile.
Ще очаквам съветите и мненията ви!
Благодаря ви сърдечно   bouquet !

# 484
Отдавна не съм писала, защото ме залегнаха проблеми и ангажименти във фирмата.
Сега съм пред избора кое да избера:
Молбата ми е към по-запознатите  и миналите вече през теси изследвания, да ми дадат съвет за да мога да направя по-добрия избор.
Аз съм на 25 години, не съм имала други бременности, до тук мога да кажа, че по нищо не разбирам, че съм бременна освен като си погледна коремчето Simple Smile.
Ще очаквам съветите и мненията ви!
Благодаря ви сърдечно   bouquet !

аз минах само на ФМ и мисля друго да не правя
и аз съм като теб за сега лека бременност и се надявам до края да е така  Praynig
но всеки си решава

# 485
Здравейте момичета,много отдавна не съм писала но ви чета.Днес със сигурно видяхме че е госпожица , беше с глава надолу и вирнала крачета.Доктора каза 110 процентова госпожица,че досега се криеше. Пума ако можеш ми добави щъркелче stork-girl

# 486
  • Пловдив
Ние по правило ядем поне 1-2 пъти седмично риба, но след откакто забременях не понасям миризмата. Тази вечер за първи път от няколко месеца решихме пак да пробваме риба - дано да ми понесе, че заради мен и съпругът ми, и дечко спряха да хапват. При предишната бременност ме дразнеха много повече миризми и то през всичките 9 месеца. Сега миризмите, от които ми се гади са доста по-малко, а с някои от тях посвикнах пак - например пастата за зъби /взехме хербал  и само при мисълта за мириса и ми става ше гадно  Sick/
За тиквичките с млечен сос, мога да ви препоръчам тези на салати Ачо - уникални са, просто няма по-добри от тях на пазара. Соса е плътен и много добре овкусен, без да е тежък или натрапчиво чеснов  Peace

# 487
  • Плевен
Аз още от началото нямах никакви предпочитания към храната. И до сега е така. Абе изобщо все едно не съм бременна.
glpn и аз съм на 25 и се чудех какво да избера и се спрях на ФМ, но ще я правя чак началото на март - тогава ще съм в 20г.с. Мисля, че тогава е добре, но си е мое мнение.
Успех с избора.

# 488
glpn,наближаваш 18-та седмица....
Хубаво е да се направи фетална морфология (между 18 и 20 г.с.),може и БХС за твоето спокойствие.Ако нещо не е както трябва,ще ти назначат и други изследвания,но за мен имаш излъчване на благополучна бременна! Hug

Някои не правят нито едно от изброените изследвания.Всеки сам си преценява. Simple Smile Peace

# 489
И аз си купих на Икаров мазилото и чесно казано повече ми харесва от на Аvent, но пък
Мустела нямали внос в момента
Колкото до храните, ям почти всичко, и с предната бременност бях така. А количката, ще си ползвам старата от преди 3 години-Пег перего Плико П3 Комплийто-много съм си доволна от нея, а и до съвсем скоро я изполвах и не си представям сега да подкарам друга количка. Кака ми ми предлага съвсем нов модел на Пег Перего отново, но аз моята си не я заменям за друга Laughing Само ще си купя нов дъждобран за нея, защото предния буквално го счупихме миналата зима като го забравихме да стои една седмица в колата Embarassed

# 490
  • Плевен
Е добре де мами - на всякъде пише различно за ФМ кога се прави. На повечето места казват между 18 и 23г.с., като за оптимално време - 20-22 г.с.
Вие как мислите - кога е най-добре.

# 491

Моя съвет е също ФМ, зарежи БХС като си на 25 години! Това е статистическо изследване, гледат 2 хормона май само...

Ади,  rotfImao скъсах се от смях с един от горните ти постове. Имай милост, корема още ме боли, а котката избяга, чудейки се защо цвиля така... rotfImbo
А "двореца" днес го разнасях в един магазин около 30 минути с една продавачка - супер...259 евра! само стол за кола до 13 кг ще добавя (големия) - 129 с всичките си джаджи - слънце, дъжд и вятър и клечка за почесване (шегувам се), та остава да завлека благоверния за да поръча като дойде време. Мацката каза, че кош не ни трябва с големия стол.

Виталити и honence, честити беби моми! Така, да се посъберем малко с момиченца. stork-girl

Изчезна Веси някъде, да не е болна??? И други са се скрили, а идва уикенд, да няма дълга ваканция в БГ?

# 492
За феталната морфология на мен лекарката ми каза да ходя в края на 19г.с.,защото съм била слабичка,не знам каква връзка може да има това и аз си запазих час при док.Мазнейкова,за края на месеца,когато ще съм в края на 20г.с. Laughing

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 20:07 от tiramisy

# 493
  • 2 етажа над тавана
Момичета, да се разпиша преди да сте изписали темата.

Много съм изтървала - разни спорни въпроси, разни хора са се губили от темата и са се връщали - не съм проследила всичко, но и вероятно няма да имам възможност.

Радвам се , че в последните 1-2 страници чета позитивни неща, че тези, които са били болнички, са вече по-добре/за Пума  Hug нещо прочетох по диагона, извинявам се за което, но наистина много имам да наваксвам/, че се обсъждат типично бременси неща, че много от вас вече са разбрали какви са гащите на бебоците - честито на всички. Hug

Да направя кратък отчет и моя милост как е.
Днес бях сутринта на преглед при моята лекарка - каза момиче, следобяд ходих ей така на една фетална морфология - казаха момче. И сега ще чакам следващия преглед да ми потвърдят какво ще е бебето в крайна сметка ooooh! На феталната казаха, че съм отишла рано, че бебето е малко напред с размерите, но иначе всичко е наред. Много обстойно ме гледа лекарката, само дето уж трябваше Марков да  ме гледа, ама го нямало и т.н. ми се обясняваха, та ме гледа Павлова. Не че нещо, доволна съм от прегледа, ама човек едно се уговаря , пък друго става Tired Както и да е. Другото, което каза, е че май имам контракции или другия вариант е да имам миома на предната стена. Но по-скоро беше за контракции, понеже миомата би трябвало да се вижда като различна по структура, а това, което тя виждала, не било различно. Та каза да пия няколко дни но-шпа. Такива работи покрай мен.

Варицелата окончетелно напусна Маги, здравичка е вече напълно и от понеделник тя тръгва на градина, аз на работа и нещата тръгват пак по стария ред. Тогава ще мога и по-често да се разписвам вероятно, че като сме вкъщи двете и рядко намирам време за компютъра.

И да не забравя, че вече не знам от колко веме го мисля това да го пиша и все забравям - Лястовичке, а пробвала ли си да си миеш зъбите поне засега без паста за зъби, само с четката - пак е някакво поддържане на хигиена на устата, при положение, че така ти прилошава от пастите newsm78

Иначе и аз съм от немажещите се, хапвам общо-взето каквото ми се яде, като не прекалявам, поне и апетитът ми понамаля откакто спря гаденето, та и килограмите не вървят драстично нагоре.

Ще бягам - едно за да не ставам досадна, второ - дребната пак ме задърпа да правим нещо.

Лека вечер на всички и приятни почивни дни! Hug

# 494
Здравейте, момичета! Аз да се оплача, че съм страшно настинала и със запушен нос  Cry. Голямо мъчение е, защото грам не мога да дишам през носа, а оттам не мога и да спя въобще. Без да преувеличавам, н епознавам човек, който да кара по-тежка хрема от мен- очите ми така текат заради носа, че все едно съм плакала три дни. Да не говорим за напъните да си издухам носа всеки 2-3 мин., заради които взех да усещам напрежение и лека болка ниско долу. Въобще, грозна картинка  newsm45.
Иначе добрите новини от нашия лагер са, че днес хосихме на преглед (и БХС) и всичко изглежда нормално. Полът не можа да се види, но аз и не бързам  Crazy. Бебенцето беше в непрекъснато движение- докторката каза, че си имаме "борец за права и свободи"   hahahaJoy. И че ще дългокрако бебе  Wink Вървим май с няколко дни напред, но в рамките на нормалното.
glpn, аз бих избрала ФМ на твое място. БХС не е диагностично, а само оценка на риска ,а и ти си млада. Според лекарката ми няма нужда и аз да си го правя, но нали съм параноя.
Честито на всички, разбрали пола на бебчето си   bouquet!

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 12:55 от angelv

Общи условия

Активация на акаунт