Не теглете ипотечен кредит от Пощенска банк!

• 14 033
  • 56
  •   1
Отговори
Обръщам се към хората, които плануват скоро да изтеглят ипотечен кредит за закупуване на жилище.
Давам ви малък съвет.Не правете моята грешка да изтеглите кредит от Пощенска банка. За около година ми вдигнаха месечната вноска с около 180лв. Това е банката с най-лошите кредити и тъй-като не могат да си съберат парите , вдигат лихвите на лоялните си клиенти и по този начин, все по-малко хора могат да си покриват месечните вноски. Това е тяхната политика. Смешници.. . Нали всичко сравняват с Европа. Цени на газ, на електронергия ,данъци и т.н. Ами не виждат ли какви са процентите там на кредитете .В ъв Франция има банки ,които вече са на 0% лихва, за да могат повече хора да си покриват задълженията. Но българина е свикнал да го мачкат. Няма протести, няма нищо. Гърците как успяха да постигнат 3-4% на своите кредити. Защо още чакаме ? дайте идея как да се борим срещу тези лихви. Лека по-лека погубват млади семейства

# 1
Предоговорете си кредита, изберете си друга банка.

# 2
Сестра ми тегли 130 хил.лв.ипотечен кредит от Пощенка банка преди повече от  година ,вдигнаха и вноската от 860 лв  на 1160 лв.Е кажете ми колко процента е увеличението? Абсолютни мафиоти!
Това е най-измамната банка.Наложи се сестра ми да си продаде жлището и да закрие ипотеката защото щеше и децата си да остави длъжници на тази банка.
Думи нямам!!! Naughty

# 3
Здравейте! В лева ли сте теглили ипотечния кредит или в евро?И от кога е промяната? Ние също имаме ипотечен кредит от Пощенска банка и затова питам...

# 4
Здравейте, кредита е изтеглен в лева. Промяната е от май месец 2008г.В  рамките на една година след това размера на  вноската ми се повиши с 180лв. В момента съм на 12 % лихва.

# 5
  • София
Аз пък съм доволна от банката. Бяхме им клиенти в продължение на три години. Изключително гъвкава схема ни предложиха, точно това, от което имахме нужда, с много изгоден лихвен процент - 5.5%, фиксиран за 3 години. Когато периодът изтече и лихвата ни стана неизгодна, рефинасирахме кредита през друга банка. Защо не постъпите по същия начин? В карйна сметка, щом договорът, който сте подписали позволява подобни промени в лихвените проценти, нямате право да се сърдите на банката и да ги наричате мафиоти, защо сте подписвали въобще? Имате възможност да влезнете в отношения с друга банка, какъв е проблемът Rolling Eyes

# 6
А при това рефинансиране не се ли плаща пак на нотариус,разни други такси има...не си спомням добре?Нашият е към ОББ,а сега от Булбанк ме убеждават да рефинансираме чрез тях,но ми е трудно да преценя струва ли си.

# 7
Не само ипотечен ! Не ставайте клиент изобщо на Пощенска банака

# 8
  • София
А при това рефинансиране не се ли плаща пак на нотариус,разни други такси има...не си спомням добре?Нашият е към ОББ,а сега от Булбанк ме убеждават да рефинансираме чрез тях,но ми е трудно да преценя струва ли си.

Да, плащат се нотариални такси за новата ипотека (% върху материалния интерес). Евентуално имаш и такси за разглеждане от Булбанк, такса за нова оценка на обезпечението, нова застраховка, ако не работят със стария ви застраховател.
Като гледаш дали си струва, не гледайте само разликата в лихвения процент. Включвай в сметките и таксите за управление, отпускане на кредита и т.н., защото те също са разход.

# 9
  • София
Да, разбира се, че се плащат нови такси, това е все едно да теглиш изцяло нов кредит. В много случаи си струва, просто трябва хубаво да си направиш сметката Peace Както е казала милинка - то не е само лихвения процент, много са факторите.

# 10
   Аз пък съм доволна от Пощенска банка.Кредита ни е от там в евро.Не сме избирали фиксирана лихва за първите три години.За две години и няколко месеца вноската ни е вдигната с около 65лв.

# 11
Клиент съм на Пощенска Банка от много време.
 Не съм доволна. Вдигане на лихвата без предупреждение. Едни от най-високите проценти на ипотечните кредити.
 Втори път не бих се обърнала към тази банка.

# 12
Нашия договор с тях е от 2007 г. и още от началото на миналата година вноската ми се вдигна с 84 евро  Sad

# 13
Аз и в друга тема писах, но и тук ще кажа. За мен Пощенска банка е банката с най-некомпетентни служители и най-лошото обслужване. Никога повече няма да ги ползвам като банка.

# 14
Абсолютно съм съгласна с последното!Няма по-пипкави служители от тия,работещи там.И мен ме загубиха като клиент преди време.

Общи условия

Активация на акаунт