Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какво трябва да направите, ако месечната ви вноска по ипотечен кредит се увеличи?
Какви са потенциалните разходи при рефинансиране на ипотечен кредит?
Какви са опциите за справяне с проблеми с плащанията по ипотечен кредит?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какво трябва да направите, ако месечната ви вноска по ипотечен кредит се увеличи?
-
Какви са потенциалните разходи при рефинансиране на ипотечен кредит?
При рефинансиране на ипотечен кредит се начисляват нотариални такси за новата ипотека, такси за разглеждане от новата банка, такса за нова оценка на обезпечението, нова застраховка живот, както и други такси за управление и отпускане на кредита. От съществено значение е да включите всички разходи в изчисленията при оценката на стойността на рефинансирането.
-
Какви са опциите за справяне с проблеми с плащанията по ипотечен кредит?
-
Какви са възможните причини за увеличаване на месечната вноска по ипотечен кредит?

Наистина незнам как да постъпя,за да почувствам облекчение.В крайна сметка накрая винаги си плащаш поне тройно-каквото и да избереш,но наистина ще се наложи да предприемем нещо,защото направо се поболявам всеки месец като на датата не съм готова с вноската 
точно казано!Аз също бих подкрепила ПРОТЕСТ!Наистина за всичко си мълчим

). Лихвата ни ще е малко под 11%, но ГПР е 12, 2 %.
)
След като вдигнах луд скандал и казах, че ще пиша до комисията за защита на потребителите (не се сетих в момента за отдела за жалби към банката) те сторнираха незаконната операция, скъсаха бордерото с подписа на мъжа ми и аз си платих на каса прословутите 50 лева. Но служителката, която си беше позволила да играе ролята на "Системата" се препоти 100 пъти, защото й казах, че тово платежно нареждане от мое име с подпис на мъжа ми я прави много уязвима и може да й коства работата.
Наложи се да пращам няколко пъти жалбата, да им звъня по телефона и да намеся агенцията за защита на потребителите, докато се размърдат. Ако ще подаваш жалба, трябва да посочиш името на служителя и финансовият център, в който работи. E-mail адреса е