Хайд парк 4

• 57 611
  • 1 724
  •   1
Отговори
# 45
Фокси, май линка първо ти го даде Laughing Темата за гените, бе, най-великата гема

# 46
  • София
Ауууууууу таз съм я пропущила, нали съм със ситната у дома е нямам време да чета, ще намина Mr. Green

# 47
Аз пък зокарах такива колики на Огнян, че ми иде да се гръмна. И като не иска да пие чай против колики, сега аз ще се наливам с него, барем отиде нещо през млякото.

Големият яко го затресе ревността. Чак сега се осъзна, ама се справяме, де. След 15 ще ходи пак на гости по бабите и дядовците в София, ще види и тамошната детска градина, че след два месеца пак ще се преселваме.

Моите големите мъжове отидоха да карат шейната, аз едва приспах малкия мъж и сега го вардя, че от 4-5 дни само реве и се превива. Ама аз съм за убиване, щото в лактогонния чай сложих сминдух. Ще си уморя детето за едното чудо. От днес ще се прочистваме от тази гадост.

# 48
Кудку, тия работи с коликите не ги разбирам, ама искрено ти съчувствам.
Аз оня ден взех едни хомеопатични капки против хрема, демек капки за нос. И ги слагам на малката (беше с ужасна хрема), а тя пищи та се дере. Бре, викам, нещо се лигави, щото не е от най-ревливите, носи на болка. Обаче, то милото плаче та се къса и аз престанах да и ги капя. И след два дни съвсем случайно се заглеждам по шишенцето и виждам надписа "перорални капки". И съдържат спирт. Мале, щял да се свлека на място. Капала съм в раздразненото носле тоя спирт. Ама изобщо не съм си и помисляла, че може да са за през устата......

# 49
Sislie,за хрема всички около мен ползват СИНАБСИН,това е нещо хомеопатично но на другият ден вече нямало сополи.Лично ние не сме го ползвали.От както ми казаха за него не ни се е налагало слава богу.Едно блистерче било лев и нещо.Забравих да кажа че са хапченца за смучене
Кудку,съчувствам ви за коликите.Ние ги имахме до 9 мес.Като се сетя за бебешкият период на Алекс ме втриса направо

# 50
  • София
Кудку, що не му даваш нещо на туй дете за тез колики, бре?

За хрема не давам нищо вече, само стеримар с пантенол - за прочистване и успокояване на лигавицата. Омръзна ми да капя капки, които не правят нищо друго, освен да изсушават лигавицата.

Аз да кажа, че все пак с едно дете май е по-лесно, отколкото с две  Mr. Green - това на базата на опит от 3 дена  Mr. Green Mr. Green

# 51
Моля, моля  Naughty извиних се ....

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=468705.msg14066214#msg14066214

даже лично на бабата на Чингиз хан

# 52

Аз да кажа, че все пак с едно дете май е по-лесно, отколкото с две  Mr. Green - това на базата на опит от 3 дена  Mr. Green Mr. Green

hahaha
Аз с две не ходя вече никъде (само в краен случай), че после smile3511
Нищо , че не са дребни.

пък едната от доста време и с въже не мога да я накарам да ходи с мен, така , че вече нямам тоя проблем Wink

# 53
"добре, че не вярвам в теорията за унаследяването на лошите неща, иначе щеше да ми се скъса сърцето как някои от децата на списващите тук могат да наследят синдрома на квадратната дървена глава."-това е цитат на Мата от другата тема.С него направо ми взе ума smile3501 newsm51 newsm20

# 54
Понеже се стигна в другата тема за въпроса кой казвал и кой - не, в 21 век на осиновеното си дете , че е така....
И за причините....Да, има хора които казват и които не казват. За тези , които не казват(поне които познавам отблизо) не мога да обобщя причините. Самите хора  са едни от най- близките ми. Страхотни са като чувствителност, доброта, интелект. Не съм коментирала причините за неказването, поне не надълго. Но ги уважавам, защото са част от тях. И защото мисля,за всяко нещо си има време за всеки конкретен човек. Иначе трябва да станекато в соца- партиен секретар свиква партийно събрание и дава партийно поръчение.Не е смешно, такива партийни поръчения навремето са били и от сорта: да се ожениш! hahaha

Та , молбата ми е към Светкавица, моля, дай линк към законовото уреждане (запазване) тайната на осиновяването.
В 21 век.

# 55
http://www.vks.bg/vks_p04_04.htm#РазделVI

Но за съжаление, съгласночл.161от НК спреследва по тъжба на пострадалия
http://www.vks.bg/vks_p04_04.htm#РазделVI

Разбира се, това е лично право на всеки, честно, не мислех че все още хората крият този факт

П.С.Не съм дала линка като хората.Чл.145 ал.ІІ от НК преследва разкриване на тайната на осиновяването, чл.161 от НК регламентира, че прест. се преследва по тъжба на пострадалия

# 56
Благодаря, Светкавица. Hug
Защо за съжаление?
Доколкото разбрах, осиновител или осиновен трябва да  подаде тъжбата?

# 57
За съжаление, защото към този вид дела прокуратурата няма ангажимент / за разлика от така наречените дела " от общ характер"/ А наистина понякога "доброжелатели" нанасят непоправими беди.Не заради разкриване на самата тайна, а заради начина по който го правят.
поради тази причина си мислех, че който е осиновил през 21 век/ и особено след 2003г/ е наясно през колко лица минава съответната информация дори само за факта на осиновяването.Да не говорим за подробностите по социалните доклади.И е огромен риск някой да пази тайната от детето си, след като има опасност то да я научи от недобронамерени хора и по твърде драстичен начин.

# 58
В нашата така наречена западна страна осиновяващите са задьлжени по силата на сьдебното решение да уведомят своевременно детето за произхода му. Пазенето на тайна се смята за действие в ущьрб на детето и е наказуемо.

# 59
Ами вашата страна вие сте си я избрали, да ви наказват , ако не им спазвате законите hahaha

Нашата страна сме си я избрали ние, само че след някой друг живот Laughing

Сигурно тогава сме живели в бяла държава и ни е писнало до смърт  Wink, та сме избрали за сегашния си живот нашата

Общи условия

Активация на акаунт