Унаследяване на характер ли ???

• 12 905
  • 123
  •   1
Отговори
# 105
  • София

deleted

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 16:36 от Чингиз хан

# 106
  • София
deleted

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 16:35 от Чингиз хан

# 107
  И впечатленията са ми, че май аз съм по-интересна от темата за теби още няколко злобарки.newsm78
Ай, сиктир, както се казва - махам се оттук

Това е много, много точно наблюдение. Темата е дьвкана много пьти, но твоята личност внася в нея нечуван колорит. Не си отивай!  newsm45

# 108
  • София
deleted

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 16:35 от Чингиз хан

# 109
... Никой не може да ме убеди, че е един циганин, който носи гените на стотици поколения крадци и готованци, ще заживее нормален живот - това е изключителна рядкост.
...

Ох, това е все едно аз дакажа, че децата на някоя от този форум, която е мислила за развод и самоубийство, също ще изпадат в същите житейски ситуации и също ще стигнат до такива мисли...

# 110
  • София
... Никой не може да ме убеди, че е един циганин, който носи гените на стотици поколения крадци и готованци, ще заживее нормален живот - това е изключителна рядкост.
...

Ох, това е все едно аз дакажа, че децата на някоя от този форум, която е мислила за развод и самоубийство, също ще изпадат в същите житейски ситуации и също ще стигнат до такива мисли...

Не е задължително, разбира се, но и да твърдят, че гена нямал значение и характера едва ли не е нещо чуждо на ДНК данните също е несериозно. Аз още в началото казах, че нрава много въздейства на изграждането на характера, но незнам защо някои хора направо ме разкостиха....След това разбрах, че са с осиновени дечица и вече ми е ясно....Грозничко стана.....А и никой не чете - всеки се вторачва в отделни думи и изрази, които с нещо са засегнали лично него и се започва...Ако просто бях казала без никакви примери, че да, характер или нрав се наследяват, едва ли толкова плюнки щяха да полетят към мен, но....Смешно е да се ловиш за правопис в такъв спор - все едно аз да кажа, че в поста на жената преди мен има грешка - написала е "дакажа" слято, вероятно от бързане или близки клавиши и да твърдя, че е неграмотна - не си спомням аз да нападам някого така в темата, освен когато мен са се опитали да ме обидят.....
Ако съм била груба - моля за извинение всеки, когото съм оскърбила.

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 15:57 от Чингиз хан

# 111
  • София
Фусил, видях, че си забранила мои съобщения в личните си - би ли ми позволила нещо да ти напиша - съвсем различно от темата и заяждането тук?

# 112
Никакъв шанс да си контактувам с човек, който е написал подобно нещо:

Цитат
Никой не може да ме убеди, че е един циганин, който носи гените на стотици поколения крадци и готованци, ще заживее нормален живот - това е изключителна рядкост

Гнус ме е от такива хора, независимо дали имат предвид цигани, китайци, евери, ескимоси или марсианци. Отвращават ме искрено

Ако пиша сега, то е защото смятам, че елементарните, глупавите и първобитните хора, трябва да бъдат вербално "наритвани" и публично да се говори, че подобни тези са отвратителни, нечовешки и признак на най-гнусно и просташко мислене.

До скоро подминавах подобни съждения с искрено презрително мълчание. Край с толерантността към подобна сган. Защото Чингиз хан,  мразените от теб цигани, не са имали твоя шанс да имат нормален дом, да получат образование, да получат адекватно общуване.

За злочестите деца, израстнали без възможност да развият потенциала си - ясно. Ти какво направи с твоя шанс??? Добър човек ли стана? Мислещо и цивилизовано същество ли си? Колко книги прочете, колко достижения на човешката мисъл и цивилизация стигнаха до теб?

Няма да влизам повече в тази тема дори да чета, така че не се хаби да пишеш лично на мен.

# 113
Ганката-радвам се че ти е допаднало мението!Наистина трябва да сме по човечни и да мислим само че те са деца и имат нужда от любов,разбиране и много търпение!

# 114
  • София
Гнус ме е от такива хора, независимо дали имат предвид цигани, китайци, евери, ескимоси или марсианци. Отвращават ме искрено

...елементарните, глупавите и първобитните хора, трябва да бъдат вербално "наритвани" и публично да се говори, че подобни тези са отвратителни, нечовешки и признак на най-гнусно и просташко мислене.

Край с толерантността към подобна сган.

Няма да влизам повече в тази тема дори да чета, така че не се хаби да пишеш лично на мен.

Аз може да поразмисля и да променя мнението си, както и стана, но жлъчката у теб трудно ще се промени.
Не ме познаваш и аз не те познавам - предпочетох вече да не нападам и обиждам човек, когато не познавам освен от няколкото му поста, но явно омразата в теб е водещото начало, когато си ядосана или обидена.
Аз също много се засегнах от подигравките и нападките ти, но помислих защо така е станало.... и сметнах, че темата наистина не може да се разисква така лековато по форумите....
Вероятно си била в подобна ситуация, незнам, вероятно имаш особено и лично отношение към такива дечица, но много злоба си насъбрала - всеки има право на мнение.
Аз лично почти съм осиновила 15-годишно цигане с бебе на една година....
Нямаш право да ме съдиш, само защото съм споделила част от лошото, което съм видяла от доста осиновени хора.
Много добре знам какво им е отнето на подобни деца - коментирахме характери и нрави, а не кой как се интегрира в новото си семейство.
Не съм такава, каквато ме описваш - но приемам изблика ти на ярост със снизхождение, защото явно имаш някаква лична причина да реагираш така.

Обичам децата  много, независимо от произхода им. Къде съм написала, че мразя циганите - в два-три тежки случая в живота ми точно такива са ме подкрепили - много плитко си приела думите ми.
А щом си толкова толерантна към всичко в този свят, защо линчуваш хората, които не мислят като теб и си позволяваш да ги мразиш и обиждаш?
Тежко ми е, че така си определила личността ми, но това си е твое право.
Дали съм направила нещо с живота си и т.н. вече не е твоя грижа - всеки си има собствената битка в живота - каквото съм постигнала, съм постигнала. Може да е малко, но го ценя и му се радвам. Живота ми наистина е чудесен, но не може да караш човек да се чувства виновен за това.
Още веднъж - извини ме, явно много лично съм те обидила и приятна вечер  bouquet
Дали ще четеш или не тук - твой проблем си е. Аз не чакам да получа от теб опрощение на греховете, но определено ще те запомня. Жалко че ще е по този начин.

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 13:59 от Чингиз хан

# 115
Много се изроди тази тема.
Защо я превръщате в бойно поле?

Чингиз хан,ти защо приемаш тази тема толкова навътре?
Да не се намесвам между шамарите,ама в предния си пост аз написах нещо,скоето ти се съгласи 100 процента,но същото след мен написа и танцуващата с вълци,а с нея не си съгласна.Аз в крайна сметка не можах да рабера за теб темперамент и харектер едно и също нещо ли са?Току виж се окаже,че говорим за едно и също и всякакви спорове са ненужни.

# 116
  • София
Ох, приемам лично, че въпросната Фусил от втория си пост натам не е спряла да се заяжда с мен, да ме обижда и в същото време не е написала нищо, ама нищичко по темата.
Прочети последния й пост - ми то направо е страшно.
Иначе с Танцуващата с вълци аз си се разбрах - нещо не съм схванала веднага в поста й.....
Просто нямам думи колко ми е обидно това, което е написала Фусил - никога не бих си позволила да обиждам така някой, когото изобщо не познавам.....

# 117
Ето, това е интересно. Разкажи, моля ти се, как почти си ги осиновила - майката, бебето, или и двете? Сериозно, за какво става дума?

# 118
  • София
Ето, това е интересно. Разкажи, моля ти се, как почти си ги осиновила - майката, бебето, или и двете? Сериозно, за какво става дума?

Запознахме се навън, съвсем случайно...Тя се зарадва на малкото ми момченце и ми направи впечатление, че не се залепи за мен веднага да проси пари....Аз пък и дадох....Всеки път като се видехме след това, никога не си е отворила устата да иска нещо....Давах и пари, дрехи, бебето беше в болница и там помагах каквото мога....
Не мога да я осиновя в буквалния смисъл....Причините няма да ги коментирам, но не е защото е циганка....
Възхитих се на това дете, на 15 години, как се грижи за детенцето си, винаги е с него, никога не ме е излъгала за нищо....
Ако с мъжа ми имаме 10 лв 5 даваме на нея.....
Тя е изоставена....Живее във фургон - по цели нощи я мисля.....Много ми е жал....
Просто това е историята - старая се, толкова мога да й дам....Думата осиновила я използвах символично.....

На друго дете на 18 години от съседния социален дом, помогнахме за абитуриенски бал, оперирахме краката му, защото беше почти сакат, пак пари, дрехи....

Не искам да се хваля, но представи си колко ми е криво от разни твърдения за мен.....и аз се защитавам, това е....

Последна редакция: сб, 06 фев 2010, 23:03 от Чингиз хан

# 119
Добре де, защитавай се, щом трябва, но не те разбирам. Ако наистина си убедена, че от циганин само потомствен крадец става, тогава какво е това момиче? Изключение? А детето му? Има ли шанс за нормален живот?
За осиновяването няма да коментирам, защото значи нещо друго. Нещо неизмерно по-голямо от даване на 5, 500 или 50 000 лева на когото и да е. Просто това, което пишеш, е крайно и невярно.
Затова дразни. Не те познавам, не знам къде живееш, но помисли: и ти не знаеш дали аз не съм циганка. Как да се чувствам, когато прочета, че има хора, уверени, само на основата на произхода ми, че не съм способна на нормален живот?
Аз и Фуси лично не познавам, но напълно я разбирам. Но аз пък вярвам в просветата и се старая да изведа хората от техните заблуди.
Сега по темата: всеки, който твърди, че каквито и да било етнически характеристики на една личност са свързани с определени черти на характера и определено поведение, е чиста проба расист. Точка. Докато не снемеш това твърдение, хората имат право да те наричат така, а ти ако искаш се обиждай.
Вероятно не го съзнаваш, вероятно си с добро сърце и вероятно дори действаш в противоречие с пропагандираните от тебе принципи. Замисли си тогава дали и защо вярваш в тези неща?
Защото с наука те нямат нищо общо.

Впрочем: предаването, което стана повод за темата, е расистко и ме кара да се срамувам, че се излъчва по бьлгарски телевизионен канал.

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 11:56 от маймуна

Общи условия

Активация на акаунт