Унаследяване на характер ли ???

• 12 577
  • 123
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Не съм расист....Расизъм е по-скоро омразата и нетърпимостта към една раса, а не моите разсъждения....Чак сега разбирам какво толкова е разбунило духовете....
Казах циганин, защото домовете са пълни най-вече с ромчета - не съм вложила нищо конкретно в расата....
Никъде не съм споменала, че тези хора не трябва да бъдат осиновявани или че който осинови се обрича да гледа ненормално дете, от което нищо няма да стане....Ставаше въпрос за конкретния случай....
И въпроса не беше да изтъкна какво на кого съм дала, а да покажа, че въпреки убедеността си, че характера в голяма степен се наследява, аз бих осиновила такова дете / имам предвид примерите с моите познати роми/ . Мнението ми няма нищо общо с етносите.
А Фуси не каза нищо съществено, освен да ме нарича неграмотна, сган, и т.н. което не й прави чест, и няма никакво право да ме обижда публично  - аз никъде лично нея  не обидих...

Признавам, че не трябваше да употребявам думата "циганин" - прозвучало е като расистко изказване. И до тук.
Мисля, че достатъчно се изяснявах и извинявах.

Лека нощ и ти благодаря,че се държиш човешки, въпреки че съм проста, неграмотна, сган, наритана вербално, линчувана, отритната и незаслужаваща да живея.
  bouquet

Последна редакция: нд, 07 фев 2010, 14:08 от Чингиз хан

# 121
Не вярвам в такова нещо, като наследяване на характер. Той се формира от среда, възпитание...

# 122
И за мен това " наследяване на характер " са си откровени глупости и според мен Карбовски се държа с момчето доста грубо и арогантно. Приемният му баща ми се стори жесток и студен човек, никаква топлина нито за секунда не видях в израза, или думите му, имам чувството, че са го взели повече за престиж, защото в едно семейство трябва да има дете, отколкото защото са го искали. Като мъжете, които купуват цветя само за 8 март, или друг празник, понеже всички го правят.

# 123
Унаследява се темперамент. Характерът се и възпитава.
Абсолютно!

Общи условия

Активация на акаунт