Ако дискова херния имаш ти, на купон с нас бъди! - 6

• 271 008
  • 744
  •   1
Отговори
# 540
Здравей Тишо!Мерси много за отговора!Добре ,че ме подсети за милгамата.Напоследък пробвах със Загорка запрочистване набъбреците,ама прасецо си се дръви и те така.Напоследния контролен си изкарах както Софсан ни съветва ЕМГ,пък като изпратим абитуриента този месец живи и здрави до септември дано успея да отскоча до Поморие!Сега чакам да ми преведат болничния от НОИ. ЧАО и лек ден! Laughing

За бъбреците Хисарска минерална, а не Загорка  Joy
Лек ден и на теб!

# 541
Здравей Тишо!Мерси много за отговора!Добре ,че ме подсети за милгамата.Напоследък пробвах със Загорка запрочистване набъбреците,ама прасецо си се дръви и те така.Напоследния контролен си изкарах както Софсан ни съветва ЕМГ,пък като изпратим абитуриента този месец живи и здрави до септември дано успея да отскоча до Поморие!Сега чакам да ми преведат болничния от НОИ. ЧАО и лек ден! Laughing

За бъбреците Хисарска минерална, а не Загорка  Joy
Лек ден и на теб!

Пепи като се прибере от Баня ще ви разкаже за "Дзън изкуството"  beer. Нали е създадено в Ст. Загора!!!

# 542
Привет на всички  Hug Реших да намина да видя какво става тук ,че не съм влизала от много време .
И веднага попадам на Speedy1 , който си лекува бъбреците със ЗАгорка Simple Smile Приятелю , пий си минералната вода ( не пий Девин ,че е силно минерализирана , а менкай Горна Баня с Хисар ). Загорката , поне за мен не е хубава бира ,защото гърците й слагат спирт ( заради това ме боли стомах после , а това предполага и че не е много добра за бъбреци ) . Аз съм почитател на бирата и виното , затова мисля ,че знам какво говоря .Пий по - лека бира - това са моите съвети , които ако искаш , спазвай . За бъбреци чай от липа , от листа от къпина и т.н - питай в някоя билкова аптека .
Аз днес съм на масаж , точно заради изтръпването напоследък ( предполагам ,че се дължи на климатичните промени и пренатоварването ми в къщи с чистенето ) .

# 543
Nuri_L5_S1 , на мен колана ми помага много , особено , когато  пътувам повече от два часа . Махна ли го и не се чувствам много добре ( съвет от моята приятелка , завеждаща на отделение физиотерапия и рехабилитация ) . С колан се катеря из планините , но все пак е важно човек да се чувства комфортно . Има хора , които не им е добре с колан .
Екстензии се начначават индивидуално , според състоянието на пациента . На моя кум му баха назначили такива ( сухи ) в П.Баня , а на мен - не .
Колкото до лечението и поддръжката на дисковата херния ( щото ние сме като колите - искаме перманентна поддръжка ) правилата са : упражнения , при болки - на кой каквото му помага и то предимно НСПВС ( лично аз си добавям и Милгамма и Темпалгин + МИдокалм ) , а при по -затеганато положение вече идва тежката артилерия кортикостероидите , които се пият ( или бодат ) само 5 дена .  Жалко ,че при криза много малко лекари изписват системите с Манитол и забелязвам тенденция пациентите да се оставят на лечение в къщи , а не да ги приемат в отделение . Аз си пусках в системата Би-Профенид , имах и изписан Фурантрил , но не го слагах .

# 544

За бъбреците Хисарска минерална, а не Загорка  Joy
Лек ден и на теб!

Пепи като се прибере от Баня ще ви разкаже за "Дзън изкуството"  beer. Нали е създадено в Ст. Загора!!!

Чакам я с нетърпение  smile3508 , но  накрая май ще отида  аз   newsm37

Привет на всички  Hug Реших да намина да видя какво става тук ,че не съм влизала от много време .
И веднага попадам на Speedy1 , който си лекува бъбреците със ЗАгорка Simple Smile Приятелю , пий си минералната вода ( не пий Девин ,че е силно минерализирана , а менкай Горна Баня с Хисар ). Загорката , поне за мен не е хубава бира ,защото гърците й слагат спирт ( заради това ме боли стомах после , а това предполага и че не е много добра за бъбреци ) . Аз съм почитател на бирата и виното , затова мисля ,че знам какво говоря .Пий по - лека бира - това са моите съвети , които ако искаш , спазвай . За бъбреци чай от липа , от листа от къпина и т.н - питай в някоя билкова аптека .
Аз днес съм на масаж , точно заради изтръпването напоследък ( предполагам ,че се дължи на климатичните промени и пренатоварването ми в къщи с чистенето ) .

Аре де, от кога те чакаме   Hug

# 545
Здравей, patlajanko!
Днес точно за това си говорехме с нея този професор и операции му.
Ще ти изпратя на лични адреса й.

Ще я поразпитам и аз. Мерси за ЛС-то. Simple Smile

# 546
  • в белята
Здравейте на всички,
Миналата седмица поставиха диагнозата дискова херния на мъжа ми и сега се чудим какво да правим.Имам няколко въпросчета ,защото немога да насмогна на четеното на темата ( все ак съм с две деца ,едното на три годинки ,а другото новородено ) , така че несе сърдете ,ако хилидя пъти сте отговаряли на тези въпроси. Praynig Praynig Praynig
Освен един куп хапчета ,дето му изписаха ни препоръчаха да направим дисколиза.Та исках да попитам това не е ОПЕРАЦИЯТА ,която е крайния вариянт за лечението на ДХ нали?Питам това защото съпруга ми си беше сам по кабинетите и после само ми каза каква диагноза са му поставили и какво са му предложили.
Второ тези инжекциии за които говорите ,те само от специалист се поставят или може и всяка медицинска сестра?(много съм бърза вече се обадих на една приятелка и й поръчах да ги купи  Crazy Crazy Crazy)
И трето бихте ли ми дали някакви координати на хора ,които работят с тоя Лазер и да ми разясните малко неговото действие.( естествено на ЛС зада не става реклама)
А сетих се и нещо друго да питам ,какъв колан да си купи ,някаква марка или нещо по специално ,което да гледам?
Предварително благодаря за отговорите. Hug Hug Hug

# 547
Здравей , bubalanak ! Къде е хернията на мъжа ти ( на кое ниво )?
Какви хапчета му изписаха ? Правихте ли ЯМР ( или поне Скенер ) ?
Тия инжекции са хомеопатични ( ако става въпрос за Дискус композитум ) , които се водят безбидни , но все пак не е лошо да се консултираш ( или поне прочети листовката за противопоказания ) .Инжекциите може и ти да ги слагаш ,но само ако знаеш къде ( ако биеш в бута на неправилно място има опасност от засягане на седалишния нерв ) . Другите инжекции ( с нестероидните болкоуспокояващи или кортикостероидите вече си имат противопоказания ) . Лично аз ( писах по - напред ) бих му пуснала пет дена Манитол и венозен кортикостероид , пуснат в системата , но не съм аз лекуващия лекар Simple Smile
Ако става въпрос за първа криза при мъжа ти , рано е за каквито и да било интервенции - дисколиза и прочие .
Аз съм с колан на "Ortotech "  и съм доволна - с четири пластини е . Струваше 68 лева . Има и други видове , но не може цената да е под 60 лева ( една приятелка е с колан за 105 лева  ) . Има колани с по три пластини и с по шест , но три са малко , шест са много .С шест чувството е  , че си в желязна тръба ( така го усетих аз ) и не е добре за мускулатурата . коланите се продават в специализирани магазини , отивате , мерите и съпруга ти казва как му е по - добре . Засега колкото и да му се иска ( не знам каква му е работата ) е добре да не вдига тежко . Ако работи седнал да редува седене с ходене , а ако може и да прилегне някъде ще е още по-  добре ( аз за щастие мога Simple Smile
Това е засега .Ако имаш още да питаш , питай .

# 548
Здравейте на всички,
Миналата седмица поставиха диагнозата дискова херния на мъжа ми и сега се чудим какво да правим.Имам няколко въпросчета ,защото немога да насмогна на четеното на темата ( все ак съм с две деца ,едното на три годинки ,а другото новородено ) , така че несе сърдете ,ако хилидя пъти сте отговаряли на тези въпроси. Praynig Praynig Praynig
Освен един куп хапчета ,дето му изписаха ни препоръчаха да направим дисколиза.Та исках да попитам това не е ОПЕРАЦИЯТА ,която е крайния вариянт за лечението на ДХ нали?Питам това защото съпруга ми си беше сам по кабинетите и после само ми каза каква диагноза са му поставили и какво са му предложили.
Второ тези инжекциии за които говорите ,те само от специалист се поставят или може и всяка медицинска сестра?(много съм бърза вече се обадих на една приятелка и й поръчах да ги купи  Crazy Crazy Crazy)
И трето бихте ли ми дали някакви координати на хора ,които работят с тоя Лазер и да ми разясните малко неговото действие.( естествено на ЛС зада не става реклама)
А сетих се и нещо друго да питам ,какъв колан да си купи ,някаква марка или нещо по специално ,което да гледам?
Предварително благодаря за отговорите. Hug Hug Hug

Здравей  Hug
Не е операцията която е крайният вариант, но от тук присъстващите май никой не си я правил  newsm78
Какво му състоянието на мъжа ти? Според мен е рано да се говори за каквато  и да е интервенция на диска.
Хапчета са нещо стандартно при нас  учудвам се, че няма и нжекции, което е по добрия вариант.
Много добре си направила че си побързала да ги поръчаш те ще му помогнат  Peace Всеки може да ги поставя поставят се мускулно, ако исакаш мога да ти дам кординати на лекаря които ми ги предписа да си говорите с него лично за вашият случай  Peace
Колан ползвах THUASNE Френски, едни от най добрите са, но не разчитай на него да реши проблема.
Замислете се  и за санаториум.
Сега ще ти пратя ЛС Wink

# 549
  • София

За екстензиите има най различни виждания и по скоро, че влияят доре и лошо;-). Моята логика и мислене ме свеждаше до първото. Според менеедин изкочил от мястото си диск и 10 дена да не излезеш от тая лечебна вода в еди кой си санаториум трудно би помогнал, да не кажа никак.

Ами и аз екстензиите ги считам за щуротия пълна. И на мен лично никакви масажи и лекарства не ми свършиха работа, накрая като се спука един и същи диск втори път и изтече целия...кво да го резорбира...то беше огромно, последната седмица не можех да ходя повече от 20 метра. В началото работеха НСПВС, ама после вече и дексаметазона не работеше.  Иначе той си има отбъбващ ефект и ако е по-малко притискането върши работа, поне според хората. Ама си имам още един диск с херния, малка, та да не дава Господ ако закъсам ще пробвам вероятно тия инжекции дето Тишо разправя за тях. Само че ако е голяма херния, ако не "се свие", , тя и да се калцира пак си е седнала върху нерва...затова продължавам да си мисля, че не съм сбъркала с операцията.

# 550
  • в белята
Благодаря за бързите отговори. Hug Hug Hug
Дисковата херния е на C-1 L-5 ,но нищо неми говори това освен ,че е ниско долу. newsm78 newsm78 newsm78Той се оплаква от болки от много отдавна ,но чак преди две три седмици имаше криза ри която му се схвана крака отзад и трябваше да му правя масажи ,та да го отпусне малко.Това и беше повода да иде на лекар.Наравиха му скенер в Горна Баня.Сега пие Дексофен и Милгама.
Решихме да я направи тая дисколиза и после ще пиша отзиви.И коланче ще купим.
Ей сетих се да питам още нещо...........какъв матрак да си вземем за спалнята ,че този който имаме сега е многооооооооооооо мек,нали трябва да се спи на твърдо newsm78 newsm78 newsm78 А какви витамини пиете,някакви по специални или които и да е по аптеките?
Сега като започнах да чета по сериозно темата ,се замислих дали и аз не съм се сдобила с тая екстра преди три години като родих дъщеря ми и ми направиха епидурална упойка............ newsm78 newsm78 newsm78

Последна редакция: чт, 13 май 2010, 22:03 от bubalanak

# 551
Благодаря за бързите отговори. Hug Hug Hug
Дисковата херния е на C-1 L-5 ,но нищо неми говори това освен ,че е ниско долу. newsm78 newsm78 newsm78Той се оплаква от болки от много отдавна ,но чак преди две три седмици имаше криза ри която му се схвана крака отзад и трябваше да му правя масажи ,та да го отпусне малко.Това и беше повода да иде на лекар.Наравиха му скенер в Горна Баня.Сега пие Дексофен и Милгама.
Решихме да я направи тая дисколиза и после ще пиша отзиви.И коланче ще купим.
Ей сетих се да питам още нещо...........какъв матрак да си вземем за спалнята ,че този който имаме сега е многооооооооооооо мек,нали трябва да се спи на твърдо newsm78 newsm78 newsm78 А какви витамини пиете,някакви по специални или които и да е по аптеките?
Сега като започнах да чета по сериозно темата ,се замислих дали и аз не съм се сдобила с тая екстра преди три години като родих дъщеря ми и ми направиха епидурална упойка............ newsm78 newsm78 newsm78

Моето мнение е, че избързвате, но щом сте решили, после поне ще имаме и мнение за дисколизата Peace
Матрака и на мен ми е проблем, и аз се чудя същото нещо, за сега ми казаха за Дормео ортопедик, че вършел работа, но като гледам сайта на Дормео, той е най евтиния дали по скъпите не са по хубави? някой да каже ако има такъв?  Thinking
Кмплекс витамини от група Б, за нас е Милгамата това е достатачно, има и други неща които са полезни да се пият, глюкозамин и т.н.
Упойката не се прави в диска, което означва че няма как да е от нея, обаче жените по време на бременността губят много от съставките които правят диска еластичен (глюкозамин и др.) и от това им започват проблемите с кръста, а това е масово явление. Аз много пъти съм се чудил защо лекарите пренебрегват този факт, и не предписват хранителни добавки през този период  newsm78 както например фолиевата киселина.
Другото което помага да се докараш  до това състояние е грижите покрай бебето постоянно сте наведни, и естествено повишаването на теглото по време на бременността  Sad
Само да отбележа, че и моята жена след като роди се сдоби с ДХ  ooooh!

Ами и аз екстензиите ги считам за щуротия пълна. И на мен лично никакви масажи и лекарства не ми свършиха работа, накрая като се спука един и същи диск втори път и изтече целия...кво да го резорбира...то беше огромно, последната седмица не можех да ходя повече от 20 метра. В началото работеха НСПВС, ама после вече и дексаметазона не работеше.  Иначе той си има отбъбващ ефект и ако е по-малко притискането върши работа, поне според хората. Ама си имам още един диск с херния, малка, та да не дава Господ ако закъсам ще пробвам вероятно тия инжекции дето Тишо разправя за тях. Само че ако е голяма херния, ако не "се свие", , тя и да се калцира пак си е седнала върху нерва...затова продължавам да си мисля, че не съм сбъркала с операцията.

Мен те ме отърваха от операция, при колкото лекари съм ходил всичките искаха да ме оперират, дори и на скенера когато отидох за резултатът, излезе лекарката която ме снимиа и ми каза да отивам при неврохирург  #2gunfire

# 552
Матрака и на мен ми е проблем, и аз се чудя същото нещо, за сега ми казаха за Дормео ортопедик, че вършел работа, но като гледам сайта на Дормео, той е най евтиния дали по скъпите не са по хубави? някой да каже ако има такъв?  Thinking
Нашият матрак не е на Дормео (тези... Crossing Arms няма да споменавам колко са зле в тази фирма), но пак е пенолатексов. Дебел е 17 см. А повечето матраци, които се предлагат, се твърди, че са по 18-20, а всъщност са доста по-тънки! Купихме преди това Магнифлекс, но се оказа, че е 12 см и мирише ужасно. Добре, че бях объркала размера, та го продадохме.
От две години сме с него и съм много доволна. Не е мек, не е и прекалено твърд, за да те болят месата. Ние сме си тежички и двамата, но ни е добре с него. Ако след време мога да си позволя подматрачна рамка от тези на плочките, от които всяка се мести под тялото и все едно си на водно легло, ще е добре.
С две дума - доволни сме! Особено аз. Матракът е този.

# 553
Матрака и на мен ми е проблем, и аз се чудя същото нещо, за сега ми казаха за Дормео ортопедик, че вършел работа, но като гледам сайта на Дормео, той е най евтиния дали по скъпите не са по хубави? някой да каже ако има такъв?  Thinking
Нашият матрак не е на Дормео (тези... Crossing Arms няма да споменавам колко са зле в тази фирма), но пак е пенолатексов. Дебел е 17 см. А повечето матраци, които се предлагат, се твърди, че са по 18-20, а всъщност са доста по-тънки! Купихме преди това Магнифлекс, но се оказа, че е 12 см и мирише ужасно. Добре, че бях объркала размера, та го продадохме.
От две години сме с него и съм много доволна. Не е мек, не е и прекалено твърд, за да те болят месата. Ние сме си тежички и двамата, но ни е добре с него. Ако след време мога да си позволя подматрачна рамка от тези на плочките, от които всяка се мести под тялото и все едно си на водно легло, ще е добре.
С две дума - доволни сме! Особено аз. Матракът е този.

Много благодаря  Hug

# 554

Не слушай Тишо, от мен съвет - никаква Хисарска, редувай Загорка с Бекс! А Поморие си е супер, дано се уредиш! А на абитуриента много късмет в живота!

Общи условия

Активация на акаунт