Бременност; Бременни - Бързи въпроси и отговори - 6

• 55 474
  • 738
  •   1
Отговори
# 570
  • Бургас
Момичета,всичко е много индивидуално и зависи само и единстевно от количеството отделено чхг,а то се отделя различно при всяка бременна.

# 571
Момичета,само един въпрос без да задълбаваме.При първата ми бременност тапата ми беше леко розовееща слуз.Днес ми изтече малко жълтеникав секрет,не слузест/или може би евридейката го е поела не разбрах/ newsm78Някоя от вас имала ли е по-жълтеникава тапа?Като звънях на доктора каза да не слагам евридейка защото много поемала,а салфетка или лигнин,за да видим какво ще стане.Той се усъмни по-скоро за води!?

И аз бих казала, че са води. От тапата трябва да остане слуз, която никаква превръзка не може да поеме.

# 572
  • Близо до морето (200 м)
Момичета, днес тотално се обърках  ooooh!И, понеже съм от тези, които много се крият... излиза, че само вас мога да питам Rolling Eyes
Първият ден на последната ми менструация беше 08 февруари 2010 г. Цикълът ми е около 31-33 дни. Овулацията не я знам кога ми е  Embarassed Смятах аз, струвах, и ми излезе следната линейка: Термин - 19 ноември.

Днес реших, че така или иначе утре влизам в 8-ма седмица Whistling, ще ида да видя да не би да има сърдечна дейност вече... Отивам, гледа АГ-то с вагинален ехограф, и ми казва: имаш сакче в матката, след две седмици ела пак да те видя на коремен ехограф... Даде снимка, а там гледам, пише: 9,5 мм (уж добре, като в линейката Thinking), а по-нататък пише: 4 w 6 d и най-накрая, че  03.12 ми е термина.

Според вас, кога ми е термина и в коя седмица съм бременна?

# 573
  • София
Ето http://www.ivf.no-meat.org/wp-content/uploads/2009/07/calendar.swf един календар. Но по него се изчислява при "стандартен" сикъл, т.е. на 28 дена.

# 574
Сметките за линийката са верни, ако си посочила 32 дни цикъл и дължина на лутеалната фаза 14 дни. Но тъй като сама не знаеш дали си овулирала тогава, не е много точна сметката. Тази лента е по термин, който с калкулатора на сайта излиза както си го сметнала - 19 ноември.
По тази сметка и лента си в 7-ма седмица, т.е. 6 навършени + 6 дни. Утре навършваш 7. В други ден започваш 8-мата.

А ето ти една по дата на последна менструация.

Според нея си вече в 8-ма седмица = 7 навършени + 3 дни. Но тази сметка е по-точна от горната даже.

Не знам лекарят как е сметнал, че си толкова назад, най-вероятно някаква грешка има. Ако няма, то тогава ти и той изчислявате по различни методи. Попитай го другия път.
Според мен е излишно да се вглъбяваш. Избираш си един метод и смяташ по него. Термините са условни и повечето бебета се раждат преди термин именно заради такива дребни сметки.

Тук са обясненията към календара, който ти е пуснала АнМари.

# 575
  • Близо до морето (200 м)
Благодаря за изчерпателния отговор  Hug
Не знам какво да мисля...
Като чета в отчетните, в тези седмици се вижда сърдечна дейност (да не говорим, за линейките с 28 дни МЦ ooooh!) с коремен ехограф, пък при мен  Tired
Явно нещо не е наред Cry, дано не съм права...

# 576
Здравейте! Не знам дали пиша в правилния раздел, но искам да ви питам нещо тъй като съм много притеснена. На 18 години съм и с приятеля ми правим секс без презерватив. До сега не сме имали проблеми, всичко е било точно. Този месец обаче цикълът ми закъснява, с един само е, но се притеснявам. До сега винаги ми е идвало точно или на 27мия ден. Какви могат да бъдат причините за това закъснение? Приятелят ми ме уверява, че не се е случило нищо и ще ми дойде, но аз се притеснявам. Започнах от няколко дена насам да правя усилено коремни преси. Дали би могло да е от това, защото съм чувала, че при физически натоварвания цикълът закъснява. Благодаря ви предварително. Simple Smile

# 577
  • в Кошера
Здравейте! Не знам дали пиша в правилния раздел, но искам да ви питам нещо тъй като съм много притеснена. На 18 години съм и с приятеля ми правим секс без презерватив. До сега не сме имали проблеми, всичко е било точно. Този месец обаче цикълът ми закъснява, с един само е, но се притеснявам. До сега винаги ми е идвало точно или на 27мия ден. Какви могат да бъдат причините за това закъснение? Приятелят ми ме уверява, че не се е случило нищо и ще ми дойде, но аз се притеснявам. Започнах от няколко дена насам да правя усилено коремни преси. Дали би могло да е от това, защото съм чувала, че при физически натоварвания цикълът закъснява. Благодаря ви предварително. Simple Smile

Би могло да ти закъснява от много неща - промяна на времето, стрес, хормонални смущения, физически натоварвания....не е непременно бременност, НО не може и да се изключи като опция, щом практикувате прекъснат секс доколкото разбирам....Изчакай няколко дни, ако не ти дойде си направи тест, засега не се тревожи излишно  Wink

# 578
Тъкмо щях да напиша същото.Tyra е достатъчно точна в отговора.Наистина не бързай с притесненията и НЕ прави глупости,които евентуално ще чуеш от тук и там.Има си лекари,ако нещо се наложи  да се прави/дано не се налага/За по-нататък влез в Гугълчето и кликни на контрацепция . Подсигури сама,щом не ползвате "гумички".Има глобулки вагинални,кремчета и т.н.

# 579
Ами всъщност ние не прекъсваме половия акт непосредствено преди еякулацията, а преди изобщо да се стига до нея. Не че пак няма опасност де.. Но приятелят ми ме уверява, че е сигурен, а до сега никога не ме е лъгал за такива неща, имали сме и други ситуации, които съм подлагала под съмнение, но той е бил прав. Просто ми е притеснено тъй като до сега от 2 години не ми е закъснявало. Благодаря за отговорите! Simple Smile

# 580
Здравейте мами,бих искала да попитам опасно ли е ниското кръвно по време на бременност или е нормално,аз по принцип съм с 80 на 120,но откакто съм бременна съм с много ниско.
Желая ви спокоен ден.

Един доктор беше препоръчал айрянче със сол. Аз сутрин изпивам по едно малко кафе, много добре ми се отразява. Същевременно пия достатъчно вода, защото е важно и да си хидратирана.

# 581
  • Варна
Ами всъщност ние не прекъсваме половия акт непосредствено преди еякулацията, а преди изобщо да се стига до нея. Не че пак няма опасност де.. Но приятелят ми ме уверява, че е сигурен, а до сега никога не ме е лъгал за такива неща, имали сме и други ситуации, които съм подлагала под съмнение, но той е бил прав. Просто ми е притеснено тъй като до сега от 2 години не ми е закъснявало. Благодаря за отговорите! Simple Smile

Понякога в "смазката" по време на полов акт също има наличие на сперматозоиди, така че дори липсата на еякулация не е гаранция. Peace

# 582
Това за смазката го знам, но никога не се е явявало проблем. Може би просто е от промяната на климата или нещо такова. Ще чакам.

# 583
рига, как са нещата при теб...

# 584
Едвам вървя,мила! ooooh!Пуфтя като парен локомотив,имам чувството,че ще ми се пръсне кожата на корема на моменти,яко ме ръга в ребрата и ниско долу.Това долу е най-гадно,наболява.Ти как си?

Общи условия

Активация на акаунт