Сънувате ли починали ваши близки? - 2

• 163 104
  • 721
  •   1
Отговори
# 450
Здравейте..
майка ми почина преди 8 месеца, на 52 години. Напоследък ми липсва много. От два дни си мисля много за нея и плача.....сякаш исках да мога да я прегърна.
И............снощи я сънувах. Странно. Дойде в двора на къщата, върви и мълчи, подгърбена беше....Помолих я да ме прегърне. Не си спомням добре дали ме прегърна или просто се спря за да я прегърна аз. Но почувствах НЕВЕРОЯТНО облекчение. Събудих се. Сякаш се бях разтъжила. Чувствам че ми е...олекнало, едно такова странно.
И сега видях в съновника че пише, че ако мъртвец те прегърне, ще те вземе при себе си:(
Настроението ми се обърна на 360 %.
Вие какво мислите? Прегръщали ли се някого на сън? Наистина ли ме очаква нещо много лошо?

Съжалявам за загубата ти!  Sad Знам какво е. Аз също загубих майка си, преди малко повече от година. Какво ли не бих дала за усещането да ме прегърне, няма значение какво ще ми се случва след това.

# 451
Здравейте и от мен, съвсем случайно попаднах на този форум или по добре е да кажа че няма случайни неща, явно така е трябвало, за да си изясня някои неясни за мен неща. Съболезнования на всички ви за загубата на близките, много е тежко и винаги е безкрайна мъка без значение на каква възраст са.
Моят тати си отиде преди почти 15 години, сънувала съм го само няколко пъти и то в началото, последният ми сън беше преди около 7-8 години, беше, че татко ми е възкръснал, върна се при нас от онзи свят, през цялото време в съня ми ме беше страх да не се разболее пак и да не си отиде за винаги /баща ми беше раково болен и полежа доста/, постоянно стоях около него и го наблюдавах да не се разболее отново, но той си беше здрав, намери си работа, само че всеки от нас и татко и мама и аз, се чуствахме някак гузни, за това че все пак е минало доста време от смъртта му, а се е върнал в живота ни и до известна степен така ни се объркват представите за живот и смърт, хем се радвахме че сме заедно, хем се чуствахме виновни, много странно беше усещането. Та от тогава не съм го сънувала повече, обаче ако искате ми вярвайте преди около година по телевизията даваха някакво предаване от типа "посетете еди коя си страна и вижте забележителностите", та в това предаване видях момченце, което досущ приличаше на една детска снимка на татко ми, тогава не му отдадох значение, просто си помислих, че наистина има двойници по света, обаче тези няколко дни докато ви четях изведнъж просто ми просветна, че можепросто татко ми да се е преродил, за това да не го сънувам от тогава, макар, че всички пишете за живот на душите в друго измерение, а и в православното християнство няма прераждане, мислите ли че е възможно или наистина просто си имаме двойници.

П.П. Ако искате, ще ви разкажа, какво е казвал тати на майка ми преди да почине, боя се да не спамя темата, та за това.

# 452
cherry_spa, разкажи, моля. Темата е СЪНУВАТЕ ли, но в нея всеки търси отговори. Сънищата са само един от начините да ги получим. Всички други начини са също интересни.

# 453
Добро Утро,

Искам да споделя и аз моят сън от тази нощ - събудих се с ужасно чувство - та така - Сънувах, някаква жена, която е  приятелка на починалият ми баща, тя знаех че е гаднярка и в един момент баща ми се явява и ни казва, че нещо ако й направим ще ни убие /мен сестра ми и майка ми/ , беше доста заплашителен. По принцип баща ми има 2-ра жена, която наистина е голяма мръсница, но това е друга тема. В тоя сън сънувах и съпругът ми, че се караме и разделяме, заради друга...сънувах и детенце, че трябва някакви изследвания да и се правят / не съм много сигурна какво точно беше/  От няколко дни подред го сънувам в различни сънища, и всеки ден ми е ужасно просто...незнам в края на месеца се навършва 1 година от смъртта му и незнам дали това е повода, но ще се побъркам вече.

Досега не съм ходила на гроба му, дори и на погребението не успях, просто защото 1. Разбрах в деня на погребението, че е починал 2. Бях в 8 месец бременна.

Знам, че нетрябва да се водя по бабините девитини, но ме е страх малко или много - казаха ми, че не трябва докато не сме кръстили малката да правя нищо или поне докато не навърши 1 година

П. С Много дълго стана, незнам дали е точно тук това което споделям, но знам, че има много като мен и ще ме разберете и ще ми дадете все пак някакъв съвет или мнение най малкото

# 454
  • в здрача
Че си имаме двойници съм абсолютно убедена, защото съм се сблъсквала с 2 свои двойнички. От друга страна, аз лично вярвам в прераждането.
А сега по темата. И двамата ми дядовци починаха преди години, но никога не съм ги сънувала. Сънувах прадядо ми. Беше година след като почина. Странно, че 2 седмици преди да почине, в деня когато легнал и спрял да се храни, аз имах кандидат-студентски изпит и сънувах вампири и една отрязана човешка глава. Тогава си помислих, че съня означава, че ще ме скъсат и ще се проваля на изпита. Е, да, ама не -  не се  провалих. Майка ми рови в някакъв съновник и се оказа, че означавало смърт в семейството. И точно 2 седмици след това прадядо почина. А една година след това го сънувах, че виси в дома на родителите ми над дивана. Всъщност се рееше. Баща ми и майка ми не го виждаха. Сънувах го, че е дух и просто стои в ъгъла на хола и наблюдава какво става. Попитах го какво прави тук и той ми отвърна, че мичето го изгонила /така викаше на баба ми, неговата дъщеря/. Стана ми много мъчно. Беше много по-млад и изправен и с дрехи, които не бях виждала да носи. Един ден когато си отидох на село се престраших да питам баба дали е сънувала прадядо и тя каза, че веднъж го е сънувала как почукал на прозореца и и казал - миче, отвори, а тя му отвърнала, че е починал и не може да го пусне. Беше и много мъчно, затова не и казах думите му, а само че съм го сънувала в къщи.      

# 455
Жалко, че няма кой, четейки всичко това, да обобщи. Някой, който се занимава по-сериозно с тази материя. Психоаналитик ли, знам ли...
Има общи неща в сънищата. Например, почти всички разказват,че сънуват починалите по-млади. Това е интересно Самата аз сънувах майка си много млада, дори със зъбите, които имаше тогава и които напълно бях забравила, защото тя им направи по-късно корекции. Не помнех, че когато бях дете имаше разстояние между предните два, за тези хора казват, че са късметлии. Така я сънувах в първия сън след смъртта й - по-млада и със "зъбите на късмета".  Hug
Всички тези съвпадения, които хората разказват - че без да са били на погребението, сънуват мъртвите с дрехите, които са погребани. Бележките и другите неща, за които научават в съня си и се оказва, че наистина съществуват...
Склонна съм да вярвам, че сетивата ни са така изострени от болката и мъката, че получаваме прозрения. Но някои неща не виждам как ще ги измислим. 

# 456
Жалко, че няма кой, четейки всичко това, да обобщи. Някой, който се занимава по-сериозно с тази материя. Психоаналитик ли, знам ли...
Има общи неща в сънищата. Например, почти всички разказват,че сънуват починалите по-млади. Това е интересно Самата аз сънувах майка си много млада,
...
Angel, преди доста години сънувах един сън с една моя прабаба - закара ме в Рая  Grinning  ...
Вече съм го описвала в друга тема, за това ще дам само линк (темата е изключително интересна СБС-състояния близки до смърта):
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=275389.msg6889189#msg6889189
И аз вярвам в прераждането (в същата тема по-нагоре който го интересува има друг сън, който съм разказала), колкото и странно да звучи имам спомени от няколко предходни животи.
Но както и да е! Просто на желанието ти за обобщение исках да напиша, че открих много от отговорите в книгата на Нютон "Пътят на душите". Една приятелка (след като прочете сънищата, които съм споделила в темата за СБС) ми препоръча да гледам филмът "В какво се превръщат мечтите", но така и не можах да си го сваля, та очаквам и там да има някои отговори...

Това са насоките от мен!   Heart Eyes  

# 457
Надявам се това, което е написано, да не стресне някого!!!
Здравейте отново от мен, Ейнджъл, както вече споменах моят татко дълго боледува, в последните дни все е повтарял на майка ми, че трябва нещо да и каже, някаква тайна, но все нещо се случвало, влизал някой и т.н., та няколко дни преди да си отиде и казал да не се тревожи за него, че щял да си тръгне с дядото и нямало да е сам /моят татко имаше страхова невроза, беше го страх много от смъртта и до последно не му казваха от какво е болен макар и да се е досещал сигурно, но това е една мнооого дълга тема на разговор свързана с майчини клетви и т.н./, та  до тати на леглото в болницата имало друг тежко болен човек, който бил в кома, мама като чула и казала на татко дане говори така, че човекът може и да чува и не е приятно, но тати само си притворил очите и казал ти сега не разбираш, след няколко дни в един и същи час бащата на майка ми и моят тати починаха, дядо ми и баба ми били на село и дядо паднал вдвора, баба ми звънна плачейки по телефона и мама тръгна към селото с линейка, около 15 мин по късно се обадиха от болницата, че тати е починал. Това е моята история, която ми дава сили да вярвам, че живота не свършва със смъртта.

# 458
cherry_spa, благодаря,че ни разказа твоята история. Аз не виждам нищо плашещо в нея, напротив.  Hug

# 459
Прегръдка и за теб мила Ейнджъл

# 460
  • София
Здравейте..
майка ми почина преди 8 месеца, на 52 години. Напоследък ми липсва много. От два дни си мисля много за нея и плача.....сякаш исках да мога да я прегърна.
И............снощи я сънувах. Странно. Дойде в двора на къщата, върви и мълчи, подгърбена беше....Помолих я да ме прегърне. Не си спомням добре дали ме прегърна или просто се спря за да я прегърна аз. Но почувствах НЕВЕРОЯТНО облекчение. Събудих се. Сякаш се бях разтъжила. Чувствам че ми е...олекнало, едно такова странно.
И сега видях в съновника че пише, че ако мъртвец те прегърне, ще те вземе при себе си:(
Вие какво мислите? Прегръщали ли се някого на сън? Наистина ли ме очаква нещо много лошо?

Здравей niama_me, и аз загубих моята майка преди 10 месеца. Имала съм сън, в който тя ме прегръща много силно и усещането след съня за мен беше на облекчение и любов. Сънят ми беше отдавна и аз все още съм тук, така че мисля, че не трябва да обръщаш внимание на написаното в съновника, обърни внимание на ТВОИТЕ усещания от съня. Имала си нужда от близост с майка ти и тя е дошла при теб. В това вярвам аз.

А аз все още не мога да сънувам мама, която си отиде преди 10 месеца и половина. Защо ли? Чудя се дали пък не съм се затворила емоционално - чувствам се като пресушена от мъка. А така ми се иска да си поговоря с нея... Как да я повикам, или да не го правя?

# 461
Krissie Hug Моята майка си отиде преди точно три години...И аз се надявах да я сънувам тази нощ Cry Пожелавам ти го!!!!
Чери,благодаря ти!! Помогна ми много...

# 462
Не съм сънувала скоро никой от моите починали близки.

Има твърдения, че в онзи свят, мъртвите приемат образ, който им харесва.
Затова винаги са по-млади, изглеждат свежи и доволни.

# 463
  • София
Krissie Hug Моята майка си отиде преди точно три години...И аз се надявах да я сънувам тази нощ Cry Пожелавам ти го!!!!

Благодаря ти! И аз ти пожелавам да сънуваш майка си винаги, когато имаш нужда! А също да я усещаш на телепатично ниво и в будно състояние!  Hug

# 464
  • София
Здравейте..

Здравей niama_me, и аз загубих моята майка преди 10 месеца. Имала съм сън, в който тя ме прегръща много силно и усещането след съня за мен беше на облекчение и любов. Сънят ми беше отдавна и аз все още съм тук, така че мисля, че не трябва да обръщаш внимание на написаното в съновника, обърни внимание на ТВОИТЕ усещания от съня. Имала си нужда от близост с майка ти и тя е дошла при теб. В това вярвам аз.

А аз все още не мога да сънувам мама, която си отиде преди 10 месеца и половина. Защо ли? Чудя се дали пък не съм се затворила емоционално - чувствам се като пресушена от мъка. А така ми се иска да си поговоря с нея... Как да я повикам, или да не го правя?

Съжалявам за загубата ти, знам какво ти е. Не мога да те посъветвам нищо. Мога да ти кажа само, че аз викам моята майка, когато имам нужда, но аз така чувствам нещата.
Ние имахме много силна връзка с моята майка и не смятам, че не е редно да я викам, имам нужда от нея и тя го знае. Звучи малко налудничаво, но това е начина за мен да изживея раздялата.

Довери се на усещанията си.

Общи условия

Активация на акаунт