Вълкът(мъжът) козината си мени, а нрава- да или не?

• 7 425
  • 67
  •   1
Отговори
# 45
Познавам вълчици , които си сменят козината,стига това да е в техен интерес.Но нрава си - о,не,той им е генетично заложен.Така че нека не обвиняваме само мъжките представители на Canis lupus.Tова,че някои вълчици умират да носят дрехи от животинска кожа не означава че те самите не не си сменят собствените кожи.Ако им е изгодно.

# 46
  • Варна
Добре се държи. Детето даже е много привързано към него. Но то нищо не разбира милото и даже често казва "Мамо, мълчи на тате скоро ще му мине" - и то е свикнало с факта, че когато "господарят" се кара "подчинените" нямат право на мнение.

Това е много, ама много зле. Наистина ли искаш детето ти да има подобни схващания за живота? Мисля, че отдавна е трябвало да си тръгнеш, заедно с него. Дано психиката му не е непоправимо увредена. И сега като крещиш и тръшкаш, може и да си си извоювала друго държание от страна на мъжа ти, ама детето ти какво вижда? Крясъци и истерии. Направо нямам думи.

# 47
Познавам вълчици , които си сменят козината,стига това да е в техен интерес.Но нрава си - о,не,той им е генетично заложен.Така че нека не обвиняваме само мъжките представители на Canis lupus.Tова,че някои вълчици умират да носят дрехи от животинска кожа не означава че те самите не не си сменят собствените кожи.Ако им е изгодно.

Съвсем не по темата, но предполагам, че е било от сърце  Laughing

# 48
Бягай миличка - колкото по-скоро ,толкова по-добре ! Този човек ,няма да се промени никога!  NaughtyБила съм в твоето положение и  го преживях с най - голямата си любов....колко тъпо звучи само , но факт. Мислех точно като теб - въпреки убидите и шамарите ,след няколко часа  пак го смятах за добър и отдавах всичко на характера му. Хиляди обещания, сълзи, цветя, клетви и какво ли не, но се започваше отначало най-много след месец. Нямаше и следа от милото и усмихнато момиче, просто имах чувството, че полудявам. Не е лесно да си тръгнеш ,но се опитай да осъзнаеш , 4е няма да стане по-добре и е въпрос на време всичко да започне отначало ! Успех.... Hug

# 49
А с детето как се държи този човек? И ако заминеш на него ли ще го оставиш?
Добре се държи. Детето даже е много привързано към него. Но то нищо не разбира милото и даже често казва "Мамо, мълчи на тате скоро ще му мине" - и то е свикнало с факта, че когато "господарят" се кара "подчинените" нямат право на мнение.

Докато не е станало съвсем късно за детето, се махай от този човек и от този начин на живот! И намери психолог и за теб, и за детето!

# 50
Неприятна работа.
Не мога да ти дам съвет, защото самата аз, мисля, че не бих останала до такъв човек толкова дълго време.
Но животът е непредсказуем.
Хората винаги се променят, когато живеят заедно, но промените никога не са само в единия - винаги в двамата...
Ти си се променила и си станала търпелива към всичко...
За него - дали се е променил или не - не мога да преценя, поне се е опитал, но дали това му е в характера и е естествено за него - ти знаеш най-добре.
Ако мислиш, че това е поредната промяна, след която следва отново грубото отношение и тежко съжителство - изходът е един - напускаш го и започваш отначало.
Ако мислиш, че той наистина полага усилия да се промени, осъзнал е, че няма друг човек като теб, който да го търпи такъв, какъвто е - помогни му, за да направите промяната заедно.
Има, обаче, и друго - характерът, природата на човек, това, което е дълбоко в него, никога не се променя или се променя, но евентуално след много тежка ситуация, когато човек осъзнава, че живее веднъж и сменя основно приоритетите и разбиранията си.

# 51
Бих те посъветвала да му дадеш шанс, след като твърдиш, че прави много за да се промени.
Бих, до момента, в който не прочетох за нервните ти кризи и за детенцето.
Сега те съветвам да си тръгнеш от този мъж и да се погрижиш за себе си и за детето си.
Но не мисля, че сега е моментът за теб да излезеш в чужбина - и без това си с разклатено здраве, а и някой има голяма нужда от теб сега:) Трябва да го научиш, че това, което е било досега с татко му, не е правилно. За да не повтори вашите грешки един ден, приемайки го за нормално...

# 52
Оф моя хем се промени, хем не. Трудно е за обяснение.
Има неща, които от само себе си загърби, говоря за стари навици и начин на живот.
Има неща, които уж изостави, но от време на време пак прави.
Има и такива неща, които сега прави, преди не.
Като цяло хората се променят.
Но...мисля, че в брака първите години са определящи. Трудно бих повярвала, че е възможно той да е мил и любящ и изведнъж да те нашамари след 5 години. И още по-трудно бих повярвала, че го е направил няколко пъти, после ще престане завинаги.  Tired

# 53
Миличка, не подлагай детето си на този психически тормоз повече! Той нрава си няма да смени, пък и да го направи между вас има толкова много болка, лъжи и разочарования, че единственото нещо което ще постигнете е нормално семейство за пред хората, но ти би ли могла да го обичаш безрезервно?! Би ли могла да му вярваш? Би ли престанала постоянно да се съобразяваш с него, с това което ще кажеш или направиш, и да си сигурна че той няма пак да се разкрещи?
Бягай докато можеш, защото когато той усети че ти пак нямаш шанс ще спре да се съобразява и всичко ще започне отначало, че и по-зле!!! И основното- мисли за детето-  деца, израснали в такива семейства нямат самочуствие.
Успех! Бъди силна! Ти си ЧОВЕК! Ти си прекрасна майка и ще се справиш и без него!

# 54
Една арабска поговорка гласи:Ако нещо се случи веднъж,може никога повече да не се случи.Но случи ли се втори път-ще има и трети,и четвърти.

# 55
Момичета- край!
Ето, че докато се замисля дали да дам последен шанс, всичко отново се повтори.
Не ме е удрял или блъксал, но избълва такъв поток от обиди пред детето-едва го успокоих после милото ми...

Даже не се чувствам разочарована или глупачка. Излишно е да се упреквам или самосъжалявам. Истината винаги е била пред мен- за него всички жени са боклуци и овце заблеяни, създават само проблеми и все нещо искат, много сме чувствителни и правим от мухата слон, жени не могат да бъдат приятелки, защото се самоизяждат и др.др такива. Та аз съм била изключение и много ме обичал, но съм била твърде неблагодарна за това, че вече не ходи по кръчми, че 10 години не бил докосвал друга жена, а на времето ходел с по три.Също -заредил ми колата с бензин, имам къде да живея и какво да ям, какво по дяволите искам аз от този живот?!
Та затова, че ни съм признателна на великата промяна на която той е подложил собственото си Величество, за това че вече не съм искала да бъда хрисима жена- ми заяви, че ако си тръгна никога повече няма да живее с някоя жена, защото която и да е само щяла да трови живота му.

Това е общо взето. Този път не плаках, изпуших сума ти цигари и влязох в традиционно привидно спокойния тон на ежедневието...Опитах да говоря с детето като му обясних че винаги ще може да вижда и мен и баща си, но то погледна и каза: "Лъжеш ме мамо, аз съм гледал по филмите- или ти или тате ще ме вземате само в неделя"

# 56
  • при моите деца .....
Успех,  Hug, много късмет!

# 57
Момичета- край!
Ето, че докато се замисля дали да дам последен шанс, всичко отново се повтори.
Не ме е удрял или блъксал, но избълва такъв поток от обиди пред детето-едва го успокоих после милото ми...

Истината винаги е била пред мен- ...........
заредил ми колата с бензин, имам къде да живея и какво да ям, какво по дяволите искам аз от този живот?!

Peace Браво,мила най-после си видяла светлинката в тунела!
Ти не си и няма да бъдеш глупава,а да се самосъжеляваш и упрекваш няма смисъл!
Остави нещата зад гърба си,гушни синчето си и с надеждата за едно по-светло бъдеще поеми напред...Бъди смела,Кураж защото ти е нужен и късмет за да успеш!Ти заслужаваш по-добър живот!Помни това и в най-трудните моменти! thumbsup

# 58
  • София
Здравей, telerika!
Смятам, че за свое добро и доброто на  детето си, трявба да се дистанцираш от този човек. От това, което прочетох, прозират болка, страх от бъдещето, премълчани унижения и много тъга. Не трябва да позволяваш на когото и да е да посегателства върху личното ти достойнство и суверенитета на личността ти.
Ейтингер е казал: "Ако някой кара велосипед по цветна леха, някой цветя ще бъдат счупени, други не. Но ако някой кара тежък верижен булдозер по същата леха, има нищожна вероятност някое от цветята някога да се възстанови"...
Имаш шанс, не го пропускай!
 Убедена съм, че в момента се чувстваш безсилна, объркана и обезверена. Но искам да ти кажа, че след бурята изгрява слънце. Моля те да положиш много съзнателни усилия върху това да устояваш на провокативните му опити да те дестабилизира емоционално. Избягвай всякакъв контакт с него, не приемай обаждания, просто го игнорирай. Няма да е лесно. Това може да стана, ако се разграничиш на първо време от него и средата, която той създава. Дано да имаш близки хора, които да ти окажат подкрепа и да ви приютят в този критичен момент. После ще видиш,че ще се почувстваш по-силна и по-силна и ще се съвземеш, надявам се бързо. Този човек те депресира и ти загубваш идентичността си и вярата в себе си.
Пожелавам ти сила и разум!

# 59
Браво на теб! HugМного се зарадвах за теб,дано си последователна в действията си,и да го зарежеш този смотаняк най-накрая.Може да е биологичен баща на детето ти,но такива психо травми му е нанесъл вече,и ще му нанася ако остането заедно,че не ми се мисли.Това за колата,бензина,яденето и т.н.няма да го коментирам.Шантаж отвсякъде. #SniperНамери сили и се мотивирай да направиш промяна,която повярвай ми ще бъде глътка въздух за теб и милото детенце.Пожелавам ти късмет и много щастие thumbsup

Общи условия

Активация на акаунт