За тези, на които няма да им се чете по-долу написаното от мен, ще обобщя набързо защо пускам темата:
Почти 10 години живея с мъж, който меко казано не се държеше добре с мен. Имали сме доста проблеми от едно и също естество- жени, алкохол, заплахи че ще ме пребие е т.н.Най-голямата мъка винаги ми е била психическия тормоз който упражняваше върху мен-детето често боледуваше, родителите ми нямат пари за да ми помогнат и той знаеше, че каквото и да ми каже и направи аз ще остана при него, защото наистина няма къде да отида.
От няколко месеца обаче се промени- казва че е осъзнал грешките си и сякаш наистина се старае ...За мен естествено е твърде късно и не му вярвам - твърде много пъти ми обещаваше тази "промяна". Сега обаче взе че си спази обещанието и вече трети месец според хорските представи имаме нормални взаимоотношения...
Знам, че това няма да продължи още дълго,..но все някак ме гризе как ще си тръгна точно сега когато той се опитва най-сетне да бъде мъж, а не господар спрямо мен.
Как е във вашия живот момичета? Някой промени ли се заради вас и колко време беше / е тази промяна?
На взелите присърце проблема ми давам кратко "резюме" на семейната ни сага
До тук животът ми с него протече общо взето така:
В началото:
-голямата тръпка, страстна любов ...
- изневяра- от негова страна, все още не сме се събрали да живеем заедно
- раздяла- моли ми се да му простя, но аз прекратявам връзката ни
- бременност- разбирам за това месец след като сме разделени
-начало на общото ни съжителство- коремът ми е пораснал,чувствам се самотна и се предавам...дали заради детето, дали защото все още го обичам...
Семейният ни живот:
-виждаме се с приятели, гледаме си детето.., щастлива съм
-започнаха обидите: овца, гледай си работата и т.н (за поводите няма да разказвам-излишно е)
- първо блъскане и дърпане за тениската,заплахи
- най-после ме удари-отдавна му се искаше
- извинява се, съжалявал...шамарите спират но остават обидите
-разбирам на какво се дължи "специалното" му отношение към етърва ми...(Двама братя-една любима, еххх-било преди да се събере с мен, следователно няма значение...сега само я уважава)
- опитвам се да продължим напред-грижа се за всичко в къщи, старая се да не натяквам за преживяното
Сега:
- започвам да получавам нещо, което най-вероятно прилича на нервни кризи...губя самообладание, когато карам колата, нощем не мога да спя, плача непрекъснато...най-малкото нещо ме изкарва от равновесие...
-успявам да се усмихна само когато не е до мен...само тогава мога да "дишам" спокойно
-стресирам детето с непрекъснато разплаканите си очи, оправданията че нещо ме боли глава вече не вървят...
Промяната:
-реши, че аз и детето сме най-важнатото в живота му, не искал да ни загуби , щял да спре с обидите...щял да се съобразява с нас
-ооо "Чудо-" 1.Наистина ме пита вече преди да излезем някъде....искам ли , не искам ли!!! 2.Обажда се ако ще закъснее...не вися по цяла нощ да го чакам след поредното напиване. 3.Старае се да не ме нарича с разни епитети на животни- даже отвреме-навреме скалъпва и по някой комплимент...4.Не коментира вече колко са големи или малки гърдите на приятелките ми...и други още много други малки "чудеса"...
Чета набързо какви съм ги написала- толкова болка съм спестила и толкова подробности...Все още събирам сили да уредя живота си без него...та докато умувам и въртя телефони за работа в чужбина ще имам време да прочета истории от вашия живот: "Вашият вълк като си смени козината, промени ли се и нравът му? "