Вълкът(мъжът) козината си мени, а нрава- да или не?

• 7 421
  • 67
  •   1
Отговори
# 30
За съжаление хората не се променят. Гледай ти да си добре и да си спокойна, за да може детето да бъде в спокойна среда. Ако това означава раздяла, може пък да е за добро... Ако пък останеш при него, поне промени правилата - той крещи - ти крещиш по-високо, той те обижда - ти също и задължително на висок глас, за да слушат съседите и т.н. Войната не е най-доброто решение, но човек не винаги има голям избор.

# 31
А с детето как се държи този човек? И ако заминеш на него ли ще го оставиш?
Добре се държи. Детето даже е много привързано към него. Но то нищо не разбира милото и даже често казва "Мамо, мълчи на тате скоро ще му мине" - и то е свикнало с факта, че когато "господарят" се кара "подчинените" нямат право на мнение.

Честно казано не ми се ще да давам примери, не знам къде в годините загубих достойнството си...
Навремето бях от другия тип жени- лъчезарна, осъзнаваща цената си, с мечти.
Сега не знам какво съм, мисля най-вече за детето, но осъзнах, че в утрешния ден когато то създаде семейство има вероятност да счита за нормално подобни отношения между хората. А това ме плаши, много ме плаши.

# 32
много е трудно!съчувствам ти!на твое място аз бих го зарязала!как си търпяла?имаш. силен характер. Peace

# 33
  • София
Но то нищо не разбира милото и даже често казва "Мамо, мълчи на тате скоро ще му мине" - и то е свикнало с факта, че когато "господарят" се кара "подчинените" нямат право на мнение.

Да ти кажа от цялата ситуация това ми се струва най-притеснително. Аз лично не мога да ти дам съвет, тъй като не съм била в подобна ситуация (да чукам на дърво), но си мисля че не е редно спрямо детенцето.

# 34
Няма да се промени! За малко - може. За винаги - едва ли ... Решението си е твое. Съжалявам, но това е моето мнение и се надявам да вземеш най-правилното решение за вас с детето. Не казвам да го напуснеш, не казвам да останеш още 10 години. Но ако разчиташ на промяна -" не дръж на тая"..Успех!

# 35
Не миличка не се променя !Тази промяна е до време и после старата песен на нов глас !
Не бъди мазохистка в тази връзка!

# 36
Промени живота си, скъсай гадната връзка с него. Много добре си решила да отидеш в чужбина /а детето,защото може би няма да ви пусне/. Започни да се усмихваш и да се радваш. И най- гадния ден без него може би ще бъде по- хубав  bouquet
Имам пример пред очите ми- свекърва ми е търпяла толкова безсмислени години обиди ,тормоз...мъжа ми я измъкна една нощ от там, след като" половинката"беше изпочупил къщата и я гонеше с с някакво желязо да я пребива. Сега е усмихната , спокойна с боядисана коса и зачатие на самочувствие. Колко пъти съм я молела да дойде у нас... Мъж ми е на 39 години и това , което са му причинили и още му причиняват го съсипва... А е можело отдавна да свърши... някаква безкрайна мазохистична агония...
Снощи свекър ми дойде да се жалва , чак сълзи рони , бил виновен... айде марш...
Докато си жива имаш шанс за ново начало!Светът е огромен и спасение дебне отвякъде!  Hug Hug

Аз съм потресена, и съгласна с горния цитат!!!!!!!!!!!
Трябва да се решиш,стегни малко сили знам ,че е трудно ,от личен опит) остави го намери къде да се устроиш с детето,било то и някоя приятелка,започни работа ,ако не работиш или намери нова......Просто не спирай живота си до тук. Praynig
Мисля,че 10 години са достатъчни да видиш ,че той няма да се промени,да може би сега е поостарял и не е такъв мачо ,какъвто си е мечтал,та се е позамислил!Но пак ти казвам,не си струва да тормозиш детето си!Аз самата имах "невероятния късмет" да израстна в семейство със скандали и бой,не го пожелавам на никои....най-малко на детето си,ще драпам със зъби и нокти само и само да му го спестя. Crossing Arms
Този мъж просто няма да се промени!
Каквото и да решиш си го отстоявай. Peace

# 37
И аз,не вярвам в промяната.
Както и друг път съм казвала,че с мъжът ми сме имали проблеми,не ми е посягал никога,дори не ме е обиждал,не с думи.
Но държанието му беше,меко казано странно,следеше ме,проверяваше ми телефона,дори стигна дотам,да слага някакви косми и да ме убеждава,че ни е направена магия,и затова не се разбираме.
Бяхме разделени,сега сме "заедно",държи се много добре,за много жени мъж мечта.
Ако не си заключвах телефона с код,щеше да го провери.
В София,нямам много познати,това за него е рай,защото не излизам често.
Но когато вляза в час,започна работа или излизам плочесто,съм сигурна,че всичко ще започне отново.
При което съм заявила,че няма връщане назад.Ще има окончателна раздяла.

# 38
Аз рядко помня случки,разказани тук.Трябва нещо много да ме впечатли.Но си спомням,когато ти преди време публикува една тема,в която се разказваше за някакво гадже,което ходило с брат му на мъжа ти,разхождаха се по бельо...нещо такова си спомням.Направи ми впечатление,че мъжът ти е простак.В случая,ти си тази,която не иска да си смени козината.Вместо да припадаш,да се тормозиш и да си нещастна,можеше просто да го зарежеш.

# 39
Аз пък вярвам в промяната по принцип, мисля си , че понякога макар и рядко нещо или някой  може да промени коренно мирогледа ти.
Конкретно в твоя случай, много си търпяла и мисля , че вече си взела решение да го напуснеш.
Ако искаш дай му последен шанс, но  Naughty определи време за себе си още 1, 2 месеца колкото си решиш и когато този срок изтече ако не си доволна си тръгни.
  bouquet Пожелавам ти успех, заслужаваш да си щастлива и ти и детенцето ти

# 40
  • Варна
И аз помня тази тема. Не знам какъв съвет да дам. Сигурно е леко наивно, но не мисля, че хората не могат да се променят. Могат, зависи колко силно го желаят. Не познавам мъжът ти и ми е трудно да отсеча категорично, какво се случва с него. Може да е проумял (идея нямам как), че все пак семейството е най-ценното, което има, че всичко е сутета и истински важните неща за него сте ти и детето. Може да е пораснал. Няма цял живот да е с тинейджърския си манталитет- мадами, пиене и купони.
Дай му, а и на себе си, време да се докаже. Ако промяната е само привидна, няма да издържи дълго преди да покаже истинското си лице. Дори можеш лекичко да го провокираш, но фино и ителигентно. Не бързай с категоричните и крайни решения. Действай си по твоят план, а през това време го тествай.

Последна редакция: пт, 05 фев 2010, 10:31 от Северина

# 41
Цитат
Може да пораснал. Няма цял живот да е с тинейджърския си манталитет- мадами, пиене и купони.
Това ,да!
Но насилник да стане кротък като агънце,едва ли!
А това е по-важното.
И това 
Цитат
Но то нищо не разбира милото и даже често казва "Мамо, мълчи на тате скоро ще му мине" - и то е свикнало с факта, че когато "господарят" се кара "подчинените" нямат право на мнение.
примирение.
Детето получава възможно най-лошия пример за семейни взаимоотношения-т.е. ,когато единия крещи ,вика и обижда ,да си мълчи...
Не бих го причинила на детето си!

А за промяната ...да не би да иска някакъв заем да теглите и да се опитва да те "купи " така?
Т.е. някаква финансова изгода,знам ли?
Всяка една промяна,била то добра или лоша ,винаги си има причина.

# 42
  • София
Какво го е променило? Есва ли сам е седнал и си е помислил неща, които 10г. е знаел и не си е помислил.. Опитай да разбереш? Приятел ли е говорил с него, какво ли..

Според мен при мъжете е "всяко чудо за 3 дни". Досега не съм видяла 'промяна' да продължи повече от 3 дни. Така че..хем съм склонна да повярвам, защото периодът е дълъг, хем..не ми се вярва  newsm78

# 43
Това си и мислех, че ще ми отговорите, но тайно се надявах, че някоя нежна душа ще се похвали как "виждате ли -след толкова години ходене по мъките си е заслужавало- стана нещо,пречупи се,научи се да ме уважава"

Добре, а ти за себе си поне имаш ли отговор на въпроса защо точно сега е започнал да се държи човешки с теб?
Аз подхвърлих в първия си пост, ама яката го замазах, щото ме е срам....с една дума-почнах да изперквам. Ако само ми повиши тон за нещо ме избива  на крещене,чупене..той като посегне да ме удари или само ако ме заплаши аз заставам срещу него и му казвам че ще му отговоря със същото. Казано направо- яката ме перат нервите ...просто съм съсипана, но няма го вече възпитаното и добро момиче...не знам как се случи-помня първия път,когато на неговите викове и обиди аз също отговорих с такива.......ооооооооо не беше свикнал и ме гледаше като извънземна. Сега разбра че трудно се живее така и ме моли за спокойствие-искал да се държа с него както преди-усмихната, винаги готова за секс, винаги разбираща.
Той е станал "добър"  Sick след като си се опълчила срещу него ли?
Интересно ми е защо той се е променил?Не вярвам да е заради теб,по-скоро изневерява,кредит ли е теглил,нещо друго ли е осрал?

# 44
  • Пловдив / София
Телерика, преди време помня други тво и теми. Сетих се, като прочетох частта с етървата.
Не мога да споделя личен опит, за щастие.
Но аз мисля, че промяната в мъжа ти е от ден до пладне.
Разбира се, отстрани е лесно да се каже, тръгни си.
Само ти можеш да решиш. Но не ми звучиш като щастлива жена.

Общи условия

Активация на акаунт