MTHFR генна мутация

• 166 077
  • 850
  •   1
Отговори
# 60
newradost, здравей, къде мога да намеря витамините на Д-р Бен Лин в България?

# 61
  • sofia
Има ги в английския ebay.co.uk или от USA: http://seekinghealth.shopgate.com/

В България няма да дойдат, твърде малък таргет сме

# 62
благодаря ти, това ли имаш предвид ---> http://seekinghealth.shopgate.com/item/333939 ?
Ти само b 12 ли си приемала отделно или някакви общи витамини? А относно b 6?

# 63
  • sofia
Тук понеже говорим за MTHFR важна е фолиевата киселина - L-5-MTHF (Folate (as Quatrefolic (6S)-5-Methylfolate), а това което показваш е метилиран аденозил б12 -също много важен. Аз пия комбинираните мултивитамини също съм пила тези за бременни. В мултито за бременни фолиевата киселина е в двоен размер - затова дори и да не си бременна, е добър вариант ако имаш тази генетична аномалия - защото ще запълниш резервите. Всичките продукти на др Бен са съобразени за хора с тези мутации.
Б6 също е много важен да е в P5P (Pyridoxal-5-Phosphate )формата, а за б2 - riboflavin 5'-phosphate, б12 -

За да стартира процеса на метилиране (метилация) е нужно да има 4 основни съставки - Vitamin B12 (as methylcobalmin and adenosylcobalamin);  L-5-MTHF ; л-карнитин фумарат. Без тях няма как да се развърта цикъла.

# 64
Здравейте,

newradost, с Божията помощ и твоята подкрепа, вече повече от месец гушкам най-прекрасното бебче 
bouquet   bouquet   bouquet Hug  Hug  Hug

Включвам се за да вдъхна вяра на момичетата, молещи се за бебче с тази мутация.
Аз имам C677T мутация в гена на Метилентетрахидрофолат редуктаза.
След три спонтанни аборта и следвайки съветите на newradost петата ми бременност завърши успешно.

Това са витамините, които пиех:
Неофолик мета 3х1
Methyl B-12 - NOW 1000 mcg 2x1 - от България
Active B12 dibencozide  - Contry life 3000 mcg 1x1 http://www.amazon.com/Country-Life-dibencozide-sublingual-Lozenges/dp/B000P9RLWG
Jarrow Formulations Jarrow B-right Complex, 1x1 http://www.amazon.com/Jarrow-Formulations-B-right-Complex-Capsules/dp/B0016003Z0
Л-карнитин, вит. Д, вит. С, коензим Q10, omega 3 и селен, цинк и магнезий

Успех на всички.  Hug

# 65
  • sofia
Радвам се за теб. Да сте живи и здрави с бебчо! Тази мутация е много централна и от нев зависят доста неща.

# 66
Аз пия комбинираните мултивитамини също съм пила тези за бременни.

моля те дай ми линкове за тези 2 вида витамини.

kafiava, благодаря ти, че сподели. всичко това приемаше ли го по време на бременността? каква е разликата между Methyl B-12 - NOW 1000 mcg 2x1 - от България И Active B12 dibencozide ?

Аз съм MTHFR C677T Хомозиготен носител на мутантен алел, но не знам точно за коя редуктаза става въпрос. Виждам, че кафява е пила други витамини, а не тези на д-р бен, как да избера кое точно да пия ?

# 67
Цитат
всичко това приемаше ли го по време на бременността? каква е разликата между Methyl B-12 - NOW 1000 mcg 2x1 - от България И Active B12 dibencozide ?

Аз съм MTHFR C677T Хомозиготен носител на мутантен алел, но не знам точно за коя редуктаза става въпрос. Виждам, че кафява е пила други витамини, а не тези на д-р бен, как да избера кое точно да пия ?

Да, всичко това пих по време на бременността и два месеца преди да започнем опити за бременеене.

Newradost ми бе изпратила информация за един носител на тази мутация - Фреддд, който чрез експерименти върху себе си открива какви витамини и в каква форма трябва да се приемат за да се помогне на тялото да функциониранормално при наличието на тази мутация. http://howirecovered.com/active-b12-therapy-faq/#Freddd това беше първото, което прочетох, вече мисля че е доразвил теориите си, но може би не съществено.

Двата вида витамин Б12 съдържат витамина във различна форма - Methylcobalamin & Adenosylcobalamin това са формите, който хората с мутацията могат да усвоява, за разлика от цианокобаламина, който не следва да приемаме. Според Фредд имаме нужда и от двете форми (съжалявам не помня в какво точно съотношение). Във витамините на Др. Бен Б12 също се съдържа и в двете полезни форми. Вече чета винаги на опаковката точно коя форма на даден витамин или микроелемент се съдържа, защото разбрах че и това има значение.

Иначе съм избрала тези, които посочих, защото по-лесно ги намерих. Важно е каква е формата и на следващо място марката (заради качеството на формата) - тези, които са с линкове от амазон, Фреддд ги беше препоръчал.

А MTHFR е съкратено от "methylenetetrahydrofolate reductase", което аз бях изписала на български.

Дано съм отговорила ясно.
Newradost, ако нещо бъркам или пропускам, моля да ме поправиш Simple Smile
SAB-f, кураж и успех.

# 68
Здравейте! Аз също съм с MTHFR  C677T мутация, генотип Т/Т.
Интересува ме дали някой си е правил изследване на фолиева киселина, витамин В12 и хомоцистеин в кръвта и дали вижда смисъл, според мен изследването трябва да дава някаква информация за усвояването на фолиевата киселина.
Благодаря за публикуваната информация за витамини и добавки!

# 69
Интересува ме дали някой си е правил изследване на фолиева киселина, витамин В12 и хомоцистеин в кръвта и дали вижда смисъл, според мен изследването трябва да дава някаква информация за усвояването на фолиевата киселина.

И да уточня, че не съм лекар, нито имам някакво близко до медицинско образование. Имайте предвид че всичко което пиша отразява личното ми разбиране за публикувано в интернет. За жалост не открих лекар, с когото да консултирам подробно мутацията си, въпреки че много търсих и това ме принуди да разсъждавам доста по темата, тъй като за мен залогът беше здраво бебе.

А сега на въпроса - изследвала съм си само хомоцистеина от изброените с идеята, че ако е висок ще потвърди, че не усвоявам добре В12 и фолиевата киселина, но ако е в нормата, няма да е сигурен показател за каквито и да било изводи. Не знам изобщо дали вярно съм разсъждавала. Confused

# 70
kafiava, благодаря за отговора! Днес си изследвах фолати в серум и еритроцити и витамин В12, резултатите ми са в норма. Ще се надявам някой друг да се включи със знания или разсъждения по въпроса.

# 71
d23, аз съм изследвала хомоцистеин и беше в норма. но точно това ме притеснява, че чета в итнернет, че това не е достатъчно показателно. иначе генетичката ми е на мнение, че при нормален хомоцистен се пие нормален б 12.
а фолати в серум и еритроцити ако не са в норма какво показват?
момичета, искам просто да не си навредя с приема на витамини от типа на тези на д-р бен, все пак са в голямо количество. ако могат само да ми помогнат, а не да ми навредят ще е най-добре. вие как мислите дали биха могли тези витамини да ни навредят?

# 72
Ами и аз не знам какво показват. Би трябвало ако не се усвоява добре фолиевата киселина да няма запаси от нея в организма. Ето тук прочетох за изследването: http://medpedia.framar.bg/%D0%BC%D0%B5%D0%B4%D0%B8%D1%86%D0%B8%D … D0%B8%D0%BD%D0%B0

# 73
  • sofia
Ще се включа като имам време, иначе вижте това - http://ihateticks.wordpress.com/2014/10/06/methylation-for-dummies/

# 74
Момичета, аз съм хетерозиготен носител на MTHFR генна мутация C677T. Пия по една таблетка Неофолик Мета на ден 0,400 мкг, но сега ми изписаха желязо, в което има обикновенна фолиева киселина, 0,340 мкг. Въпроса ми е комбинацията на двата вида обикновенната и мета проблем ли е? Доколкото разбрах при обикновенната фолиева киселина и нашия вид мутация се подтиска приема от естествени източници, но не можах да разбера влияе ли на мета-та? Благодаря! Hug

Здравейте момичета, искам да попитам тези от вас които са носител на  MTHFR генна мутация C677T през цялата бременност ли пият Неофилк-а мета или само до 3 месец?

Общи условия

Активация на акаунт