Одеало на надеждата - Робин за плетачки

• 78 205
  • 725
  •   1
Отговори
# 330
Можем да плетем одеяла и да ги трупаме за следващата инициатива на ДБМ, за която да ги предадем накуп. ... Или да плетем по първа опция - за всяка от нас.

# 331

Не е трудно и е интересно да се сглобява. Може да се прояви фантазия. За следващите проекти определено трябва да сме по-прецизни в избора на прежда и техника за изработка за да не се получават много големи разлики.

А прежда за свързване на следващото имаш ли?

Първото одеало сглобих с Yarn Art Jeans, това имах в повече от един цвят, пък и добре се плете на 1 кука с него. Отиде около 200 гр. заедно с дантелата. За това лилавото съм приготвила пак на Yarn Art - Baby. Малко по-трудно става с нея, защото е по-мъхава, но пък е по-бебешко. Като понапредна ще покажа.

Можем да плетем одеяла и да ги трупаме за следващата инициатива на ДБМ, за която да ги предадем накуп. ... Или да плетем по първа опция - за всяка от нас.

Знам, че през лятото плетивото не върви много, нито за изработка, нито за продажба. Така че най-вероятно ще чакаме Коледните инициативи на ДБМ. До тогава има доста време за да избистрим идеите за следващи проекти. Може да направим някакъв сбор от всички идеи за предназначението на одеалото. Например четох в Осинка, че плетат за конкретно детенце, точно като подарък за надежда. Вероятно най-добре е да се продава и с парите да се осъществява проект, но дарението в Дом за дечица също е добър вариант. Също можем да плетем за нас, пък след това всеки да си реши дали да дари готовото одеало или да го запази като скъп спомен от съвместната работа.

Тъй като работата по едно одеало си отнема време може да започнем обсъждане за следващото.

Малко за вдъхновение:

Бях открила и една идея за 1 кука, но сега ми се губи. Когато отново попадна на нея ще я покажа.

Очаквам и Вашите предложения!

# 332
# 333
# 334
Снежи,отлична работа!Моите адмирации!Сглобяването на одеалото не е трудно,но не е и лесна работа,особено да измислиш разположението на квадратите.
За следващите одеала наистина трябва да плетем с един вид прежда,за да е лесно сглобяването.

# 335
Малко мотиви... всъщност много мотиви: http://picasaweb.google.com/mipiacelamaglia4/MOTIVIAMAGLIA5#

# 336
  • Стара Загора
малко късно се включвам,но и второто одеалце е страхотно.браво снежи  bouquet
лятото нямам много време за плетене,но ще се опитам да се включа за нов проект
дори и да е само за 1квадраче Embarassed

# 337
 Simple Smile
Ще плетем ли лятно одеало от памучна прежда?

# 338
  • на брега на морето
Хиляди извинения, че нямам нерви и търпение да изчета всичко, защото днес ми е много натоварен ден. Но идеята толкова ми хареса, че се включвам незабавно.  Само да ми дадете указания къде да изпращам квадратчетата, събират ли се още, вида на преждата. За размера успях да прочета, че е 15/15 см. И всякакви други подробности, за да не питам като луда за всяка дреболия Grinning

# 339
Здравейте момичета!

На мен много ми се иска да направим и едно памучно одеалце.

Работата по лилавото съм я поизоставила, че в тия жеги не ми се пипа такова дебело. Като позахладнее обаче ще го сглобя и него. Мисля, че за инициативите на ДБМ по Коледа можем да успеем с поне още едно.

Котьо Тръмп до тук накратко: на  първия етап изплетохме квадратчета от акрилна прежда с размери 15х15 см. Първото одеалце го сглоби kabzimalka. Останалите квадрати изпрати при мен. Аз сглобих едно в преобладаващо розово и останаха синьо - лилави квадрати за трето. Ще го довърша и него за да го предложим за продажба. Текущото предложение е да изплетем памучно или YarnArt Джинс одеалце. Тъй като нямаме ограничение за техниката на плетене (комбинираме 1 и 2 игли) моя опит показа, че трябва да се спрем на марка прежда. Още нямаме концепция и за цветовата гама.

Очакваме предложения за цветове и марка прежда и нека направим още едно одеалце!

# 340
  • на брега на морето
Добре, чакам указания и подробности.  Hug

# 341
Текущото предложение е да изплетем памучно или YarnArt Джинс одеалце. Тъй като нямаме ограничение за техниката на плетене (комбинираме 1 и 2 игли) моя опит показа, че трябва да се спрем на марка прежда. Още нямаме концепция и за цветовата гама.
Очакваме предложения за цветове и марка прежда и нека направим още едно одеалце!

Аз съм твърдо ЗА! Ще се включа. Имам в наличност тревнозелен Джинс. Когато кажете, зарязвам и почвам него.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Но предпочитам шарениите ... любими са ми.  Embarassed Дано да не забравя да Ви сканирам едно предложение довечера.

# 342
Текущото предложение е да изплетем памучно или YarnArt Джинс одеалце. Тъй като нямаме ограничение за техниката на плетене (комбинираме 1 и 2 игли) моя опит показа, че трябва да се спрем на марка прежда. Още нямаме концепция и за цветовата гама.

Аз съм твърдо ЗА! Ще се включа. Имам в наличност тревнозелен Джинс. Когато кажете, зарязвам и почвам него.  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes
Но предпочитам шарениите ... любими са ми.  Embarassed Дано да не забравя да Ви сканирам едно предложение довечера.

И аз имам джинс - жълто и оранжево Hug

# 343
  • Севлиево
И аз ще се включа, имам различни цветове Джинс  Peace

# 344
какво е джинс? и аз съм за зелено.имам 3 различно залени Hug

Общи условия

Активация на акаунт