Одеало на надеждата - Робин за плетачки

• 78 199
  • 725
  •   1
Отговори
# 240

Не са точно рибки, а едно от многото превъплъщения на любимото ми Lizard Ridge одеяло     Оригиналът в knitty.com

Щяхме да го почваме миналия август.
             Eдно от моите парченца:      Joy

Ако някой желае да го изплетем, ще му пратя схеми.

# 241

Иначе,ако не се лъжа и Дидка плете квадрати,но не се е писала в списъка.

Плета квадратчета за болеро, на този етап нямам време и възможност за Робин.
В по-късен етап, при разреждане на ангажиментите ми ще се включа с удоволствие. Peace

Чела съм между редовете явно  Wink.

Тити,прави каквито квадратчета искаш,не е проблем според мен.

Найтуиш,ако нямаш какво да правиш остатъка,го изпрати.

Иначе по повод сглобяването на одеалото г-н Драгол Костадинов Костадинов предложи да набави преждата и с това да допринесе за направата на одеалото и за идеята,която то ще символизира.
Г-н Костадинов,благодарим Ви!

# 242
Не знам кой е господин Костадинов, но сполай му!  Hug
По повод споровете ма на една ли , на две ли, виждала съм сглобявани одеала при рускините от всякакви техники и пак изглежда добре  Rolling Eyes Така че аз предложих да няма ограничения, освен размера на квадратчето ( приблизителен поне) и дебелината и текстурата на преждата...
Зоо се включи с две квадратчета на една кука... Така че няма проблем, всеки е добре дошъл...
За следващото одеало предлагам прежда Джинс  Mr. Green

# 243
Две от моите квадратчета също са на една кука,защото и аз останах с впечатлението, че няма ограничение за броя на иглите, с които се плете.
Браво на господин Костадинов!
Чак сега видях, че има и списък, в него липсва едната пловдивска мама- Анелина

# 244
Пратих 3 квадратчета в петък. Трябва да са в Русе до вторник най-късно. Все си мислех, че ще успея да изплета повече, но не успях Embarassed
Аз си мисля, че Кабзи като направи първото одеалце е добре да видим колко квадратчета остават и да доплетем за второ  newsm78
Иначе съм "за" следващо одеалце от памук.
Nightwish, Джинс на ЯрнАрт ли имаш предвид? Ако е този, също е сполучливо за одеало, според мен. Няколко неща имам плетени и преждата "се държи" много добре. Много наплита, мекичка е, а и ще съхне по-бързо от 100%-я памук и одеалцето ще е по-леко.

Последна редакция: сб, 27 фев 2010, 22:38 от Lily

# 245
  • Бургас
Нали късно се включих,успех да изплета само две квадратчета.
Моля за адресче,за да ги изпратя утре.

# 246
Ами моето предложение за цветовете на следващото одеяло е да са по-ярки, нали ще е по-лятно. Примерно: жълто, зелено, оранжево, цикламено, бяло.
Сигурно ще има и базари за Великден, но ми се вижда много кратък срока за изпълнение.
dodofit, а с каква цел е започнато това бабунесто одеяло, каква е била крайната идея?Колко има изплетено от него и от каква прежда? Четох в блога ти, но не ми стана ясно.

# 247
Ами моето предложение за цветовете на следващото одеяло е да са по-ярки, нали ще е по-лятно. Примерно: жълто, зелено, оранжево, цикламено, бяло.
Сигурно ще има и базари за Великден, но ми се вижда много кратък срока за изпълнение.
dodofit, а с каква цел е започнато това бабунесто одеяло, каква е била крайната идея?Колко има изплетено от него и от каква прежда? Четох в блога ти, но не ми стана ясно.

M_BR, въпросното одеяло щеше да е с цел да се продаде благотворително като преди това му се направи добър ПР/реклама от плетящите/творящите. Идеята си съществува. Изпълнението е до никъде.
Опитах се да спечеля за каузата девойките, с които се виждаме на плетачески срещи в София. Изнамерих и изпринтих схеми, дадох ги, на който поиска, обаче... Май се оказа трудно за изпълнение - само една девойка го разгада и дори ми показа начин да скрия дупчиците, които ми се получиха на първата мостра Wink

http://photos-e.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs133.snc1/5693_134 … 636_5428290_n.jpg
http://photos-c.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-snc1/hs133.snc1/5693_134 … 7637_571773_n.jpg

В свой минус мога да кажа, че имах твърде "натрапчива визия" за одеалото - да изберем материал/прежда от вълна, също и в добро цветово съотношение, което тогава не се оказа лесно изпълнимо. Оригиналното одеяло гълта около два килограма (2кг) прежда, което си е сериозна инвестиция.
Някой ден ще се случи!

Още не съм изпратила своите квадратчета, най-рано във вторник ще мога да ги пратя Embarassed
Дано да се класирам за някое от следващите одеяла.

Иначе съм "ЗА" да се избира цветовата гама и преждата, преди да се започне да се плете.
Оранжево, зелено и жълто е ок!

Joy

# 248
Кабзи, посъбра ли квадратчета? Нямам търпение да видя какви са, като цяло.

# 249
# 250

Само идейка!

# 251
Момичета,извинявам се,че не влизам много често вече?

Получих пакетчетата с квадрати на Боряна от Луковит,Светла от София,Ивета от Шумен,Магдалена  и Тонка от София,Недялка от СТ.Загора,Ваня от София, и Мариана от Пловдив,както и на момичетата,които са се комбинирали с Тане от Пловдив.Благодаря на всички вас!
В понеделник ще пратят и преждата за сглобяването на оделото и дано сколасам за Карнавала.Ако не ,одеалото ще замине за следващия град,където ще има благотворителна инициатива.

# 252
kabzimalka , радвам се, че си получила и моя пакет! Надявам се да влезнат в употреба квадратите. С нетърпение ще чакам да видя резултата, когато и да стане.  Peace

# 253
  • Пловдив

с Тане от Пловдив.Благодаря на всички вас!

Да кажа ,че заедно изпратихме колетче с Драги ми господине, lz1mpt и  Анелина .

Кабзи ,успех при сглобяването!Чакам с нетърпение резултата!

# 254
За съжаление ме няма в този списък... Дано все пак пристигне и моята пратка.

Общи условия

Активация на акаунт