Одеало на надеждата - Робин за плетачки

• 78 955
  • 725
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Айде, да побут темата! Laughing
Мисля да се включа и аз, ама ако ставам Simple Smile - значи вече направих първото си квадратче на една кука, по схемата, дадена от Снежи.Обаче имам 8,5 см., без да съм изплела ниския пълнеж - кажете какво да правя, куката ми е INOX, 2 мм.Плета естествено с Джинс.
И рибките свалих, мерси Пуфче Hug ! - та въпроса е следния колко см. да е рибката, че аз плета стегнато и незнам  как да се ориентирам....И защо отделни парчета - на една кука ли ще се съединяват? И какъв е срока? Надявам се на скорошен отговор, че време не остана  Laughing

# 451
pilito според мен да направиш и ниския пълнеж на квадратчето ще е по-добре. Те като се съединяват ще се поопънат по-малките и така като са еднакви бримките на всички ще е по-красиво.

# 452
И аз мисля, че трябва да са еднакви квадратчетата поне като плетка и брой редове, а то е ясно, че всяка ръка плете различно и ще са с различна големина. За срокът да е до другата седмица, примерно 19-ти, защото базарите обикновено са около 15-ти, поне в Пловдив имам такъв спомен. Аз нямам идея колко време е необходимо за сглобяване всъщност  Thinking, индивидуално ще да е. Ще си зарежа другите неща и ще се постарая да съм бърза.

# 453
И аз мисля, че трябва да са еднакви квадратчетата поне като плетка и брой редове, а то е ясно, че всяка ръка плете различно и ще са с различна големина. За срокът да е до другата седмица, примерно 19-ти, защото базарите обикновено са около 15-ти, поне в Пловдив имам такъв спомен. Аз нямам идея колко време е необходимо за сглобяване всъщност  Thinking, индивидуално ще да е. Ще си зарежа другите неща и ще се постарая да съм бърза.

"Коледен Благотворителен Базар 2010г. на ДБМ–Пловдив
За поредна година „Движение на българските майки” (ДБМ) – звено Пловдив, организира Коледен благотворителен базар. Тази година базара ще се проведе на 18 и 19 декември в МОЛ Пловдив. Събраните средства ще бъдат изразходвани за социализирането на децата от домовете, които посещаваме посредством празнуването на рожденни дни, посещение на кино и театър, разходки и др., както и за тяхното професионално квалифициране, като ще финансираме различни видове курсове – шофьорски, готварски, шивашки и др.
/Домовете които посещава ДБМ -Пловдив са в с.Зелениково,гр.Нареченски бани, гр.Асеновград и гр.Калофер/"

Благотворителният коледен базар на ДБМ–София ще се проведе на 11 и 12 декември от 11:00 до 18:00 часа в зала 4 на НДК.

Коледен Благотворителен Базар 2010г. на ДБМ–Русе
ДБМ- Русе ще проведе традиционния коледен базар на 17,18 и 19 декември в търговски център РОЯЛ от 10 до 19ч.

Коледен Благотворителен Базар 2010г. на ДБМ–Бургас
Ще се проведе 3 /три/ дни в периода 17-19 декември 2010г.(включително) от 10 до 19 часа. в МОЛ Бургас Плаза .

copy/paste oт стр. на събитието във Фейсбук

eat. sleep. knit...

# 454
  • София
OK,така да бъде - ще плета по схемата.И мен ме устройва 19 - да наплета повечко квадратчета, и да мога да ги изпратя.
А за рибковото одеялце какво става - за кога ще се събират рибки?И колко см. е едната да попитам пак?

п.п.Успях да коригирам размера на малкото квадратче - просто плетох по-стегнато  Simple Smile

Последна редакция: чт, 11 ное 2010, 19:38 от pilito

# 455
  • Варна

И аз моля за размери за рибките за ориентир

# 456
  • Варна
Аз вече изплетох една рибка ето я http://prikachi.com/images/16/2658016j.jpg

Размерите и :височина/13см.
                      ширина долу при опашката/8см.
                      ширина на тялото/7см.(най-широката част)

# 457
Аз вече изплетох една рибка ето я http://prikachi.com/images/16/2658016j.jpg

Размерите и :височина/13см.
                      ширина долу при опашката/8см.
                      ширина на тялото/7см.(най-широката част)

Рибката ти е красива! smile3501 И съвсем тамън! МИсля си, че см в + или - е в границите на допустимата грешка:)

премерих една от моите - 15,3 см - редактирах се!
другите не мерих
плета на 3,5 мм куки леко хлабаво

eat. sleep. knit...

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 11:57 от dodofit

# 458
Моите квадратчета явно  не са подходящи. Старах се да налучкам размера и са с 1 ред повече и на по малка кука.  Cry
Рибите ми и те са доста охранени
http://mbr1.snimka.bg/hobby/pletivo.345820.21402922
 Sad. На кой номер куки ги плетете? За да получа вашия р-р, трябва да плета на 2.5 мм. Но пък стават много сбити.
Май няма смисъл да продължавам  Sad.

# 459
Моите квадратчета явно  не са подходящи. Старах се да налучкам размера и са с 1 ред повече и на по малка кука.  Cry.  
Рибите ми и те са доста охранени
http://mbr1.snimka.bg/hobby/pletivo.345820.21402922
 Sad. На кой номер куки ги плетете? За да получа вашия р-р, трябва да плета на 2.5 мм. Но пък стават много сбити.
Май няма смисъл да продължавам  Sad.

олеле, горе съм сгрешила
моята е 15,3 см
рибките ти са ок!

Утре ще плетем рибки и квадратчета в парка при кучето - дракон. Взимайте хлапетата, по едно кълбо Джинс, кука/куки 3,5 мм и идвайте. Ще е слънчево. Среща в 12 часа по обяд.

eat. sleep. knit...

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 13:19 от dodofit

# 460
  • София
Аа, ще гледам да дойда - поне да оставя каквото оплетох досега...Поне ще се пробвам де - нали съм оборудвана с деца hahaha
MBR - не се отказвай Hug, щом Додо казва че рибките са ок, направи от тях.Аз за квадратчетата плета малки засега с 2мм.кука по-сбитичко и стават.

Последна редакция: пт, 12 ное 2010, 19:45 от pilito

# 461
  • Пловдив
Момичета, искам да се включа в одеалата, квадратчетата ми са ясни, но рибките ... Додо беше така добра да ми даде схемата и мисля че в общи линия я схванах, но имам един въпрос - как плетете първата и последната бримка на всяко редче? Когато плета за себе си не изплитам първата бримка, а само я премествам на другата кука, а последната я плета винаги опакова, независимо от схемата. Плетейки така ми се струва че има лека разлика между това което получавам и снимките на вашите. Моля за малко помощ!
До колкото разбирам Драги ми господине събира изплетените елементи за двете одеалца? Кога е срока за предаване на елементите, че аз имах готови но ги навързах на моето одеало и на практика тепърва ще плета.

# 462
Мами.обяснете ми тия свивки и наметки при рибоците...нещо се омотах при тия в средата Embarassed ooooh!

# 463
Мами.обяснете ми тия свивки и наметки при рибоците...нещо се омотах при тия в средата Embarassed ooooh!

В средата на рибоците няма свивки и наметки, а кръстосване на бримки.

Linkata, рибките се събират в София при мен, аз ще ги свързвам. Също мислим и едно одеяло от квадратчета да спретнем. Вчера в парка с pilito поплетохме квадратчета в жълто и оранжево.

Joy

еat. sleep. knit...

Последна редакция: нд, 14 ное 2010, 09:14 от dodofit

# 464
  • Пловдив
Благодаря на IPG за разяснението на лични.  Благодаря Додо, ще ти пиша като насмогна с плетенето. А квадратчетата само гладки ли плетете или може и от тия с пуканките? Додо ми беше дала схемата в ФБ, така че мога и такива да правя.

Общи условия

Активация на акаунт