Отговори
# 540
Katy Charles,точно за теб мислех тези дни Praynig Това ,което си преживяла си е доста стресиращо ,но ако се налага,нека да извадят бебето по-рано,не знам в коя седмица ще си на 22 март ,но искрено се надявам всичко да мине добре .Ние ще стискаме палци и ще се молим за вас ,само спокойно  Hug
Аз все още петички и лакътчета не мога да различа ,само някакви остри неща ,но мога да гадая какво какво е  Blush
Но пък много често напипвам едно дупенце  Blush Няма какво да е ,след като бебето е с главата надолу,такова изпъкнало и обло нещо май само дупето му може да е .Понякога така сладко стърчи  Crazy
Гледайте аз какво правих една нощ като не можех да спя  Mr. Green

Ехааааааааааааа,
Данче евала. Шапка ти свалям за уменията.
И аз имам подобно щръкнало дупенце в корема.....иде ми да го ухапя и нацелувам.....ама не мога още.....Целувки! newsm51
Katy Charles......явно тези дни си е било стрес за теб. Не се притеснявай миличка. Докторите си разбират от работата- а и дори да се наложи да го изадят бебчето по-раничко ...-няма страшно, вече си накрая така че всичко ще му е наред на 100%.
Целуваме те ...и стискаме палци всичко да е ОК! newsm51

# 541
  • София
Ех, Данче - страшна си! Много се възхищавам на мацки, които умеят да плетат или да правят от нищо нещо. Имаме си още няколко мами във форума, които бяха сътворили страхотни красоти! За съжаление аз не съм от тях - вместо успокояващо, на мен ми действа адски изнервящо и мога само да се радвам на такива като вас.   Hug

Katy Charles - много неприятна ситуация. Хубавото е, че сте успяли да задържите положението и бебчо има шанс да постои още на топло в коремчето на мама. На финалната права сме вече - ще се справим и всичко ще се случи по най-добрия начин за всяка една от нас! Както каза milli_vanilli малко по-рано - важна е психическата нагласа! Стискам ти палци да издържиш до 22-и и този риск от инфекция, за който пишеш да остане само на думи!

Относно отношението на околните... какво да ви кажа. Наистина не са длъжни да се съобразяват с нашето положение. Аз не очаквам някой да ми отстъпва място или да се държи мило с мен само защото съм бременна. Наистина ми е страшно приятно, когато се случи, но... не се сърдя и ядосвам ако това не става. Ако не се чуствам добре просто си стоя в къщи и моля някой от близките или приятелите ми да свърши каквото трябва. Но и аз съм забелязала колко озлобени и нагли са станали хората. Всеки се прави на разсеян, че не те вижда или те зяпа и се възмущава на глас "къде е тръгнала тая с тоя голям корем"  Simple Smile  Както каза nefer - хора всякакви. Аз дори "се сблъсках" с един господин, който ме предреди на опашката в банката. Две каси работят, опашка от 2-ма човека, аз си чакам чинно реда и в момента, в който се освобождава гише, нашия се засилва и хоп - 1-ви  Shocked Бързал човека, не видял че имало хора, които да чакат... (ние седяхме малко по-назад с другата дама, знаете как е в банките). Е, в първия момент ме хвана яд, но после се сетих за бебо и реших, че не си заслужава да тормозя мен и детето за някой, който няма и елементарно възпитание.

# 542
Здравейте, Веси радвам се ,че си по добре. Голям сладур си като искаш постоянно да хапнеш нечие бебешко дупенце. Аз пък искам да го щипна и после и аз да го нахапя Laughing
И моя мъж все разправя ,че има време Cry не дава нищо да купуваме Съгласи се само за матрачето и че леглото трябва да се сглоби по рано, за да се по измирише. Ама това по- рано сигурно е края на март Cry Много ме дразни и по един друг въпрос. Иска след раждането да ходим при свекърва ми, за да помага за бебето-само за 2-3 седмици. А аз не искам искам си в къщи.Мама ще си вземе отпуск и ще идва в нас за през деня.Но той не е съгласен- не може така. Какво да правя Cry Свеки е много властна и е свикнала да командва всички. Даже ни казва кое къде да подреждаме в нас/ специално за креватчето/. Понеже ни е тясна спалнята трябва да преместим радиатора за парното с 10 см към гардероба, за да може спалнята ни се бутне до стената/ тази с прозорците/ и леглото на беба да в най- закътания ъгъл на стаята. Е да, ама свекърва ми не е съгласна, защо да къртим и да даваме пари за нов радиатор, леглото трябва да се сложи между спалнята/където ни стоят краката и няма да мога си погледна детето веднага, а ще трябва да ставам/ и гардероба, освен това е точно между прозореца и вратата. Всеки път като се видим и се разправяме по този въпрос. Нищо нямало да му стане на бебето, прозореца е добре уплътнен. На въпроса ,а през лятото на течение ли да ми седи детето- отговора е- няма да отваряш прозореца.#2gunfire #2gunfire #2gunfire Направо избеснях. И ми разправя каква спокойна бременност имам,а си стоя в нас- не като нея да работи до последно #Cussing out.Казах и ,че много работи не знае и това не значи ,че всичко е тип топ. И че за много неща си мълчим за да не ги притесняваме и да не ми треперят. Явно трябва ,за всичко да и се оплаквам ,за да няма коментари от рода на- колко лека ти беше бременността можеше да поработиш още.
А за отношението на хората към бременните да не говорим. Един мъж миналата седмица, ме избута с количката си от опашката в магазина, за да застане пред мен, защото се бил наредил пръв на другата каса,ама се бавела касиерката. и накрая ме до-избута. Само веднъж ми направиха място в трамвая и много гот ми стана.
Ох много дълго стана, прощавайте,че ви занимавам с глупости, но чашата ми преля и имах нужда да споделя с някой. Извинявайте,ако много съм ви дотегнала
Целувки на всички

# 543
Look Ani,Katy Charles- ще ви стискам палци бебчетата да поседят възможно по- дълго на топличко в коремчетата ви. Praynig
Данче страхотни ританки си оплела, много са сладички. Завиждам ти много за умението
Аз да си кажа- усещам си всичко на беба. Знам кое е краче,кое ръчичка. Но и тя милата много се старае, много ми помага, като мърда с всички крайници едновременно и си върти главата Laughing
Четох , че някои от вас ви болят ръцете, мен ме болят китките. Дали е от неудобство по време на сън? Не им намирам място и кои знае какви пози заемам Blush

# 544
Здравейте,мили,моми4ета!
Look Ani,Katy Charles,Sladkish4e ,дано устискате още малко!С вас сме вси4ки!Но все пак не се притеснявайте,в тези седмици,се раждат доста бебенца:)аз като бях в болницата ,а и сега като ходя ,непрекъснато има родени де4ица в 33,34 седмица !и вси4ко е наред,разбира се !!!!  Hug така 4е спокойно!но все пак ще стискаме палци,колкото може пове4ко да задържите бебоците !
Тансу,не се ядосвай,мили4ка!вси4ки сме имали подобни ситуации!и през бременността и след нея(от ли4ен опит   Laughing ),хормоните си играят  с нас Simple Smile))Аз например днес до обяд бях в голямо настроение,а следобед станах кисела за дребни неща.. Crazy
 ка4ила съм ви 2 снимки на Ивет Simple Smileпак на същото място.тя е добре,днес ве4е и махнаха тръби4ката за хранене и само на шише и на сукане(ама се измаря бързи4ко,милата Simple Smileс шишето аз не се справям мн добре,4е се бавя пове4е като я храня и то нали не трябвало да влиза въздух..,някой път не 4увам като се уригва..Нормално ли е според вас(тези,които имате ве4е де4ица) офф,дано да се нау4а по-скоро!
дан4ето с трабан4ето,много са ти хубави терли4ките!  Hug аз не мога да плета за жалост!а като гледам какви хубави плетени неща има Simple Smileмного са сладки малките жилет4ици !
А за шофирането след раждането-тук има закон ,4е жената след раждане ,може да кара 4ак след 6-тата седмица!аз не съм шофъор,но ми стана странно?в Бг така ли е?
целувки на вси4ки ,мил4ки!!!!!!!и не се притеснявайте толкова ве4е! болките ще са по на4есто ,но  не забравяйте 4е и беб4етата порастват и ритат навсякъде !

# 545
А за шофирането след раждането-тук има закон ,4е жената след раждане ,може да кара 4ак след 6-тата седмица!аз не съм шофъор,но ми стана странно?в Бг така ли е?
Наистина е странно. В САЩ няма такъв закон, но знам че след секцио не се препоръчва шофиране 2 седмици някъде.

Данче, страхотни са тези терлички!!! : Grinning  Възхищавам се на такива ръчни творения.
Аз много обичам да плета, само че мога само направо да плета, без никакви завойчета, справям се с одеала и шалове главно  Joy

Katy Charles, дръж се!!!  Hug

vili_nik, не ти завиждам за свекървата  Twisted Evil. Ако мойта беше такава -  #2gunfire #2gunfire #2gunfire. Не разрешавам на никой да ми се бърка в живота, нито на родителите ми, нито на никой. Ако живеете заедно - тогава е сложна ситуация, но ако сте в отделни жилища - пускаш я по тъч линията да бяга Peace

# 546
  • София
A, добро утро на всички! Hug

Ох, Katy Charles, добре, че всичко е наред! Много трудности си имала и имаш, но дръж се! Стискам палци всичко да е наред до края на март и бебчо да е добре! Peace Praynig

Данче, браво, много сладки терлички! И аз като Winnie The Pooh мога само направо да плета-само шалове! Mr. Green

Аз май различавам дупе и петички, ама не съм съвсем сигурна. Rolling Eyes

vili nik, как при свекървата, бре?  Close Тия мъже масово изперкват. Отстоявай си позицията, запъни се и ти и така. А от властни свекърви, колкото може по-далеч трябва да стои човек. Постави я на място още от сега преди да се роди бебето, че после стават 2 пъти по-досадни. Twisted Evil

аnni2002, ама тя е голяма душичка твоята Ивет! Heart Eyes Браво на нея, много е сладка! Много цунки и пращаме! Не се притеснявай за уригването, то с шише няма как да не влезе въздух при хранене.

За шофирането в Бг- аз не съм чула за такова ограничение, мисля, че няма проблем да караш веднага след раждане стига да можеш и искаш. Има логика де, докато се наместят хормоните, умората след раждане доста жени не са в кондиция за нищо та какво остава да шофират.

Аз чета, чета, ама съм си бая разсеяна, та не разбрах, има ли вече мами, които да са приготвили стаята, кътчето, креватчето на бебето? Щото аз още не съм.... Все си викам има време, а то си минава....

Весел ден! Hug

Последна редакция: вт, 16 фев 2010, 09:37 от nefer

# 547
Katy Charles, добре, че сте задържали положението. Сигурно никак не ти е било лесно!  Hug Стискам палци да нямаш повече проблеми и да издържиш тези 4 седмици!!!
Късмет и на look ani и на Sladkish4e! С вас сме!!!

Ани, много е сладичка Ивет и си изглежда като съвсем доносено бебе! Цункай я нежно от мен!

Myriam, аз ще раждам в Шейново. Имам си лекар там, но ситуацията е малко сложна, понеже той специализира и в Плевен и прекарва доста време там. Не знам ще има ли време да дойде до София. То зависи и как ще започне раждането и как ще протича... Все се надявам, че ще успее да дойде навреме. А и според него това не е проблем. Абе все ще има някой да ме изроди, де!  Wink

nefer, аз не съм приготвила още къта за бебето, даже кошарата още не сме взели (сестра ми ще ми дава тяхната). Мъжът ми е много сръчен, така че бързо ще се справи със сглобяването. Първоначално тя ще е в спалнята, а после баткото си искал сестричката да спи при него. Душичката ми той! Иначе дрешки и чаршафчета съм приготвила - изпрани, изгладени, подредени - и ми е спокойно!

И мен ме притеснява какво ще се случи с баткото ако тръгна да раждам, когато мъжа ми е в командировка (а това се очаква точно към края на Март). Айде аз мога и с такси да стигна, но не мога да го заведа с мен. Та сигурно ще извикам моя тати от Бургас да стои тук докато го няма мъжа ми.

На мен веднъж един дядо ми направи място в автобуса и ми стана много мило! А знаете ли какво правя, ако се наложи да пътувам с детето в автобус - качвам се от първата врата и директно отивам към мястото за майки с деца (има такава седалка малко зад шофьора) и директно вдигам който е там (ако не се сетят сами, де). Казвам, че това е място за майки с деца и , ако обичат да станат. Една бабка така ми се нацупи веднъж , но хич не ми запука. Няма да си претрепя детето, я!

Много дълго стана, sorry! Хубав ден от мен! И дано се стопли вече, че ми писна от тая зима и от снега! Не стига, че ходя като патица вече, ами и трябва да внимавам да не се подхлъзна....

# 548
 Свекървата на vili nik от сутринта създава настроение в чата  Laughing

vili nik, подходът с властните лели е да ги пързаляш, че си смутена, притеснена, вечно не си дочула и не си разбрала.
Задавай й много въпроси, мигай умно: "какво каза?";  Wink карай я да ти помага (да ти носи водичка, да ти пее песничка)
А, да, и да й искаш дребни суми на заем всеки път като я видиш  Laughing

# 549
Ани, напълно възможно е да не я чуеш като се оригва, въпреки че обикновено го правят доста шумно. Все пак, има предвид, че не винаги се оригват след всяко хранене. Нашата педиатърка каза да имам търпение и поне 20 минути да тупам бебка по гръбчето, но да не се притеснявам ако не успее да се оригне. Ти как я държиш докато я чакаш, на рамо ли?
Прекрасна е Ивет, с всеки изминал ден се разхубавява Simple Smile Пу-пу!

Look Ani, Katy Charles, Sladkish4e, аз ви пожелавам, въпреки притесненията и проблемите, да си дочакате до термин и всичко да е наред! Simple Smile

Данче, пропуснах да те похваля за терличките. Страхотно изглеждат, а колко сложно ми се вижда това плетиво, направо няма да ти казвам.

vili nik, аман от такива свекърви - крокозъбели! Дано успееш да се справиш с нея. Те са ти казали момичетата, има два начина - со кротце, со благо, да я омайваш или да се правиш на вечно объркана и неразбрала и така да постигаш своето или с рогата напред и да се наложиш веднъж за винаги. Аз мойта свекърва я игнорирам тотално, но тава не й пречи на дава акъл и да нарежда, ама не е безкрайно досадна.

# 550
  • Sofia
Привет и от нас!

Аз днес съм малко релакс, каката е на гости при баба й за 2 дена, че беше болна и ни измори и двамата...
За свекитата, моята е разбрана, но никога не бих отишла с малко бебе у тях, нито пък при майка ми... в къщи си ми е най-спокойно, всичко си ми е нагласено както аз искам... иначе помощ не отказвам, с мама разбира се е по-лесно, но и свеки се включва.. Simple Smile
Дупене и при мен има, много е смешно като ми щръкне корема от едната страна. С килцата вече гоня +12, ужас ... каката с толкова я родих  ooooh!
Подредих дрешките, но още не съм ги изпрала. Оказа се, че от най-малките не са много, но ще докупувам в движение. Тези дето ги купих наскоро, излязоха огромни - за 7-8 месец някъде  ooooh! явно съвсем съм загубила представа колко са малки бебетата в началото  Grinning Само комплект за изписване ще пообиколя да си купя, чакам да се поразтопи тоя сняг да не се катурна някъде   Simple Smile Нощници си имам от преди, добре че майка ми ги е запазила  Grinning.
Мили-ванили, подкрепям напълно за позитивното мислене  Peace
Данче, направо ми скри шапката с тия терлъчки  Hug много са сладурски и плетени с любов  Heart Eyes

# 551
  • София
Look Ani, Sladkish4e, Katy Charles стискам палци малко остана, сигурно не е лесно да сте спокойни с тези проблеми, важно е бебчовците да са добре, а и като ви следят на консултациите всичко ще е ок и скоро ще гушкате малките съкровища  Heart Eyes
Вчера сънувах как ми изтичат водите и как се чудя дали да тръгвам към болницата или не понеже нищо не съм приготвила още  Rolling Eyes То след разказите на мъжо как се разминал с една колежка, която излизала в болнични с ей такъв корем и за друга, която работила до последно и направо се обадила да я закарат в болницата  Shocked , а аз разбирай с моето спортно коремче като облека палтото и ако не се вгледаш не се вижда че съм бременна. Четох че някои от вас си беше мерил обиколката на коремчето и за мое успокоение реших да си го премеря тази сутрин, порових се за сантиметър, че се пренесохме на ново място преди седмица и всичко ми е още опаковано, ехехе поне намерих рулетката нали майсторихме неделята плоскости за гардероба .... и резултата е 87,5 см.
Myriam и аз ще раждам в Шейново, но нямам определен лекар, никого не познавам там, готвя се за нормално раждане, да видим ...

Момичета може ли паролата за албумчето?

Усмихнат ден от мен  Simple Smile

# 552
Ивет е страхотна!   bouquet Ани2002, моето бебе заспиваше докато суче винаги и не съм я будила да се оригва.  Peace
Look Ani, Sladkish4e, Katy Charles, дано бебета поизчакат в коремчетата колкото може повече!  Hug
Аз ходих днес да дам кръв и урина за изследвания, още 3 1/2 работни дни и после на 22-ри съм на ЖК излизам в 45-дневния болничен. Не е истина колко малко остана.  Shocked Много ще ми липсват после ритничетата отвътре, но живот и здраве, ще им се радвам от другата страна.  Simple Smile
При нас няма баби и дядовци наблизо и евентуално /зависи по кое време се случи раждането/ може разчитаме на чичо й и леля й, да я оставим да я погледат или пък татко й ще се справи да огрее и на двете места, ще видим.
Данче, браво за терличките!  Peace
Приятен ден на всички!   bouquet

# 553
  • Варна
Данче, ама ти си била голяма майсторка. Браво! Пак да си кажа, че направо се чувствам с "кунки в гъзунки"  Mr. Green И аз мога да плета, но само в права линия. Даже отдавна си мисля да се хвана с някое плетено одеалце за другата зима.
Мили_ванили, не ти ли минават поне идеи за имена. Казвай да раздаваме акъли  Mr. Green
Villi nik, това бебе между твоите крака ли ще минава или тези на мъжа ти?! Ти си шефът, трябва твоите желания да са на първо място.  Peace
Аз пък да ви кажа толкова съм предубедена към свекървите (заради изтормозената ми мама и грозни скандали вкъщи заради нейната свеки), че с моята още от самото начало (преди 6 год.) така и не скъсих дистанцията. До такава степен не смее да я наруши, че даже не ме разпитва как съм с подробности. Пита Страхил, но не и мен. Все едно не се познаваме. Но ми е много добре така. Мисля, че е по-добрия вариант. Даже утре ми предстои един цял сконфузен ден с нея самички и се чудя за какво ще си говорим.  Laughing За първи път се случва да оставаме сами за толкова дълго време. Иначе си предложи помощта за бебчо, но като й обясних, че ще опитаме сами да се справим, веднага се отдръпна притеснена да не би да ни се натрапва.
От вчера забелязвам да ми се появява тъмната линия на корема (linea negra). Все още е много бледичка.
На момичетата с проблеми им желая да остискат още малко и да нямат поводи за тревоги.
Много хубав ден ви желая и много усмивки.

# 554
  • София
vili nik, направо избеснях като го прочетох това за прозореца. Дано успееш да се пребориш. За тази цел според мен трябва мъжа ти да е на твоя страна.
Моето свеки за щастие не е наблизо, пък и не се бърка много. Аз и не я допускам, ама това е защото имам горчив опит с едно кандитат-свеки.
И аз като ви чета реших да си премеря обиколката на корема - 117. Crazy

Общи условия

Активация на акаунт